Tiistai 22.1.2019

Paatero Ylelle: Etniset jengit ovat vakava uhka – kotouttakaa

Jaa artikkeli:
Luotu: 
14.5.2010 07:44
Päivitetty: 
14.5.2010 07:46
  • Kuva: Lasse Lehtinen / Uusi Suomi
    Kuva
    Poliisiylijohtajaa huolettaa järjestäytyneen rikollisuuden ja muun muassa etnisten jengien lisääntyminen Suomessa.

Poliisiylijohtaja Mikko Paatero pelkää järjestäytyneen rikollisuuden olevan leviämässä Suomeen toden teolla, kertoo Yle. Yksi merkki tästä on Paateron mukaan lisääntynyt poliisin ja viranomaisten uhkailu.

Paatero pitää "jopa todennäköisenä", vakavana uhkakuvana esimerkiksi etnisten rikollisjengien hivuttautumista muista pohjoismaista Suomeen maahanmuuttajaväestön kasvaessa. Muun muassa Ruotsissa maahanmuuttajien rikollisryhmät ovat iso ongelma.

Jengiytymisen riskiryhmää ovat Paateron mukaan erityisesti toisen polven maahanmuuttajat. Poliisiylijohtaja korostaakin maahanmuuttajien kotouttamisen merkitystä - sillä jengiytymistä voitaisiin vielä ehkäistä.

Henkilöt: 
Paikat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Vieras

Tähän Paateron kommenttiin on jo annettu viisaita akateemisia ja poliittisia ohjeita:

"Sopeudu tait itket ja sopeudut"
"Opettele uimaan"
"Se on vain väistämätöntä ja ihanaa"
"nämä jengit ovat meille voimavara ja rikkaus"
"poliisilla on vain puutteellinen ammattitaito kohdata nämä yhteiskuntaamme rikastuttavat jengit"
"jengiytyminen on vain suomalaisten suunnattoman rasismin aiheuttamaa, missään muualla ei tälläistä tapahdu"
"poliisin pelko rikollisjengejä kohtaan on vain heidän niihin kohdistaman homoseksuaalisen halun peittelyä"
jne...

Joten ollos kansalainen huoleton, Kukkahattutyttös valveil on...

Vieras

Mutta miltä taholta? Etniset järjestäytyneet rikolliset tai mitä ovatkaan eivät ole loukanneet minun vapauttani tai rauhaa mitenkään.

Sen sijaan Paateron "jengi" - viranomaiset yleensä - kerää sormejälkiä syyttömiltä ihmisiltä (passeihin), tekee kohta syyttömien ihmisten koteihin satunnaisratsioita (aselakiuudistus), kyttää syyttömien ihmisten kulkemisia (kameravalvonta), hankkii raskasta kalustoa, mm. kranaattikonekiväärejä ("mellakoita vastaan", vaikka maassa ei ole ollut mellakkaa yli puoleen vuosisataan), pyrkii rajoittamaan mielenosoitusvapautta mm. naamioitumiskiellolla, haluaa kieltää nimettömän mielipidekirjoittelun, haluaa murtaa journalistisen lähdesuojan ja päästä eroon ikävistä vuodoista viranomaishallinnossa. Niin joo, pitäähän siitä työtaisteluoikeudestakin päästä eroon.

Ja näiden pääjehu, pääministeri Vanhanen tahtoo kieltää kaiken keskustelun keskeneräisistä asioista. Anteeksi nyt vain, jos en koe juuri maahanmuuttajia kovin suureksi uhaksi vapaudelleni.

richardjarnefelt

Kerrankin puhui Paatero melkein asiaa, mutta yksi ajatus oli väärin: "Kotouttakaa."

Ei noita sopeutumattomia pysty kotouttamaan, he halveksivat meitä suomalaisia jo äidinmaidosta alkaen. Sen sijaan pitäisi kotiuttaa, kotouttamisen sijaan. Menköön Afrikkaan riehumaan, missä sukunsa juuret ja kulttuurinsa juuret ovat.

Jokainen rikoksia tehnyt ulkomaalaisjuurinen ulos, oli kansalainen tai ei, oli täällä syntynyt tai ei.

Vieras

Kas kummaa itsehän Paatero etunenässä on suuri ulkomaisen kolmansien maiden elättien suuri kannattaja.
Oli sitten parempi pitää sotku ja mölyt omana tietonaan koska itse tätä sotkua Thorsin kanssa kerää.

Vieras

Voi voi kun polliisipomokin heräilee talviunistaan, onko realiteetit läiskähtänyt suoraan silmille vaikka tyhmäkansa on toitottanut asiaa jo jonkun kummentä vuotta.
Sehän nyt jo tiedetään että politikot eivät valtansa huumassa mitään ymmärrä mutta kun vielä poliisipamputkin ovat sokeita niin silloin ollaan pahassa liemessä.

semi

Jos hän sanoo sen mitä Halla Aho, eli älkää ottako näitä sisään, kotouttaminen on kieli keskellä suuta lause. Mutta jos kehitys menee kuten Oslossa jossa maahanmuuttajat pyörittävät 99% huumekaupasta ja siihen se myös menee, on tilanne lopullisesti riistäytynyt hanskasta.

B-jengi on nyt Brasiliassa nauttimassa Brasilialaisesta vankilakultuurista ja emme kaipaa mitään C tai K jengejä tilalle. Valitettavasti yksi kansakunta johon olen täysin kyllästynyt maahanmuuttajina ja menettänyt toivoni on pakistanilaiset, Somalitkin pystyvät yhteistyöhön mutta Pakistan.? Pahoittelen jo etukäteen niiden pakistanilaisten tunteita jotka kuitenkin ovat pystyviä ja asia ei koske teitä, mutta mutta...! kop kop ja koputan pöytää.

