Lauantai 25.5.2019

Gambialaisen temppu suututti poliisin: ”Jäi Suomeen rähjäämällä”

Luotu: 
6.5.2010 14:37
Päivitetty: 
7.5.2010 12:05
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Käännytettävä aiheutti lentokentällä hässäkän ja keskeytti käännytyksensä.

Faktakulma

-Gambialainen mies hakee turvapaikkaa Suomesta seksuaalisen suuntautumisensa takia, sillä ihmisoikeusjärjestöjen mukaan homoseksuaaleja vainotaan Gambiassa. Maahanmuuttovirasto antoi miehelle kielteisen turvapaikkapäätöksen maaliskuussa.

-Helsingin hallinto-oikeus kumosi käännytyksen täytäntöönpanon keskiviikkona.

-Miehen turvapaikan puolesta osoitettiin keskiviikkona mieltä Metsälän säilöönottoyksikön pihalla noin 80 ihmisen voimin.

Ulkomaalaispoliisissa ihmetellään, miten käännytettäväksi tuomittu voi keskeyttää tuomionsa täytäntöönpanon rähisemällä ja huutamalla itsensä lentokelvottomaksi, ja selvitä tempusta ilman muutoksia oleskelulupaansa.

Poliisin ärsyyntymisen on aiheuttanut gambialaisen homoseksuaalin käännytyksen epäonnistuminen, josta uutisoitiin tiistaina laajalti Vapaa Liikkuvuus -järjestön tiedotteen perusteella.

Aikaisemmin asiassa hiljaa pysynyt ulkomaalaispoliisi vahvistaa Uudelle Suomelle miehen todella onnistuneen keskeyttämään käännytyksensä oltuaan jo poliisisaattueessa Helsinki-Vantaan lentokentällä ja jopa lentokoneessa.

–Hänen oma toimintansa aiheutti niin paljon häiriötä, että häntä ei kelpuutettu matkustajaksi, kertoo komisario Juha Holopainen Helsingin ulkomaalaispoliisista Uudelle Suomelle.

Päätöksen teki lentokoneen kapteeni, sillä käännytettävät lennätetään normaaleilla reittilennoilla. Holopainen ei halua kertoa miehen häiriköinnistä tarkemmin, mutta sen enempää mies itse kuin saattajatkaan eivät loukkaantuneet millään tavoin.

Päätöksen teki lentokoneen kapteeni, sillä käännytettävät lennätetään normaaleilla reittilennoilla.

Holopaista sapettaa, että mies tällä keinoin onnistui viivästyttämään käännytystään.

–Valitettavaa, että tällainen toiminta suvaitaan ja että täytäntöönpanokelpoista tuomiota voidaan näin vastustaa. Ulkomaalaislaissakaan ei ole sanktioita, että tällainen kävisi esimerkiksi oleskeluluvan päälle, Holopainen kritisoi.

Lentokentän viivästyksellä ei kuitenkaan ollut merkitystä gambialaisen tapauksen uuteen käänteeseen. Myöhemmin tiistaina, lentokentän tapahtumien jälkeen, Euroopan ihmisoikeustuomioistuin asetti käännytyksen täytäntöönpanon kieltoon - ja keskiviikkona Helsingin hallinto-oikeus kumosi täytäntöönpanon.

–Ei tänne vielä ole huutamalla ja rähjäämällä jääty, Holopainen sanoo.

Hallinto-oikeus noudatti asiassa ulkoministeriön ohjetta Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen ratkaisujen noudattamisesta. Jawaraksi kutsuttu mies pääsi vapaaksi Pasilan poliisivankilasta keskiviikkona.

Täytäntöönpanon kumoaminen ei Holopaisen mukaan kuitenkaan vielä tarkoita, että Suomi välttämättä myöntäisi hänelle turvapaikan. Asia jää maahanmuuttoviraston päätettäväksi.

Faktakulma

-Gambialainen mies hakee turvapaikkaa Suomesta seksuaalisen suuntautumisensa takia, sillä ihmisoikeusjärjestöjen mukaan homoseksuaaleja vainotaan Gambiassa. Maahanmuuttovirasto antoi miehelle kielteisen turvapaikkapäätöksen maaliskuussa.

-Helsingin hallinto-oikeus kumosi käännytyksen täytäntöönpanon keskiviikkona.

-Miehen turvapaikan puolesta osoitettiin keskiviikkona mieltä Metsälän säilöönottoyksikön pihalla noin 80 ihmisen voimin.

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Vieras

Tässä maassa ei ole enää mitää lakia ja järjestystä, maan poliisikuntaa määrää ja johtaa Afrikkalaiset homot ym ulkomaalasiet kiertolaiset.
Suomi nimisen purren pohjasta voisi ottaa korkin pois ja antaa koko seka sotkun upota suomenlahteen.

Kommentoija8

Jos homoseksuaali mies saa pakolaisstatuksen sen vuoksi, että hänet kotimaassaan tuomittaisiin vankilaan, niin entä ne naispuoliset henkilöt, jotka tuomittaisiin kotimaassaan vankilaan avioliiton ulkopuolisesta seksistä, promiskuiteettisesta seksistä tai prostituutiosta.

Tulevaisuudessa siis nainen, joka on vankeusuhan alla kotimaassaan oman seksuaalisuutensa takia, esimerkiksi prostituution, saa automaattisesti Suomesta turvapaikan.

Meidän ei tule keskittyä vain miesten seksuaalisuuden vainoon, vaan samalla tavoin myös naisten seksuaalisuuden vainoon.

Vieras

käännytys ei peruuntunut rähjäämisen takia, vaan johtuen EU ihmisoikeustuomioistuimen päätöksestä ja sen perusteella hallinto-oikeudelle tehdystä valituksesta.

Rähjääminen vain aiheutti sen, että karkotuksen toteutus lykkääntyi muutamalla päivällä. Tämän ajan kuluessa sitten oikeus katsoi sopivaksi ehtiä käsitellä karkotuspäätöksestä tehdyn valituksen ja kumota karkoituspäätöksen.

Itse rähjäämisellä ei ollut mitään tekemistä karkoituksen purkupäätöksessä. Otsikko on sen verran epäselvä, että siitä voisi saada väärän käsityksen siitä, että karkotus kumottiin rähjäämisen takia.

