Sunnuntai 20.1.2019

Lapsen hyväksikäyttäjä paljastui – ”Tuli meille ihan yllätyksenä”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
24.5.2010 16:48
  • Lappeenrannan sosiaali- ja terveyslautakunnan varajäsen oli tuomittu lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Arkistokuva.
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Panu Laturi kertoo Uudelle Suomelle, että vihreiden varajäsenen saama tuomio lapsen hyväksikäytöstä tuli vihreille yllätyksenä.

Vihreiden puoluesihteeri Panu Laturi kommentoi Uuden Suomen haastattelussa tapausta, jossa vihreiden varajäsenen saama tuomio lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä tuli ilmi. Laturin mukaan tuomio tuli täytenä yllätyksenä puolueelle.

Lappeenrannan sosiaali- ja terveyslautakunnassa varajäsenenä toiminut Tufairi Kawawa sai tuomion vuonna 2008 ja on nyt jo kärsinyt sen. Kawawa oli hyväksytty vihreiden listoille Lappeenrannan kuntavaaliehdokkaaksi lokakuussa 2008, vaikka hänet oli tuomittu lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä jo saman vuoden elokuussa.

Panu Laturi kertoo Uudelle Suomelle, että Kawawa on toiminut epärehellisesti vihreitä kohtaan.

- Kuulimme tuomiosta vasta viime viikolla. Meillä ehdokassopimuksessa lukee, että jos on tuomio tai oikeusprosessi käynnissä, se pitää kertoa. Hän on allekirjoittanut sen sopimuksen, eikä ole kertonut meille tästä mitään. Tämä tuli meille ihan yllätyksenä. Hän [Kawawa] on toiminut epärehellisesti siinä, ettei ole kertonut tuomiosta meille, Laturi sanoo.

”Hän on allekirjoittanut sen sopimuksen, eikä ole kertonut meille tästä mitään.”

Laturin mukaan kaikkien ehdokkaiden taustoja ei mitenkään voida selvittää, mutta jatkossa vihreissä ollaan tarkempia ehdokkaiden haastatteluissa.

- Mutta meidän on loppujen lopuksi pakko luottaa ihmisten sanaan. Monet näistä tiedoista eivät ole julkisia, Laturi sanoo.

Laturin mukaan Kawawa ei enää pääsisi ehdokkaaksi vihreiden listoille, sekä lapsen hyväksikäytöstä saadun tuomion että epärehellisyyden takia. Rikostuomio sinänsä ei välttämättä ole este ehdokkuudelle.

- Hän ei enää nauti meidän luottamustamme, Laturi sanoo.

Paikat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Vieras

Onkohan tämä henkilö nyt lukenut ja lisäksi ymmärtänyt, mitä siinä sopimuksessa lukee ja toiminut tahallaan epärehellisesti?

Ettei vain olisi kyseessä vaan ole vihreiden huonot selitykset, kun itse jäätiin pahan kerrran kiinni housut kintuissa siitä, mistä yritettiin muita syyttää.

Mikäs on Panu Laturin henkilökohtainen vastuu tämän ehdokkaan tekemisistä?

Hannu Mikael

lakisuunnitelmassaan?
Kun vihreiden riveistä tunnetusti löytyy pössyttelijöitä, vaikka se on Suomessa lailla kriminalisoitu, niin samalla logiikalla puolue tulisi asettaa vastuuseen jäseniensä päihteilystä.
Asiaankuuluvasti ja lain mukaisesti kotietsintöineen, ja myös puoluetoimistoon kukkaruukkujen ja sätkäpapereiden takavarikoimiseksi.

Haima Uusi-Kaarlepyy

En kannata minkään puolueen suoraa rikosoikeudellista vastuuta minkäänlaisista yksittäisten jäsentensä teoista, kunhan rikolliset eivät toimi luottamustehtävissä rikostensa paljastuttua puolueen johdolle. Mutta rasismi on rikos nimenomaan demokratiaa kohtaan, joten ymmärrän, että asiasta voidaan keskustella.