Hemulis

Maassa maan tavoilla tai maasta pois. Kovemmat otteet ulkomaalaispoliisille. Jos jätkä riehuu vietäessä, niin rauhoituspiikki pyllyyn ja koneeseen.
Kirkon miesten pitää pysyä myös lestissään, silla kirkkorakennukset eivät ole turvapaikkoja eikä mummujen suojeluspaikkoja. Jotain tolkkua tähän ns. laupeudentyöhönkin sillä kyllä omassa maassa kirkollekin hoidettavia löytyy.

punster

Paateron lausunnon jälkeen viikonloppu pelataankin hysteriabingoa kun tavalliset tahot arpovat lausuntoja seuraavista vaihtoehdoista :

1. Lausunto on populismia
2. Lausunto on rasismia
3. Tekeväthän suomalaisetkin rikoksia
4. Muistakaa sotalapset
5. Suomalaisetkin ovat muuttaneet ulkomaille
6. Muistakaa Slussenin sissit
7. Lausunto on kaiku 30-luvun Saksasta.
8. Pitäisikö kaikki rajat laittaa kiinni?
9. Muistakaa Finlayson, Paulig ja Sinebrychoff.

semi

He ovat niitä joita muut ovat paenneet kotimaastaan, mutta meidän on tuotettava mahdollisimman kotoinen ilmapiiri pakolaisille ja kodin tuntu ei ole mitään ilman näitä riitapukareita ja rikollisia.

Hannu Mikael

joita poliitikot ja päättäjät hokevat.

Ne eivät ole toteutuneet pitkän maahanmuuttokokemuksen omaavissa maissa 3-4 sukupolvessakaan.
Kuinka se onnistuisi Suomessa?
Rikollisjengiytyminen onnistuu varmasti.
Olivatko 2. ja 3. sukupolven maahanmuuttajat - Lontoon metropommittajat kotoutuneet?
Ovatko Kööpenhaminan lähiöiden etniset jengit kotoutuneet?
Lähiöiden, jonne taksitkaan eivät uskalla ajaa.

Vieras

suomalaisista uskoo hanskaavansa asiat paremmin kuin mitä muissa maissa on osattu. Astrid Thors johtaa tätä lahkoa.

Mihin tämä usko omiin, ylivoimaisiin kotouttamiskykyihin perustuu? Ei Thorsillakaan ole mitään aiempaa kokemusta massiivisesta maahanmuuttokuviosta tässä maassa. Tämä on pilottijakso. Substanssi, jonka turvin Thors puhuu, on höttöä (sitä ei ole).

Ei tarvitse olla mikään normieinstein tajutakseen, ettei kulttuurien törmäyttäminen tule onnistumaan täällä sen paremmin kuin muuallakaan Euroopassa.

Mutta tämä valitettavasti tajutaan vasta sitten, kun meillä on samat ongelmat kuin muuallakin. Siihen asti isopäisyys on kurssissaan.

Päättäjien nykyinen, korkeahko ikä takaa sen, että he eivät ole lopputulemaa näkemässä, kun se räjähtää käsiin, vaan maksumiehiksi jäävät heitä nuoremmat kansalaiset.

Nuoriso kiittää.

heppa

se vaan ottaa kantaa milloin mummoihin, milloin peltipoliiseihin, milloin jengeihin. Taitaa johtajuus olla hukassa?

havepe, linkissäsi EI ole kyse maahanmuuttaja jengeistä vaan moottoripyöräkerhoista. Etniset jengit ja mafian lonkerot (mm. kiinan mafia, afrkan heimot, äärimuslimit, venäjän mafia jne...) painii eri sarjassa.

Arkitotuus kuitenkin on, että näiden mamu/etnisten rikollisjengien hivuttautuminen Suomeen maahanmuuttajaväestön kasvaessa (lue:päästettäessä maahan) on tosiasia.

KK

pelkää järjestäytyneen rikollisuuden OLEVAN LEVIÄMÄSSÄ
Suomeen. Nyt auotaan simmuja, kun poliisia ja virkamiehiäkin on uhkailtu ! Järjestäytynyt rikollisuus, siis mafiat ovat olleet Suomessa ainkin 10 vuotta ja ainakin Helsingissä jopa silminnähtävää. Rikostilastojen olisi pitänyt valaista asia Paaterolle, Suomihan johtaa EUn rikostilastoja Romanian kanssa. Ainut, josta oikeusviranoamiset ovat tässä ilveilleet on se kuuluisa "viharikos", eli mielipiteen tomitseminen.

hanari

Eivät maahanmuuttajat ja jengit ole ongelma, sen enempää kuin islam, syrjäytyminen, rikollisuus, työttömyys jne.. Ongelma on siinä miten asiaan osataan suhtautua. Soinin ja Hienäluoman rasistiset jengit lakaisevat ongelman maton alle kiikuttamalla kaikki oudon näköiset huitsin nevadaan. Poliisi soluttautuu, tilastoi ja valittaa resurssipulaa. Manu Koiviston ohje on "tarttis tehrä jotain", oikeasti. Paatero on kerran elämässään oikeassa. Kukahan sitä oli neuvonut?

Ola

Tapahtui eilen aurinkoisena päivänä Kaivopuistossa Ursulan kahvilassa. Mies ja nainen poistuivat Ursulan ulkokahvipöydästä lähellä rannan kävelytietä. Pöytään tuli välittömästi istumaan hieman nuhjuisen oloinen keski-ikäinen etelämaalaisen näköinen mies. Jalassa monomaiset kengät ilman sukkia.

Kaveri alkoi alkoi rauhallisesti syödä lasikuppiin jäänyttä jäätelöä aivan kuin se olisi ollut hänen. Joi päälle puolillaan olleen vesilasillisen vettä, samalla hän kietoi kaulansa ympärille Ursulan oranssin värisen lämpöhuovan.

Pöytään tuli hänen kaverinsa. Istuskelivat hetken yhdessä. Miehellä oli oranssihuopa kaulallaan käärittynä kuin paksu kaulaliina. Molemmat nousivat ja poistuivat kuin maksaneet asiakkaat. Miehet lähtivät kävelemään rantatietä kaupunkiin päin toisella huopa kaulansa ympärillä. Ursulan tarjoilijat eivät huomanneet mitään.

Hetken kuluttua molemmat nousivat toyta-merkkisen autoon. Ihmetytti, miten varkailla on auto. Mistä sekin oli saatu.