Mikäli valitus ei olisi mennyt läpi äijä olisi vain yritetty laittaa seuraavaan sopivaan koneeseen niin kauan, että hänet saadan ulos maasta.

Lähinnä minua ihmetyttää enemmän se, miten karkotusta oltiin toimeenpanessa vaikka oikeudessa oli valitus odottamassa käsittelyä? Ymmärtääkseni suomessa on tapana antaa ihmisille valitusoikeus, vai koskeeko näitä päätöksiä eri normit?

Suomen kerma kommentoimassa ,huh huh..

Kyllä minäkin nostaisin metelin, jos tietäisin, että tulen seuraavana päivänä saamaan vapauttavan tuomion, ja poliisi päättäisi juuri päivää ennen kotiuttaa sinut maahan, jossa sinua vainotaan ja vangitaan.

Ainut syy, miksi tuo homous tulisi mainita tässä jutussa on se, että se ei aluksi kelvannut turvapaikan saamisen syyksi Gambiasta saapuvalle. Nyt kelpaa. Loppu hyvin, kaikki hyvin.

Htalk

Varmasti on ollut vaikea tilanne gambialaisella homoväitteen tekijällä.

Toisaalta kyllä toi "Olen gambialainen homo" -väite oleskeluluvan automaatisena perusteena on ongelmallinen, koska sen todenperäisyys on vaikea viranomaisten todentaa ja tarkistaa. Se että Suomesta saisi turvapaikan gambialaisen homouden perusteella tuntuu hieman vieraalta.

Maissa joissa ihmisen elämän ennustettavuus on kärpäsen luokkaa, alkaa homous varmasti kiinnostaa turvapaikanhakemisperusteena vaikka olisi umpihetero ...

Uskotko itse että sellaiset turvapaikanhakemisen myöntämisperusteet joita viranomainen ei voi tarkistaa ja joita suuri osa kansalaisiasta vierastaa lisää ihmisten ymmärrystä ja suvaitsevaisuutta.

Vieras

Kahdeksankymmentä odottajaa oli jonossa lehtitietojen mukaan turvapaikkasäilön ulkopuolella.
Nyt tässä suomen homoilla taitaa olla todellinen löytö kun näin kova meteli yhdesta ulkolaisesta homosta pidetään.

kode

No kyllä nyt jum*lauta ymmärtää rähjäämisen, jos on tiedossa luoti päähän paluulennon toisessa päässä. Ihme, että poliisi edes viitsii tuollaista skeidaa suustaan päästää julkisesti. Ottiko komisariota päähän se, että joku musta homo uskalsi vastustaa Suurta Valkoista Heteropoliisia yrittääkseen pysyä hengissä?

PasiBA

Kyllä kait sitä Suomesta täytyy saada tuollaiset ulkoistettua vaikka laivalla putkan kautta. Eihän tuossa nyt ole mitään järkeä, että kaikki hihhulit on pakko ottaa tänne yhteiskunnan elätettäväksi. Nyt tarvitaan kovaa kättä ja lievää pakotusta heittää kaveri oikeesti sinne, minne se kuuluukin. Tuskin tuollaisesta kuitenkaan Suomeen kunnollista eläjää tulee. Tämä kun saa tällaisen käänteen ja päätöksen, niin kohta kaikki tulijat on homoja tai jotain muuta vastaavaa.

Sitäpaitsi, jos EU tuomioistuin tuota haluaa hyysätä, niin tönäistään se jannu Saksaan...

tapio_o_neva

Jotenkin on loukkaavaa, että heteropoliisi on lähetetty ahdistelemaan gambialaista homoa. Johanna Suurpään, Anne Holmlundin ja Mikko Paateron pitäisi huolehtia siitä, että poliisikunnan rakenne vastaa poliisipalvelun kohteiksi joutuvia.

Ehdotan, että karkoittamisen sijaan asianomainen pannaan suomen kielen kurssille ja sitten poliisikouluun.

Suomessahan poliisi piikittämällä yritti kuljettaa ukrainalaisia jonnekin, joka sekään ei ollut ihmisoikeuksien mukaista.

Minusta Jukka Väisäsen ja Relanderin sekä Heidi Hautalan ja Alexander Stubbin kannattaisi pitää vakava puheenvuoro gambialaisen puolesta ja vaatia, että negroidisia homoja saataisiin kiintiö poliisin virkoihin.

Htalk

Poliisikoulussa voisi tähdentää tutkinnallisten soluttautumismetodien kehittäjille että ei kerta vielä homoksi tee... sillä nämä homo-asiat pitäisi tutkia jo poliisivirka-apuna ennenkuin Suomeen tullaan ei-homo-myönteisestä maasta.

Suomalaisethan lähettivät jo 70 luvulla Neuvosto-loikkareita takasin, tietäen että heidät voidaan passittaa määräämättömäksi ajaksi mielisairaalaalaan ja näin myös kävi.

Hieman on nyt 70-luvun henkeä...

MURSU

Jep, noin kun t_o_neva taas neroudessaan osaa valistaa. Lisäisin tohon ymmärrystä vaativien porukkaan myös tietysti lesbot, transsut, ja eritoten vainon kohteeksi joutuvat pedofilit. Kun nämä on saaneet ymmärrys-kohtelu-kategorioinnin, niin seuraavaksi kleptomaanit, pyromaanit yms. ymmärrystä vaativat ryhmittymät ja heidän ymmärrys tarpeiden ymmärtäminen poliisien koulutus ohjelmaan erikois oppiaineeksi sisällyttäminen.

Kapitalisti

Muistaakseni lentoyhtiön turvallisuusvaatimusten takia aika monta. Ja lennetäänkö peräti busineksessa?

Joka tapauksessa kalliiksi tulee lennättää jokaista käännytettävää kotimaahansa vaikka ko henkilö ei rähjäisikään. Ja useinhan he palaavat sitten seuraavalla lennolla Suomeen...

Koomista tässäkin on, että kaveri on nyt siis vapaalla jalalla rähjäämässä ties kelle. Kyllä tämmöisessä tapauksessa henkilö pitäis voida pitää tutkintavankeudessa kunnes seuraava oikeuden päätös tulee.

