Perjantai 18.1.2019

Lapsen hyväksikäyttäjä paljastui lautakunnasta – eron syynä muutto

Jaa artikkeli:
Luotu: 
24.5.2010 11:23
Päivitetty: 
24.5.2010 16:52

Lappeenrannan sosiaali- ja terveyslautakunnassa vihreiden varajäsenenä toimineen Tufairi Kawawan kerrottiin viime viikolla saaneen tuomion lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä vuonna 2008. Paljastuksen jälkeen Kawawa jätti eroanomuksensa - tosin vedoten muuttoon pois paikkakunnalta.

Uuden Suomen blogissaan asiasta kirjoittaneen lappeenrantalaisen kaupunginvaltuutetun Satu Virtalan (peruss.) mukaan kunnanvaltuuston puheenjohtaja Heikki Järvenpää antoi viime viikolla Kawawalle maanantaihin asti aikaa anoa eroa. Nyt ero on jo myönnetty.

- Kawawa jätti viime viikolla eropyynnön vedoten paikkakunnalta pois muuttoon. Katsoimme dokumenteista, että hän on muuttanut pois Lappeenrannasta jo lokakuussa 2009, joten hän on menettänyt kelpoisuutensa silloin, sanoo puheenjohtaja Järvenpää nyt Uudelle Suomelle.

- Hän anoi eroa tällä syyllä. Voidaan tietysti jossitella, mitä olisi tapahtunut, jos eropyyntöä ei olisi tullut. Ennustan, että hänet olisi erotettu.

Kawawan tuomio oli kymmenen kuukauden ehdollinen vankeus, jonka hän oli siis ehtinyt jo kärsiä. Valtuusto voi kuitenkin erottaa henkilön, joka on tuomittu yli kuuden kuukauden vankeusrangaistukseen.

Erikoiseksi tapauksen tekee se, että Kawawa oli hyväksytty vihreiden listoille Lappeenrannan kuntavaaliehdokkaaksi lokakuussa 2008, vaikka hänet oli tuomittu lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä jo saman vuoden elokuussa.

Lappeenrannan Vartin tavoittama Lehtonen ei ollut tietoinen paikkaajansa hyväksikäyttötuomiosta, mutta hän piti selvänä ettei Kawawa voi jatkaa tehtävässään. Vartin lisäksi Kawawan tuomiosta kertoi viime viikolla Etelä-Saimaa.

Vihreiden puoluesihteeri Panu Laturi on kommentoinut tapausta Uudelle Suomelle. Lue juttu tästä!

Henkilöt: 
Paikat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Haima Uusi-Kaarlepyy

Samoin tyypillinen mamu (nimestä päätellen), jonka perusteella kaikki ulkomaalaiset voidaan leimata aivan kuten Timo 'Timpe' Salosen perusteella on relevanttia leimata kaikki suomalaiset.

siviilitarkkailija

On suuri virhe edes leikkiä ajatuksella että persujen laaja enemmistö olisi Tony Halmeen kaltainen. Jotkut voivat saada tästä virheellisestä ja väärästä ajatusleikistä täysin väärän kuvan.

Mutta vihreät ovat sekopäitä joita johtaa vastuuttomat sekä arvostelukyvyttömät hullut. Kuten voimme havaita oikeusministeriön sekopäisestö kollektiivirangaistushankkeesta. Olisi suotavaa että vihreiden joukkoon väistämättä eksyneet älykkäät ihmiset palaisivat minkä tahansa virallisen ja oikean puolueen joukkoon. Siis ihan minkä tahansa.

Tomppa-VHM

Monikulttuurisuus on rikkaus ja sitä paitsi Braxin ehdotus uudeksi laiksi tuomitsee ainoastaan rasisimin ei esim. pedofiliaa.

Jos maassa on preisdenttinä ja arvojohtajan on SETA:n puheenjohtaja niin kait Lappeenrannan kunnanvaltuuston sosiaali- ja terveyslautakunnassa vihreiden varajäsenenä voi toimia pederasti.

Musta Nuoli

Jos kerran uuden "rasismilain" mukaan puolue vastaa yksittäisen jäsenensä "rasistisesta" rikoksesta, niin kaipa puolue vastaa myös yksittäisen jäsenensä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä?

Poseen vain koko Vihreiden organisaatio, Sinnemäellekin linnaa ja muille Vihreille sakkoja. Jos esim. PS on jonkun satunnaisen "rasistisen" kommentin takia rasistipuolue, niin samalla periaatteella Vihreät on yhden jäsenen rikoksen takia lapsien hyväksikäyttöpuolue. Vai oliko se sittenkin niin, että tässäkin asiassa on kaksoisstandardi?