Yrittäkää nyt kuitenkin pysyä potkuhousuissanne, järkyttävää junttimaisuutta taas tämä vaahtoamisenne. Eikö se Homma-foorumi olisi oikeampi hiekkalaatikko tämänkaltaisille lapsellisuuksille...

Hannu Mikael

ovat mielipiteen ja sanan vapaus.

Juuri niitä Brax on lakisuunnitelmassaan rajoittamassa sälyttämällä puolueille yhteisöllisen rikosoikeudellisen vastuun yksittäisten jäseniensä mielipiteistä, puhumisista ja kirjoittamisista.

Muissa pohjoismaissa hallitukset puolustavat sananvapautta esimerkiksi tunnetussa pilapiirroskonfliktissa, mutta vihreiden Brax aikoo toimia juuri päinvastoin.

Haima Uusi-Kaarlepyy

Mutta mielummin asiassa pysyen ja turhia vaahtoamatta. Sananvapauteen kuten vapauteen ylipäänsäkin kuuluu aina yhteiskunnassa toimittaessa myös vastuu. (Että tällastakin täytyy aikuisille selittää...) Suomen laki rajoittaa tätä vapautta esimerkiksi mitä tulee kunnianloukkauksiin tai kansanryhmää vastaan kiihottamiseen.

Jatkuvaa näissä kommenteissa on yksilöiden rikosten vuoksi koko kansan ja usein vielä kaikkien ei-suomalaisten tai vähintään astetta tummemman pikmentin omaavien leimaaminen. Ja se nyt vaan on säälittävän typerää, lyhytnäköistä, omahyväistä ja lausujansa sivistystason heppoiseksi paljastavaa.

Yksilöiden väliset erot ovat aina suuremmat kuin sidosryhmien. Olen toki sitä mieltä, että nykyinen pakolais- ja maahanmuuttopolitiikkamme ei ole erityisen onnistunutta. Hälyttävin merkki siitä on tällainen rasismin ja nationalismin orastava, mutta äänekäs kontilleen nousu.

Mielestäni kotiuttamista ja kotouttamista ja tänne tulijoiden töihin pääsyä tulisi reippaasti jouduttaa ja intekrointia nopeuttaa. Samoin pitäisin kohtuullisena erittäin ankaraa karkoittamiskäytäntöä esim. vaikka ensimmäisen viiden vuoden maassaolon aikana väkivaltarikoksiin syyllistyville. Vastapainona pitää myös rasistisiin tekoihin maahanmuuttajia kohtaan suhtautua ehdottoman ankarasti. Muuten löytyy aina niitä, jotka kiusaavat ja ärsyttävät kunnes ruuti räjähtää.

Olemme sentään jo 30 000 vuotta sitten sulauttaneet itseemme kokonaan toisen ihmislajin, niin miten yhteiselo voisi nyt olla mahdotonta. Kyse on asenteista ja teoista. Ja toistemme arvostamisesta. Puolin ja toisin.

Haima Uusi-Kaarlepyy

Kyllä niitä on ainakin kolme. Oikolukijan virkaan ei ehkä alkuhuumastasi huolimatta kannata aivan vielä pestautua. Ja viimeisimmässä viestissäsi kirjoitusvirheitä vilisee peräti neljä (4) kappaletta! Tosin veikkaan niistä kolmen edustavan käsitystäsi huumorista.

Jään yhä hämmästelemään, että oliko sinulla oikein asiaakin? Tämän kaltainen näsäviisasteleva saivartelu antaa sinusta kovin keskenkasvuisen kuvan.

