Torstai 24.1.2019

Maahanmuuttajien rikollisuus: ”Ruotsin kohtalo uhkaa Suomea”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
14.5.2010 18:32
Päivitetty: 
14.5.2010 18:35
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Avainasia maahanmuuttajien kotouttamisessa on poliisiylijohtaja Mikko Paateron mielestä kielen opetus.

Poliisiylijohtaja Mikko Paateron mielestä Suomen on tehostettava maahanmuuttajien kotouttamista nopeasti, jotta syrjäytyminen ei pahennu ja etninen rikollisuus ryöstäydy käsistä. Uuden Suomen haastatteleman Paateron mukaan Suomella on vielä muutama vuosi aikaa välttää naapurimaiden kohtalo.

Ruotsissa ja Tanskassa maahanmuuttajien rikollisuus - enemmän tai vähemmän järjestäytynyt - on nykyisin suuri ongelma. Suomessa ongelma on Paateron mukaan vielä vähäinen, vaan ei pitkään.

-Vielä on mahdollisuuksia, mutta aikaa on vain muutama vuosi. Joka vuosi mennään huonompaan suuntaan. Viitteitä tästä on koko ajan, ja lähellämme rajojen ulkopuolella näkyy varoituksia. Jotain pitää tehdä paremmin [kuin Ruotsissa ja Tanskassa], Paatero sanoo Uudelle Suomelle.

Avainasia kotouttamisessa on poliisiylijohtajan mielestä kielen opetus, vaikka suomalaista elämäntapaa ja kulttuuriakin tulisi opettaa.

-Kotoutuminen on kuitenkin pitkälti kiinni siitä [kielestä]. Ei ole kysymys pelkästään rikollisuudesta, vaan myös esimerkiksi työelämään pääsy helpottuu, kun perustaidot ovat kunnossa.

-Kun syrjäytymisen riski kasvaa, kasvaa myös rikolliselle uralle lähtemisen riski.

”Vielä on mahdollisuuksia, mutta aikaa on vain muutama vuosi.”

Paatero ei halua ottaa kantaa siihen, miten kotouttamista voitaisiin tehostaa.

-Tämä on yleinen kannanotto, että tähän pitäisi satsata.

Jengiytymisen riskiryhmää ovat Paateron mukaan erityisesti toisen polven maahanmuuttajat. Työttömyyden periytyminen johtaa syrjäytymiseen ja epätoivoon.

-Silloin totutaan tietynlaiseen elämäntyyliin, jossa ei ole töitä eikä toivoa, Paatero selittää.

Paateron mukaan maahanmuuttajien rikollisuus on Suomessa kasvanut viime vuosina "jossain mittakaavassa".

Rikollisuuden kasvun ottaa tällä hetkellä vastaan pääkaupunkiseutu, johon maahanmuuttajia on keskittynyt eniten.

Paatero sanoi aamulla Ylen haastattelussa olevansa huolissaan järjestäytyneen rikollisuuden leviämisestä Suomeen. Hän mainitsi haastattelussa myös etnisen rikollisuuden kasvun.

Etnisistä jengeistä ja maahanmuuttajien kotouttamisen tärkeydestä on puhunut Uuden Suomen haastattelussa myös oikeusministeri Tuija Brax (vihr.).

- Ruotsissa uudet ryhmittymät ovat etnisellä pohjalla. Meillä puolestaan on mahdollisuus tehdä asiat paremmin kotouttamalla maahanmuuttajat muun muassa kielenopetuksella ja työllistämällä heidät, Brax arvioi Uudelle Suomelle viime vuonna.

Jaa artikkeli:

Kommentit

jjr

"Meillä puolestaan on mahdollisuus tehdä asiat paremmin kotouttamalla maahanmuuttajat muun muassa kielenopetuksella ja työllistämällä heidät"

Käytännössä tällaista mahdollisuutta ei ole, koska se vaatii valtavasti rahaa. Rahaa taas ei tule riittämään kasvavien maahanmuuttajamäärien ja talouden helkentymisen takia nykyisenkään vertaa. Kotouttaminen ei siis tule onnistumaan. Eikö Ruotsi muka ole käyttänyt ja käyttää koko ajan rahaa juuri tähän kotouttamiseen?

Helsingissä on kai asetettu viralliseksi tavoitteeksi että asukkaista 25% on maahanmuttajia lähitulevaisuudessa. Käytännössä tarkoittanee köyhien maiden elintasopakolaisia. Jos jo nyt Paateron mukaan "rikollisuuden kasvun ottaa tällä hetkellä vastaan pääkaupunkiseutu", niin miten tulevaisuudessa?

Henrik Heino

Eihän tämä ole mitenkään mahdotonta. Pistetään rajat tiukasti kiinni ja päästetään maahan vain ne, jotka ovat valmiita kunnioittamaan yhteiskuntaa ja olemaan tuottava osa sitä. Myös kaikenmaailman tukiais- ja hyysäysrahat on kiristettävä äärimmäiseen minimiin. Paras olisi jos ne annettaisiin suoraan ruokana, vuokrana ja vaatteina.

Mutta! Tätä ei valitettavasti voi tehdä, koska heti on Vapaaliikkuvuus, Amnesty ja muut todellisuudesta vieraantuneet hippijärjestöt kiljumassa, että ihmisiä pitäisi päästää maahan odottamatta heiltä minkäänlaista vastapalvelusta ympäröivälle yhteiskunnalle. Tälläkin hetkellä Suomi oikein janoaa rikollisia kerjäläisporukoita tänne: Tuomiot ovat olemattomia, vankilat kuin hotelleja, saaliit muhkeita ja varastelumatkoista heille maksetaan jopa palkkaa vastaanottokeskuksissa! Jos joku suomalainen erehtyy puolustamaan omaisuuttaan nyrkeillä, niin hän saa merkinnän rikosrekisteriin ja hänen työuransa on pilalla. Hampaattomalta poliisilta on tietenkin täysin turha odottaa mitään apua. Eiväthän he voi tehdä muuta kuin kirjoittaa sakon jota ei ikinä tulla maksamaan.

Minulle tämä on kuitenkin ihan sama, sillä aion pitää itse huolen itsestäni. Te muut voitte tehdä minun puolestani niin kuin haluatte. Kun etniset jengit alkavat partioida Suomen kaupunkien katuja aseiden kanssa niin minä olen toivottavasti ehtinyt jo muuttaa maalle, mistä nauran teille räkäisesti kun ette uskalla öisin mennä ulos kodeistanne.

Kommentoija8

Kun kouluttamattomille ja muutenkin heikoin elämän eväin varustetuille ihmisille köyhissä oloissa uskotellaan, että pohjoisessa aukeaa heille vauraus ja onnen taivas, niin on selvää, että vaikka muutto tänne heistä tuntuu äärimmäisen houkuttelevalta, niin todellisuus on ankara ja syrjäytyminen väistämätöntä.