Avoimin silmin maailmaan

Pitää ymmärtää. Miehellähän voi vaikka olla rankka tausta, kidutusta ja poliittista vainoa tms.

Me suomalaiset olemme turhan ankaria näissä asioissa ja oletamme että muualta tulleet ovat kaikki itse vastuussa omista tekemisistään. Pitää tajuta että kaikki eivät vaan ole ihan samalla tasolla. Terapia ja tuki auttaa.

MerjaH

pedofiili-rikoksesta. Tosin nämähän eivät kait ummara, että yli 5-vuotiaskin voi olla lapsi. Syyntakeettomia, joten Vihreiden tulee sitä suuremmalla syyllä ottaa henkilökohtainen vastuu, koska he ovat niin ugauga-myönteisiä (M-sanaa ei kait saa sanoa...tai varsinkaan brutaalia N-sanaa! Siitähän rapsahtaisi elinkautinen, mikäli vihreät humaanistit sen asian saisivat päättää).

He olisivat varman kuskanneet vanhan äitimuorinikin tjurmaan, koska hän käytti sitä n-sanaa. Tosin vain kerran. Hän sanoi tv:tä katsoessaan, että miten nuot n:kin näyttävät nykysin niin kommeilta...vissin se siittä johtuu ko niihin on alkanu silmä tottumhaan ko niitä näkkee niin paljon televisiossa. Onneksi äiti on jo kuollu. Saattasin muuten mieki joutua Braksin tuomioistuihmeen, ko mie olin sille sukua...en sammaa puoluetta kuitenkhaan. Se puolustuksena.

Musta Nuoli

Kaipa tämäkin teko oli sitä monikulttuurista rikkautta, jota tarvitaan lisää ja jota me tyhmät suomalaisjuntit emme ymmärrä.

Herra Tufairi Kawawa näyttää löytyvän Facebookista ynnä muista palveluista, Vasemmistonuorten radikaalijohtaja Dan Koivulaakso näytti kuuluvan Kawawan ystäviin. Punavihervasemmisto löytää aina toisensa.

Facebook-tilin omaavat voisivat tietysti käydä vähän kyselemässä Kawawan "seinällä", missä mennään ja selvittää, missä tämä yhteiskunnalle (ja sen lapsille) vaarallinen henkilö nykyisin vaikuttaa. Kenties joku voisi viestittää saadusta tuomiosta Kawawan lähialueen ihmisille ja mahdollisille työnantajille (jos siis Kawaiwa töitä tekee)? Tietäisivät ainakin varoa.

Vieras

Sitä en tiedä onko kyseinen henkilö valtuutettu mutta se että on jonkun lautakunnan varajäsen ei ainakaan tee oikeutta sille että puhutaan valtuustosta otsikkoa myöten.

Ihan yleisellä tasolla ihmetyttää se että tehdään suuria otsikoita poliitikoista vaikka kyseesssä olisikin vain joku varajäsen paikallispolitiikassa. Eri asia jos kyseessä olisi kansanedustaja, valtuuston puheenjohtaja tai vastaava.
Hiiiiukan on vaikea nähdä että tässäkään tapauksessa olisi jotain yhteiskunnallisesti merkittävää-minun mielestäni tässä on vain kyse kansalaisesta joka on syyllistynyt rikokseen, ei sen kummemmasta.

Annukka

Otsikko ja kuvateksti ovat harhaanjohtavia, sillä kyseinen henkilö ei ole valtuutettu eikä edes varavaltuutettu. Kuten vaalit.fi-sivustolta voi tarkistaa, hän on ollut kyllä ehdokkaana ja saanut 8 ääntä.

Toimittajien soisi tuntevan yhteiskunnan toiminnan perusasiat - mikä on valtuusto ja mikä lautakunta ja miten niiden jäsenet valitaan. Kunnanvaltuutetut valitaan kuntavaaleissa ja valittu valtuusto valitsee kunnanhallituksen ja lautakuntien jäsenet - toki valtuustoryhmät sopivat paikkajaosta ja nimistä. Myös eron myöntää valtuusto.

Lautakunnat eivät ole valtuuston lautakuntia vaan kuntien lautakuntia ja niin kunnan hallituksessa kuin lautakunnissa voi olla jäseninä sekä valtuutettuja että muita valtuustoryhmien nimeämiä henkilöitä (puolueen jäseniä yleensä).

mediamadam Nina Brunberg

Kunnan lautakuntiin valitaan jäseniä puoluemandaattien prosentuaalisella jakaumaperusteella vaalien jälkeen.

