Perjantai 18.1.2019

Isoäitipykälä tulee sittenkin lakiin

Jaa artikkeli:
Luotu: 
26.5.2010 14:09
Päivitetty: 
26.5.2010 14:11

Ulkomaalaislakiin aiotaan sittenkin lisätä "isoäitipykälä". Sisäministeriön mukaan esitys pyritään saamaan eduskuntaan syksyllä.

Säädöshankkeessa tarkistetaan ulkomaalaislain perheen yhdistämistä koskevia säännöksiä siten, että laki mahdollistaisi joissain tilanteissa nykyistä suuremman harkintavallan oleskeluluvan myöntämisessä Suomen kansalaisen muulle omaiselle.

Nykysäännösten mukaan oleskelulupa muulle omaiselle voidaan myöntää vain jos muu omainen on täysin riippuvainen Suomessa olevasta perheenkokoajasta tai heidän on tarkoitus jatkaa aiempaa kiinteää perhe-elämää.

Suomessa esillä ovat olleet egyptiläisen isoäidin Eveline Fadayelin ja venäläisen isoäidin Irina Antonovan tapaukset.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Cain

Hienoa. Huoltosuhde on ja tulee olemaan jatkossakin priimassa kunnossa, valtio on lähes velaton, työttömyys on lähes nollassa, asunnottomia ei ole ja terveydenhuolto (sekä kehon että mielen) on vauvasta vaariin maailman huippua.

Kyllä meillä on varaa.

Vieras

Ja niin ne venäläiset jälleen sanelee suomalaista politiikkaa.. Nyt sentään yrittävät tehdä sen huomaamattomammin. Suomi todellakin on kakka maa jossa laki ei pian merkitse yhtään mitään vaan sitäkin aletaan soveltamaan mutu-tuntumalla. Hävettää. Täältä pitää muuttaa pois ja nopeasti.

M Eiramaa KNFIJV

Presidentti Putin on huomenna laitettava Lappeenrannassa seinää vasten!

Media tivatkoon vastausta: Mitä Venäjä aikoo tehdä olojensa parantamiseksi mummoille ja kappaus- ja katulapsille elinkelpoisiksi muuallakin kuin Pietarin viemäreissä ja Viipurin vanhustenhuollossa? Miksi Viipuri yleensä on venäläisbandiittien hallussa? Miksi Ahtisaari ja muut pakolaiset eivät saa edes ostaa omia kotejaan Suomen Karjalassa vaikka Kremlin roistopartnerit ostelevat Suomen sotilasalueita?

Mika Eiramaa, tutkija, KNFIJV
http://rescordis.net/knfijv-carsfi.html

Observatori

Ilmeisesti humanistit haluavat kaikkiin lakeihin äärihumanistipykälän.

" 1§ Voidaan kuitenkin päättää mielivaltaisesti mitä tahansa muuta ylitse mitä muualla on säädetty, jos siltä tuntuu, tai ennakkoluulot niin oikeuttavat tai media tai politiikot niin painostavat.

2§ Mielivaltaisesti valittuihin erityisryhmiin voidaan lakia soveltaa positiivisesti suosien.

3§ Naisiin ja hellyyttäviin yksilöihin lain tulkinta voi olla erilainen kuin muihin.

4§ Ministeriöiden säädöksissä voidaan käytänössä säätää lisäksi jotain ihan muuta.

5§ Myös kaupunkien määräyksissä voidaan säätää paikallisesti jotain ihan muuta.

6§ Yksittäiset virkamiehet saavat tulkita tätä lakia parhaaksi katsomallaan tavalla.

7§ Myös ympäristönsuojelulaki ylittää tämän lain tulkinnat.

8§ Hyvät aikomukset ylittävät tämän lain tulkinnat.

9§ Korkeimman oikeuden jäsenet voivat muutella tämän lain tulkinnalla lain henkeä haluamallaan tavalla. He voivat puuttua yksin tämän lain toimeenpanoon myös ennakoivasti säätämällään uudella lailla, ennen kuin eduskunta on hyväksynyt heidän säätämänsä uuden lain.

10§ Presidentti voi päättää muuta ylitse sen, mitä muualla on säädetty. "

Tämmöinenhän ei tietenkään vesitä tai halvenna oikeutta ja lakia, koska sitä tapahtuu ja sitä vaaditaan sisältäpäin. Tämä on vain ultramodernia lainkäyttöä Suomessa.

Kansan oikeustaju tietysti ymmärtää, että jokainen tapaus on yksittäistapaus lain silmissä, eikä yhtenäisiä lakeja voida säätää. Tämä on humanismin kulmakivi. Muuten laintarkoituksen määrääminen siirtyisi eduskunnalle. Täytyyhän työllistää virkamiehiä ja tuomioistuimia tulkitsemaan asioita. Lisäksi varattomille varattu oikeusapumääräraha pitää käyttää.

Gregor S.

Isoäidit ovat kivoja, ja Suomeen tarvitaan paljon lisää kivoja mummoja siirtämään kulttuuriperintöään suomalaisille jälkipolville. Eihän tämä meidän huoltosuhdettamme juuri paranna, mutta asia on sen arvoinen. Varmaan voimme luottaa siihen, että somaliperheiden mukana tulee myös liuta kasvatti-isoäitejä samalla tavalla kuin nyt tulee kasvattilapsia. Perheenyhdistämisohjelmilla saadaan sitten kasvatettua vielä kovin pientä maahanmuuttajaväestöä kohtuullisemmaksi.