Vieras

Tätä toistellaan kuin ulkoavaruudesta kotoisin olevaa mantraa. Pitää varmistaa tulijoiden töihin pääsy. Yleensä tämän kuulee sellaisten ihmisten suusta, joilla itsellä on selusta työpaikan tai suurehkon pääoman suhteen varmistettu. Jos kuultaisiin syntyperäisiä suomalaisia, jotka sinnittelevät pätkätyöstä / määräaikaisesta sijaisuudesta / tai vastaavasta toiseen, kuultaisiin varmasti hiukan katkeraa tekstiä siitä, miten oma väki saa pyristellä miten kuten ja tulijoita hyysätään.

Mutta pätkätyöläisillä ei ole aikaa keikkua näillä palstoilla keskustelemassa. Heillä on aivan liian kiire yrittää varmistella seuraavaa työsuhdetta, ennen kuin nykyinen päättyy. Yrittävät raukat itse hoidella aseuntolainojaan tai vuokriaan, kun taas tulijoita hyysätään tässäkin.

Ihmettelen, jos ei hiljainen katkeruus purkaudu Perussuomalaisten kasvavana kannatuksena.

Lisäksi on muistettava, ettei KENENKÄÄN työllistyminen onnistu, jos ei ole taloudellista toimeliaisuutta ja sitä kautta työpaikkoja. Jos kaikki kansalaiset työllistyvät yksinomaan valtion viroissa, niin kuka ihme maksaa palkat?

Lisäksi painetaan nuoria alas jo lähtöruudussa. Yhä suurempi osa nuorisosta on jostakin syystä opetettu sosiaalituelle. Tosin vielä löytyy niitäkin, jotka jaksavat ponnistella opinnoissa ja oikeissa töissä - mutta kuinka kauan? Jos tulijat autettuina kiilavat ohi oikealta ja vasemmalta, niin miten motivoitua?

jormatapio

Vihreä oikeusministeri Brax suunnittelee puolueiden rankaisemista jäsentensä maahanmuuttopolitikkaa koskevista puheista. Siis oikein rikosoikeudellista vastuuta jäsentensä toisinajattelusta.

Pitäisikö samaan lakiin ottaa mukaan pedofilia, huumekauppa ja kidnappaukset? Odotan tulevalta SDP:n ja virheiden hallitukselta selvää kantaa tähän asiaan.

Vieras

Kirjallisuudessa puhutaan tänä paivänä yhä enemmän neutreista. Eivät he fyysisesti mitään sukupuolivapaita ole, mutta henkisesti he opettelevat todella tasa-arvoisiksi.

Heille on tyypillistä rakentaa ystävyyssuhteita, joissa tietyt sukupuolia erottavat käytännöt TIEDOSTETAAN älyllisesti niin, että niihin liittyviä alistussuhteita voidaan välttää ja niiden ilmenemistä käsitellä järjellä.

Parisuhdepeleissä seksiä määrittelevät edelleen suvunjatkaminen ja yhteiskunta, mutta jos ne otetaan välttämättömyyksinä, niin jää tilaa neutraalille HENKISYYDELLE. Sekin voi riittää onneen.

tuulakiilamo

Eritoten hämmästyttää se, että kukaan ei ole reagoinut edes kuntavaalien kuvien ilmestyttyä tauluihin.

Eikö niin pienessä kaupungissa tunneta jotenkin lähes kaikki ja ne erityisesti, jotka edustavat muita kuin peruskaupunkilaisia?

Eikö oikeusjuttu ollut saanut julkisuutta? Miksei?

Kuntavaaliehdokkaat käydään läpi monessa instanssissa, eikö mitään reaktiota? Poliisit ja oikeuslaitos? Eikö sieltäkään edes vihjettä kaupungin hallintoon?

Sitä paitsi: olen käsittänyt, että Suomessa rekisteröidään jopa parkkisakot. Eikö sitten tällaista rikosta?

Vaikea ymmärtää.

Syntyy vaikutelma, että vihreät eivät ole turhantarkkoja kuntavaaleissa. Kuka tahansa näyttää kelpaavan ehdokkaaksi.
Seulaa ei kaiketi edes ole.

Tämä sinänsä törkeä uutinen saattoi Braxin ja hänen valmistelutyönsä puolueen vastuista yksilöäänestäjästä naurettavaan valoon.

