Maanantai 20.5.2019

Rajut haukut: SDP ”tekee Kreikat”

Luotu: 
17.5.2010 18:32
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Vihreiden kansanedustaja Jyrki Kasvi kritisoi kovin sanoin SDP:tä.

Vihreiden kansanedustaja Jyrki Kasvi kritisoi blogissaan kovin sanoin SDP:tä. Kasvin mielestä demarit ovat lähteneet perussuomalaisten populistiselle linjalle.

SDP on viime aikoina ärhäköinyt useammalla alueella. Eduskuntaryhmän puheenjohtaja Eero Heinäluoma aiheutti kohun vihjaamalla, että maahanmuuttajat vievät suomalaisten työt. Viimeksi SDP kritisoi voimakkaasti hallituksen ajamaa Kreikka-lainaa, mikä kuumensi tunteita eduskunnassa.

Kasvi vihjaa blogissaan, että SDP on vaarassa "tehdä Kreikat":

- Vaatimaansa politiikkaa tulee olla valmis myös toteuttamaan! Muuten sorrutaan juuri siihen, mihin Kreikka romahti: luvataan asioita, joita ei ole todellisuudessa varaa pitää, Kasvi kirjoittaa.

Kasvi myös perustelee, miksi demarien ärhentelyllä ei hänen mielestään ole pohjaa. Lue blogi tästä.

 

Jaa artikkeli:

Kommentit

joonathan

Tuntuu että on mahdotonta sanoa, että kreikka olisi ollut sanaottava irti EU:sta. Ja, että myös kreikan hallituksen kanssa keinottelevien pankkiliikeiden olisi annettu myös kärsiä.Mutta kataisella ja vanhasella on omakin lehmä ojassa hekin kuvittelevat olevansa kansan yläpuolella niin ettei heitä saa moitti. Miten helkatissa se populismia on Jos se on populismia että oikeuden pitäisi voittaa niin olkoon. En ole demari mutta hyväksyn täysin heinäluoman ajatuksen. Yhdenkään vihreän ei ole varaa arvostella muita kun seuraa heidän jatustensa muutoksiaan hallituksessa.

Vieras

Eihän tuossa Kreikalle myönnetyssä lainassa ja koko lainapäätöksessä puhuta sanaakaan EU:sta tai tukipaketeista, vaan Suomi on lainannut suoraan Kreikalle rahaa. Katsokaa itse. Ja rahatkin jo lähteneet luultavasti.

http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtml/arkistot/kotimaa/2010/05/1122404

Mikä kiire Suomella oli?

Onko muut EU-maat tehneet samalla tavalla? Ei tällä rahalähetyksellä ole tekemistä minkään vakauttamispaketin kanssa, ja tänään Euro jo oli suhteessa dollariin alimmillaan neljään vuoteen moisista vakauttamispakettipuheista huolimatta.

Niin, että puheet tästä älyttömästä lainasta, jota kansalle on syötetty EU-asiana, on populismia, niinkö?

Vieras

Juup, tämä hemuli aukoo aina naamaansa kun on PS kyse. Nyt hän jopa koplaa PS ja SDP, mitähän seuraavaksi? PS ja VR?
Taxilla hän ainakin osaa suhata, sehän on todella ekologista.

Voin tässä myös todeta, että tämä hemuli on siis virheä. Heidän kesän puoluekokousagendallaan on ykkösasiana käsiaseiden totaalikielto suomeen. Homoasiat ovat vasta kohdassa 10.
Näin nämä maanpetturit toimivat.
Kannattaa todella miettiä ketä äänestelee seuraavaksi...

Espoosta

Vihreät tietävät, että heidän uskottavuutensa on mennyt äänestäjien silmissä joo-joo-puolueena.

Nyt eduskuntavaalien 2011 varman tuleva tappion masentamina heidän kansanedustajat räksyttävät oppositiota, joka on Vihreiden perinteisten kannattajien arvoja.

Näin ne äänestäjät vaihtavat puoluetta arvomaailmansa mukaan.

Suurimmat tappiot Vihreät kärsivät Uudenmaan ja Helsingin vaalipiireissä.

Vieras

On varmaankin lehtivihreä kadonnut Kasvista kun ei tajua edes perusasioita.

Vihreät itse on hallituksessa tekemässä Kreikkalaista kusetusta.

Miksi pitää syyllistää demarit joilla ei ole osaa eikä arpaa tässä sotkussa.

Nykyiset hallituspuolueet pelkäävät niin helevetisti, että jää Musta Pekka käteen tästä rahan jakamisesta kreikkalaisille.

On alkanut ala-arvoinen,systemaattinen demareidn syyllistämisoperaatio jolla yritetään saada huomio pois hallituksen operaatiosta jolla ei ole kansan mandaattia.

tapio_o_neva

Kasvilla on ollut muita asioita. Myöhäinen kylvö. Jokohan hän on seitsemästä tietokoneestana palauttanut käyttämättömän Espoon kaupunginvaltuutetun sylikoneen takaisin kaupungille johonkin hyvään käyttöön ja varustanut itselleen viidensadan euron pelikoneen niin ei tarvitse jonottaa samalle koneelle lasten kanssa.

Luulisi miltei joukkueen varajohtajan tehtävään kelpaavan kersantin pystyvän edes tähän johtajasuoritukseen, varsinkin kun on tohtori.

