Torstai 23.11.2017

MTK-pomolla ”kahvit väärään kurkkuun”: Kokoomus vastustaa turkistarhausta?

Jaa artikkeli:
Luotu: 
7.5.2010 14:04
Päivitetty: 
7.5.2010 14:13
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Opetusministeri Henna Virkkunen (kok., kuvassa) ja muita kokoomuslaisia on mukana Turkistarhaton Suomi 2025 -kampanjassa.

Maa- ja metsätaloustuottajien etujärjestö MTK ihmettelee kokoomuspoliitikkojen lähtöä mukaan eläinsuojelujärjestö Animalian turkistarhausta vastustavaan kampanjaan.

MTK:n puheenjohtaja Juha Marttila sanoi perjantaina Verkkoapila-nettilehdessä, että häneltä oli mennä kahvit väärään kurkkuun kuullessaan mm. opetusministeri Henna Virkkusen (kok.) olevan mukana Turkistarhaton Suomi 2025 -kampanjassa.

Virkkusen lisäksi kokoomuslaisista kampanjassa ovat mukana valtiosihteeri Velipekka Nummikoski, erityisavustaja Juho Romakkaniemi ja viestintäpäällikkö Jenni Haukio.

–Vaadin (kokoomuksen) puoluejohtoa linjaamaan selkeästi, mitä mieltä asiassa ollaan. Lähtökohtaisesti oletan, että esimerkiksi ministeri toimii puolueensa linjan mukaisesti, Marttila sanoi.

Turkistarhausta vastustavaa kampanjaa tukevat myös mm. SDP:n kansanedustajat Erkki Tuomioja ja Pia Viitanen. Vihreistä ovat mukana oikeusministeri Tuija Brax ja työministeri, puolueen puheenjohtaja Anni Sinnemäki sekä vasemmistoliitosta puolueen puheenjohtaja Paavo Arhinmäki.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Vieras

Jos eivät keinoturkikset lämmitä tarpeeksi emmekö voisi käyttää esimerkiksi lampaan taljaa? Se on ihanan pehmeää ja lämmintä. Kun nyt aina jaksetaan jauhaa turkistarhaajien työllistymisestä, ehdotankin, että turkistarhaajien uusi elinkeino olisi lampaiden kasvattaminen. Se on vihreä ja yksi maailman vanhimpia einkeinoja. Lampaista saa sitä paitsi muutakin kuin turkin.

PropJock

Kun Virkkunen, Haukio ja kumppanit ovat lähteneet tuomitsemaan turkisten käyttöä, onhan heidän kenkäkaapeistansa siivottu nahkajajalkineet, jääkaapeistansa maidot, leikkeleet, munat ja juustot ja käsilaukuistaan käärmeennahat?

Seepra

Turkistarhauksen vastustaja ei ole automaattisesti nahkatuotteiden vastustaja ja vegaani. Itse en hyväksy turkistarhausta, mutta sön lihaa, tosin vain luomua ja lähituotettua. En myöskään syö vasikkaa, karitsaa tai muitakaan elänvauvoja. Omistan myös nahkakengät. Siitä huolimatta turkistarhaus on mielestäni primitiivistä ja raakaa toimintaa jollaista ei pitäisi hyväksyä, sille ei myöskään ole taloudellisia, kansantaloudellisia, kulttuurisia taikka sosiaalisia perusteita. Turkistarhaus on eläinrääkkäystä pahimmillaan. Eläinten kasvattamisen ruuaksi hyväksyn mikäli kasvatettavat eläimet saavat elää täysipainoista ja onnellista elämää pitkälle aikuisikään saakka.

Vieras

Kokoomus tekee isoa hallaa omalle imagolleen. Voiko kukaan pitää tätä puoluetta enää uskottavana? mielipiteet ja suunta vaihtuu joka vaaleissa brandi imago määrää politiikan teon.

