Torstai 25.4.2019

Tyttö pakotettiin pois Suomesta - ulkomailla odotti ikävä yllätys

Luotu: 
28.5.2010 14:10
Päivitetty: 
28.5.2010 14:11
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Ainakin 40 lasta tai nuorta on pakotettu tällä vuosikymmenellä muuttamaan toiseen maahan Suomesta.

Vähintäänkin kymmenet maahanmuuttajaperheet ovat lähettäneet lapsensa pois Suomesta vastoin näiden tahtoa.

Ihmisoikeusliiton selvityksessä tulee esille kovia ihmiskohtaloita.

Selvästi oman ryhmänsä muodostavat teini-ikäiset tytöt ja nuoret naiset, jotka lähetetään avioitumistarkoituksessa.

Esille tuli ainakin yksi tapaus, jossa kyse oli suoranaisesta pakkoavioliitosta. Tyttö oli lähetetty matkaan ilman, että hän tiesi sen todellista tarkoitusta.

Tytön saapuessa maahan hänen passinsa oli otettu pois ja hänet oli naitettu valmiiksi valitulle miehelle.

Yhteen pois Suomesta lähetettävään ryhmään kuuluvat nuoret lapset, jotka lähetetään lyhyemmäksi ajaksi tutustumaan vanhempiensa kotimaan kulttuuriin, oppimaan kieltä, saamaan ehkä oman uskontokunnanmukaista kasvatusta ja pitämään yllä sukulaisuussuhteita.

Nuorin selvityksessä esille tullut tapaus oli 5-vuotias poika, joka on lähetetty Libyaan isänsä luokse kantasuomalaisen äidin jäädessä Suomeen. Pojan lähettämisen syynä olivat kielen ja kulttuurin oppiminen sekä pojan ympärileikkaaminen.

Selkeän oman ryhmänsä muodostavat nuoret pojat, joilla on erilaisia koulunkäyntiin ja yleiseen elämänhallintaan liittyviä ongelmia. Vaikuttaa siltä, että nämä lähetettävät pojat ovat ensisijaisesti afrikkalaistaustaisia lapsia, joiden vanhemmilla on länsimaista laajempi perhekäsitys. Pojat lähetetään "jäähylle" yleensä määräajaksi.

Selvitys paljastaa, että ainakin 40 lasta tai nuorta on pakotettu tällä vuosikymmenellä muuttamaan toiseen maahan esimerkiksi sukulaisten luo. Todellisuudessa luku voi olla vielä huomattavasti suurempi.

Osa vaikeisiin oloihin joutuneista lapsista on onnistunut palaamaan takaisin Suomeen. Ihmisoikeusliiton tietoon tulleissa tapauksissa paluu on kuitenkin vaatinut lapsen tai nuoren omaa aktiivisuutta tai sitä, että hänen samanikäiset suomalaiset ystävänsä ovat osanneet auttaa häntä.

Ihmisoikeusliitto perää poliitikoilta toimia, jotta lasten oikeudet voitaisiin turvata myös siinä tapauksessa, että maahanmuuttajavanhemmat ja heidän lapsensa ovat eri mieltä lapselle parhaasta kotimaasta.

Lue Ihmisoikeusliiton selvitys tästä linkistä (PDF).

Paikat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Vieras

Ihmettelin aivan samaa kuin Alppisirkka.

Jos omassa maassa ei voi elää ihmisoikeussyistä, niin on aika merkillistä että kyseiseen maahan voi lähettää oman lapsensa muiden hoiviin.

Ilmeisesti maa ei olekaan elinkelvoton. Kannatan ajatusta, että lapsiaan lähettävät lähetetään lastensa perään takaisin.

Vieras Varas

"Esille tuli ainakin yksi tapaus, jossa kyse oli suoranaisesta pakkoavioliitosta. Tyttö oli lähetetty matkaan ilman, että hän tiesi sen todellista tarkoitusta.
Tytön saapuessa maahan hänen passinsa oli otettu pois ja hänet oli naitettu valmiiksi valitulle miehelle."

Jutussa ei kerrota miten ko tyttöä noin rikollisesti kohdelleiden 'biomassaesiintymien' rikostutkinta, rikosoikeus ja tuomitseminen etenee. Kuka sitä hoitaa ja miten?

Älkää vaan sanoko että tuollaiset elukat saisivat rangaistuksetta jäädä harjoittaan epäinhimillistä toimintaansa edelleen isänmaahani Suomeen.

MJH

Eihän niitä tarvitse lähettää enää kotimaahansa, koska niitä ei voi ympärileikata eivätkä ne ole todennäköisesti neitsyitäkään. Sen sijaan ymmärrän että maahanmuuttajat lähettävät tyttärensä täältä pois koska täällä tapahtuu niin paljon raiskauksia ja normaalia enemmän vielä niillä alueilla jossa on paljon maahanmuuttajia. Joten vaarallista on maahanmuuttajatytön kasvaa Suomessa.