Kansalaiset eivät ole vaatineet Sinnemäkeä vastuuseen, vaikka kyseessä on rikollinen teko eikä pelkästään ajattelutason erilaisuus.

Sen on tehnyt kaiken lisäksi lautakuntatason luottamushenkilö, mikä tehtävä on itse asiassa merkittävä luottamustoimi, myös varapaikkana.

Juridisesti eron on pakko olla suuri.Viimeistään nyt Braxin työryhmä voisi ymmärtääkseni vetäytyä hiljaa sivuun hankkeensa kanssa ja ryhtyä perehtymään vaikka tähän kysymykseen.

Koko tapaus on epämiellyttävä, mutta se kertoo meille taas kerran jotain suomalaisten luottavaisesta mielestä ja halusta kieltää tosiasiat.

Jukka Turunen

Aika oireellista, että vihreät ovat täysin hysteerisiä kaikkialla väijyvästä "rasismista", mutta ottavat tuomitun pedofiilin ehdokkaakseen, ja palkitsevat tämän vielä luottamuspaikalla - mitään taustoja tarkistamatta.

- Hän ei enää nauti meidän luottamustamme, Laturi sanoi.

Eikä muuten nauti vihreät tai Panu Laturikaan enää. Täysin sairasta.

Tlo

Jospa kyseisen miehen kulttuurissa käsitys täysikäisyydestä on erilainen kuin meidän kulttuurissamme? Silloinhan lapsen seksuaalista hyväksikäyttöä täytyisi pitää lähinnä eräänlaisena epätoivottuna väärinkäsityksenä.

Ei kai mikään puolue voi nyt sorsia ketään pienten väärinkäsitysten takia? Toivottavasti vihreät ovat nyt tarpeeksi avomielisiä selvittääkseen asian ihan puhumalla, ettei heidän tarvitse alentua oman kulttuurinsa ylemmyydentunnossa halpamaiseen kulttuurirasismiin, ennakkoluuloisuuteen ja vihaan.

Kuka nimittäin voi lopultakin väittää omaavansa asiassa täydellisen totuuden ja oikeuden?

Alppisirkka

Vihreiden totuudet vaikuttavat enemmistön silmissä emävalheilta. Heillä on himokas halu rakentaa täydellinen kieltoyhteiskunta ja krimonalisoida kaikki heidän puolueohjelmastaan poikkeava toiminta. Onneksi nämä vihermamut sentään näyttävät todelliset karvansa ja puolue joutuu pesemään julkisesti omaa likapyykkiään - toivottavasti ymmärtävät käyttää tarpeeksi valkaisuainetta...

tuulakiilamo

Suomen laki on Suomessa ohjenuora.Se koskee kaikkia, eritoten henkilöitä, jotka pyrkivät yhteisöjemme johtoon.

Siis tällaista monikulttuurisuutta toivot?

Tapaus on räikeä esimerkki siitä,mitä voisi seurata, jos nykyinen thorsilainen toiminta jatkuu.

tuulakiilamo

Tämä tapahtuma ei taatusti hallitusta kaada.

Mutta se kertoo meille jostain, joka ei kuuluu suomalaiseen yhteiskuntaan lain puitteissa.

Se ei kerro vain siitä. Se kertoo meidän omasta hyväntahtoisuudestamme.

Päättäjät puhuvat siitä maahanmuutosta, jonka jokainen ajatteleva suomalainen hyväksyy: tietotaitoa meille.

Entä se toinen osio? Hetemai´n esittelyä ei tarvita.

Ikävä kyllä, tässä asiassa ei ole syntynyt aitoa keskustelua kansalaisten ja puolueiden välillä.

Puolueet kyräilevät toisiaan, ja ongelma muhii.

Media on myös osa ongelmaa. Vanhasen naisasiat näyttävät kiinnostavan enemmän.

Kaiken takana ovat seuraavat eduskuntavaalit.