Syrjäytymisen seurauksena syntyy rikollinen ja prostituoiva elämäntapa toteutumattomien odotusten ja arkitodellisuuden kohtaamattomuudesta. Ruotsissakin maahanmuuttajien prostituoiva elämäntapa on herättänyt suurta huolta, kun mm. alaikäisiä maahanmuuttajia on ajautunut prostituutioon (Lilja4ever), ja Ruotsissa on näiden maahanmuuttajien ongelmien vuoksi jouduttu säätämään laki seksin oston kieltämisestä, jotta maahanmuuttajien rikollista ja prostituoivaa elämäntapaa saataisiin hillittyä ja maahanmuuttajien tulvaa edes hieman rajoitettua.

Eikä Suomi ole kaukana. Naapurini 79-vuotias mummo ryöstettiin juuri lähikaupan sisällä ulkomaalaisten toimesta.

Vieras

Polliisi pölvästi aamulla heräs, kansa se tietoja vahvasti peräs, polliisi kuittasi tarinan sillä kotouttakaamme kansat millä.

Kansa se älähti polliisille huuletko heiluu tuulessa sulla kaikesta päättäen rahaa ei oo mulla.

Polliisi pölvästi suutaa aukoi kansa se tiukasti vastaan laukoi äänestys kansan lopulta päätti "pottu ja polliisi" itkua väänti.

Vieras

Ruotsi on maksanut oppirahansa ja ex-maahanmuuttjat ja muut ruotsaliset yhdessä tuumiin ehdottavat ja ovat onnistuneetkin hidastamaan maahanmuutoa Ruotsiinkin.Homma levähti käsille.

Suomessa taas Paateron kaltaiset asemaihmiset tietävät, mitä tästä Suomne nyky menosta seuraa tulevaisuudessa.

Joten rajaovi kiinni kouluttamattomalta sekaväeltä ja sosiaaliselta maahanmuutolta, oveen asennettava lukko ja avin lukkkoon sekä pieni ranneliike.Täytyy tietää mitä haluaa, mutten johtaa ytheisunnan vanhojen kansalaisten pahoinvointiin.

Sen jälkeen siirrytään heti hallittuun hankintamaahanmuttoon, joka palvelee veronmaksua ja veronkeräämistä ja kansalaisten tulevaa hyvinvointia sekä kansakunnan monipuolista kehittämistä.

Nykyinen maahanmuutto on tavoitehakuista maailman parannusta, palvelee joitakin idealistipiirejä, jotka haluavat Suomeen kukkaishyvinvoinnin sekakortoa ja kirppareita sekä minareetteja joka puolelle. Tarkoituskena on hävittää suomalainen identiteetti!

Ola

Paatero on oikealla asialla. Toimenpiteet rikollisjengejä ja maahamme saapuvia pummeja vastaan on aloitettava nyt. Muuten edessämme on Ruotsin tie. Tanskakin on jo liukunut tähän rikollis- ja pummisuohon. Nyt Ruotsi "kiroilee" omaa tyhmyyttään. Olemmeko yhtä tyhmiä kuin ruotsalaiset. Toivottavasti emme.

Ruotsin ja Tanskan tie odottaa meitäkin, mikäli annamme vallan taivaanrannan maalareille ja reaalimaailmasta ulkopuolella pilvien päällä oleville ihmisoikeushörhelöille, joilla ei ole mitään käsitystä siitä mihin ovat Suomea ajamassa.
Nämä voisivat ottaa pummit ja rikollisjengien edustajat asumaan omiin koteihinsa muutamiksi kuukausiksi. Ehkä silmät aukeaisivat, kun koti olisi tyhjennetty.

avoimuus

Suomalaiset ovat niin ennakkoluuloisia ja rasistisia, ettei maahanmuuttajille edes anneta mahdollisuutta. Sitten ihmetellään, miksei maahanmuuttajat sopeudu tänne.Pelkkä kielenoppiminen ei auta. Meillä kiroillaan omaa tyhmyyttämme vielä paljon katkerammin kuin Ruotsissa ja Tanskassa. Niissä maissa kun erilaisuus hyväksytään. Olkaa ihmiset avoimia, kaikki me eletään samassa maailmassa!

Ola

Maahanmuutajia on monenlaisia. Toiset ovat pummeja ja toisten siivellä eläjiä, toiset puhtaita rikollisia, jotka kuuluvat lähinnä vankilaan. Näitä en ainakaan minä tänne kaipaa. Jos joku kaipaa niin ottakoon kotiinsa asumaan ja elättäköön nämä. Samalla hän vastatkoon myös seurauksista.

Toiset tulevat tänne opiskelemaan ja hankkimaan itselleen ammatin, toiset ovat valmiiksi koulutettuja alansa ammattilaisia. Näitä me tarvitaan, kunhan eivät vie paikkoja maamme omilta koulutetuilta kansalaisilta. Oma maa ja sen kansalaiset ensin sitten muut. Tämä on sitä avoimuutta

parviainen

"Avainasia kotouttamisessa on poliisiylijohtajan mielestä kielen opetus, vaikka suomalaista elämäntapaa ja kulttuuriakin tulisi opettaa."

- Paatero puhuu toisen polven maahanmuuttajista. Eikö ne muka osaa suomea? Kulttuuria täällä on vaikka minkälaista ihan omasta takaa, en minä ainakaan kaipaa mitään islamilaista lisäksi tähän uskishömppään, mistä Suomessa jo ajateltiin päästävän eroon.

Vieras

"Meillä puolestaan on mahdollisuus tehdä asiat paremmin kotouttamalla maahanmuuttajat muun muassa kielenopetuksella ja työllistämällä heidät"

Niinpä. Esimerkiksi Ruotsissa, samoin kuin Hollannissa on tätä tosissaan yritetty. Ns kotoututukseen sijoitetut taloudelliset ja myös henkilöresurssit ovat Suomen näkökulmasta katsottuna olleet käsittämättömän suuria. Nyt vaan on nähty että suurelta osin kankkulan kaivoon ne ovat menneet. Mitähän me Suomessa voimme tehdä paremmin tai toisin? Vai olisiko aika tunnustaa niitä tosiasioita? Että tämä monikulttuurisuuden teoria oli hieno ja kaunis, mutta ei toimi käytännössä?

Njaahu

Hyvä, että näinkin korkeassa asemassa oleva uskaltaa avata edes vähän suutansa, mutta tuossa on selvä asiavirhe, tai oikeastaan yhden kirjaimen virhe:

Kotouttamisen sijaan pitäisi tehostaa kotiuttamista.

Rötöstelystä heti oleskelulupa pois. Ja turha itkeä jos palautus kohdistuu sotaakäyvään maahan, se on voivoi.