Kuinkahan monta huopaa Ursula "kodottaa" näiden "sosiaalipummien" takia ja kuinhan monta muuta tavaraa katoaa muista liikkeistä. Me muut maksamme ne.

Paatero on oikeassa. Pummit ja roistot pois maastamme.

Ola

Mitä sinä olisit tehnyt.
Näitä röyhkeitä pummejako toivot maahamme. Minä en. Ulos ja nopeasti. En halua toimia heidän maksumiehenään. Jos sinä haluat, niin ota ihmeessä heidät kotiisi.

Paaterolle kiitos selvistä varoituksen sanoista. Vielä kun päästään jämeriin toimenpiteisiin pummien ja rikollisten poistamiseksi maastamme, niin poliisimme ansaitsee hatun noston. Ensin on heille kuitenkin annettava kunnon valtuudet toimintaan.

Kristian II

Kumma juttu, kun Paapero on huolissaan siitä, että joku rikollisjengi soluttautuu taloudelliseen ja poliittiseen päätöksentekoon eikä TEE MITÄÄN!

Työmarkkinajärjestöt, etunenässä SAK, ovat rikollisjärjestöjä mitkä estävät yhteiskunnan laillisen kehityksen ja ostavat eduskuntaan napinpainajia ja näin ylläpitävät maffiaansa!

Mitä helvetin kontribuutiota muka on istuttaa kaikki SAK:n henkilökunta elekeyhtiöiden hallituksissa, hallintoneuvostoissa, toimikunnissa jne. Nehän vain ryöstävät sieltä rahaa omaan taskuun eläkkeenmaksajien kukkaroilta!

Minä, Kristian II, järjestäisin Senaatintorilla kunnon peijaiset Suomen "eliitille"!

Isosetä

Luemme Päivän Sanasta:

"Paatero pitää "jopa todennäköisenä", vakavana uhkakuvana esimerkiksi etnisten rikollisjengien hivuttautumista muista pohjoismaista Suomeen maahanmuuttajaväestön kasvaessa. Muun muassa Ruotsissa maahanmuuttajien rikollisryhmät ovat iso ongelma."

Mielestäni tässä lausunnossa löyhkää rasismi. Poliisiylijohtajan tulisi tietää, että maahanmuuttajat ovat rikkaus, munivat kultamunia ja tuovat innovaatioita suomalaisiin yrityksiin ja etnistä värikkyyttä yhteiskuntaan ja katutasolle. Tästä esimerkkinä Ruotsin värikkyyttä yliopiston luentosalista:

http://www.youtube.com/watch?v=s2IHnWY-i6Y

Onneksi meilläkin kohta päästään tähän. Kiitos suomalaisen valistuneen maahanmuuttopolitiikan. Ja ennenkaikkea, kiitos päättäjien.

Lapsemme ja lastemme lapset ovat meitä kiittävä väristä ja värinästä, jonka olemme heidän kärs,,, elettäväkseen valmistaneet.

ete

Tuttavani muutti lappiin.
Hän kertoi sopeutumiseen menneen 2 vuotta, siitäkin huolimatta että persoonaltaan on hyvin ulospäinsuuntautuva ja aktiivinen. Nyt hoitelee poroja ja on mukana yhdistyksissä. Siltikään ei täyttä sopeutumista ole tapahtunut. MOnet maalle muuttavat suomalaiset valittelevat samaa. Heitä ei hyväksytä.

Montako vuotta menee ummikolta, joka kaiken lisäksi haluaisi säilyttää omat mielenkiintoiset tapansa? Vastaus on helppo: sopeutumista ei tapahdu. Kyllä kai sosiologit tietävät miten ryhmät toimivat. Suomalaiset on alistettu kristinuskoon, ruotsin vallan alle ja venäläistenkin ikeeseen hetkellisesti, joten miksipä emme antaisi maahanmuuttajien kävellä ylitsemme?

Vieras

Samaan aikaan istutaan kunnissa virkamiehinä, virkamiehiin rinnastettavina valtuutettuina luottamushenkilöinä, otetaan lahjaa vastaan S-jengiltä ja tehdään S-jengille myönteisiä päätöksiä vaikka pitäisi hoitaa yhteisiä asioita.

Esimerkiksi HOK-Elanto on harjoittanut korruptiota pääkaupunkseudulla vuosikymmeniä viranomaisten ja poliisin puuttumatta.

Ilmeisesti tämä S-rikollisjengi on soluttautunut niin korkealle, etteivät tuomarit enää puutu tämän mafian ja sen liepeilää hyörivien touhuihin.

Vieras

Suomalaisten kotouttamisen onnistumisesta meillä on jo kokemusta hyvin pitkältä ajalta. Etninen väestö, joka muutti Suomeen satoja ( ? ) vuosia sitten, elää edelleen oman kulttuurinsa tapojen mukaisesti erossa suomalaisista. Ainakin merkittävä osa. On vaikea kuvitella, että nyt ajat olisivat muuttuneet ja asiat sujuisivat, kuten vastuulliset henkilöt ehkä ihan tosissaan uskovat. Tässä asiassa on helppo siirtää syyllisyys tavallisille suomalaisille.

jussi vaarala

Paatero menee virkamiehenä liian pitkälle poliitikon saralle

Tällaisen poliisiylijohtajan häärätessä näin pitkällä politiikan saralla johtaa sekä yhteiskunnan epäpolitisoitumiseen että epädemokratisoitumiseen että poliisivaltion suuntaan kehittymiseen.

Ei näin kapeakatseisen omasta näkökulmastaan katsovia populistivirkamiehiä ylimmällä tasolla todellakaan tarvita.

Tosiasia on että kaikissa väestöryhmissä on rikollista ainesta.

On todellisuuden vääristymistä olla tajuamatta sitä.

Siksi maahanmuutto on ymmärrettävä maahanmuuttona ja rikollisuus rikollisuutena - periaatteessa erillisinä asioina - etenkin poliisiylijohtajan tasolla.

