Sunnuntai 22.10.2017

Ylen kysely: Murskatulos ulkomaalaisten houkuttelua vastaan

Jaa artikkeli:
Luotu: 
28.5.2010 07:16
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Suomalaisten enemmistö ei halua houkutella Suomeen lisää ulkomaalaisia.

Suomalaisista lähes kaksi kolmasosaa on sitä mieltä, että Suomeen ei pidä houkutella lisää ulkomaalaisia. Yle uutisten teettämässä kyselyssä 63 prosenttia vastanneista vastustaa ajatusta, että Suomea kehitettäisiin enemmän maahanmuuttajia houkuttelevaksi.

Perussuomalaisista jopa 82 prosenttia katsoo, ettei Suomea tule kehittää ulkomaalaismyönteisemmäksi.

Keskustalaisista tätä mieltä on 70 ja SDP:n kannattajista 68 prosenttia. Vihreiden äänestäjistä sen sijaan 65 prosenttia kannattaa suomalaisen yhteiskunnan kehittämistä ulkomaalaisia houkuttelevaksi.

Kyselyyn vastanneista joka kolmas kertoo maahanmuuton vaikuttavan äänestyspäätökseensä erittäin tai melko paljon. Taloustutkimuksen tekemään kyselyyn haastateltiin noin 2400 vastaajaa.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Hannu Mikael

nykyiset noin 220 000 ulkomaalaissyntyistä Suomessa asuvaa tuoneet lisätyöllisyyttä?
Virallinen kaunisteltu kokonaistyöttömyys on samaa luokkaa. Todellinen paljon suurempi.

Kuitenkin EK, eräät poliitikot, päivistyvät dosentit ja virkamiehet kuuluttavat lisää työperäistä maahanmuuttoa torjumaan kymmeniä vuosia povattua työvoimapulaa. Todellisena tavoitteena palkkatason laskeminen.

Absurdistan.

Inhimillisyysnäkökulma

Ei ole yksin työperäistä maahanmuuttoa, työttäki ellää... Inhimillisyysnäkökulma tämäkin: "Viipurilainen" Irina Antonova, 82, on Viipurin miehitysväkeä!

Leskirouva Antonova saakoon jäädä Suomeen, mutta ehdottomasti yksittäistapauksena. Yleensä ottaen ei ole sopivaa vaatia, että suomalaiset kustantavat eläkepäivät Viipurin laittoman miehityksen (1940 ja 1944) mukanaan tuomalle maahantunkeutujaväestölle ja muille ryöstettyjä suomalaiskoteja asuttaneille.

Mieluummin käytettäköön tynkä-Suomen verorahoja Pietarin viemärilasten ja vesihuollon hyväksi, vaikka niihinkin järjestyisi helpommin miljardi dollaria, jos Gazprom jättäisi pilvenpiirtäjänsä rakentamatta. "Viipurilainen" formulamiljonääri Vitali Petrov voisi ehkä rahoittaa seuraavan "viipurilaismummon" eläkkeen ulkomailla.

Vieras

Puolueet haluavat tietää, mikä painoarvo maahanmuutolle pitää vaaleissa antaa, ja millaista retoriikkaa pitäisi käyttää.

Vakavampi asia on se näkymätön maahanmuuttoon, sosiaali/elintasopakolaisuuutee ja ihmiskauppaan liittyvä syvävirtaus hallinnossa.

Pakolais/Maahanmuutto/Ihmisoikeusmafia SisM ja presidentinlinna päälinnakkeinaan on ajanut tätä ilmiötä Suomen tosiasialliseksi rappioksi jo vuosia.

Se saa edelleen häärätä omiaan piikki auki, koska sekä eduskunnalta että ministeriöiltä puuttuu kirjaimellisesti MUNAA pistää tälle toiminnalle rajoitteita.

Testosteroni tutkitusti vähentää herkkyyttä sosiaaliseen sinisilmäisyyteen.