MURSU

Kautta vihreiden, kautta Thorsin, ja Stubbsin, ei meillä mitä muualla. Me olemme kaukopesässä, täällä Kalevalan rämehillä, turvasatamassa maailman pahoilta, ..turva..siksi meillä tulkaa turvaan..koko maailman väki tänne rientäköön, me kulttuuria ja uskontö¨muksia täällä harrastelemme, Vihreiden niitylle meidät Thors on vievä, eikä meiltä mitään ole puuttuva, kaikilla kielillä me puhelemme, ja ymmärryksen auvoisessa Pohojolaan tyyneyvessä riemuisna vain kisaillen (-leikkiä-) lyömme. Autuaita ovatten ne jotka lapsenmielisesti, ja -sellisesti tämän mieliinssä omii. AHMEN.

kohta ex-helsinkiläinen

Ja eikö SUPOn ja Maahanmuuttoviraston pomot puhuneet tästä jo viime kesänä?, mutta Amnesty ja Pakolaisapu taisivat pitää kyseisiä mielipiteitä vain ilkeänä mustamaalauksena, ja eräs eiralainen blogisti on kirjoittanut ilmiöstä jo vuosia sitten...

Miten Suomi, joka on rakenteellisesti rasistinen voisi kotouttaa nämä maahanmuuttajat sen paremmin kuin Ranska, Belgia, Hollanti, Saksa, UK, Ruotsi, Norja ja Tanskakaan? Aika utopistista sanon mä!

Risto Aallonharja

- Mikä on kaikkien johtavien akateemikkojen ja poliitikoiden mukaan epätodellista, ei-olemassaolevaa metapaskaa, kaikkien kansojen vertailun mukaan aina maailman huonointa, jotain sellaista mihin kaikki lisäys pimeimmästä afrikasta tuo vain positiivista parannusta.

Herää kysymys, että miksi kukaan maahanmuuttaja sellaista haluaa omaksua?

tuulakiilamo

virkansa puolesta. Esivallan pakote.

En voi olla kertomatta eräästä lentokoneessa käydystä keskustelusta 70- tai 80-luvulta.
Sen aloitti ranskalainen professori, joka tuli Suomeen luennoimaan. Keskustelimme niistä ja näistä, mikä johti myös maahanmuuttoon. Jo silloin hän kertoi ranskalaisista ongelmista ja onnitteli suomalaisia, joilla ei ole vastaavia. Sitten hän varoitti niistä. Kuuntelinko? Kyllä. Ymmärsinkö? No, en.

En ole miestä unohtanut. Ehkä henkilön, mutta en näkemystä.

Alppisirkka

Ongelman muodostavat toisen sukupolven pakolaiset, erityisesti muslimit. USA:ssa tämä on nähty todelliseksi ongelmaksi ja on jo hyväksytty, myös oman maan kansalaisten likvidointi ulkomailla, mikäli he muodostavat uhan kansalliselle turvallisuudelle.
Nyt on pakko oll itsekäs ja palauttaa kaikki muslimit heti takaisin alkuperäisiin isiensä maihin, mitä he aina kaipaavat, vaikkeivat ole siellä ehkä edes koskaan käyneet.

Risto Koponen

Kerrankin saa suomalainenkin kuulla poliisijohtajan suusta asiaa. Kasvavan velkataakan takia suomen valtio ei pidä huolta edes KOTIMAAMME KANSALAISISTA. Heinolan reumasairaala piti lakkauttaa kun ei löytynyt 2 miljoonaa euroa.

Kuitenkin rahaa riittää vaikka huru mycket kun kyseessä on ulkomaalaiset. Itäeuroopan romaanit saa TEHDÄ MITÄ HALUAA.
Vaikka tukkia autollaan moottoritien tupakan myymiseksi. Tai majoittua Helsingissä torille ja tehdä tarpeensa kadulle.
Jos suomalainen köyhä käyttäytyisi samalla tavoin niin kyllä kissalan pojat ovat paikalla alta aikayksikön ja häkki heiluu.
Kiinasta ja Vinkuintiasta on ihan .... pakko haalia siivoojia ja bussikuskeja suomeen, vaikka kotimaassakin on virallisesti n 300 000 ja todellisesti 600 - 800 000 työtöntä eikä pankkirosvojen pelleily MEIDÄN VEROVAROIN tule parantamaan tilannetta.

Sum summarum suomen ulkomaalaispolitiikka on sieltä minne aurinko ei paista ja SYVÄLTÄ. Romanian romaani on arvokkaampi ja parempi ihminen herroille kuin suomalainen köyhä. Ulkomaalainen kun tulee pakolaiseksi suomeen niin kaikki järjestyy. Suomalainen saa kodittomana vaikka kuolla talvipakkaseen eikä parempiosaiset välitä heikompiosaisesta suomalaisesta yhtään (v....) Ilmaisen MEIDÄN MAKSAMAN hyvinvoinnin perässä Suomeen tulleille, joilla oikeasti ei omassa kotimaassaan OLE MITÄÄN HÄTÄÄ (kuten Itä-Euroopan romaanit) herrat tarjoaa päänsilitystä.

Toisaalta kyllä ulkomaalaispolitiikassa on joskus toimittu oikeinkin suomessa. Esim 70 luvulla Suomi toimi oikein kun tarjosi chileläisille turvapaikkaa, mutta hehän tulivatkin tänne HENKENSÄ HÄDÄSSÄ eikä ilmaisen rahan (pakolaisapu) toivossa. Chileläisten oli myös kohtuullisen helppo sopeutua Suomeen, koska molemmissa maissa on länsimais-kristillinen kulttuuri. Myös itä-aasialaisten on kohtuullisen helppo sopeutua, koska heidän kulttuurinsa painottaa yhteisöllisyyttä ja sopeutuminen uuden kotimaan tavoille on heidän kulttuurissaan kunnia-asia.

Olen valmis kannattamaan vaikka kaikkien rajojen avaamista Suomen suuntaan HETI SINÄ PÄIVÄNÄ, kun jokaisella TYÖTÄ HALUAVALLA SUOMALAISELLA ON OIKEAA PALKKATYÖTÄ 5*8h*52v/ vuodessa, eikä mitään paskatyötä. Siis työtä tyyliin pesemme toistemme paitoja tai käännämme pihviä hesburgerissa 15 tuntia viikossa JOUSTAVALLA työajalla.

Sveriges öde är vårt

Braxille voisi kertoa, että nämä ryhmittymät ovat pitkään olleet Ruotsissa etnisellä pohjalla.

Neuvostoliiton hajottua venäläinen rikollisuus pääsi paljon helpommin Suomeen ja jopa Britanniaan tai USA:an kuin Ruotsiin, jonne jugoslaavit olivat jo hyvin "kotoutuneet".

Hietsuarska

Nytkö nämä myöhäisherännäiset ovat vasta avanneet silmänsä ongelmille, joista esim. Jussi Halla-aho on puhunut vuosikausia, ja saanut siitä hyvästä rasisti-leiman jos toisenkin.

Mutta näin siinä vain käy että todellisuus tulee näyttämään Jussin olleen oikeassa.

Mutta päättäjät nyt kuitenkin jatkavat omaa ruususen untaan, holtiton maahanmuutto on vain rikkaus ja voimavara ja muuta sen tapaista fuulaa.

Vieras

Yhtä suojaton.