Valitut lautakunnan jäsenet ovat vain puolueensa jäseniä, eivät välttämättä valtuutettuja.

Ilmoituksen tehnyt perussuomalainen nainen toimi poliittisen agendansa mukaisesti, mutta Suomen lainsäädännön ja tuomiovallan perusperiaatteiden vastaisesti.

Kun henkilö on tuomionsa suorittanut, rikos on hyvitetty.

Ministereiltä vaaditaan nuhteettomuutta, mikä käytännössä tarkoittaa rikosrekisterittömyyttä. Tai ainakin tarkoitti.

Tällä hetkellä ministereistä ja kansanedustajista enemmän kuin usealla on rikosrekisterimerkintä. Yllättävää kyllä puoluetaustaltaan nämä kunnialliset kansalaiset ovat suurimmalta osalta kokoomuksesta.

tim

Nythän voisi kokeilla Braxin lakikyhäelmää ennen kuin lakia viedään eteenpäin, eli vihreät syytteeseen samoin perustein, kuin heidän rasisti laki suunnitelmansa. Eikö ole vähän absurdeja näiden kanantaluttajien utopiat.

JanneGPirinen

Syyttäjä vaatii haastehakemuksessaan 62-vuotiaalle joensuulaismiehelle rangaistusta kahdesta törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, kahdesta lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja yhdestä sen yrityksestä. Hyväksikäyttösyytteiden lisäksi syyttäjä hakee miehelle rangaistusta kahdesta seksuaalipalvelujen ostosta nuorelta, alle 18-vuotiaalta henkilöltä.

http://www.karjalainen.fi/scripts/edoris/edoris.dll?tem=lsearchart&searc...

Huippuyksilö

Ihmettä 62-vuotias yleensä tekee missään nuorisolautakunnassa?

Mitä tulee Persujen samaistamiseen Tony Halmeen kanssa niin se on naurettava väite, persuilla asiallisia ehdokkaita ja ennen kaikkea ajatus maailma monella kunnossa...

Halme tais päästä lähinnä kuuluisuutensa vuoksi eduskuntaan ja sieltä eläkkeelle.

Nykyistä paikkaa en tiedä, joko helvetti tai Jumalan valtakunta...

Vie rahat

tarkastaa kaikki hallitukset ja valtuustot??? Alkoi niin suivata, kun vain yksi mamu nostettiin taas framille!

Eräässä itä-suomalaisessa koulussa tuli takavuosina esiin lasten hyväksikäyttöepäily. Hysterian hillintään tarvittiin aikamoinen "vaitiolovelvollisuus"- kalabaliikki ennen kuin tajuttiin, että kaikkien asianosaisten oikeusturvan kannalta on parasta hoitaa asia ilman julkisuutta.

Mihin ovat kadonneet nämä harkinnat? Eikö ole parempi, että asia korjataan kuntoon, sen sijaan että siitä aloitetaan joku rasistinen tai muu ihmisjahti.

Jos olisi mahdollista syynätä kaikki hallintoelimet teemoittain tyyliin "nyt on pedofiilien paljastusviikot", niin kyllä sieltä yhtä ja toista löytyisi. Kuitenkin pitää edes yrittää luottaa ihmisiin ja siihen, että he itse tajuavat tilanteensa suhteessa työskentelyorganisaatioonsa.

Siili

"Kuitenkin pitää edes yrittää luottaa ihmisiin ja siihen, että he itse tajuavat tilanteensa suhteessa työskentelyorganisaatioonsa."

Toki. Mutta jos he eivät sitä itse tajua, tajuamista on ihan hyvä ryydittää julkisuudella. Vai pitääkö luottaa maailman tappiin, vaikkei siihen olisi perusteita?

siviilitarkkailija

Muuten vajoaa samalle tasolle kuin oikeusministeri Praks tai persuspalveluministeri Risikko joka on valmis hävittämään rippisalaisuuden paljastaakseen todellisia tai luultuja pedofiilejä. RKP omalla linjallaa teki ilmeisesti henkirikoksen estääkseen totuuden paljastumista ja onnistui tässä erinomaisesti.

Hyväksikäyttö on aina ikävä ja vakava asia. Niiden estäminen ja vahinkojen korjaaminen on vaikeaa ja inhimillistä luottamusta ja uskoa vaativa työ joka ei sovellu maallikoille. Siksi erilaisten noitavainojen ja perustuslaillisten oikeuksien kaventaminen kuviteltujen oikeushyvien saamiseksi on äärimmäisen ikävää ja torjuttavaa.