Vieras

Ajattelitko, että Ylenhyvä toimittaja ottaisi asian esille, kuten Timo Soinin kohdalla tehdään Ylenhyvien toimesta, jos löytyy pienikin huhu tai epäilys jostain mitä ei ole edes vielä todeksi todettu.
Odotan mielenkiinnolla Ylenhyvän puoli yhdeksän uutisia, jossa todetaan rasistinen? lapseen sekaantuminen ja vihreiden osuus asiaan.
HS:n ja Ylenhyvän naistoimittajille taisi nyt tulla pääsemätön paikka. On pimitettävä mustan miehen pedofilia, sehän on raskauttavampaa kuin keksitty epäilys rasistisesta puheesta tai kirjoittelusta. Fy fan tätä touhua.

Vaativatko punavihreät HS:n ja Ylenhyvän naistoimittajat Anni Sinnemäkeä vastuuseen luottamustoimeen valitun luottojäsenensä toimista? Odotan jännityksellä naistoimittajien jyrkkää tuomiota ja vihreiden nollaamista epäilyttävänä pedofiliapuolueena.

Varjojen mies

Ennen vanhaan oltiin viisaita. Silloin jo ennakoitiin tämäkin episodi:

"Joka toiselle kuoppaa kaivaa, se itse siihen lankeaa"
"Ylpeys käy lankeemuksen edellä"
"Kun ollaan vihreitä kateudesta, se vie kalatkin vedestä"
ja onhan niitä muitakin...

Tässä tapauksessa vallanahneudesta ja toisten kivittämisestä taitaa tulla äänisaaliin loppu.

Vaari vain

Kummallinen nimi tuolla pedofiilillä. Onko se vain nimimerkki.
No Tuija ei tietystikkään ota kantaa yksittäistapaukseen varsinkin kun uhri on alaikäinen. Tämä laturi on kait vihreiden mielestä populistinen ja syrjivä kun ei hyväksy seksuaalivähemmistöjä, missä on se vihreä suvaitsevuus. Tietysti nyt on kysymyksessä mies sehän muuttaa asiaa.
Tufairi Kawawan liha on heikko, vihreiden pitäisi se ymmärtää varsinkin kun on kysymys heidän tapakultuuristaan.

puutarhamies

Aivan kuin vihreät olisivat vastuussa kuntavaaliehdokkaansa teosta, jota muut eivät tiedä.

Typerää kirjoittelua myös siksi, että Vihreät ovat ajaneet tasa-arvoisinta sosiaalipolitiikkaa ja oikeudenmukaisinta lainsäädäntöä, mitä on nähty. Joku virhekin on sattunut.

Ennen Tuija Braxia ei oikeusministereitä ole ollut olemassakaan muistini aikana. Hän ei varmasti saa lahjavirkaa silmien sulkemisesta, kuten Liisa Hyssälä.

Alppisirkka

Kyllä puutarhasta on nyt miehelle tarttunut kohtuullinen vihersokeus, jos ei "muista" Tarja Halosen olleen oikeusministeri! Mutta toimit hyvin vihreiden valitsemalla tiellä eli kiistät, kyseenalaistat ja valehtelet. Enemmistö meistä vastustustaa ajtteluoikeuden ulkoistamista eikä halua lisätä kyttäystä/kärätytystä, kuten vihreiden pääajatuspoliisi eli Soinivaara on niin hartaasti opetuslapsiaan opastanut.

puutarhamies

Myöhästynyt vastaus. Ehkä kukaan ei lue.

Kaikkihan me mielikuvituksen varassa seilataan. Tiedotusvälineiden kriittisestä seuraamisesta on kuitenkin apua.

Oikeusministeriön lakivalmistelussa sananvapaudesta ei ole kohtaa, jossa esitettäisi puoluetta vastuuseen jäsenensä puheista, eikä sen tapaistakaan kohtaa.

ps. Tarja Halosta en ole koskaan arvostanut.