Vieras

Missä hommissa arvelet ongelmien ensimmäisenä näkyvän? Mielestäni poliisi on ollut yllättävän suppusuinen ja lojaali tämän poliitikkojen maahanmuuttohörhellyksen suhteen. Arvostan Paateron ulostuloa, oli se soveliasta tai ei. Ulostulo voidaan tulkita yhden sortin hätähuudoksi.

Poliisien resursseja leikataan samaan aikaan kuin uudenlaiset rikollisjengit jakavat Suomea lohkoihin. Paljonko triadeja pitää Suomeen rantautua ennen kuin rajoja saadaan vähän soukemmalle?

Kuiskaaja Rajala

Asialle olisi pitänyt tehdä jotakin heti Neuvostoliiton hajottua. Kaikki tunnustukselliset jengit ja niiden jäsenet pitäisi tuomita heti rikollisina ja toiminta lopettaa. Jos on epäilys, että näillä toimijoilla on suora tai välillinen omistus "laillisissa" yrityksissä, nämä pitäisi julistaaa liiketoimintakieltoon.

Miksei näin ole tehty? Kaksi syytä: 1) meillä on pääsääntöisesti ollut sisäministereinä kakkossarjan saamattomia poliitikkoja 2) uhka on jo niin suuri, että kukaan ei oman turvallisuutensa vuoksi uskalla tehdä asialle mitään.

Vieras

Lopettakaa humanitaarinen maahanmuutto. Se on ainoa lääke edes jonkinlaiseen yhteiskuntarauhaan. Sosialistien luoma EU johtaa kaikki jäsenvaltionsa rappioon. Taloudelliseen, henkiseen ja yhteiskunnalliseen.
Kansa barrikadeille, ennen kuin on liian myöhäistä.
Ei rahaa kotouttamiseen vaan kaikki voimat kriminaalien kotiuttamiseen. Alas punavihreä valta ja hyysäripolitiikka. Suomalaisten ei tarvitse sietää ulkomaalaisten rasismia itseään kohtaan. Nykyistä politiikkaa kannattavat tahot voivat lähteä samalla koneella tai laivalla elättiensä mukaan.

Vieras

Ylen jutussa sanotaan myös että "Poliisin arvion mukaan Suomessa toimii tällä hetkellä 60-70 rikollisorganisaatiota, joista moottoripyöräjengejä on 20-25. Yhteensä organisaatioissa on arviolta 1 000 jäsentä. Nämä järjestöt koostuvat poliisiylijohtajan mukaan lähinnä kantasuomalaisista."

Lisäksi jutussa puhuttiin muistakin rikollisuuden leviämistavoista, mm. turvabisnekseen ja perintään, sekä mahdollisista yrityksistä vaikuttaa politiikkaan. Aika helppo "valistunut arvaus" on että niissäkin tekijöinä ovat lähinnä kantasuomalaiset.

Mutta maahanmuuttajat ja väärän väriset ovat tietysti kaiken pahan alku ja juuri, eikö?

Vieras

Tulevaisuudessa(?) tarvittavan(?) työvoiman takiahan poliitikot ovat pitäneet välttämättömänä, että yhä uusia maahantulijoita tarvitaan. Sehän onkin toteunut hienosti Thorsin ja muiden innokkaiden ansiosta. Mutta missä työpaikat tulijoille? Poliitikot voivat huokaista helpotuksesta, koskapa Paateron kuvailemat "työpaikan" järjestäjät ovat ottaneet sen homman hoitaakseen.

Lempi

Järkevä kannanotto poliisiylijohtajalta myös ihan yleisesti ihmisten viihtyvyyden lisäämiseksi. On jokaisen ihmisen edun mukaista, että ihmisiä ei syrjäyty maahanmuuttajista eikä kantaväestöstä. Ja että maahanmuuttajat myös osallistetaan aktiivisesti ja vuorovaikutteisesti omaan ja suomalaisen yhteiskunnan hyvinvointiin.

Kotoutumisen kannalta on tärkeää, että ihmisillä on tekemistä, eli opiskelupaikka tai töitä. Siten myös tutustuu uusiin ihmisiin ja sosiaalinen vuorovaikutus vahvistaa kotoutumista. Lisäksi ystävät ja perhe on suurimmalle osalle ihmisistä tärkeä asia.

Jokainen joka on muuttanut esimerkiksi kaupungista toiseen tietää, että on tärkeää tutustua uusiin ihmisiin. Kielitaito helpottaa tutustumista huomattavasti. Lisäksi kulttuurinen lukutaito on tärkeää.

Voisiko tästä keskustelusta olla apua myös kantasuomalaisten syrjäytymisen ennaltaehkäisemisessä?

Mielestäni esimerkiksi kaikki työttömät voitaisiin vähätyöllistää viikko kuukaudessa toimettomuuden sijan. En miellä, miksi ihmisille maksetaan toimettomuudesta, kun voitaisiin maksaa siitä, että tekevät vähän oman alan töitä, eli esimerkiksi timpuri kunnostaisi 1000 euroa/kk vanhainkotia viikon ja kolme viikkoa hakisi töitä täystyöttömyyden (Ilman korotuksia peruspäivärahan suuruus on keskimäärin 551 e/kk (21,5 x 25,63 e) kela.fi) sijaan.

Miten ihmisiä mielestänne voisi kotouttaa Suomeen ja osallistaa hyvinvoinnin edistämiseen?

Akateeminen pätkätyöläinen

"Miten ihmisiä mielestänne voisi kotouttaa Suomeen ja osallistaa hyvinvoinnin edistämiseen?"

Pakottamalla.

Kotoutuminen - tai oikeammin kotiutuminen - lähtee ihmisestä itsestään. Jos halua tai tarvetta kotiutua uuteen asuinmaahan ei ole, ainoa vaihtoehto on, että yhteiskunta pakottaa siihen.

MURSU

Kun tuo on sinulle ajoittain tyypillistä "sininen uni" naivismia, eli ajatuksesi ihan jalot ja kauniit, mutta kun totuus on usein karkeampaa realiteettia.