Oikeus voittaa

Miksi mies ei olisi vastustanut käännytystä?, hänen lakimiehensähän oli tekemässä valituksen Helsingin hallinto-oikeuteen. Jos käännytys olisi viety loppuun valitusta ei oltaiis ikinä käsitelty. Onneksi mies taisteli, nyt hänellä on uusi mahdollisuus hakea turvapaikkaa.

Poliisin olisi syytä hävetä lausuntojaan.

Tässä vähän taustaa Usarin lukijoille:
http://fifi.voima.fi/blogikirjoitus/Poistakaa-tuo-mies-matkustamosta/815

Htalk

Toisaalta ei tuosta homoudesta saa tulla mitään automaattia turvapaikan hakemiseen. Tuo homouden toteminen on viranomaistoimin erittäin vaikeaa...

http://fifi.voima.fi/artikkeli/Pako-homomiehen-helvetista/3452

Kehitysapua ei saa tuonne Gambiaa antaa jos ne ei osaa kohdella kansalaisia siten että niillä ei ole muuta mahdolisuutta kuin jäädä Suomeen homona. Gambian kehitysavun edellytys pitää olla tiettyjen perusihmisoikeuksien kunnioittaminen.

Kehitysapu
Tiedotteet

Toukokuu 2008

AL NA - suomalais- gambialainen ystävyysseura on perustettu
AL NA (nimi on mandinkaa ja tarkoittaa ”Tulkaa tänne”) - suomalais - gambialainen ystävyysseura perustettiin Kumpulan mäellä Helsingissä maaliskuussa 2008.

Yhdistyksen tarkoituksena on lisätä tietoutta Gambian kulttuurista Suomessa sekä järjestää opinto- ja tutustumismatkoja Gambiaan. Yhdistyksen tarkoituspykälään on myös kirjattu, että yhdistys lisää kulttuurivaihtoa maiden välillä, tukee gambialaisten lasten ja nuorten koulunkäyntiä ja harrastustoimintaa, kuten jalkapalloa. AL NA tukee myös muita gambialaisia haavoittuvissa olosuhteissa eläviä ryhmiä ja edistää ympäristökysymyksiin ja ekosysteemiin liittyvää tietotaitoa Gambiassa.

http://koti.welho.com/okostiai/DomuksenKuutio/kehitysapu_tiedotteet.htm

Surullinen ihmisoikeusaktivisti

Näitä kommentteja lukiessa huomaan jälleen, kuinka vähän tavallinen kaduntallaaja on perehtynyt kehitysmaiden tai itse asiassa useiden muiden maiden ihmisoikeuspolitiikkaan.
Tänne haetaan ihan yhtä lailla vaikeasti todistettavien poliittisten "minua vainotaan" syiden takia, jotka on aivan yhtä vaikea näyttää toteen kuin homouskin on.

Lähtökohtaisesti nostan hattua ihmiselle, joka suostuu muuttamaan tähän kylmään, ankaraan maahan, jossa asenneilmastokin on suvaitsevaisuudessaan pakkasen puolella kaikkea vierasta ja erilaista kohtaan.
Meillä on oppimista, paljon oppimista.
Itse olen onnekseni saanut kasvaa ympäristössä, jossa on aina ollut erilaisia ihmisiä, niin etniseltä kuin uskonnolliselta taustaltaan. Olen lapsesta asti päässyt kuulemaan eri kieliä, tuntenut ihmisiä eri mantereilta ja täysin erilaisista kulttuuritaustoista.
Suomi on olevinaan sivistysvaltio. Missä tämä sivistys näkyy?
Olennainen osa sivistyneisyyttä on suvaitsevaisuus, tai tarkemmin avarakatseisuus ja se, että yhteiskuntaan nimenomaan halutaan heterogeenisyyttä. Tälläkin hetkellä omaa bussilinjaani kuljettaa ainakin 9 eri kansallisuuden edustajaa. Nimenomaan nämä "pakolaiset" tai "työperäiset maahanmuuttajat" vastaavat hyvän huomen toivotukseeni ja nostavat kättä poistuessani bussista. Nämä myös laskevat bussin reunaa vanhuksen poistuessa bussista.

Minulla asuu naapuritaloyhtiössä somaliperhe, joka lähti Somaliasta pakoon kaikkea sitä, mitä heidän kotimaansa edustaa. He eivät halunneet antaa ympärileikata tyttäriään, joten ainoaksi vaihtoehdoksi jäi pako.
Ympärileikkaus ei muuten ole uskontoon sidottu asia. Esimerkiksi Sierra Leonessa lähes kaikki tytöt ympärileikataan, myös kristityissä yhteisöissä asuvat.
Se ei siis ole Koraanissa tai Raamatussa mainittu asia, vaan keino alistaa.

Miksi ihmeessä suhtaudutte pakolaisiin lähtökohtaisesti negatiivisesti? Kukaan ei lähde omasta kotimaastaan vapaaehtoisesti varsinkaan ilmastollisesti näin haastaviin olosuhteisiin. Olen jutellut kotimaastaan paenneiden kurdien kanssa, somalien kanssa ja muutamien muiden kanssa. Ikävä kalvaa, suru painaa, omaa sukuaan ei ole helppo jättää taakseen ja lähteä. Mutta jos vaihtoehtona on tulla kivitetyksi tai vangituksi, niin mitäpä ihminen ei tekisi pelastaakseen itsensä?

Sandcrab

Miksi meitä pitäisi oikeasti edes kiinnostaa kehitysmaiden tai itse asiassa monien muidenkaan maiden ihmisoikeuspolitiikka, sillä ne eivät muutu mihinkään ellei oikea tahto sen parantamiseen tule sisältä. Koko ongelma juontaa juurensa siitä, että turvapaikkajärjestelmä on jossain vaiheessa nyrjähtänyt sairaasti tähän nykyiseen muotoonsa, jossa turvapaikka pitäisi saada sillä perusteella että sinusta tuntuu että olet uhattu, vaikka alkuperäinen ideahan on ollut muodostaa järjestelmä joka turvaisi natsien toisen maailmansodan juutalaisvainojen kaltaisissa tilanteissa. Nyt tänne tulee ihmisiä jotka pakenevat oikeasti huonoja oloja, eikä mitään oikeita juutalaisvainojen kaltaisia tilanteita.

Jos homous on peruste tälle turvapaikalle, niin samalla perusteella pitäisi tuoda suurin osa maailman homoista suomeen, sillä vaikka kuinka näissä suvaitsevaiston piirissä luullaan, niin homouden täydellinen hyväksyminen ei ole mikään yleismaailmalle normi, vaan hyvin hyvin harvojen maiden tapa toimia.