Täysin kesyjen eläinten sijaan täällä asuu hyväuskoisia ja luottavaisia ihmisiä. Asukkaat ovat saaneet olla rauhassa pimeässä ja kylmässä maassaan niin kauan, että yhteiskunta on kovalla työllä voitu rakentaa toimivaksi ja viihtyisäksi.

Nyt, kun se osa kansaa, jolta itseltään ei mitään puutu, haluaa jakaa hyvinvointia muillekin kuin maan omille kansalaisille, avataan Galapakos-Suomen rajat apposen auki kaikille maailman poloisille. Näin saadaan maahan samat romanialaiset kerjäläiset, jotka jo vuosikymmeniä ovat kansoittaneet mm. Rooman katuja. Saadaan järjestäytyneet, itä-eurooppalaiset rikollisliigat, jotka täältä vielä ovat puuttuneet.

Samaan aikaan Galapakos-Suomen vanhukset nääntyvät yksinäisinä ja ylilääkittyinä hoitolaitoksin, lapset viipottavat kännissä kaduilla, kun vanhemmat eivät jaksa olla kiinnostuneita kuin omasta elämästään ja kotimainen yksinhuoltaja on Kelan virkailijoiden silmissä alempaa kastia kuin tuontiyksihuoltaja.

Mutta vaurailla, sinisilmäisillä Galapakos-suomalaisilla on nyt hyvä omatunto. Nyt voi nostaa tunto puhtaana ministerin palkkaa. Onpa jaettu omasta hyvästä muillekin.

Jaa, se naapurin yksinhuoltaja? Vastenmielinen hahmo. Ei tulisi mieleenkään tarjota sille autokyytiä, vaikka se raahaisi kauppakassejaa kaatosateessa. Ei hyvänen aika, auton penkki siinä vain kastuisi. Itsepähän on lapsensa maailmaan saattanut - vaikka on ehkäisystäkin tiennyt. Kehitysmaan ihmisiä voi vähän paapoa, kun ne raukat lisääntyvät vastoin parempaa tietoaan.

jjr

Muutos poliittisessa kulttuurissa on äärimmäisen hidas ja kestää joka tapauksessa vuosia. Esim. Tanskassa Rasmussenin Venstre on saanut kyllä tiukennuttua maahanmuuttopolitiikkaa, mutta etninen rikollisuus on jo tässä vaiheessa tullut osaksi yhteiskuntaa eikä ole enää kokonaan poistettavissa.

Parhaassakin tapauksessa voidaan siis ainoastaan hidastaa vahingon syntymistä.

Tom B

Etninen rikollisuus ei loppujen lopuksi ole kovinkaan hankala ongelma. Sen torjuntaan on olemassa erittäin tehokas keino: etninen puhdistus.

Maasta poistetaan kaikki ne jotka kuuluvat rikoksia tekevään maahanmuuttaja ryhmään. Helppoa ja samalla Suomesta häviää rasisimi kuin taikaiskusta, ja sitähän liberaalit haluavat!

Raatesuo

Tämä kaikki on nykyisten valtaapitävien tuoma ongelma Suomeen. On ihan lapsellista kuvitella, että Suomessa osataan tämäkin paremmin kuin Ruotsissa, Ranskassa, Saksassa, Englannissa, Italiassa tai USA:ssa. Tänne saamme tämän tuodun rikollisuuden ja suomalaisen hyvän elämänlaadun alasajon. Vastuu tästä kuuluu näille Halosen ajatusten kannattajille, ottaa tänne elätettäväksi kaiken maailman sairaat, surkeat, työtävieroksuvat, massamurhaajat ja hyväksikäyttäjät.

Suomessa herätään vasta, kun ongelma on käsissä. Pitäisi tajuta, että keisarinnalla ei ole vaatteita ja pitäisi valita uusi keisarinna.

intrigööri

saisi jo loppua! Suomi ei tarvitse yhtään maahanmuuttajaa saadakseen ihan kaikki työt hoidetuksi. Meillä on omasta takaa riittävästi tätä vaikeasti opittavaa ja maailmalla mitätöntä kieltä osaavaa ja ainakin peruskoulutettua työvoimaa, ihan vaikka mihin lähtöön.
Suomalaiset eivät saisi enää hourimoida herrakansana, joka yrittää tuoda halpatöiden tekijät joistain aivan vieraista kulttuureista. Sellainen on pahinta rasismia.
Oma väki ja nuoriso pidetään mieluummin työttöminä tai sossun varassa kuin annetaan heidän mennä aloittamaan työuraansa edes huonommin palkattuihin suoritusportaan töihin.
Arvatkaa vain mitä tapahtuu suomalaisten kurjistuessa koko ajan lisää ja nuorison turhautuessa. Holtiton humanitaarinen maahanmuutto vain jatkuu ilman hillintää. Pian täällä ei ole kenenkään hyvä olla. Sitä lienee myös poliisipomo ajatellut, vaikka ei sitä sanonutkaan?
Kun jokin firma tarvitsee ulkomailta osaajia, ei siinä olekaan ikinä ollutkaan ongelmia. Ei pitäisi sotkea asioita. Halpatyövoimaa täällä toimiville ulkomaisille riistäjäfirmoille me emme tarvitse. Vanhusväestö kasvaa, mutta siitäkin voidaan huolehtia ihan itse, jos vain halutaan. Nykyisten maahanmuuttajien kanssa on vain pärjättävä, mutta maan politiikka on tältä osin uusittava kokonaan, eikä aikaa ole paljon.

jarkkoph

Paatero tarkoittaa sanomisillaan, että entistä usemmin Suomeen tulevat luku- ja kirjoitustaidottomat maahanmuuttajat tarvitsevat lisää fyrkkää Suomipojan kassasta, jotta eivät syrjäydy ja ala riuhua meidän muiden harmiksi. Eli he tarvitsevat nykyistä isomman osuuden tuotannosta kuin saavat nykyään.

Suomalaisilta oletetaan suostumista verojen korotuksiin ja oman taloutensa sopeuttamiseen, jotta maahanmuuttajille voidaan jakaa aikaisempaa suurempi osuus tuotannostamme. Ilman verojen korotuksia ja Suomalaisten elintason leikkauksia Suomenvaltiolla ei ole varaa jakaa entistä enemmän joltakin on pakko ottaa pois, koska kassassa ei ole rahaa Suomi elää velaksi.

Sääli todella sääli, että Suomalaiset työttömät ovat kuin lampaita jos polttopullot lentäisivät helsingin Keskustassa kolmatta viikkoa ja Suomalaiset työttömät alkaisivat samalla tapaa elättää itsensä rötöstelemällä voisi Paaterokin alkaa miettiä mitä Suomalaisen työttömän hyväksi voisi tehdä. Kilteille ei tässä maassa jää kuin maksajan rooli.