TSV

Halutaan estää integraation kokonaan, tytöllä on suurempi todennäköisyys saada suomalainen mies ja näin ollen integroitua ja tulla "suomalaiseksi" tätä eivät muualta tulleet vanhemmat halua, he haluavat lapset elävän muhammedin mukaan omassa pienessä ympyrässä tai sitten lähettävät pois.

Mummot voi tulla mutta ehdotan heille pakollista sairasvakuutusmaksua, jonka he tai perheenjäsenet maksavat, humanitaarista tai ei minä en jaksa katsoa entistä pidempiä jonoja lääkäreissä.

Brainless

Unohtamatta tyttöjen ympärileikkausta.

Muistakaa tällaisissa tapauksissa puhua Islamilaisten maiden maahanmuuttajista/pakolaisista. EI KAIKISSA kulttuureissa ja ulkomailla tapahdu tätä.

Ärsyttää ne punaniskat ja uusnatsit jotka huutelee ihonvärin tai ulkomaalaisuuden perusteella. Rasistit on p*rseest*, mutta Islam ja ylipäänsä uskontokriittisyys on hyvä asia.

Yucca

Perhe pakenee sotaa ja vainoa, ja saa turvapaikan suomesta.
Sama perhe lähettää jälkikasvunsa saamaan oikeuskoista
kasvatusta ja lisääntymishoitoa maahan, josta vanhemmat
pakenivat henkensä edestä.

Kuka vanhempi tekisi niin, jos olisi oikea pakolainen?

Vieras

Pekka, Pekka, 5-vuotias on vain yksittäistapaus, josta ei voi yleistää. Kyllä sinä ymmärrät.

Monet suomalaiset haukkuvat nykyisin omaa maataan. Pidän asennetta hyvin merkillisenä. Ne, jotka väen vängällä haluavat tänne lisää elätettäviä, voisivat itse maksaa tulijoiden elatuksen viimeiseen senttiin asti. Ei suomalaisia voi pakottaa toimimaan maailman sosiaalitoimistona. Valtaosa kansasta ei halua elättää röyhkeitä tulijoita. Miksi kansan ääntä ei kuunnella?

Maija Vilkkumaakin laulaa, että Suomi on paska maa.Mitä hän sillä tarkoittaa? Mielestäni Suomi on erinomainen maa, jota ei saa pilata sallimalla aavikkokulttuurin tapojen levitä tänne. Maassa maan tavalla tai maasta pois. Ei se tämän vaikeampaa ole. Lauseessa ei ole lainkaan rasismia vaan se on tervettä itsekkyyttä maalta, joka on rakennettu hyvin ja huolella. Pitäisi miettiä millaisia maita ovat ne Maijan ei-paskamaat kuten Thaimaa tai jotkut Afrikan valtiot.

Maijallekin on leipää lohjennut melkoinen siivu tästä valtakunnasta ja hän kiittää tästä hyvästä haukkumalla ruokkivaa kättä. Voi, voi näitä kommunismiin seonneita iskelmälaulajia.

Vieras

Nuoret tytöt ovat integroituneet liian hyvin, oppineet länsimaisten vapaanpaa elämäntapaa, haluavat ajatella itse ja tehdä itse itseään koskevia päätöksiä, esimerkiksi ammatin valinta tai poikaystävän valitseminen aivan itse!

Ja sitten lähetetään pois Suomesta, vieläpä mahdollisesti siihen maahan josta ollaan tultu Suomeen kun ollaan omien sanojen mukaan paettu vainoja, sortoa sotaa tai vastaavaa. Surullista niin surullista.

TV-pappa

Itse olen päässyt lapseni kautta näkemään riittävän läheltä, kuinka täysin suomalaisen koulun käynyt ja suomalaisessa työpaikassa aloittanut parikymppinen tyttö naitettiin pakolla ulkomaille. Häävalmisteluista päätellen rikkaisiin naimisiin, mutta koulukavereilleen surkutteli kohtaloaan menettäessään mieluisan työpaikkansa ja joutuessaan muuttamaan ulkomaille todella isänsä määräyksestä. Kertoi kadehtivansa vapaita suomalaisia, joilla vapaus päättää omasta elämästään.

Tiedustelija

Mamuja ei voi arvioida meidän kulttuurista lähtevin käsittein. Uskonnmolla on PALJON suurempi merkitys ja valta heidän elämässään. Maahanmuuttajien silmin katsottuna me olemme vääräuskoisia. Arvottomia!
Vaikka kuinka kotouttaisimme heitä, niin uskonnon ja vanhojen tapjen säätelyvoimaa ei poisteta. Turha kuvitella, että somali vuoden Suomessa olon jälkeen olisi samanlainen kuin Pihtiputaan suomalaiset. Kuilu tulee olemaan ikuinen.
Olen asustellut vuosia Lähi-idässä, joten jonkinlainen tuntuma asiaan on. Sinne sopisi vihreillekin mennä tutustumaan maailmaan. Ei se Yliopiston kjirjastossa tai kuppilassa oikein aukene.