Kyllä se elintaso on aika iso tekijä näissä muutoissa, ja kyllä se raha kovin kummasti lievittää sitä kylmää ja ankaraa maata, sillä muutenhan valinta olisi luultavasti kohdistunut johonkin paikka kuten esimerkiksi Italiaan tai Espanjaan?

Eli mielestäsi tilastot ja terve järki päättelyssä voidaan hyllyttää sen takia, että sinulla on subjektiivisia hyviä kokemuksia? Ei yhteiskunnan toiminta voi perustua millekkään subjektiiviselle hienolta tuntuu periaatteelle, vaan sen on toimittava "omistajiensa" etujen puolesta, ja sen mukaan muokattava toimintaansa.

Sivistyneisyys mitä monesti näissä suvaitsevaiston piireissä esiintyy tuntuu olevan kovin logiikkasta vapaata, suosien suurten panostusten tekemistä yksilöihin, joilla ei ole mitään merkitystä kokonaisuuden kannalta, vaikka näillä samoilla resursseilla voitaisiin hoitaa asioita paljon tehokkaammin. Heterogeenisuudesta on apua tiettyyn pisteeseen saakka, mutta se että bussilinjalla on 9 eri kansallisuutta ei tuo yhtään mitään lisää, vaikka siihen tilanteeseen että siellä olisi vaikka 1, 2 tai 3 kansallisuutta. Bussin kuljettamisessa ei ole kyse mistään suurista kulttuuri-innovaatioista, eikä varsinkaan tuotteistettavista sellaisista, jotka voisivat tuottaa lisää hyvinvointia.

Saman kysymyksen voi myös kääntää, miksi pakolaisiin pitäisi suhtautua lähtökohtaisesti positiivisesti? Mikä on se tätä yhteiskuntaa hyödyttävä asia mitä pakolaiset tuovat? Kyseessä on kuitenkin pääsääntöisesti taakka, jota kannetaan sen takia että teoreettisessa tilanteessa meilläkin olisi mahdollisuus pakolaisuuteen, mutta nykyään aina vaan kasvavana syynä tuntuu olevan oman maailmankuvan tai voisiko paremminkin sanoa oman uskonnon yltiöpäisen humanismin levittäminen, vaikka oikeasti tässä asiassa pitäisi perustaa toiminta tiukkaa rationalismiin. Olisi aika ihmeellistä, jos ihminen ei tuntisi jonkin tason koti-ikävää, mutta kyllä osa noista asioista on ihan puhdasta nostalgiaa, ja jos olisi halunnut säilyä siinä samassa kulttuuripiirissä, niin olisi paennut johonkin toisaalle kuin suomeen.

Htalk

Kaikilla ihmisillä on oikeus tavoitella parempaa elämää.

"Suomi on olevinaan sivistysvaltio. Missä tämä sivistys näkyy?"

Toisaalta valtion sivistys näkyy viime kädessä siinä miten kaikkein heikoimmista pidetään huolta. Se että kaikki valtiot ovat äärimäisen itsekkäitä on myös tosiasia.

Itse en usko Afrikan maiden autamiseen mikäli heidän omat hallitsijat eivät jaa ihmisoikeuksien kunnioittamista.

Muutos pitää lähteä Gambiasta liikkeelle, siis jostain muusta kuin Suomesta... Toisaalta tottakai ihmiset saavat auttaa toisiaan vapaasti, myös gambialaisia, mutta se pitää olla myös vapaaehtoista...

tamminiemipirjo

Se viimeinen seinä. Häiritsevä matkustaja tulee voida pukea pakkopaitaan. Rähjääjät laitetaan kuriin ja koppiin kotimaassa, mikäli ei muutoin ole hallittavissa. Poliisi ottaa kiinni ja rautoihin.

Samaa sopii soveltaa maasta poistettaviin.

Jälleen monta ääntä perussuomalaisille, kuten näiden tapausten perusteella tietenkin on ymmärrettävää ja oikein.

Vieras

Uskomatonta miten voidaan verorahoja haaskata. Kohta tilanne on se, että jokainen joka vähäänkään vastustaa käännyttämista saa jäädä maahan. Ei kaikkia satuja tarvitse ihmisoikeustuomioistuimen ym. uskoa. Saksassa laitetaan käännytettäville kypärät päähän, etteivät voi sylkeä ja rähistä.

kokoomuksen peruskannattaja

Joo, tilanne vähän sama kuin jos syytöntä miestä oltaisiin viemässä sähkötuoliin kesken oikeudenkäynnin, hän rimpuilisi itsensä irti ja saisi vähän lisäaikaa, jonka aikana tulisi oikeuden päätös: syytön.

Ja persumulkut valittaisivat tämän jälkeen netissä sitä ettei syytöntä miestä ehditty kunnolla tappaa.

-Masa-

Tällaisesta pitäisi ehdottomasti rangaista karkottamalla... Ja sitten kaveri voisi taas rimpuilla ja karkotetaan 2 kk päästä uudelleen. Ja sitten kaveri voisi taas rimpuilla ja rangaistuksena karkoitus... Ikiliikkuja on siis vihdoinkin keksitty. Voisiko ajatella leimapassia, jolla 10 rimpuilun ja epäonnistuneen karkoituksen jälkeen valtio vihdoin myöntäisi oleskeluluvan ja eläkkeen, mitä kaveri on alunperinkin tullut hakemaan täältä.

koomikko

Vapaa Liikkuvuus -järjestö neuvoa kaverille miten toimia.
Mahtaako olla sama järjestö, joka hankkii maahan romanikerjäläisiä ja somalipummeja.
Ketähän tähän järjestöön kuuluu?

inkeri pohjola

Ajatelkaa nyt hyvät ihmiset itse. Jos teitä oltaisiin viemässä hyvin todennäköisen rankan väkivallan jopa hengen riiston kohteeksi, ettekö itse silloin panisi vastaan? Ei riippune ammatista, seksuaalisesta suuntautumisesta tai ihonväristä, olen varma että suomalainen valkoinen heteropoliisikin tekisi itse saman, jos hänen oma henkensä olisi kysymyksessä.

