Tiistai 25.6.2019

Kotimaa: Pedofiilipappeja enemmän - ”Ei lestadiolainen asia”

Luotu: 
14.5.2010 07:14
Päivitetty: 
14.5.2010 07:16

Lapsia hyväksikäyttäneitä suomalaispappeja näyttäisi olevan ainakin kahdeksan, kirjoittaa Kotimaa-lehti papariversiossaan. Luku käy ilmi kirkon perheasiain johtajan Martti Eskon kuulemista uhrien kertomuksista.

Aiemmin julkisuudessa on puhuttu neljästä papista.

Eskon tietoon tulee jatkuvasti uusia hyväksikäyttötapauksia. Parin viime viikon aikana hän on saanut yli 30 uutta yhteydenottoa, jotka koskevat kaikki kirkon tai herätysliikkeiden toiminnassa tapahtuneita hyväksikäyttöjä. Osa tapauksista on jo käsitelty oikeudessa.

Nyt esille tulleet tapaukset eivät pääosin liity vanhoillislestadiolaisiin.

–Tämä ei ole enää mikään lestadiolainen asia, Esko sanoo lehdelle.

Myös lastensuojelun tutkijan Johanna Hurtigin tietoon on tullut joitakin uusia tapauksia. Aiemmat hänen saamansa ilmoitukset ovat olleet vanhoillislestadiolaisen liikkeen piiristä, mutta uudempia on tullut muualtakin. Hurtigille on kerrottu lähes 40:stä mahdollisesta hyväksikäyttäjästä, joilla on ollut yhteensä sata uhria.

Hurtigille ei ole ilmoitettu hyväksikäyttöön syyllistyneistä kirkon työntekijöistä. Kaikissa Hurtigin tai Eskon tietoon tulleissa tapauksissa hyväksikäyttäjä on ollut mies.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Vieras

Osut oikeaan elukka.
Radio Dei on kaiketi ainakin hieman jäävi käsittelemään asiaa.

Kirkon on nyt turha painella villasella,koska hyväksikäytettyjen ääntä ei voi vaientaa enää silloin kun joku rohkenee aloittaa paljastuksen.

Pedofilia on äärimmäisen vaikeaa perverssiyttä siksi, että siihen liittyy monesti tekijän itsensäkin oleminen uhrina aikoinaan ja se on muutenkin syyllisyyden tunnon valtaamaa.

Siksi kai pedofiilit muodostavat rinkejä ja kirkon sisällä rinkien muodostus on ehkä helpompaa kuin ulkopuolella. Sanotaan, että pedofiili tunnistaa kaltaisensa yhtä pätevästi kuin alkoholisti tunnistaa toisen juopon.

Asiaan pitäisi suhtautua jatkossa korjaamismielellä, eikä missään nimessä kirkon sisäisenä syntien sovitteluna pelkästään. Ei vain armon ja laupeuden idean alla siis.

Nytkin ollaan kuin "valtiossa", koska asia on kirkon OMAN perheasiainhoitajan Matti Eskon varassa. Mikä heppu lienee, kun ei ole aiemmin, eikä ihan oma-aloitteisesti, asiaan puuttunut. Arvioikaa Hurtig itse kuuntelemassa tuo ohjelma.