Sairaille ihmisille on sijaa myös kirkossa ja synti ja rikos kannattaa tunnustaa vaikka sitten ripissä jossa voi synnin ja rikoksen voi lopettaa avustettuna jos ei siihen kykene yksin. Pedofiilit tuskin kykenevät itse määrittelemään tilaansa tai sairauttaan. Kyse on vakavasta lähiympäristöä ja muita ihmisiä vaarantavasta sairaudesta johon on olemassa hoitoa. Tai jos ei ole hoitoa niin ainakin on kirkko johon voi mennä tunnustamaan ja saamaan tätä kautta kierteen katkaistuksi.

Noitavainoilla ja julkisilla noitarovioilla ei pedofiilien toimintaa lopeteta. Ne ovat vain halpahintaisia keinoja pintapoliitikkojen omissa kampanjoissa joissa pyritään peittelemään joko omia tai muiden virheitä sekä puutteita.

Pedofiili on sairas. Sairas on syytä hoitaa, koska hoitamattomana pedofiili voi ja usein tartuttaa uhrinsa.

Vieras

tama voi menna aikamoiseksi, mutta ehka sitten vaikka Uuden Suomen kustantajaa kiinnostaa vaikka Niklas nimella netissa tuhmia naputteleva mies myos? Sehan saattaa tulla pian joku nahkatakkinen mieheen, tietysti vaikkei paikkaansa pitaisi yhdistaa, niin tokihan se on hyvaa uutisointikaytantoa "Niklas hakee teiniseuraa chattisaitilla". Mita sen valia mista on kyse jne, kun vaan saadaan isoja otsikoita ja kansaa yllytettya ihan hurupaina toimimaan ja lynkkauksiin. Ehka niin on jo kaynytkin kun Niklas taannoin uutisoitiin pataan saaneen kadulla nuorilta?

Mutta sitahan saa mita tilaa?

Alppisirkka

ja muutettava omia lakejamme vastaamaan olemassa olevaa käytäntöä. Nyt lähinnä muslimitaustaiset miehet rahtaavat väärennetyillä syntymätodistuksilla lapsivaimonsa Suomeen ja/tai menevät heidän kanssaan Suomessa naimisiin. Nämä väärennökset ovat yhtä räikeitä kuin partaiset ankkurilapset ja mitä tekevät viranomaiset - niin eivät tasan mitään, sillä eihän kukaan halua leimautua rasistiksi!

Triple-ADHD

MITEN TUOLLAINEN PASKAPÄÄ ON SAANUT NOIN PIENEN TUOMION...
MIKÄ IDIOOTTI ON NOITA LAKEJA TEHNYT??? TUOLLAINEN PASKAPÄÄ EHKÄ PILASI LAPSEN KOKO TULEVAN ELÄMÄN...
VENÄJÄLLÄ TUOLLAINEN KUSIPÄÄ OLISI SAANUT NOIN 20 VUODEN VANKEUSTUOMION...JA VENÄJÄLLÄ VANKILA EI OLE MIKÄÄN "HOTELLI" NIIN KUIN SUOMEN VANKILA ON TUOLLAISELLE...JA TUON EI TARVITSE EDES MENNÄ VANKILAAN...JA MITEN SEPPO LEHTO SAI PALJON KOVEMMAN TUOMION KUIN TUO LAPSEN ELÄMÄN TUHOAJA???
MITEN OIKEASTI SUOMEN KANSA EI KYKENE VASTUSTAMAAN TUOLLAISTA...SUOMEN EDUSKUNTAAN PITÄISI SAADA JOKU KUNNON Žirinovskin tapainen mies..kyllä sellainen äkkiä pistäisi Vanhaset, Stubbit, Thorsit yms maan tasalle moraalisesti...
HARMI KUN JOHAN BÄCKMAN ON TUOHON VEÄNÄJN JUTTUIHIN PAHASTI SEKAANTUNUT..HARMI KUN EI TOIMI SUOMEN HYVÄKSI..HÄNHÄN OLISI KUNNON MIES, JOKA PISTÄISI NUO KAIKKI OJENNUKSEEN...
STUBBIT YMS TULIVAT IHAN VAIN MYYMÄÄN JA PETTÄMÄÄN SUOMEA..STUBB NÄYTTÄÄKIN OLEVAN JONKUN JUOKSUPOIKA..