26 vuotiaana ja joka vaaleissa kokoomusta äänestäneenä puolueen jäsenenä, ainoin seuraavissa vaaleissa valita perusujen, vasureiden tai KD:n väliltä. Heillä on sentään jokin poliittinen agenda takana!

Mila F

On hienoa, kun yksilö löytää paikkansa ja vaikutuskanavansa yhteiskunnassa. En silti usko, että sen paremmin persut tai vassarit kuin KD:kään hyväksyy tarhausvastaisuuden taustalla olevia eläinten sietämättömän huonoja oloja. Jos tarhaajat olisivat hoitaneet eläintensä asiat kuntoon, ei kukaan heidän toimintaansa puuttuisi.

Kokoomus näyttää elävän tässä ajassa, mitä ei monesta muusta puolueesta voi sanoa.

SIMO PERTTULA

Piti tämäkin kokea! Vihreät ovatkin jatkumoa tarhaterroristeille. Mutta se , että Virkkunenkin löytyy samasta sakista on yllätys? Onhan kysymys laillista elinkeinoa vastaan tehdystä provokaatiosta.
Muiden kuin ministerien kannanottoja voi pitää mielipiteen ilmaisun vapautena!

Vieras

Todella typerä perustelu!

Orjakauppakin on ollut laillista liiketoiminta, varmaan siis myös tuolla perusteella kannatat sen palauttamista? Ei tarvita valtavaa historian tuntemusta, että huomaa usein käyvän niin, että asioita jotka ovat laillisia, maan tapaoja tai muuta sellaista, pidetään aivan käsittämättöminä myöhemmin. Yritäpä siis ottaa asioihin vähän etäisyyttä ja miettiä asioita ihan vain tosiasioihin perustuen.

Kaizu

Turkistarhaus on laillinen elinkeino siihen asti, kunnes säädetään sen kieltävä laki. Lainsäädäntötyön tärkeimpiä asioita on nähdä epäkohtia, joita lainsäädännöllä on korjattava. Sen jälkeen asenneilmapiirin on muututtava ja lopuksi uuden lain taakse on saatava riittävä määrä edustajia, jotka kansa on tehtäväänsä valinnut.

Epäkohta turkistarhauksen osalta on havaittu, asenneilmapiiri lainmuutokseen alkaa olla kypsä. Suuri osa kansasta vastustaa tarhausta, vain pieni vähemmistö sitä kannattaa. Suuri enemmistö kuitenkaan ei kannata eikä vastusta. Tämän enemmistön mielipiteen muokkaaminen on menossa. Siksi Animalian kampanja. Mukaan on saatu edistyksellisiä poliittisia voimia.

Onneksi muutos on mahdollista...

tamminiemipirjo

"Siionistinen kartellikommunistinen kokoomus ajaa vain Suomen taloutta alas ja loput, jota ei ole suojeltu velaksi, "yksityistetään" eli annetaan ilmaiseksi tai puoli-ilmaiseksi kv suursijoittajille."

Näin näyttää olevan. Kokoomus menetti taas ääniä.

Mila F

Minusta tuo oli oikein hyvä kannanotto. Ehkäpä turkistuottajat pelko persiissä vihdoin tekevät niiden eläinten hyväksi jotakin. Kaikki normit täyttävän häkkielämän näkeminenkin on tuskallista, puhumattakaan niistä normeja täyttämättömistä kammotapauksista, joita jatkuvasti tulee esiin. Sietämätöntä ja elämän olemassaoloa kunnioittamatonta.

Kaiken huipuksi kasaantuu vielä tieto siitä, että noita kauniita turkiksia käytetään ihmisten väliseen elvistelyyn eikä esim. välttämättömäksi lämmikkeeksi vaikeissa oloissa. Teknokuidut kaiketi ovat jo ohittaneet eläinten nahat vaativien olosuhteiden vaatetuksessa.