Kun meillä on jo toisen ja kolmannnenkin polven maahanmuuttaja taustaisia jotka eivät kaikilla kansalaisoikeuksilla ja sosiaalisilla elementeilläkää ole kotoutuneet, niin koska sitten. Ei, vaan heistä osa noinkin pitkän "kotoutumisen" jälkeen kantavat originelleja juuriaan siinä muodossa, että he itse (huom!) luovat "vieraskulttuuri asetelman", vieläpä hostility- muodossa vaatimuksella muuttaa meidän kulttuuri ja tapa tottumuksemme oman originelli juuriensa kaltaiseksi.

Tuosta vahvimpina esimerkkeinä varmasti Islamin uskoista kulttuuria ja politiikkaa palvelevat. Näin siis jopa henkilöt jotka ovat ´kaikilla kansalaisoikeuksilla varustettuja täällä syntyneitä "suomalaisia" jotka eivät kuitenkaan halua (huom!) olla sitä.

On myös näyttöjä että noilta "juurilta" kantautuu yhteydenpitoa heimo ja kulttuuriveljiltä noinkin kaukaa sellaisilta tahoilta, jotka ovat jopa meille vihamielisiä tarkoitusperältään ja käyttävät täällä olevaa heimolaistaan "siltana" päästä mobilisoimaan joko meillä, tai maamme kautta, ei toivottua poliittista tai rikollistakin toimintaa.

Tämä on ymmärrettävä vakavaksi turvallisuusriskiksi jolle naivin sinisilmäisellä asenteella avaamme ovemme.

http://uutiset.msn.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Radikalisoituneet+toisen+polv...

Lempi

Suomessa on sekä kantasuomalaisia, että maahanmuuttajataustaisia ihmisiä, jotka ovat kotoutuneet ja jotka eivät ole kototutuneet/syrjäytyneet. Miten voidaan siis ennaltaehkäistä syrjäytymistä, jolla on erinäisiä lieveilmiöitä?

Mielestäni mm. työpaikka ja opiskelu, kuten kulttuurinen lukutaito vahvistavat kaikille mielekästä vuorovaikutusta. Siten syntyy tärkeitä monikulttuurisia sosiaalisia vuorovaikutussuhteita, joissa moniarvoinen tausta mielletään kaikkien osapuolien mielestä myönteisenä, ei ongelmaksi integroitumisessa.

Kulttuurisella lukutaidolla tarkoitan esimerkiksi, että aiemmin Suomessa mm. maalaisilla ja kaupunkilaisilla oli enemmän vaikeuksia ymmärtää toisiaan. Kyseinen on selvästi vähentynyt maassamuuton ja kaupungistumisen myötä, joka on lisännyt luontevaa kanssakäymistä. Ennakkoluulot, jotka vaikeuttavat vuorovaikutusta ovat siis hälvenneet puolin ja toisin.

On myös paljon maahanmuuttajia, jotka ovat sopeutuneet hyvin Suomeen ja tukevat suomalaista hyvinvointia. Miten myöteistä kehitystä voi vahvistaa?

Suurin osan ihmisistä (maahan)muuttaa paikasta toiseen juuri opiskeluiden, työn tai perheen vuoksi.

Ulkomaiden kansalaiset Suomessa (31.12.2009)
Yhteensä 155 660 eli n. 2,9 % koko väestöstä.
Kymmenen suurinta pysyvästi Suomessa asuvien ulkomaan kansalaisten ryhmää:
Venäjä: 28 214
Viro: 25 416
Ruotsi:8 568
Somalia:5 549
Kiina: 5 065
Thaimaa: 4 498
Irak: 3 956
Turkki: 3 820
Saksa: 3 597
Iso-Britannia: 3 375
www.suomi.fi/suomifi/suomi/tietopaketit/perustietoa_suomesta/vaesto/inde...

Jormanen

Kiitos tilastosta, mutta se sisältää vain vakituisesti maassa olevat ei-Suomen kansalaiset. Monta ryhmää puuttuu:

- Laittomasti maassa olevia, romanikerjäläisiä, vastaanottokeskuksissa oleilevia ja monia muita Suomessa (periaatteessa) väliaikaisesti oleskelevia ei lasketa Suoomen väestöön.

- Maahanmuuttajat jotka ovat jo saaneet Suomen kansalaisuuden eivät näy tuossa tilastossa ulkomaalaisina. Eivät myöskään maahanmuuttajille Suomessa syntyneet ja syntyvät lapset.

Somaliaa äidinkielenään puhuvia olskelee ainakin 12000, siis yli kaksi kertaa enemmän kuin kun tuossa oleva luku 5549. Heitä on jo nyt enemmän kuin saamelaisia ja mustalaisia yhteensä. Määrä kasvaa räjähdysmäisesti "perheiden" yhdistämisen ja suuren syntyvyyden kautta.

Rikollisuus ei ole vielä ongelma. Mutta tiedämme kaikki, että sosiaalitukien rahoitus on markkinavoimien lainanantohalujen varassa, mikä ehtyy 1-2 vuoden sisällä...

Lempi

miten ihmiset mielestäsi voisivat vastavuoroisesti olla kaikki yhdessä rakentamassa suomalaista yhteiskuntaa ja hyvinvointia?

Linkissä on paljon lisätietoa. Sama tilasto Suomen väestöstä puhutun äidinkielen mukaan jatkuu...

Suomessa puhutut kielet (31.12.2009)
Suomessa on noin 60 kieltä, joilla on vähintään sata äidinkielistä puhujaa.
Suurimmat äidinkielenä puhutut kielet:
suomi: 4 852 209
ruotsi: 290 392
venäjä: 51 683
viro: 25 096
englanti: 12 063
somali: 11 681
arabia: 9 682

Turvapaikanhakijat

Vuosi Hakijat Myönteiset päätökset
(turvapaikka tai oleskelulupa)
2000 3 170 467
2001 1 651 813
2002 3 443 591
2003 3 221 494
2004 3 861 800
2005 3 574 597
2006 2 324 618
2007 1 505 860
2008 1 995 785
2009 4 335 1 373

www.suomi.fi/suomifi/suomi/tietopaketit/perustietoa_suomesta/vaesto/inde...