Mikä Suomen kansalaisia oikein vaivaa? Eivätkö ihmishenki ja elämän suojelu ole tässä ns sivitysmaassa enää lainkaan arvostettuja suureita?

Mila F

Jos henkeni olisi todella kotimaassa uhattuna, kömpisin pitkin metsiä näkymättömänä pysytellen lähimmän toisen maan rajalle ja yrittäisin sulautua huomiota herättämättä sinne.

En todellakaan menisi lentokentälle, jossa jokainen syynätään perusteellisesti ennen koneeseen menoa ja henkilöllisyys tarkastetaan. Enkä ainakaan pakenisi sellaiseen maahan, jossa homoja kohdellaan samalla lailla kuin lähtömaassa - näinhän tuo itkupotkuraivari kertoi luulleensa siihen saakka, kunnes tuli tarve anoa turvapaikkaa toisen kerran - kas kun hakemus hylättiin ensimmäisellä kerralla. Kyseessä on röyhkeä huijari, joka pitäisi välittömästi karkottaa Suomen Gambian lähetystöön, jos sellainen on, ja lykätä hänen palauttamisensa heidän huolekseen ja maksettavakseen.

kokoomuksen peruskannattaja

"Jos henkeni olisi todella kotimaassa uhattuna, kömpisin pitkin metsiä näkymättömänä pysytellen lähimmän toisen maan rajalle ja yrittäisin sulautua huomiota herättämättä sinne."

Niin, yleensähän henkeä uhkaavien maiden naapurissa on tosi hyvin henkeä suojelevia maita, joten niihin kannattaakin mennä heti metsiä pitkin. Näin varmasti myös Gambiassa.

"En todellakaan menisi lentokentälle, jossa jokainen syynätään perusteellisesti ennen koneeseen menoa ja henkilöllisyys tarkastetaan."

Mistä tiedät minkä maan lentokentälle Jawara meni?

Vieras

Anteeksi vaan, mutta aika tyhmä olet jos tiedät että jossain kaukana on olemassa hyvinvointivaltio, jossa sinua ei laiteta vankilaan homoutesi takia, ja jäät vaan ryömimään metsänuumeniin...tosin en usko että oikeasti tekisit näin.

Viranomaiset ovat toimineet tässä ihan väärin kun eivät ole antaneet miehen odottaa valituspäätöstään! Ja miksi ihmeessä tämä henkilö ei heti alkuun ole saanut turvapaikkaa? Kyllä minäkin huutaisin ja kirkuisin jos olisi vaara että minut kotimaassani tapettaisiin, enkä toisessa maassa edes saa odottaa vastausta valituspäätöksestä. Miksi Suomen valtio hyysää rikollisia ja kerjäläisia, mutta yksi gambialainen vainottu lähetetään pois? Suomen maahamuuttopolitiikka on ihan mätä.

Asenteet tällä keskustelupalstalla ovat kyllä ihan järkyttäviä.

Valveutunut pohdiskelija

Meitä ei ole viime aikoina kohdannut enää mikään henkeä uhkaava mullistus. Asumme maassa, jossa ei ole
vakavia luonnonkatastrofeja (tulvia, maanvyöryjä, tornadoja, maanjäristyksiä, tulivuoria). Meillä ei ole edes myrkyllisiä eläimiä suuressa mittakaavassa. Pääsemme talvestakin nykyteknologian avulla niin kivuttomasti yli, että sitäkään ei voi laskea enää ankariksi elinolosuhteiksi. Saamme siis elää kaikessa rauhassa tämän kaiken keskellä juuri minkään häiritsemättä tätä meidän omaa pientä idylliämme.

Ja sitten tulevat pakolaiset. Nuori polvi ei edes tiedä, millaisissa olosuhteissa voi joutua elämään jopa varakkaampi ihminen kehitysmaissa. Matoja talousvedessä (näkymättömiä), sähköt poikki päiväkausia, vettä tulee kun sattuu olemaan hyvä viikko. Ei ihme, että tulijoita katsotaan vinoon, yhteisen kielen puute estää kertomasta, millainen on lähtötilanne ollut.

Äärimmäisissä olosuhteissa ihminen kostaa toiselle ihmiselle kun ei oikein äiti luonnollekaan voi kostaa. Tulee rajakahnauksia, heimojen välisiä sotia. Vanhat uskomukset elävät tiukassa. Naisia ympärileikataan yhä, jotta nainen pysyisi puhtaana, tiedosta huolimatta.
Nuoria lapsia rekrytoidaan sotilaiksi. Näitä olosuhteita lähdetään pakoon, jos voidaan. Vain sinnikkäimmät edes pääsevät! Se vaatii sisua, rohkeutta ja pitkäjänteisyyttä päästä jostakin Afrikan köyhimmästä valtiosta tänne asti.

Meillä ei riitä empatia, koska meitä ei ole kohdannut mikään vakava asia sitten sotien. Nykypolvi ei enää kuule juttuja pula-ajasta, eikä isoisien sotatarinoita. Harva tietää, että aika monella meistä on siirtolaistausta.
Oma isoisäni tuli evakkona tänne. Nöyrästi olen kiitollinen siitä, että saan asua täällä enkä siellä nyt. Olen kolmannen polven siirtolainen! Täältä on lähdetty köyhyyttä pakoon Yhdysvaltoihin, Kanadaan ja vaikka minne. Mikä oikeuttaa meidät arvostelemaan muita?

Htalk

Totta, Saamme elää Suomessa todellakin kaikessa rauhassa Afrikkaan verrattuna. Se rauhassa eläminen ei ole kuitenkaan sattumaa.

Kirsi Virtnen / YLE kirjoitti erittäin hyvin Miksi Afrikan tähti on samea?

"Kenen syy se on että Afrikkaan on syydetty apurahoja kymmenien vuosien ajan – ilman suuriakaan näkyviä tuloksia? Onko vika afrikkalaisissa – vai onko vika siirtomaa-ajan valloittajissa?"

http://blogit.yleradio1.yle.fi/kirsivirtanen/miksi_afrikan_tahti_on_samea

Se että useissa Afrikan maissa heidän hallinto on ollut totaalisen korruptoitunutta ja näiden maiden kansa on valinnut ja sotinut näiden vatipää-hallitsijoiden puoleasta ei kyllä velvota eityisesti Suomea esittämään ratkaisuksi että siirretään ihmiset Afrikasta Suomeen.