Vm1952

Kui niin, kait SDP puolueena vielä on rahallisesti toimiva? Ennemminkin pitäisi kysyä kui monelta on mennyt populismi & realismi niinsanotusti sekaisin? Oliskohan niin että Heinäluoman realismi Kreikan suhteen on nin monelle EU-kannattajalle arka asia? Ja se edellinen Heinäluoman väittämä maahanmuuttajien tarpeesta, kai se realismissaan tarkoitti että Suomeen täytyy saada halpatyövoimaa kun ei omat suostu tekemään töitä samoin ehdoin? Ei niinkään että Suomessa työntekijät loppuisivat.

tapio_o_neva

Olisi hyvä, jos Kasvi käyttäisi resurssinsa edellä kävijän tapaan ja pyytäisi Petteri Nisulan rattiin. Autoksi kelpaa joku pieni Hyundai C30, Toyota Ayrigo, Peogeot 107 tai Citroën
C1.

Monissa punavihreissä liberaaleissa kuitenkin elää pieni kokoomuslainen ökyilijä, joka ajattaa itseään yli 129 g/km tuottavilla keskikokoisilla ja suurilla saksalaisautoilla ympäri kaupunkia.

Vihreydessä, puistokokoomuslaisuudessa, on paljon samaa tekopyhyyttä kuin kristillisdemokratiassa, kirkkokokoomuslaisuudessa.

tapio_o_neva

Onkohan työpsykologi Kasvilla mitään sanottavaa - vielä - tekniikan tohtorina Googlen Suomessa suorittamaan elektroniseen tiedustelutoimintaan Street View -projektin yhteydessä?

Ei kannattaisi poliittisen uskottavuuden vuoksi odottaa Suvi Lindénin blondikommenttia tai Eero Lehden Taloustutkimuksen gallupia, vaan voisi rivikansanedutajana peräpenkistä olla reaktiivisen sijaan proaktiivinenkin.

Myös Jyrki Kasvin MAC taitaa olla Googlen ja NSA:n plakkarissa, joten sen seitsemän tietokoneen MAC:t pitäisi vaihtaa, jottei Yhdysvalloissa ruudulla näe, missä Jyrki "Taksiseteli" Kasvi viilettää seminaarista toiseen. Voihan joku seminaari olla vaikka makkaransyöntiä kannattavien ydinvoimamiestenkin.

http://www.digitoday.fi/tietoturva/2010/05/17/googlen-kuvausautot-vakoil...

Vieras

En näe Kreikan ja demarien maahanmuuttokannoilla mitään yhteistä. Demarit ovat lopulta muistaneet kansanvaltaiset taustansa. Aivan vaalien edellä ylistetään yleisesti äänestäjiä kansanvallan ritareina ja ties minä, mutta jos poliitikko koettaa vaalikauden aikana puhua kansan suuren enemmistön tahdon mukaisesti, hän on "populisti".

Populisti kuitenkin viittaa nimenomaan kansaan. Sana on vain muutettu haukkumasanaksi vallanpitäjien toimesta, sillä he eivät halua venettään (valtaansa) keikutettavan.

Huomaatte varmaankin Kasvin ja muidenkin kriitikkojen viljelemän sanailun sisältämän (tahattoman)ironian? Selvennettäköön vielä: vaaliviikolla kansa on viisasta - "pulinat pois". Vaalien jälkeen se on tyhmää, ja sitä on helppo "kiihottaa",koska sillä ei ole kykyä muodostaa omaa mielipidettä.

Tlo

Sana populismi tulee latinasta ja tarkoittaa vallan saamista kansalta (populus). Roomassa tällaisia ihmisiä halveksuttiin eliitin joukossa, sillä eliitin nuoleskelun sijaan he kuuntelivat kansaa ja vetosivat kansan suosioon.

Populismin vastakohta on elitismi. Siinä valta saadaan poliittiselta ja taloudelliselta eliitiltä (vrt. Kehittyvien Maakuntien Suomi ry). Kouluttamattomien moukkien - kansan - mielipide ohitetaan epäoleellisena. Pohjimmiltaan elitismi on korporatismia ja oligarkiaa, siis demokratian vihollinen.

Kasvi vastustaa populismia. Hän siis ilmoittaa olevansa elitisti ja demokratian vihollinen, mahdollisesti Ison Rahan lahjottavissa. Pidetäänpäs mielessä.

Vieras

Vihreät haluavat olla hallituksessa, tukien samalla äänestäjiensä vastaisesti valtaapuolueiden politiikkaa.
On oikeastaan "kornia" hamuta hallituspaikkaa tukemalla valtapuolueita äänimäärällään. Oikeaa oppositiopolitiikkaa ja sen vastuun kantamista vihreät eivät tule koskaan olemaan.
Populismia enemmän kuin SDP:llä ja perusSuomalaisilla, näin se vaan on.

Vieras

Populismi-kortin käyttö on lähes varmin tapa nolata itsensä nykypäivänä. Vielä varmempi tapa on mennä takaamaan jonkun toisen, jo valmiiksi maksukyvyttömän, lainoja.

Ja vielä muistutuksena pankinjohtajan painava sana parin päivän takaa: Pankkien moittiminen populismia! (OP-Pohjolan Reijo Karhinen)

Vieras

"Kasvi vihjaa blogissaan, että SDP on vaarassa "tehdä Kreikat":
- Vaatimaansa politiikkaa tulee olla valmis myös toteuttamaan! Muuten sorrutaan juuri siihen, mihin Kreikka romahti: luvataan asioita, joita ei ole todellisuudessa varaa pitää, Kasvi kirjoittaa."

Mites teirän sen yrinvoiman kanssa kävi?
Oletteko vielä hallituksessa?