TTiiMM

Voiko Suomessa muuttaa maalle muka turvaan ríkollisia. Eikös Baltian 'yrittäjät' tyhjennä maaseutua turhasta tavarasta ja Schengenin sopimusta kummallisesti tulkitseva Suomi ei uskalla avata sisärajalla tavarasäiliöitä, etteivät rikolliset vain loukkaantuisi.
Nyt Suuri Itänaapuri on antanut 3v työskentelyluvan ulkomaalaisille, että saisivat Suomalaisista ja eurooppalaisista firmoista ulospotkittuja viemään tietotaitoa ja kilpailevia yrityksiä sinne. Stubb taas on muistanut vuosittain puhua viisumivapaudesta Moskovan metropolissa käyneenä (ja sen loiston lumoissa). Virallisen Suomen muka viimeinenkin este Idän pohjasakan esiinmarssille on poistumassa, kun saadaan Suomalaisille maansa myyneille idästä neuvonantajan töitä. Ihmetyttää vain minkä myönnytyksen V on tehnyt? Kuten aiemmin mainitsin, on siitäkin Suomelle vain haittaa. Venäjä saisi ehkä raharikkaat kansalaisensa takaisin (tai kaummaksi länteen), kun samat vainoojat, joita ovat täällä karussa, pääsisivät ilman viisumia toimimaan. Kun rikkaat venäläiset eivät enää uskaltaisi Suomessa asua, niin Venäjän pohjasakka olisi Suomalaisten kimpussa rikastumassa. Itäinen naapuri saisi kyseisen porukan rikastumaan kertaheitolla. Kuitenkin on muistettava, että viisumivapaudesta voi vasta luopua, kun elintasokuilu on poistunut maiden rajojen väliltä.
Halonen, Thors ja muutamat muut haluavat yhdistää ulkomaalaiset perheet (kun on ensin Suomalaiset perheet hajoitettu avioeroihin ja laitettu isovanhemmat laitoksiin). Näin saataisiin myös tutut entiset KGBläiset tänne Suomen paikkakuntia ja ihmisten mielipiteitä vahtimaan. Nyt olisi aikaansaatu se mitä haluttiin entisinä taistolais-aikoina ja voitaisiin kuvitella, että 70-luvun toiminta onnistui, kun vielä Imatra ja Lpr haluavat alkaa venäjänkielisiä katukylttejä pystyttämään. Nokia maasta saataisiin muitakin kuvia kuin Romanialaisia kerjäläisistä ja taskuvarkaista Hgin ydinkeskustan kulmissa ja suomalaistuotteiden brändi olisi kerralla slaavilainen.
Eihän slaavilaisuudessa ole mitään pahaa sinänsä, mutta kun näyttää siltä, etteivät heille riitä luonnonrikkautensa ja valtavat maa-alueensa. Ei kai se olisikaan niin kiusaannuttavaa, mutta kun täytyy yrittää venäläistää myös nekin valtiot, jotka haluaisivat olla ylpeitä omasta identiteetistään ja olemuksestaan. Venäjänkin olisi paras olla ajamatta viisumivapautta, ettei venäjänvastaisuus lisäänny lännessä. Kun kunnolliset venäläiset asioivat Suomessa ja lännessä, on se paljon parempaa mainosta, kuin roistot mellastamassa Euroopassa.
Per Steinbäck on myös sitä mieltä, että kaksoiskansalaisuudesta olisi luovuttava. Näin Suomen ulkomaalaiset saisivat suomalaisen identiteetin. Myös aiemmat ulkomaalaiset olisi integroitava, ennenkuin tulisi ottaa lisää. SDP vetää nyt pitkää kortta, koska Heinäluoma on osoittanut suuruutensa ja uskaltanut avata kaikkien suomettuneiden joukosta suunsa. Kyllä 300000 työtöntä on sen verran suuri joukko, ettei tässä taloudellisessa suhdanteessa Suomeen tarvita kuin korkeintaan erityisosaajia.

itätöölö

Eila Kännön muistoa kunnioittaen:

"Varatuomari Eila Kännö kuoli 88-vuotiaana 10. huhtikuuta 2009 Helsingissä.

Kännöä pidettiin Suomen tiukan ulkomaalaispolitiikan henkilöitymänä.

Kännö toimi sisäministeriön ulkomaalaistoimiston päällikkönä 1970- ja 1980-luvuilla. Suomen tiukka ulkomaalaispolitiikka sai tuolloin runsaasti arvostelua mediassa, ja arvostelu suunnattiin usein Kännöön."

Tästä kiitämme nyt jälkikäteen, vaikkei enää henkilökohtaisesti häntä, eiks jeh?

Htalk

Kysymys kuuluu pitäisikö maahanmuutto Suomeen sallia pääsääntöisesti vain siltä osin kuin kotouttamisella voidaan estää lisärikollisuuden olennainen kasvaminen?

Kun tuo kotouttaminen ei nyt toimi, miksi polkea väkisin kuin tulpatonta mopoa toivottamalla kotoutettavia tänne lisää?

DuPont

"Meillä puolestaan on mahdollisuus tehdä asiat paremmin kotouttamalla maahanmuuttajat muun muassa kielenopetuksella ja työllistämällä heidät, Brax arvioi Uudelle Suomelle viime vuonna."
Niinpä niin. Ja se Suomen sopeuttaminen eroaa Ruotsista, niin miten...? Jos emme kykene työllistämään satojatuhansia suomalaisia, miten sitten elintasosiirtolaisia?

Petri Peltonen

"Paatero ei halua ottaa kantaa siihen, miten kotouttamista voitaisiin tehostaa.
-Tämä on yleinen kannanotto, että tähän pitäisi satsata."

Paatero selkeästi vielä korostaa, että kotouttamisen lisääminen on "yleinen kannanotto", mutta hän "ei halua ottaa kantaa siihen". Eli kyse ei ole hänen kannanotosta vaan jostain "yleisestä".

Julkisesti on kuitenkin monasti korostettu, että maahanmuuttajilla on oikeus yrittää saavuttaa parempaa elintasoa itselleen tulemalla Suomeen. Näinhän toimii myös perheenyhdistäminen: Yksi tänne tullut somali saa muun perheen Suomeen melko automaattisesti. Näinhän asian pitää ollakin. Samalla Suomi saa uusia innokkaita työntekijöitä eläköityvien suomalaisten tilalle.

On huolestuttavaa havaita poliisin johdossa olevan muihin kulttuureihin noin negatiivisesti suhtautuvia. Miten ns. tavallinen kansa voisi hyväksyä monikulttuurisuuden ja maahanmuuttajien monet - yleensä erittäin innovatiiset, iloiset ja rikkaat - tavat, joiden avulla on kaavailtu Suomen nousemista lamasta. Paatero viestittää selkeästi, että virkamiehistöön on päässyt pesiytymään todellisuudesta vieraantuneita virkamiehiä, jotka haluavat pitää Suomen vain vanhana junttilana vailla uusia ulkomaan vaikutteita. Tämä ei ole Suomen edun mukaista. Me tarvitsemme erilaisuutta ja monikulttuurisuutta. Ilman ulkomaalaisia meillä ei olisi edes nykyistä englantilaisperäistä oikeutta. Miksi poliisiylijohtaja Paatero vastustaa yleismaailmallisia oikeuksia ja kaikkien ihmisten tasa-arvoista kohtelua?