Kyseessä on toki laillinen elinkeino, enkä hyväksy minkäänlaisia kettutyttöiskuja elinkeinonharjoittajia kohtaan, mutta kaiken näkemäni perusteella tarhaajien etiikka ja elämän kunnioitus ovat olemattomat. Hoitakoot tonttinsa asiallisesti kuntoon, niin kenelläkään ei ole sen jälkeen nokan koputtamista.

Amurlenkka

Jähmettynyt ajattelu alkaa murentua kokoomuksessakin. Turkistarhaus ei ole kunniaksi kenellekään, vaan pääasiassa eläinrääkkäystä luksuksen himon tyydyttämiseksi.

Nykypäivänä on lämpimiä, näyttäviä ja muodikkaita design tekoturkiksia ja vaatteita saatavilla ja vieläpä kohtuuhintaan.

Arktisten alueiden ja arojen asukkaat saavat metsästää turkieläimiä tarpeeseensa tai myyntiin. Tehotuotantoon siellä ei ole menty ja tuskin mennäänkään.

caballero

Kun kokoomusministeri liittyy kettutyttöporukkaan,niin se vaikuttaa jo siihen,että puolueen uskottavuus alkaa äänestäjien keskuudessa huveta.Tämä kiihdyttää kokoomuksen kannatuksen laskua ja pian puolue saakin huomata olevansa oppositiopuolue.Eihän Virkkunen ilman puolueen johdon hyväksyntää ala yksityisyrittäjyyttä vastustamaan.

Mila F

Kannattaa hiukan ajatella, ennenkuin panee yhtäläisyysmerkit kettutyttöjen ja kokoomusministerin välille. Kettutytöt säntäävät toimintaan ilman mitään järkeä ja aiheuttavat enemmän vahinkoa kuin auttavat eläimiä.

Kokoomusministeri hoitaa asiaa yhteiskunnassa sallituin keinoin ja saa toivottavasti aikaan eläinten olosuhteiden merkittävän parannuksen. Jos parannusta ei rupea kuulumaan (ja sassiin) on todella syytä ruveta ajamaan tarhausta alas. Silloin on vain todettava, että aika on ajanut tarhauksen ohi, ja ettei se pystynyt sopeutumaan modernin yhteiskunnan eettisiin vaatimuksiin.

Mielestäni viesti on hyvin selvä, jos sen vain haluaa ymmärtää.

Ray

Caballeronkin olisi syytä tulla tähän päivään ja sen asenteisiin. Jos kokoomus ajattelee saavansa sivistyneittenKIN ihmisten ääniä on sen ehdokkaidenkin alettava esittää järkeviä ajatuksia. Nyt muutamat näin tekevät.

Turkistarhaus on tiensä päässä, eikä sitä enää puolustellakaan muuta kuin hämäämistarkoituksessa. Se käy toivotonta viivytystaistelua.

Asiallisesti ottaen tukistarhaus on rikollista toimintaa, jonka laki toistaiseksi sallii. Millainen on siis laki!

caballero

"Sivistyneet" tarhoihin salaa hyökkäävätkö ovat niitä,jotka alkavat kokoomusta äänestämään. Saako nauraa.Rikollista toimintaa harjoittavat ääriliikkeet tulevat pian tiensä päähän.Laki on muuten se,jonka kansan valitsema eduskunta hyväksyy.Toistaiseksi terroristijärjestö ALF:n satelliitti- osasto Animalia ei ole kovin suuri puolue eduskunnassa.

Mila F

Toivon, että olet niitä ihmisiä, joille jo kolmannella selityksellä asia urkenee:

Kukaan, ei yksikään, ei ainoakaan kokoomuslainen hyväksy noita yrittäjään ja hänen omaisuuteensa kohdistuneita hyökkäyksiä. Yksikään noista tuholaisista ei tule Kokoomusta missään oloissa äänestämään, mikä on pikemminkin hyve kuin menetys.