Mielestäni kielitaidon lisäksi esimerkiksi vuorovaikutteinen kulttuurinen lukutaito ja osaaminen on tärkeää.

hanari

Varsinais-Suomeen muuttaneet savolaiset ja lappilaiset. Heidän kotouttamisensa on vielä pahasti kesken. Kannattaa harkita, lähetetäänkö ne takaisin syntymäsijoilleen opettelemaan veitsen ja haarukan käyttöä muuhunkin kuin tappeluun.

SIMO PERTTULA

X-maasta he lähtivät alunpitäen sieltä sotilaskarkureina, kun omat jäivät häviölle! Tultuaan suomeen he näyttivät heti tapansa. He saapuivat lentokoneella, ja olivat hyväkuntoisia kaikki? Heitä yritti tutkia ensiapuryhmät, ja ihmettelivät hyvää kuntoa.
Heidät siirrettiin kunnostettuun vastaanottokeskukseen. Mitä siellä tapahtui ensimmäiseksi? He ilmoittivat ryhtyvänsä lakkoon? Heidän kulttuurinsa mukaan miehet eivät suostu toimimaan naisen johtamassa laitoksessa! Näin heti tuli suomalainen mies johtajaksi jne.
Etelästä ja idästä tulevat ammattirikolliset ovat asia erikseen, he eivät jengiydy! Ja vieraasta kulttuurista tulevia EI voi kotouttaa, se on mahdotonta!
Mainitsin x-maasta, ettei kirjoitustani pidetä rasistisena?

Lurjus

Mitä nuoret silmäni lukevatkaan. Näin se maailma muuttuu ja homma etenee...
Poliisien ylin johtaja parahtaa asiasta josta vielä vuosi sitten ei saanut puhua mitään. Persujen eräs blogaaja sai pyyhkeitä kun ,kärjekkäästi tosin, puhui samasta asiasta ja yritti viritellä keskustelua maahanmuuttajien onglemista, heidän kotoutumattomuudesta johtuvista onngelmista... Se oli rasismia.
Jokohan päästäisiin siihen, että asioista voi keskustelle, leimaamatta. On asia erikseen jos on oikeasti rasisti. Sitä en hyväksy.

jussi vaarala

Poliisin rooli on tulla jälkijunassa - poliitikon rooli on ennakoivampi. Siksi jos poliitikko alkaa katsoa maailmaa poliisin näkökulmasta hän menettää sen näkökulman joka hänellä on ja jota poliisilla ei ole - kuten poliisille täysin vieraatkin kytkennät kyseessä olevaan asiaan. Lisäksi poliisi on äärikaukana sellaisista hyvään kotoutumiseen ja siten rikollisuuden ehkäisyyn liittyvästä asiasta kuin maahanmuuttajien työllistyminen - nimittäin aivan hyvin voi sanoa että jos yritykset ja yrittäjät asenteellisesti eivät ota mamuja töihin ja eivät siten anna edes mahdollisuutta kehittyä kunnon suomalaiseksi niin vika on yrityksissä ja yrittäjissä - ei mamuissa. Koska harva haluaa olla rikollinen vaan ajautuu siihen erilaisista syrjäytymissyistä. Siksi Paatero on aivan pihalla ruvetessaan mestaroimaan politiikkaa koska jos hän toimisi kokonaiskuvan mukaan joka poliitikolla pitäisi olla niin hän sanoisi ” yritykset ja yrittäjät työllistäkää mamut etteivät he syrjäydy ja tule rikollisiksi ”. Tietenkin Paaterolla oikeus kansalaiskeskusteluun mutta että hän rupeaisi kuvatunkaltaista suustaan päästelemään virkamiehenä kuulostaa jotakuinkin oudolta. Ja yhtä oudolta kuulostaa uutisoitu kannanottokin koska hän pyrkii vaikuttamaan liian kapeasta näkökulmasta liian isoihin asioihin virkamiehen kannalta liian poliittisella saralla.

Paateron kannanotto on vähän kuin sokeat miehet norsun ääressä josta yksi sanoo että paloautohan tämä pidellessään kärsää kädessään.

Mitä tulee poliisin rooliin yhteiskunnassa niin enhän siihen ottanut kantaakaan - otin vaan siihen kantaa että ei pidä nähdä asioita itsekeskeisesti yhdestä näkökulmasta yleistäen unohtaen muut näkökulmat.

Charlie Brown

Ruotsalaisilla, viherpiipertäjillä ja Eteläranta 10 koplalla on lukihäiriö - niin on Paaterollakin. Ei kotouttakaa, vaan kotiuttakaa eli palauttakaa sinne mistä ovat tulleetkin. Sitten saavat kauhun vallassa keskustan rauhallisimmilla kaduilla autoillaan cruisailevat poliisitkin mahdollisuuden rauhoittua, vapautua painajaisistaan ja saavuttaa uhotilan, jossa ruoka ja uni maittavat. Ja mikä parasta, kantasuomalainenkin tuntisi taas viihtyvänsä.

Htalk

Paaterohan sanoo että järjestäytynyt kv rikollisuus pitää ottaa vakavasti ja se koskee Suomea entistä enemmän ja konkreettisemmin.

Lisäksi uhkana on etniset rikollisjengit, jotka ovat leviämässä mm. Ruotsista Suomeen.

Lisäksi Paatero korostaa että kotouttamisen pitää olla tehokasta.

Nyt kotouttaminen ei ole tehokasta.

Kysymys kuuluu pitäisikö maahanmuuttoa Suomeen sallia pääsääntöisesti vain siltä osin kuin kotouttamisella voidaan estää lisärikollisuuden olennainen kasvaminen?

Ihan hyvä on myös kysyä mitä se kotouttaminen todellisuudessa on ja miten tehokasta se on?

Pitää olla melkoinen vatipää, jos näkee tossa Paateron lausunnoissa jotain rasistista...

Kim Lindblom

Täh?

Eikö monikulttuurisuus olekkaan rikkaus ja eikö rasismi poistu kun kohtaamme lisää erilaisuutta?

Eikö myös ollut niin, että koko muun Euroopan ongelmat maahanmuuttajiensa kanssa - niin niidenhän ei piänyt koskea Suomea.