Paateron lausunnoissa hämmentää myös se, että hän syyllistää maahanmuuttajat. Tämä on outoa, sillä ongelmat maahanmuutossa johtuvat vain suomalaisten rasistisista asenteista, jotka on opittu muutamien natsien jatkuvasta painostuksesta.

Pääministeri "Vanhanen korosti, että Suomessa noudatettava nollatoleranssia rasismia kohtaan." http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/88009-vanhanen-rasismissa-nollatoleranssi

Tältä pohjalta on huolestuttavaa, että poliisien johdossa on muihin kulttuureihin halveksivasti suhtautuvia. Onko Paaterolla jotain tutkimustietoa tai tosiasioihin perustuvaa tilastoa siitä, mihin hän käsityksensä perustaa? Tuskin, sillä tiedotusvälineissä tällaista ei ole voinut havaita ja ministerit ovat Vanhasen ja Astrid Thorsin johdolla tällaiset väitteet selkeästi kumonneet.

Paateron tulisikin välittömästi korjata lausuntoaan ja selkeästi osoittaa monikulttuurisuuden ja eri etnisten ryhmien tulon olevan pelkästään innovatiivista ja kaikin puolin Suomen kehittävää. Niin taloudellisesti kuin kulttuurisestikin - onhan tästä aikaisempien vuosienkin aikana lukuisia esimerkkejä, kuten Enso-Gutzeit, Stockmann ja Fazer.

Tästä uutisesta voi vetää vain yhden johtopäätöksen: Poliisiylijohtaja Mikko Paatero on rasisti, joka ei hyväksy monikulttuurisuutta ja maahanmuuttajien oikeutta yrittää saavuttaa parempaa elintasoa. Ja Paatero selkeästi pitää muiden kulttuurien tapoja ja meistä poikkeavia ihmisiä epäsuotavina saapumaan Suomeen. Paateron puheita ei kukaan suvaitsevainen voi hyväksyä. Arvojohtajamme Tarja Halosen tulisikin välittömästi tehdä humaaninen päätös ja vaatia myös poliisivoimilta tunnustusta monikulttuurin ja maahanmuuton eduille - sillä ne edut ovat eduksi meille kaikille!

Htalk

Ihan hyvin kirjoitit, tosin on vaikea ymmärtää pointtiasi?

"Julkisesti on kuitenkin monasti korostettu, että maahanmuuttajilla on oikeus yrittää saavuttaa parempaa elintasoa itselleen tulemalla Suomeen"

Julkisesti on myös korostettu että Suomi on myös suvereeni valtio, jossa Suomen kansalaisilla on oikeus yhdessä päättää yhteisistä pelisäännöistä.

Ei ole olemassa mitään yleismaailmallista oikeutta, jonka mukaan maahanmuuton konkreettiset ongelmat eivät rajoita Suomen oikeutta päättää maahanmuutosta.

Maahanmuuton konkreettiset ongelmat nimenomaan pitää vaikuttaa suveereenin valtion päätöksentekoon kotouttamisessa.

Eikö Suveereeni valtio voi juoda letkusta sen verran kun pystyy nielemään?

"Paateron lausunnoissa hämmentää myös se, että hän syyllistää maahanmuuttajat."

Paremman kotouttamisen vaatminen sen perusteella että poliisi näkee arjessa että kouttaminen on epäonnistunut, ei ole maahanmuutajien syyllistämistä.

Pitäisikö poliisin olla hiljaa epäkohdista kun havaitaan vakavia uhkia että ajaudumme Ruotsin tielle?

"Ilman ulkomaalaisia meillä ei olisi edes nykyistä englantilaisperäistä oikeutta"

Mistä päättelet että Paatero katsoo että kaikki kanssakäyminen on lopetettava? Aina ei tarvitse omistaa lehmää saadakseen maitoa.

"Tältä pohjalta on huolestuttavaa, että poliisien johdossa on muihin kulttuureihin halveksivasti suhtautuvia."

Mihin kultuuriin viittaat?

Se että nykyinen kouttaminen ei toimi ja tämä näkyy poliisin arkipäivässä on huolestuttavaa.

Minusta olisi huolestuttaavaa jos poliisi ei ottaisi asiaan kantaa...

markkukiuru

ja äkkiä. Ei ketään sisään eikä missään nimessä ketään ulos. Tai ehkä nyt humanitäärisistä syistä päästetään kaikki ulkomaalaiset pois (ja pois pilaamasta lintukotoa). Ulos ei saa mennä ei edes kännilomille epsanjaan tai viroon. Näin varmistetaan vielä se että jo valmiiksi sisäsiittoinen kansamme tulee entistä "viisaammaksi" ja "terveemmäksi".

Käviskö joku muuten kertomassa mun ex muijalle (ihan supi suomalainen) että töitäkin saa tehdä eikä ole pakko elellä tuilla, kun sattuu oleen vielä sellanen ammattikin että hommia kyllä olisi.....tossa joku kun aiemmissa viesteissä vuodatteli sydänverta ahkerien ja työtätekevien (ilmeisesti laski kaikki suomalaiset sellaiseksi) puolesta kun ei oo töitä tarjolla.

KK

Puheet kokoutuksesta tarkoittanee sitä, että ministeriöt vonkaavat lisää rahaa kaadettavaksi kankkulan kaivoon. Ruotsikin on hyvinvointivaltio Suomeen verrattuna, mutta Suomessa kaadetaan rahaa eniten naurettaviin kotoutuksiin. Kannattaa ensinnä pohtia, miksi Suomeen hakeutuu ylipäätään vain muslimeja ja nyt nämä romanit. Paateron tulisi seurata ettei rikolliset pääse Suomeen, eikä höpistä kotoutuksesta esimiehen käskystä. Hemmotellut mamut touhuavat ihan mitä haluavat Suomessa ilman rajoitteita. Mamubizneksestä hyötyvät tahot yrittää vongata lisää hemmotteluun "kotoutus" sanalla.

simomakela

Tyypillistä on, kun puhutaaan maahanmuuttajien rikollisuudesta ym. ongelmallisuudesta, aletaan yksipuolisesti (mutta korrektisti) puhua vain kotouttamisesta, joka ei auta akuuttiin ongelmaan eikä missään nimessä tule olemaan ratkaisu pitkällä tähtäimelläkään. Pitäisikö kantasuomalaistenkin rikollisuus ratkaista kotouttamisella.

Kim Lindblom

Täh?

Eikö monikulttuurisuus olekkaan rikkaus ja eikö rasismi poistu kun kohtaamme lisää erilaisuutta?

Eikö myös ollut niin, että koko muun Euroopan ongelmat maahanmuuttajiensa kanssa - niin niidenhän ei pitänyt koskea Suomea. Ovatko siis Suomen politikot ja viranomaiset niin yli-ihmisiä, että onnistuvat siinä missä kaikkien muiden vastaavat kotouttajat ovat epäonnistuneet? Kyllä meillä on käynyt hyvä herratuuri.