Tiedustelija

Vihreät ja muut hörhöt ovat jatkuvasti kieltäneet keskustelemisen maahanmuuttajien tuomista ongelmista ja joidenkin selkeästä suomalaisen yhtieskunnan lypsämisestä, saa nyt opalkkansa. Nyt kaikki maahanmuuttajat on paketoitu yhteen pakettiin ja päälle on lyöty leima: Ei toivottu.
Kansan yrittäessä keskustella ja kiinnittää huomiota epäkohtiin heitä on jatkuvasti nimitetty rasisteiksi. Näin on jäänyt avaamatta epäkohdat ja tästä vihreiden ym. tanttojen ymmärtämättömyydestä kärsivät nyt kaikki maahanmuuttajat.
Jos aikanaan olisi maahanmuutosta karsittu räikeät epäkohdat, niin nyt osattaisiin suhtautua maahanmuuttajien suureen kunnolliseen enemmistöön asiallisesti.

Tlo

Kuten Homma-foorumin tilaamasta gallupista näki, suomalaiset kyllä haluavat helpottaa työn puolesta Suomeen muuttajien mahdollisuuksia muuttaa ja osallistua.

Ihmiset kuitenkin ovat tajunneet että tämäntyyppiset epäselvästi ja yleistävästi muotoillut gallupit on tehty vain ja ainoastaan propagandaksi humanitäärisen maahanmuuton puolesta.

Ihmiset eivät halua osallistua enää kanssaihmistensä huijaamiseen ja siksi asettelevat vastauksensa niin että tämä on mahdotonta.

Vyötiäinen

Kysymys olisi voinut olla hieman tarkempi ja erittelevämpi.

Siis minkälaisia maahanmuuttajia kaivattaisiin?

Tottakai on eroa korkeasti koulutetussa länsimaalaisessa ja lukutaidottomassa afrikkalaisessa.

Tai työhön tulevasta yleensä ja elintasopakolaisessa.

Tuntuu siltä, että haluttiin tietynlainen tulos, jotta saatiin taas uutinen aikaan.

Luonnollisesti jokaisella maalla ja kansalla on oikeus päättää. minkälaisia maahanmuuttajia otetaan.

Eräs isä

Punavihreät haluavat houkutella tänne lisää ammattitaidottomia, lukutaidottomia sosiaaliturvan elättejä, jostakin ihmisjärjelle käsittämättömästä syystä.

Valtaapitävät (kok+sdp+kesk) haluavat lisää osittain koulutettuja tekemään töitä 1/4-palkalla, mahdollisesti siirtotyöläisiksi. Näitä he ehkä saattaisivat ajatella houkuttelevansa.

Entä korkeasti koulutetut huippuammattilaiset? Noh, heitä ei voi/ei tarvitse houkutella, he tulevat ja menevät houkutteluista riippumatta, sinne missä parhaiten maksetaan.

Tammikuun lapsi

Koko ajan populistisempi Ruotsalainen kansanpuolue on keskeinen generaattori epäonnistuneen maahanmuuttopolitiikan toteuttajana. Kutistuvana puolueena RKP:llä on enemmän kuin oma lehmä ojassa. Lisäksi RKP:llä on pitkä kokemus keskustelun tulppaajana kielipolitiikan saralta. Astrid Thors on myös RKP:stä.

Tlo

Se ero on propagandalla ja aidolla todellisen tiedon ja ymmärtämisen etsinnällä. Propagandaa suoltavat yrittävät epäselvillä kysymyksillä vääntää totuuden näyttämään omien tarkoitusperiensä mukaiselta.

höhö

rötösherrat kiikkiin
rötösherrat kiikkiin,
liikaa on jo konjakkia juotu kansan piikkiin
rötösherrat kiikkiin
rötösherrat kiikkiin
liikaa on jo konjakkia juotu kansan piikkiin

Jaakon sanoin, Rötösherrat kiinni, päälle tervaus ja pieni möyhennys ja turpasauna!

ksr

Tuskin kukaan vastustaa sitä, että Suomea kehitetään paremmaksi ja houkuttelevammaksi paikaksi elää ja asua. Siihen taas on helppo uskoa, että valtaosa vastustaa väen houkuttelemista rahalla maahan, jossa samainen raha ei riitä nykyisenkään populan tarpeisiin.

Ira

Jos maa on kunnossa, työtä riittää, ihmiset ovat ystävällisiä ainakin joskus, eikä tarvitse istua neljänseinän sisällä rahattomuuttaan, niin tulioita riittää. Silloin ei ketään tarvitse houkutella. Ulkomaalaisetkin ottavat ensin selvää, millainen on kohdemaa, jos ilmenee paljon negatiivisia asioita, niin silloin valikoituu asuinmaaksi joku muu maa.