Asia, jota halutaan muuttaa: Tarhaeläinten hyvinvointi.
Keinot: Yhteiskunnan lailliset väylät ja välineet.
Tavoite: a) eläinten olosuhteet muutetaan vastaamaan niiden luontaisia olosuhteita, b) jos olosuhteita ei voida muuttaa elämää kunnioittaviksi, on syytä todeta, ettei sellaista elinkeinoa voi harjoittaa modernissa Suomessa ja puhdistetaan oma tontti lainsäädännöllisesti.

Suomalaiset voivat vaikuttaa vain Suomen alueella voimassa olevaan lainsäädäntöön, joten otetaan esiin se, millaisen painoarvon tämä asia yhteiskunnallisessa keskustelussa saa. Elämä vs. ihmisten turhamaisuus.

Ole ystävällinen ja vastaa asiassa pysyen seuraaviin kysymyksiin: 1) Kuka mielipiteensä esittänyt on uhannut iskeä tarhoihin salaa? 2) Missä kohtaa edustuksellisen demokratian kautta vaikuttaessaan ihminen syyllistyy rikolliseen ääriliiketoimintaan? 3) Miten ALF tai Animalia liittyvät po. asian esiintuomiseen eduskunnassa?

Kiitän jo etukäteen perustelluista vastauksistasi.

caballero

Vastaan näin:

1. Ei yöllä salaa iskuja tekevät ilmoita iskuistaan etukäteen.

2. Jo ääriliikkeiden tukeminen on arveluttavaa kansanedustajalle.

3. ALF on terroristijärjestö.Animalia on sen sisarjärjestö.Turkistarhaiskuja ja tuhopolttoja tekevät kuuluvat tähän järjestöön.(Turun tuhopolttaja sai juuri 3 vuotta vankeutta)
Jos nyt lopettaisit tuon rautalanka/uusinta jutun.Luuletko olevasi kovinkin sivistynyt,kun kannatat tarhaiskuja ja kuvittelet pienessä päässäsi,että se saa lainsäätäjän muuttamaan lakia.Yrittäähän aina saa,mutta jos esim.ministeri ryhtyy tukemaan elinkeinon lakkauttamista,niin siihen pitää olla muukin motiivi,kuin tulevat vaalit.Kannatatko muuten tarhauksen siirtymistä esim. Kiinaan?

siviilitarkkailija

Luultavasti liian hieno tuulipukukansaa ja eläinaktvisimia edustavalle naikkoselle josta tuli ministeri koska kumarsi eli pyllisti oikeassa paikassa oikeaan suuntaan.

Suomalaiset turkikset viedään ulkomaille. Hyvä niin. Saavat kantajikseen esteettisemmät ja paremmin toimeentulevat ihmiset. Sellaiset joiden rahoja ei tuhlata homevaurioasuntoihin ja sekopäisiin ilmastotalkoisiin.

Jape

Jos on olemassa pieninkin vaara että minun ääneni voisi hyödyttää turkistarhauksen vastustajia, joudun vaihtamaan puoluetta. Enkä usko olevani ainoa.

Toisaalta on myös erittäin hyvä että näiden ehdokkaiden mielipide tuli julki. Kiitokset siitä.

Turkisten ystävä

Virkkunen ja Sarkomaa sulkivat suruitta 1000 suomalaista koulua. Nyt sitten halutaan ajaa turkistuottajat Viroon veroja maksamaan ja Viron vientiä edistämään. Kun tämä tahti kiihtyy, niin ketkäs Suomeen jää enää puolueiden yhdistyksissä kasvatettuja poliitikkoja elättään ?
Viro taitaakin olla jopa turvallisempi maa tällä hetkellä.

vieras

Kokoomus on sadan ja yhden asian puolue. Puolue jolla
ei ole aatetta, vaan tavoite keinolla millä hyvänsä
päästä pääministeri puolueeksi.
Turkistarhauksen kielto, maaseudulle rakentamisen kielto,
yliopistojen maakunnallinen alasajo, tätäkö kansa haluaa.
ps. saihan pori sentään hätäkeskuksen ministerin
kotimaakuntaan.