"Ruotsissa uudet ryhmittymät ovat etnisellä pohjalla. Meillä puolestaan on mahdollisuus tehdä asiat paremmin kotouttamalla maahanmuuttajat muun muassa kielenopetuksella ja työllistämällä heidät, Brax arvioi Uudelle Suomelle viime vuonna"

Ja tietysti, kotouttakaa - ei kotoutukaa. Valkoisen työssäkäyvän heteromiehen on tämäkin maksettava.

Olen joskus ihmetellyt miksi monikulttuurisen yhteiskunnan vastustajaksi kuvataan lähes aina valkoinen heteromies. Jos ja kun monikulttuurisuus todenteolla alkaa rikastuttaa elämäämme Suomessa, valkoinen heteromies on se joka häviää vähiten. Kun monikulttuurisuuden mukanaan tuoma islamilainen arvomaailma alkaa vaikuttaa, todellisia häviäjiä ovat naiset ja homot. Valkoinen heteromies sen kun porskuttaa, korkeintaan kivittää ensimmäisen vastaantulevan homon tai ajaa naiset pois työpaikaltaan.
http://lindblomkimi.blogit.kauppalehti.fi/

Haggis

"Eikö monikulttuurisuus olekkaan rikkaus ja eikö rasismi poistu kun kohtaamme lisää erilaisuutta?"

Tämä on kyllä ollut kaikkein älyttömin ja sairain perustelu maahanmuutolle. Väitetään (valehdellaan) päin naamaa ja ilman sen kummenpia perusteluja, että tänne pitäisi veronmaksajien varoilla raahata erilaisia maahanmuuttajia ihan vaan maisemointitarkoituksessa rikastuttamaan meidän ympäristöämme, ja jotta totuttautuisimme erilaisiin ihmisiin.

Holotna Pravda

Miten opettaa uimaan ihminen joka ei suostu edes menemään veteen?

Ei ihmisiä voi kotouttaa ellei ihminen itse halua kotoutua. Ja kotoutuminen tarkoittaa mukautumista valtaväestön elämäntapaan, kulttuuriin ja arvomaailmaan. Tämä taas tarkoittaa luopumista niistä oman kulttuurin piirteistä jotla ovat ristiriidassa valtakulttuurin kanssa. Mitä kauempana tulijan arvomaailma on valtaväestön arvomaailmasta, sitä rajumpi törmäys.

Suvaitsevaisuus -vaatimus on pohjimmiltaan hyvin rasistinen ja ylemmyydentuntoinen, siirtomaaisännän asenteeseen pohjaava ajatuskuvio: Koska me valkoiset pohjoiseurooppalaiset olemme joka suhteessa niin paljon muita ylempänä, meidän moraalinen velvollisuutemme on suvaita ja sietää muiden, alempien kulttuurien kummallisuuksia ja taipua niiden edustajien vaatimusten edessä. Muiden kulttuurien edustajilta emme voi vaatia joustoja tai suvaitsevaisuutta koska kehittymättömien, alkukantaisten kulttuurien kasvatit eivät tähän kykene.

Suvaitsevaiston silmissä mamut ovat edelleen kaislahameessa tanssivia suuria lapsia joihin tulee suhtautua kuin lapsiin vapaan kasvatuksen hengessä. Mitään ei saa vaatia. Pitää vaan hyysätä, holhota ja ymmärtää.

Vieras313

Tunnen kieltämättä vahingoniloa kun pystyin hankkimaan ruuhkasuomen ulkopuolelta, sen lähietäisyydeltä omalle peheelle asunnot, työ- ja kouluttautumismahdollisuudet, sekä erittäin korkeatasoisen yhteskuntainfran yhdistettynä huokeaan veroäyriin.

Kun vertaan tilannetta lähtökunnan kulttuurillisesti ja rikostilastollisesti rikkaimpaan lähiöön, jossa esim. perskoulussa 75% opppilaista puhuu äidinkielenään muuta kuin suomea ja opettaja-aines on alkanut valikoitua, en voi kuin taputella itseäni selkään n. 11 v sitten tekemästäni ratkaisusta.

Pienessä kunnassa jossa porvarienemmistö ja vireä kylätoiminta, yms, pystyy näköjään köyhdyttämään kulttuuria ja rikostilastoja. Ainuoana rikkautena ovat jokaiseen ikäluokkaan kuuluvat "isänmaan toivot", mutta he kuuluvat kulttuuriin ja kuvioon.

Ainut keino nyky-Suomessa välttyä rikkaalta kulttuurilta on muuttaa pois sen alta. Pitää kääntää kulttuurillinen rikkaus henkilökohtaiseksi voimavaraksi joka antaa pontta irtautua tilanteeta.

kiuru

Paatero haluaa välttämättä pysyä julkisuudessa. Mikä tässä on uutinen?

Onhan tänne aina tullut näitä etnisiä rikollisjengejä. Jotkut nykyään oikein syvälläkin bisnesmaailmassa.

Nahkaliivisiä, valkoisia jengiläisiä on ollut kymmeniä vuosia. Entäpä virolaiset ja venäläiset liigat. Paatero odottanee jugoslavialaisten liigojen maihinnousua. En ainakaan minä ole kuullut Ruotsistakaan jostain somaliliigasta.

Enemmän Paateron kannattaisi pelotella huume- ja talousrikollisuudella. Kuten myös ihmiskaupalla.

Typerä ulostulo

Kommentoija8

Kun poliisi teki Suomessa ensimmäiset iskunsa liivijengejä vastaan, nousi suuri joukko toimittajia ja muita, kuten kirjailija Rosa Liksom puolustamaan näitä "syyttömiä moottoripyöräilyn harrastajia" poliisin mielivaltaa vastaan.

Joku toimittaja voisi kaivaa esille lehdistön historiasta nämä liivijengien puolustajat ja poliisin toimien arvostelijat, ja palauttaa heidän sanomisensa nykytiedon kriittiseen tarkasteluun.

pZ

...kuten kirjailija Rosa Liksom puolustamaan näitä "syyttömiä moottoripyöräilyn harrastajia" poliisin mielivaltaa vastaan.

--- No mutta ainahan kaikki kiistetään ja puolustetaan kansalaisoikeutta vaieta kuulusteluissa, jos jotain pitävää näyttöä muka on niin syyllinen on mikä tai joku muu tahansa kuin itse.

Htalk

Iltalehdessä etninen maahanmuuton ja rikollisuuden ymmärtämisestä ja syistä....

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2010051511642377_uu.shtml

Lainaus Iltalehdestä:

"Eivät alkuperäiset kerjäläiset ole muuttuneet, sanoo projektityöntekijä Marjatta Vesalainen Helsingin Diakonissalaitokselta.

- Tänne on vain tullut uusia kerjäläisiä uusilta alueilta, ja täällä pitempään olleet romanikerjäläiset suhtautuvat heihin yhtä karsastaen kuin suomalaiset."