Kyllä Afrikkalaisten itsekkin pitää ottaa vastuu jos heillä esimerkiksi Gambiassa on presidentti joka haluaa pistää homot linnaan. On täysin absurdi ratkaisu että Suomi tulisi apuun tämän gambilaisten homojen ongelman suhteen auttaen lähimmäistä Afrikassa.

Euroopasta kannettu vesi ei ole monenkaan Afrikan maan kaivoissa pysynyt 30 vuoteen.

Uskotko että tilanne on seuraavan 30 vuodenpäästä parempi, jos ratkaisu ei lähde Afrikkalaisista päätäjistä?

Lopuksi todettava Afrikassakin on erilaisia maita toiset on menneet eteenpäin enemmän kuin toiset.Afrikkaa ei voi niputtaa kaikkia yhteen ... Eli on Afrikan maita jotka ovat itsekkin saaneet positiivista kehitystä aikaiseksi.

Vieras

Mitenkähän se homous ylipäänsä varmistetaan? Villi arvaus: ei mitenkään - ihan uskon asiasta on kyse. Eli jos lähtömaassa ei ole riittävän levotonta turvapaikan saantia ajatellen, niin kiskaistaan hihasta ässä (lue: homokortti) ja ovet avautuvat kuin taikaiskusta. Sehän on näet jo ehditty havaita, että viidakkorumpu viestii perin tehokkaasti kulloinkin toimivista maahanpääsystrategioista. Yhtäkkiä meillä onkin sitten "alaikäisten" sijaan leegio "homoja" rajoillamme (paino lainausmerkeillä).

Laa_Enkinen

Hyvä että tuokin on nyt ikäänkuin mainstreamissa, mutta onko kellään esittää mitään brochikkaa todisteeksi siitä että Jawaran poikakaveri tosiaan käkkii linnassa?
Yhteydenotto gambian viranomaisiin ei todista mitään, tottakai ne sanovat että kyllä käkkii.

Hän voisi yhtä hyvin olla joku venkula joka on rullannut mummoja gambiassa ja sanoo vaan nyt olevansa houmou.

Hän voi myös olla huumekauppias, joka on tarkoituksella ujutettu tänne rahoittamaan läpikorruptoituneen gambian hallituksen huumebisneksiä. Mikä parempaa kuin tarjota ihmisille huumeita, ja jos he lankeavat, nämä "heikot" voi ikäänkuin virallisesti lynkata pois tuhoamasta puhdasta, vahvaa perimää.
Muistetaampas nyt että gambiaa johtaa despootti, täysi kaheli, ja uskonto on taas kuvioissa. Sellaisilta voi odottaa mitä tahansa. Vaikka poppamieslientä aidsin parantamiseen.

Jotkin homot ovat saaneet turvapaikan suomesta, MIKSI juuri tämä Jawara ei saanut?

Sitäpaitsi, afrikassa taitaa asustella aika paljon homoja, maissa joissa homoutta ei hyvällä katsota.

Vai kuvitteleeko joku että tänne pohjolaan voi ottaa jokaisen homon jokaisesta homofobisesta maasta?

Aivan sama miten korkealentoisena yllämainittua pidätte, vastatkaa:

-Voidaanko me ottaa tänne joka ikinen homo jota parjataan homoutensa vuoksi afrikassa?

-Jos ei muu toimi, eikö homous olekin kovin houkutteleva vaihtoehto kun kaikki muut keinot on käytetty?

hottisx

Kuvittele tilannetta, jossa istut koneessa ja vieressä oleva kaveri alkaa huutamaan, että hänet vähintään vangitaan ja mahdollisesti tapetaan homoutensa ansiosta kun hän palaa kotimaahansa? Mitä teet? Ajatteletko, että "oli miten oli, sieltä olet tullut ja sinne sinä kuulut, senkin parasiitti"?

Homous on Gambiassa rikos ja uutisessa mainittu kaveri pakeni omien sanojensa mukaan kotimaastaan, kun hänen miesystävänsä tuomittiin 25 vuodeksi linnaan. Tarinaan toki liittyy paljon muutakin, mutta tästä voi vetää jo jonkinlaisia johtopäätöksiä ko. yhteiskunnan tilasta.

On aivan eri asia jouduttaa rikollisten, hyväksikäyttäjien ja muiden tukiaisturistien maassaoloa kuin suojata niitä ihmisiä, jotka tuomittaisiin kotimaassaan meidän moraalikäsitystemme vastaisesti. Huom. jotkin uskovaiset ym. homovihaajat poislukien, tottakai.

Vieras

Kyllä suomalaisten on vähitellen ymmärrettävä, että tämäkin tapaus ja tempaus vain lujittaa syvää uskoamme turvapaikan hakijoiden kulttuuriamme ja sivistystämme rikastuttavaan voimaan.

Onkohan tämä gambiino islamisti vai jokun muun uskon velikulta, joka saattaa parantua vaivastaan nähdessään keskikesän helteisinä kesäpäivinä naiskauneutta vähissä vaatetuksessaan.....

Astrid on tolkuttanut tyhmiin kalloihimme suvaitsevaisuutta ja joku Alkumaijaliisan kummajainen on paasannut samanpuolisesta nautinnosta ja ties mistä muistakin tunnetiloja hyväilevistä tempuista, jotka jokaisen olisi tulevaisuudessa vain hiljalleen nöyrästi opittava hyväksymään.....

Laa_Enkinen

http://en.afrik.com/article13630.html

Gambian pressahan on tosiaan sanonut että huumerikolliset, varkaat ja homot tyyliin tapetaan kiinnijäädessään.

Ihannn varmaan on homo se "Jawara" Ja sen nimikin on iiihan varmaan oikeasti Jawara.

Pannaanko vetoja että se presidentti "homokiller" Jammeh on laittanut Jawara "hinttapulin" tänne tarkoituksella aiheuttamaan kohua. Nyt on sitten Gambian ns. "homoilla" osoite jonne voivat hakeutua kun alkaa afrikan manner polttaa jalkain alla. Ja taas kusetetaan pohjoismaista "kehitysapu" -järjestelmää. TAAS menee läpi! Läpi menee ku väärä raha.

Yes! This is the way!

Mehän uskotaan täällä ihan kaikki eikös juu?