Ja tietysti, kotouttakaa - ei kotoutukaa. Valkoisen työssäkäyvän heteromiehen on tämäkin maksettava.

Olen joskus ihmetellyt miksi monikulttuurisen yhteiskunnan vastustajaksi kuvataan lähes aina valkoinen heteromies. Jos ja kun monikulttuurisuus todenteolla alkaa rikastuttaa elämäämme Suomessa, valkoinen heteromies on se joka häviää vähiten. Kun monikulttuurisuuden mukanaan tuoma islamilainen arvomaailma alkaa vaikuttaa, todellisia häviäjiä ovat naiset ja homot. Valkoinen heteromies sen kun porskuttaa, korkeintaan kivittää ensimmäisen vastaantulevan homon tai ajaa naiset pois työpaikaltaan.
http://lindblomkimi.blogit.kauppalehti.fi/

jjr

Voisikohan joku viranomainen vielä kertoa mistä etnisyyksistä puhutaan näiden rikollisjengien tapauksessa. Lisäksi olisi hyvä tietää paljonko kotouttaminen tulee maksamaan onnistuakseen. Vertailukohdaksi voi ottaa vaikka jonkun Euroopan maan missä kotouttaminen on onnistunut.

Vieras

Suomen hallitus ei todellakaan tajua mistä on kysymys. Kun otetaan näitä mamuja suomeen. Niitä paapotaan ja annetaan valtavia summia rahaa väärennetyillä lapsitiedoilla. Samalla tulee maahan kovaa vaihtia lisääntyvä rikollisjoukko, siinä vaan sivussa. Poliisi kyllä jo tietää mistä on kysymyt. Kaikki rikoksen tehneet mamut pitää käännyttää pois maasta ikuisesti. Ei koskaa paluuta.
Onneksi eduskuntavaalit on tulossa, vaihtuu koko eduskunta.

pZ

"Poliisin arvion mukaan Suomessa toimii tällä hetkellä 60-70 rikollisorganisaatiota, joista moottoripyöräjengejä on 20-25. Yhteensä organisaatioissa on arviolta 1 000 jäsentä. Nämä järjestöt koostuvat poliisiylijohtajan mukaan lähinnä kantasuomalaisista."

Minne jäi KEPU? Ai niin sehän on vainottu viaton kansanryhmä.

hanari

Markkasella oli tapana ryöstää pankki ja paeta varastetulla volvolla. Suomessa hänestä tehtiin sankari. Oma jengi hänelläkin oli, myös Suomessa. Ei siis mitään uutta. Nyt Markkanen on kotoutettu Espanjaan ja elää hissunkissun.

Turha puhista, että jengirikollisuus olisi jotain uutta. jengin pettäneet on ennenkin teloitettu. Poliisi on ainut, joka ei "tiedä"?

Vieras

Viikko sitten ajelin metrolla kaupunkiin, kun kyydissä oli niin agressiivinen joukko n. alle 20-vuotiaita ulkomaalaisia nuoria, että hyppäsin kyydistä ennen pääteasemaa, kun en halunnut jäädä mörön syötiksi. Olin ajatellut, että tällaista ei olekaan ja on vain kaupunkitarinaa. On valitettavaa, että maahanmuuttajat ovat keskittyneet tiettyihin lähiöihin ja jos he siellä vielä keskenään jengiytyvät ja alkavat ottaa roolimallinsa väkivaltaisista, vaikkapa rap-henkisistä piireistä.

kk

Jokainen joka on joutunut elämään mamujen läheisyydessä tietää, ettei Suomessa ole "kotoutettuja" mamuja. Joko he elävät suurimmilla tuilla, mitä suomalaiset saavat. Tuilla heidät vieraannutetaan vastuusta, tai ovat suojatyöpaikoissa. MAMU-MINISTERIN LAUSUNTO: TEHDÄÄN MAMUISTA VIRKAMIEHIÄ ! HALUAISIN TIETÄÄ MAAN, JONNE MAMU
TITTELI RIITTÄÄ SUOSITUKSEKSI VIRKAAN!
Onko jollain kokemuksia moisesta ?
Lenpi on hyvinvointivaltio ajan puuhastelija. Kekkonen jätti jälkeensä paljon hyvää, demarit ajoi sen alas ja Koiviton kaudella Suomi syöksyi lamaan, työministeri Jaakonsaatri rallatteli, "ei tarvita kuin bumtsi bummia, yhdistykset voi työllistää".
Bumtsi tuli kalliiksi, nyt meillä on kansanedustajinakin henkilöitä, joilla ei ole muuta kuin yhdistysten huu-haa puuhastelut. Vilkaiskaapa Lempin linkkejä. Yhdistysten hömpötyksiinh varat ohjataan, ei suomalaisten hyvinvointiin.
Entä miten PAATERO ei ole tietoinen suomalaisten olojen turvattomuudesta ? Huutelee "kotouttamista" kun virkamiehet maistavat samaa mitä tavis on maistanut todella pitkään !!!
Terkut Lempille; asun suuren osan vuodesta maassa joka on oikeasti kansainvälinen, siis ei pelkkiä kommunistimielisiä islamisteja, tai itärikollisia.
Tänne kotoutuu terveet ihmiset jotka voivat elää turvallisessa kansainvälisessä ilmapiirissä.

Juha Saarinen

Tilanteen olen tiennyt jo 15v. Olemme merirosvojen lomakohde jossa on vielä ilmainen ylläpito. Tarkemmin kun tuumailee, niin viranomaisten tavoite aseistariisutusta kansasta alkaa saamaan erikoisia sävyjä. Aijotaanko meistä tehdä "helppoa riistaa"?