I_K_L

EU-provinssi Suomessa on omasta takaa näitä järjestäytyneitä. On eduskuntapuolueita perustuslakia ja muita lakeja kiertämässä, pankkeja, vakuutuslaitoksia, rakennusfirmoja, jopa jotkut valtion organisaatiot vilpistelevät, eikä oikeuslaitoskaan enää oikein toimi. Myös monikansalliset veronkiertäjät vaikuttavat meillä. Mitä isot ja "lailliset" edellä, sitä pienet perässä, eikö? Moraalikato on enemmän kuin ajankohtainen ilmiö.

Vieras

Miksi ei yksinkertaisesti pisteytetä maahantulijoita?
USA tekee niin, Australia tekee niin etc.

Turha kai tänne lukutaidottomia on haalia!
Pyhät yksinkertaisuudet vaan viettää moskeijassa aikaa ja uskovat siihenkin hölynpölyyn sokeasti!

No onneksi itse olen IT-alan ammattilainen niin nostan kyllä kytkintä siinä vaiheessa, kun meno alkaa oleen liikaa.

hartsa51

Valitettavasti ainoa toimiva keino olisi tosiaan laittaa rajat kiinni ja lisätä jo maassa olevien,oleskeluluvan saaneiden kotouttamista todella rajusti,kielikurssit,ynm sellaisiksi että todella pärjää.Nyt tilanne on se ettei kokonaisuus ole oikeastaan kenenkään hallinnassa ja muuttuu koko ajan enemmän katastrofin suuntaan.Todellisuus missä suurin osa kansalaisista elää ja kokee maahanmuuton/tulon haittapuolet on niin kaukana poliitikkojen elämästä ettei moisella ole vertaa kuin historiassa.Ranskan kuningatar,hiukan ennen vallankumoustahan ihmetteli,kun hänelle kerrottiin kansan kapinoivan koska heillä ei ole leipää,että mikseivät he syö kakkua,arvaatkaa kuin kuningattarella kävi.Pian meilläkin löytyy asuinalueita jonne ei sen kummemin poliisi tai palokunta mene kuin suurella joukolla,me jätämme tällä menolla jälkipolvelle Suomen jota isät eivät tuntisi.Toivon seuraavissa vaaleissa selviä lupauksia ja aikatauluja asioiden muuttamiseksi,sinne annan ääneni ja toivon hartaasti muutosta ennenkuin tämä räjähtää käsiin,ellei nyt ole jo myöhäistä.

J.R

Kielen opetus ei ole riittävä toimenpide.
Esim. Hollannissa hollantia puhuvat marokkolaiset tekevät enemmän rikoksia kuin arabiaa puhuvat.

'Dutch-Speaking Moroccans the Most Criminal'
http://www.nisnews.nl/public/090909_2.htm

Myös Ranskasta voitaisiin ottaa oppia ja huomata, että kielen opettaminen ei tuota haluttua tulosta.

Poliittisesti korrekti ratkaisu on kotouttaa.
Toimiva ratkaisu on ottaa ihmsiä joita ei tarvitse kotouttaa vaan jotka kotouttavat itse itsensä.

Juha Saarinen

Paateron kommentointi paljastaa sen, että poliisi pelkää.
Islamilaisesti-virittynyt rikollisuus on jonkunverran rankempaa kuin normi konnailu, joka sekään ei sääntöjä noudata.
Arvaan valtion vastatoimet: tehostetaan aseiden takavarikointia aboriginaali-suomalaisilta ja lisätään liikennevalvontaa sekä sakotusta.

Realismia 2010

Nimittäin se, että Suomi kuuluu EU:hun ja sen myötä myös Schengen -alueeseen. Kaikkihan me tiedämme, että EU:n pyhiä arvoja ovat ihmisten-, pääomien- ja tavaran VAPAA LIIKKUMINEN. Suomella ei ole käytännössä mitään mahdollisuuksia poiketa näistä vaikka haluaisimme.

Jos oikein muistan, Suomi on myös sitoutunut ottamaan tietyn määrän pakolaisia EU:n yhteisistä kiintiöistä?

Eikä sovi unohtaa EU:n päämäärää. Se on yksi talousmahti, samat säännöt, sama talouspolitiikka, sama maa.. eli puhutaan mitä puhutaan, EU:n ja varsinkin tämän uuden Lissabonin sopimuksen tavoitteena häämöttää liittovaltio.

Ja Brysselin vinkkelistä katsoen, Suomessa on vielä paljon tilaa ja asuttamatonta aluetta eli kyllä tänne vielä väkeä mahtuu.

Oman mausteensa tuovat täysin EU:hun ja "päättäviin pöytiin" hurahtaneet omat poliitikkomme. Heille tarkoitukset pyhittävät keinot ja Suomi menee pesuveden mukana kansainvälisyyden ja modernin monikulttuurisuuden nimiin. Ei muuta kuin oodi ilolle!

olen suomalainen

ei tää vielä oo ku pinnan raapaisua,
monest maast luonnonvarat kulutettu loppuun, tai muuten tuhottu.

väestöräjähdys on tosiasia.
porukkaa tulee lisää sata miljoonaa vuodessa,
jokainen tajuu, ettei
se voi jatkua, kuses ollaan oltu jo pitkään

johonkin ne ihmiset tunkee, vaik väkisin.
tännekin pian alkaa venepakolaiset rantautuun, ja millä niitä estät, kun alkaa tulla miljoonittain

Vieras

Minne saan kotiuttaa nämä sopeutumattomat suomalaiset, kännissä katuja vaeltavat örveltävät tyypit, jotka ovat tottuneet asumaan metsässä - ja mieluiten yksin ilman mitään vaikutteita mistään; ilman muita ihmisiä, ilman EU:ta, ilman muutakaan maailmaa. Suomessa jo hesalainen on ulkomaalainen savossa, puhumattakaan savolaisesta hesassa.
Ja tuo puhe suomen rajojen avonaisuudesta - osoittaa ettei ole taasen mitään tajua siitä miten vastentahtoinen suomi on ottamaan tänne ketään joka ei ole "syntyjään tästä puskasta".

JiiTL

1990-luvulla poliisi pelotteli kansalaisia Itä-Rikollisuuden Kasvulla, kun Baltian suunnasta oli maahan eksynyt pari konnaa.

Pelottelukampanja kannatti: poliisia koskevat lamaleikkaukset peruttiin!

Virallisten tilastojen tarkastelu kuitenkin osoittaa, että 1990-luvun alkupuolella kasvanut rikollisuus nousi suoraan suurtyöttömyydestä ja leikatuista tuista, oli siis tyystin kotoperäistä konnuutta.

Laura Huhtasaari

Ei pitäisi puhua maahanmuuttajista yleisellä tasolla. Maahanmuuttajat eivät tosiaan ole yksi könttä! Eipä tuo liene vaikeaa katsoa rikostilastoista, ketkä ovat enemmän edustettuna. Ihmettelen vain, miten Suomella olisi se "viisasten kivi", jolla sopeutetaan, jos sitä ei ole Tanskalla ja Ruotsilla?