ErgoProxy

Suomen virkamiehet ovat kyllä niin kädettömiä näiden ulkomaalaisten rikollisten ja kotimaisten viherpiipertäjien kanssa, ettei voi muuta kuin hävetä. Tällaiset ihmiset kun olisivat olleet vallassa Talvi- ja Jatkosodan aikaan, niin täällä todellakin puhuttaisiin nyt venäjää.

Missä on suomalaisten virkamiesten omanarvontunto?

AskoJ

Voi että mä huudan ja riehun, kun sinitakki edes yrittää antaa
vaikkapa ylinopeussakon. No, eivät nämä hommat meitä suomalaisia koske muutenkaan. Mehän noudatamme lakia ja jos emme, tulee putkaalinnaavankeutta. Nämä vapaasti liikkuvat, vai mikä se yhdistyskin oli nimeltään, saavat tehdä mitä lystäävät ja sossun tädit hoitavat loput. Mitähän ne kaikki meistä mahtavat ajatella. Tämä normisuomalainen ajattelutapa on nykyisin siirtynyt ihan käytännön tasolle. Ihan oikeasti, mitähän ne ajattelevat ?

kustupylli

Kyllä tälle nappikallelle vois sen paluumatkan järjestää vaikka keräyksellä. Kyllä 10 Euroa per naamari ois aika vähän että päästäs moisesta Gambian pakoputkeenveivaajasta (onko yhtyssana onko?). Ei Jawaralle kuin lämmintä veivailua Gambian vankilassa. Voisko sen lempinimi olla Gambian Bambi?

Schauman & Solženitsynin

on vallannut Suomen.

En tarkoita sukupuolisia poikkeavuuksia tai muita vähemmistojä vaan näiden karkottamispäätösten vastustajia.

Ja päätösten toteuttamisen keskeyttäjiä. Kannattaisi joskus edes hiukan ajatella myös omaa kansakuntaa. Niin melkein kaikki muutkin valtiot tekevät.

Valveutunut pohdiskelija

Onpas täällä voimakkaita mielipiteitä!

Melkoista pakolaisvastaisuutta on tullut esille ihan yleisesti.
Onko teille tullut mieleen, että moni pakenee myös siksi, että haluaa oikeasti taata lapsilleen tulevaisuuden? Että ilman pakenemista lapset joutuisivat osaksi ihmiskauppaa? Että se ei ole välttämättä vanhempien käsissä, mitä lapsille tapahtuu, että lapsia ryöstetään ja viedään pois!
Tyttölapsia ympärileikataan, ympäri maailman.

Pakolainen on joutunut omassa maassaan vainotuksi seksuaalisen suuntautumisen, radikaalin käytöksen, rodun, heimonsa, uskonnon, kansallisuuden, tiettyyn yhteiskunnalliseen ryhmään kuulumisen tai poliittisen mielipiteen johdosta. Näitä asioita on aika vaikea todistaa, yhtäkään, täältä hyvinvointivaltiosta käsin.

Minä otan heti naapuriksi pakolaisperheen tahi kaksi. Tällä hetkellä naapurissa asustaa pari kummallista nuorta perhettä, jotka bilettävät yötäpäivää, polttavat muutakin kuin tupakkaa ja katsovat asiakseen häiritä muita asukkaita omilla musiikkipreferensseillään miten huvittaa. Ja ihan ovat tätä meidän omaa kansaamme. Asun alueella, jossa on pääsääntöisesti omistusasunnossa asuvia keskituloisia ihmisiä, joten kyse ei ole mistään kaupungin vuokra-asunnosta.

Kehitystyötäkin tehneenä voin vakuuttaa, että joillekin perheille ja yksilöille pako on ainoa keino päästä pois!
Tälläkin hetkellä minulla on kollegoja eri maissa tekemässä ruohonjuuritasolla muutosta. Viemässä puhdasta vettä, rokotteita, rakentamassa sodan runtelemille kaupungeille edes alkeellista infrastruktuuria. Siinä alkutaipaleella ei vielä kamalasti voi keskittyä asenneilmaston muutokseen, kun yritetään taata edes perusedellytykset elämälle ensin.

Kehitystyötä tehdään, mutta se ei ole pakolaisuuden poissulkeva tekijä. Kehitysyhteistyötä tekevillä ihmisillä ei ole mielipidevaikuttajan statusta eikä valtaa. Suomessakin kesti vuosikymmeniä saada homoseksuaalisuus pois rikosrekisteristä! Ei siitä niin kauan ole, 70-luvulle asti piti elää.

Meiltä on lähdetty pakolaisiksi naapurimaihin, hyvin on otettu vastaan. Meille on tultu Sakkolasta ja Laatokan Karjalasta pakolaisina aiemminkin. Hyvin on saatu integroitua yhteiskuntaan.

Se, mikä nyt menee pieleen on liian kirjava käytäntö vastaanotossa. Jos otetaan kiintiöpakolaisia tai pakolaisia ylipäätään, pitää huolehtia myös siitä, että opetetaan maan kieli ja maan kulttuuri. Niitä asioita ei ihan vastaanottokeskuksessa opi. Näiden asioiden oppimisten pitäisi myös olla pakollisia! Sanomattakin on selvää, että useiden Afrikan maiden kulttuurit ja tavat poikkeavat meidän tavoistamme valtavasti. Jonkinlainen kulttuuriperehdytys lienee paikallaan siis....

Vaikka olen itse tällä hetkellä pienituloinen ja mietin kovasti kohtaloani välillä, en silti suostuisi jättämään kotimaatani paremman elämän toivossa. En oikein usko, että kukaan jättää omaa maataan, ellei koe siellä elämisen olevan vaarallista tai toivotonta. Jokaisella on kuitenkin vain se yksi elämä. Miksemme antaisi ihmiselle toista mahdollisuutta yrittää uudelleen meidän maassamme turvallisemmissa olosuhteissa!

Haima Uusi-Kaarlepyy

Kiitos Valveutuneelle pohdiskelijasta asiallisesta kommentista. Pahoin kyllä pelkään tämänkaltaisten kaikuvan tällä hiekkalaatikolla kuuroille korville. Mutta tärkeää kuitenkin tuoda silloin tällöin julki myös ihan oikeasti punnittuja mielipiteitä.