Eki54

Maahanmuuton kautta saapuvan rikollisuuden ja turvapaikkaturismin osalta tilanne on jo hallitsematon ja yhteiskunnan laskukierre on pysyvä. Todellinen korjausmahdollisuus meni näiden kukkahattutätien myötä. Kriittisyyteni koskee lähinnä turvapaikkakäsittelyn tehottomuutta ja kustannuksia eikä kohdistu itse turvapaikanhakijoihin. Se kohdistuu siis poliitikkoihin ja virkamiehiin. Päättävät poliitikkomme olivat mielestäni hyväuskoisia pölkkypäitä tai toimivat jonkun harhaisen uskomuksen lumoissa. Poliiseilla alkaa olla jatkuvasti kakat housussa kun mitä enemmän pokkuroi hyväuskoisille kukkahattutädeille sitä enemmän alamaailman pelko kasvaa ja toimintamahdollisuudet pienevät. Paatero vetkuttelee korkeimman hallinto-oikeuden päätösten kanssa. Mitä sekin on?

Rikolliset eivät tahdo uskoa jos niille sanoo että "soo soo" sormia heristellen. Vain suomalaiset sosiaalitantat uskovat näin. Uskovat joko aikuisten oikeasti tai sitten tarkoitushakuisesti elättäen pöhöttynyttä koneistoamme. Onko rikollisuuden edessä niin korkeat kulissit ettei päättäjä sinne näe, eppäilen että luokkaerojen kasvun myötä on "sokeus" yhteiskunnan tilaan kasvamassa, samoin kuin tulevat turva-aidat eri kaupunginosien väliin. "Sokeutta" on aina kasvattanut mahdollisuus vastuuttomaan vallankäyttöön jonka edellytys on heikko valvonta ja alimitoitettu kyvytön järjestyskoneisto. Se ei ole seurausta päättäjien tietämättömyydestä vaan se on seurausta tietoisesta välinpitämättömyydestä, tietoisesta valinnasta, moraalin rappiosta.

Välinpitämättömyys on tietoinen moraaliton valinta tai se johtuu "sivistyneistön" harhakuvasta taistella rikollisuutta vastaan jokeltamalla kaikenlaisia älyllisiä turhia pähkäilyjä, poppakonsteja jotka työllistävät psygologeja ym huijareita. Samalla kun rikolliset nauravat partaansa nämä "huijarit" rahastavat ongelmien seurauksilla, ei niiden etukäteisellä hoidolla jolloin ongelma saattaisi jopa poistua. Ongelmien jälkihoito on heidän ja sosiaalitanttojen elantoa palkkapussiin, julkisen sektorin työllisyyden polttoainetta. Ongelmien syntyyn tulisi puuttua jotta meistä ei tulisi toista Kreikkaa. Pankkien kuppaamaa maata jossa maan taloudesta 40% vastaa harmaa talous. Rikosten ennaltaehkäisy on kaikkein tärkeintä.

Älyttömässä ongelmien jälkihoitopainotteisessa ajattelussa on myös kysymys siitä että julkinen talous haluaa itse paisuttaa itseään. Erityisesti kunnissa ns "kuntapuolueet" hallitsevat joille on yhteistä kunnan palveluksessa oleminen ja mm sen sosiaalityöntekijöiden määrän, julkisen sektorin kasvattaminen ja suojaaminen. Siellä pyörii myös kaikenlaista rakennusprojektia ja hyvävelihommaa johon ei tarvitse niin paljon verorahaa syytää. Mielummin rahaa oikeuslaitoksen toimintaan, poliisitoimeen ja turvapaikkakäsittelyn nopeuttamiseen.

"Sokeus" yhteiskunnan tilaan ja siitä seuranneet ongelmat on myös seurausta väärästä valtion budjetin osien priorisoinnista, poistetusta rahojen korvamerkinnästä, poliisin kituisista määrärahoista mikä johtuu tahallaan väärästä yhteiskuntarauhan kannalta oleellisesta tilanneanalyysistä. "Sokeus" on tietoinen valinta yhteiskunnan sekasorron suuntaan, vapaan pudotuksen suuntaan. Rikollisuuden seurausten jälkihoidon painottaminen mielummin kuin ongelmien ennaltaehkäisy ja suora puuttuminen on edesvastuutonta.

TSV

"Poliisiylijohtaja korostaakin maahanmuuttajien kotouttamisen merkitystä - sillä jengiytymistä voitaisiin vielä ehkäistä."

Millä tavalla tässä voidaan enää paremmin "kotouttaa"? Mehän annetaan koti, rahaa ja ilmainen koulutus?

Halutteko tietää miten kotouttaminen toimii, jos se ei nyt toimi?

Samalla tavalla kuin Australiassa. Otetaan vauvat pois ja sijoitetaan ne suomalaisiin perheisiin. Näin. Ongelma ratkaistu.
"Ai miten niin ei saa tehdä?" No mitä hemmettiä me annamme rikollisjengien syntyä tänne kun voimme päättää KETÄ otamme "omaan" maahamme?

parviainen

"Jengiytymisen riskiryhmää ovat Paateron mukaan erityisesti toisen polven maahanmuuttajat. Poliisiylijohtaja korostaakin maahanmuuttajien kotouttamisen merkitystä - sillä jengiytymistä voitaisiin vielä ehkäistä."

- Eikö noilla toisen polven maahanmuuttajilla ole jo koulutus ja ylläpito ollut taattu? Pitäisikö nyt sitten vielä erityisesti "kotouttaa" tätä porukkaa? Ja mitä sillä mahdetaan tarkoittaa? Lisää rahaa ja harrastekerhoja Malmön malliinko?

Koikkalainen kaukaa

Esimerkiksi Black Cobras -niminen liivijengi on hivuttautumassa hiljalleen suomalaisille jengirikollisuuskartalle. Jengi ei edes ota jäsenekseen suomalaisia, vaan jengiin värvätään maahanmuuttajia pääosin vankilasta. Tämä on varmaankin yksi esimerkki Paateron tarkoittamasta kontekstista.

jukkaheinonen

Jengiytyminen on syrjimisen ja syrjaytymisen seuraus.

Jengiytymista voidaan ehkaista suvaitsevaisuudella. Tasavertainen kohtelu niin ahkeruudesta kuin epasosiaalisesta kaytoksestakin kaikille etnisesta taustasta, ihonvarista kuin uskonnostakin riippumatta olisi taattava kaikissa yhteiskunnissa.