Ei ulkomaalaisiakaan voi kusettaa, paitsi tietysti lukutaidottomia, mutta tuovatko he maahan jotain positiivista? epäilen että eivät tuo.

Charlie Brown

Kyselyissä kysymysten asettelu on pääsääntöisesti pielessä. Ei pidä kysyä naivisti suoraan kuin YLE:n toimittaja.

Esimerkiksi maahanmuuttajaiin liittyvässä kyselyssä pitäisi olla kysymys 1) Kuinka suuresta osasta nykyisistä nettotuloistasi olet valmis luovuttamaan käytettäväksi maahanmuuttajien hoivaamiseen? ja kysymys 2) Kuinka suuren osan muiden suomalaisten nykyisistä nettotuloista olisit valmis luovuttamaan käytettäväksi maahanmuuttajien hoivaamiseen?

Kysymyksiin saaduista vastauksista voisi päätellä yhtä ja toista enemmän kuin yhteen suoraan kysymykseen saaduista vastauksista.

Tuju

Raahaamalla Suomeen/Eurooppaan sopeutumattomia somaleita tms tehtailemaan rikoksia, muuttuu valtaväestön suhtautuminen kaikkiin vähänkin kantasuomalaisesta poikkeaviin ihmisiin, tämä tapahtuu pelkän ulkonäön perusteella.

Mitä tämä teettää maan kilpailukyvylle, kun juuri ne pätevät asiantuntijat mitä kansainväliset firmat tarvitsevat, eivät enää viihdy ympäristössä jossa mummotkin murisee?

Humanitäärinen maahanmuutto tulee laskemaan kantasuomalaisten elintasoa paljon ja siitä tuntuu olevan vaikea keskustella vaikka kokonaisuuden tajuaa kaikki.

Tarja Halonen, Ritva Viljanen, Astrid Thors, Kokoomus - kaikki mussutavat aina moniosaajista ja eläkepommista kun haetaan syitä humanitaarisen maahantulon hulluuteen. Ne ovat kaksi eri asiaa ja niiden sekoittamisesta mm itse Thors syytti juuri maahanmuuttokriitikoita.

Hölmöjen touhua. Hyvää tässä on se, että viimekädessä tämä koko sonta lankeaa Halosen äänestäjien syliin siinä missä muidenkin.

Suomi on muuten ikävä maa elää jos ei mene hyvin, nälän lisäksi täällä tulee myös kylmä.

hanari

Missä muualla sitä voi opetella kuin täällä? Amerikan mallinen demokratian vienti ei oikein kannna hedelmää. Eikä Neuvostoliiton sosialismin vienti kehitysmaihin ole ainakaan parantanut elintasoja. Tavoitehan on saada hyvinvointi ulottumaan myös kehitysmaihin. Onhan?

Jos taas meidän kulttuurimme on väärässä ja onnellisuus elämään tulee kehitysmaiden kulttuureista, kuka sen paremmin tuo meidän ulottuvillemme kuin maahanmuuttaja?

Isoäitijuttu on kiva. Kaikki vastustavat maahanmuuttoa, mutta aina kun nosteaan yksi esimerkki julkisuuteen, kaikki ovat valmiita tekemään poikkeuksen.

Kannattaa muistaa, että jo nyt lapset ja vanhemmat pyritään yhdistämään. Isoäideillä on ukit ja myös muita lapsia sekä muiden lasten anopit ja apit lapsineen ja isovanhempineen.

Ira

"Kannatta muistaa, että jo nyt lapset ja vanhemmat pyritään yhdistämään." Joo, niin pyritään ja suomalaiset perheet pyritään hajottamaan. Kansa pyritään myös vaihtamaan ja jatkossa nähdään, onko lukutaidottomien raahaminen Suomeen ollut oikea ratkaisu.

Sitten kun ollaan naru kaulassa Kreikan tyyliin ja IMF, OECD, kaikki muut hoitavat Suomea vierihoidossa, aletaan kysellä kuka halusi Suomeen lisää väkeä, vaikka omillakaan ei ollut töitä. Silloin maailmojasyleilevät pistetään vastaamaan teoistaan. Epäilen että sitä tilannetta ei kukaan halua.

obi-wan kenobi

Aika sinisilmäistä olettaa että tässä maassa joutuisi vastuuseen ne jotka ovat valtaansa väärinkäyttämällä aiheuttaneet vahinkoa.