Laa_Enkinen

Ja kyyniseksi tulee. Maailmassa on niin paljon sitä toivottomuutta että ainakin itse olen heittänyt pyyhkeen kehään ajat sitten toiveissa kaiken tuon ikävän poistamiseksi. Se kehitysyhteistyö siellä paikan päällä on varmasti ainoa tapa jolla on edes jotain toivoa saada tulosta aikaan. Tosin ei siten että tiputellaan helikoptereista riisisäkkejä. Muut afrikan maat voisivat tehdä mm. tuolle gambialle jotain mutta miksi eivät tee?

Mennäänkö tässä sitten siihen että yksi afrikan maa kerrallaan nato kehiin?
Ei sekään tietysti käy joka kukkaislapselle, sehän on kauheaa että sillä tavalla mennään aseiden kanssa rähisemään ja "riistämään luonnonvaroja."

Siitä seurauksena on tietysti lisää pakolaisia.

Ts. aina kun jossain päin maailmaa diktaattori pääsee valtaan, hänellä on käytössään myös pakolais-ase. Ei-halutut laitetaan kiertolaisiksi pitkin eurooppaa ja muuta afrikkaa muiden vastuulle. Jos tästä syystä tulee aseellinen selkkaus, maasta lähtee se pakolais-ase liikkeelle isosti, pakolaisten itsensä ollessa ase pelkällä olemassaolollaan. He ovat pelote, "jos alatte mulle, ne tulee teidän riesaksenne kaikki."

Se että pakolainen onkin pakolainen homoutensa vuoksi, on uutta ainakin minulle. Siinä taas ei ole mitään yllättävää että kuvioissa on taas uskonto. Juuri uskontoahan kannattaa iskostaa etenkin pronssikaudella elävän yhteiskunnan päähän?

Olisiko sitten oikeasti parempi että jotkin afrikan maat olisivat edelleen jonkintyyppisen siirtomaavallan alla?
Vai kuka sen vastuun siellä paikan päällä ottaa?

Itse en ole yhtäkään tänne päässyttä/haluavaa vastaan pakolaisuuden vuoksi. Tapauksena tämä homojuttu taitaa olla eka näin avoimesti käsitelty? Mitä tulee siihen gay-puoleen asioista siis.
Onko sillä mitään eroa minkä vuoksi pakolainen on pakolainen? Kaikkia ei yksinkertaisesti voi ottaa. Heitä on tuolla jokunen miljoona odottamassa pääsyä milloin mihinkin maahan.

Kun asiat on näin, voiko pitää minään ihmeenä että täällä suhtaudutaan hyvin epäilevästi väitteisiin itse kunkin homoudesta? Auttaako siinä setat tai mikään muu kun kaikkia vaan ei voi ottaa tänne.....

Alvar....

"Onko teille tullut mieleen, että moni pakenee myös siksi, että haluaa oikeasti taata lapsilleen tulevaisuuden? "

Tämä väitetty homo on tuskin lapsistaan huolestunut. Tulevaisuudella tarkoittanet loisimista?

"Tyttölapsia ympärileikataan, ympäri maailman."

Kuka sinä olet arvostelemaan muiden kulttuuria?

"Näitä asioita on aika vaikea todistaa, yhtäkään, täältä hyvinvointivaltiosta käsin."

Kun näitä pakolaisia on täällä satojatuhansia niin sitten vamasti voidaan... eiks je?

Raatesuo

Venäjän ja USA:n poliisi olisi osannut hoitaa homman. Niissä maissa on poliisia toteltava. Ampuvat, jollet tottele. Suomalainen poliisi on lälläri. Otetaanko tänne kaikki maailman huutavat ja mekastavat homot, sairaat ja vaivaset. Haloselle olisi jo viimeistään nyt annettava lähtöpassit.

Vieras

Tulisi varmaan halvemmaksi järkätä valtiolle yksityiskone (rikollisten) maahanmuuttajien lennättämiseksi (ilmaiseksi) takaisin kotimaahansa, josta nämä voivat sitten vapaasti palata omia aikojaan takaisin Suomeen. Tietysti kaikkein halvemmaksi tulisi ampua näille kuula kallon ja haudata saunan taakse.

Htalk

Miksi ahvenanmaalle? , Hehän ovat hoitanee asiansa hyvin, selvästi paremin kuin muut suomalaiset maakunnat ja kunnat.

Myös muut suomalalaiset maakunnat voisi ennemminkin ottaa oppia Ahvenanmaasta...

Harvemmin se oma tilanne muiden asioita valittamalla paranee...

Vieras

Jos teitä oltaisiin viemässä tapettavaksi tai vankilaan vuosiksi hirvittäviin oloihin, vieläpä kun tiedätte, että myöntävä turvapaikkapäätös on vielä mahdollinen, yksikään teistä ei huutaisi tai potkisi tai yrittäisi estää karkotusta? Kulkisitte vaan tyynesti kuin lampaat teuraalle?

Domanjana

Niin, varmasti moni tekisi niin, mutta mitä sitten? Ei sen kuulu vaikuttaa mitenkään siihen etteikö lähetettäisi takaisin sinne mistä tulikin. Piikki takapuoleen, homo rauhalliseksi ja takaisin kotimaahansa.

Kansalainen_medborgare

Rähinätempulla, virkailijoita uhkailemalla ja rasistiksi nimittelemällä ovat monet kaukaisista kulttuureista EU-alueelle maahanmuuttajiksi aikovat hoidelleet etujaan palvelujonoissa kansalaisten kustannuksella.

Näillä tempuilla kannattaa tietenkin jatkaa, koska puolustuskyvyttömiksi lakien ja sääntöjen voimalla hiljennetyt asiakaspalvelijat eivät enää mitään muutakaan saa tehdä.

Lisäksi kaukaisista, vieraista kulttuureista erityisesti Suomeen houkutelluille maahanmuuttajille on ilmeisesti järjestetty ylimääräisiä taloudellisia etuja ja lisäpalveluja, joista palveluja jonottavat kantasuomalaiset voivat vain unelmoida.

Työhönotossa jotkut Suomen kunnat uutisten mukaan noudattavat "positiivista syrjintää", jolloin maahanmuuttaja-työnhakijat asetetaan etusijalle ennen suomalaishakijoita!

Tässäkö on se "tasa-arvo" tai "yhdenvertaisuus"?