Vai voidaanko oikeasti osoittaa tapauksia joissa poliitikko tai virkamies on joutunut vastaamaan tahallaan, välinpitämättömyyttään tai kyvyttömyyttään tekemistään vääristä ratkaisuista joista on aiheutunut vahinkoa yksittäisille kansalaisille tai yhteiskunnalle kokonaisuudessaan?

Todelliset syypäät eivät koskaan joudu vastaamaan mihinkään. Lööpin toimittajan kiperät kysymykset eivät ole vastuuseen asettamista.

Vieras

Onko Suomi todella niin huono paikka, ettei tänne muuten kukaan tulee ja pelätään oman kansan kuolevaan v!tutukseen, viinaan ja vanhuuteen? Pelkääkö politiikot juuri sitä, että niiltä menee kansa alta? Vai onko kyseessä pelkkä ala-arvoisuuden tunne?

Jos kaikki olisi kunnossa, niin kyllä tänne tultaisiin - ja ihan haluttua porukkaa olisi siinä niiden joukossa. Kai ne "kansan palvelijat" siellä virastoissa on kauhusta jäykkänä, että ei tänne pian enää jääkään ketään, jos ei yritä jopa ketä tahansa lukutaidotonta banaaninsyöjää tänne houkutella...

h.j.j

Voi voi, nyt Asrid ja kaverit ovat surullisia.

Minun mielestäni pitsi jo Suomeen tuleet "pakolaset" saada jollain ilveellä työelämään mukaan ,muuten saataa tulla Ranskan Ja Ruotsin ongelmat pintaa muut ei ehkä niin vahvana, kun edelämanituissa maissa.
Pekää että saataa kyteä suurikin onglmapommi jos asiota ei ole ennakoitu, kohta tulee suurempi määra toisenpolven maahanmuutajia.
Se on käsityseni mukaa aiheuttanut aikasemminkin ongelmia.

siviilitarkkailija

Eli stalinistisen oikeusministerin laatiman viharikoslainsäädäntöhankkeen mukaisesti viharikosten kasvu on valtavaa ja siihen on lainsäädännöllisesti puututtava. Kysely jossa 2/3 kansalaisista paljastuu rasisteiksi on vihervasemmistolaisen sekä julkisen sanan neuvostoliiton toimitustavan mukaan rasistista uutisointia. Näinollen kyseessä on kiihotus kansanryhmää kohtaan. Koska teon väline on joukkoviestin, niin teko on automaattisesti törkeä.

Oikeusministeriö on ottanut selkeän lainsäädännöllisen lähtökohdan kansalaisten perusoikeuksien vähennyshankkeilleen. Viharikosten torjuminen. Erityisesti uutisissa esiintyvien viharikosten torjuminen on oikeusministeiön sekä valtionsyyttäjälaitoksen tärkein tehtävä.

Näinollen rasistisen uutisen paljastaminen on tehnyt viharikoslainsäädäntöhankkeen mukaisesti uuden suomen toimituksesta automaattisesti kanssarikollisia jatkettuun kiihotukseen kansanryhmää kohtaan. Tässä kohdassa on hyvin luultavaa että usarin toimituksessa höyryävän kuuma kahvimuki tärisee juttua lukevan toimittajan höröttäessä sitä kuinka hulluja ja käsittämättömiä asioita joku voikin kirjoittaa. Päätoimittajakin voidaan hälyyttää puisteleemaan päätään ja kommentoimaan ettei asiassa ole jutun juurta vähääkään.

Mutta oikeuteen vietäessä ja viharikoslainsäädäntöhankkeen mukaan tuomittaessa usari tulee saamaan takuuvarman tuomion kiihotuksesta kansanryhmää kohtaan. Eikä tuomion saamiseksi todellakaan tarvita väitettä siitä että julkaistiin YLE:n teettämä tutkimus tai että itsellä ei ole mitään tekemistä asian kanssa. Viharikoslainsäädäntöhankken mukaan tuomittaessa Usarilla ei ole mitään mahdollisuutta välttää tuomituksi joutumista ylläolevan uutisen pohjalta.

Hietsuarska

Suomessa on kuulkaas huutava pula yhteiskunnan piikkiin kehdosta hautaan asti useiden sukupolvien ajan elävistä mamuista.
He ovat rikkaus, varavoima ja kultamuna. Muun muassa.

Ja koska he menevät serkkujensa kanssa naimisiin niin suomalaisten geenitkin siinä jalostuvat.