TAITO TURTIAINEN

Miksei Tarja Halonen ja KHO:n Pekka Halberg ja muut edistykselliset voimat tee mitään tämän ongelman hyväksi? Meneekö pupu pöksyyn islamilaisten edessä.Nämä hyväkkäät käyttävät surutta hyväkseen edistyksellisten hyväätahtovien hölmöjen järjestelmää.Aavikolla kehitelty maailmankuva kohtaa suomalaisviranomaisten typeryyden.

jjr

"Yhteen pois Suomesta lähetettävään ryhmään kuuluvat nuoret lapset, jotka lähetetään lyhyemmäksi ajaksi tutustumaan vanhempiensa kotimaan kulttuuriin, oppimaan kieltä, saamaan ehkä oman uskontokunnanmukaista kasvatusta ja pitämään yllä sukulaisuussuhteita."

Voihan tätä kutsua tutustumiseksi jos haluaa. Ilmeisesti nythan tilanne on kuitenkin se, että esimerkiksi kaikki Suomessa syntyneet somalitytöt on ympärileikattu sillä kaikkein julmimmalla ja epäinhimillisimmällä tavalla. Tällaista voi tapahtua vain tutustumisvierailuilla.

Toinen asia on se, että suomalaisviranomaiset eivät tee yhtään mitään näiden lasten suojelemiseksi. Koulujen terveystarkastuksissa ympärileikkaus voitaisiin todeta ja vanhemmat tuomita ja karkottaa väkivaltarikollisina. Näin ei haluta kuitenkaan tehdä.

parviainen

Terveysviranomaisilla on lakiin perustuva velvollisuus ilmoittaa väkivallasta. Jokin aika sitten eräs kätilö sanoi, että nyt heille on alkanut tulla synnyttäjiksi nuoria naisia, jotka on silvottu, mutta kun heiltä puuttuu ohjeistus siitä, miten pitäisi näissä tapauksissa pitäisi menetellä.

Eikä taatusti puutu! Kyllä on huonosti opiskeltu, jos ei velvollisuuksiaan muka tiedä.

Palkkaliukuja

mm. ruotsin "parveketyttöihin", joita tipahtelee tasaisella napseella partsilta, jos he eivät suostu himo-vanhoillisten vanhempien järkkäämmiin avioliittoihin tms. kulttuurin älyttömiin vaateisiin?

Onko suomalaisia viranomaisia vieläkään ohjeistettu miten tulee toimia, jos joku teini-ikäinen mimmi haluaa tehdä rikosilmoituksen kun häntä patistetaan väkisin naimisiin jonkun haareminpitäjän kanssa?

En toki tiedä, kun en ole kätilö, mutta onko heitä ohjeistettu erikseen siitä että kun havaitsevat että jonkun tytön fjöntta on silvottu, siitä ilmoitetaan -minne?
Ja voiko sen tytön pakottaa tekemään rikosilmoitus?

Jos ja kun vanhemmat havaitaan syyllisiksi tytön vehkeiden silpomiseen, mitä määrätään rangaistukseksi?
Mikä muukaan siinä toimisi kuin karkoitus? Sakkoja tai häkkiä on ihan turha määrätä. Rahaa ei ole ja linnat on turvoksissa jo nyt.

Täytyy olla hyvin selkeät sävelet lainsäädäntöä myöten, jotta voit antaa tuomioita, niin, ja mitä tuomioita?

Palkkaliukuja

Mitä tähän sanoo suomen valtion päämies Tarja Halonen?

-Ei yhtään mitään.

Mitä tähän sanoo muu poliitikkolauma ja kulttuurispedet?

-Ei yhtään mitään.

"Monikulttuuri on rikkaus ja voimavara."

Sitä se on, loputtomasti juu.

Että sellaista porukkaa on suomen johdossa. Todella vakuuttavaa.

Palkkaliukuja

Kaippa sitä on ennenkin lähetätty kersoja vaikka saksaan serkkujen luokse, varsinkin jos on paalua johonkin yksityiskouluun.

Afrikkalaistaustaisten muksujen "jäähylle" heittäminen jos ei osaa käyttäytyä, on kyllä aika iso "menes omaan huoneeseesi." Toisaalta eikös siinä toteudu joidenkin toiveet siitä että jos ei osaa olla, niin takaisin sinne mistä on tullutkin?

Ympärileikkausten, pakkoavioliittojen ja kulttuurin ja uskonnon pakkosyöttämiseen tulee ymmärtää suhtautua rikoksena. Muuten noille ei voi mitään.
Joidenkin mielestä monikulttuuri on voimavara ja innovointien lähde.
Juu, näinhän se meni, Kyllä se kulttuuri ja uskonto innovoi aina vaan uusia tapoja ollakseen voimavara kulttuurille ja uskonnolle itselleen.

ucodex

täysin normaali lomamatka. En ymmärrä asiasta syntynyttä kohua. Yläasteella kaveri lähetettiin kotimaahan vuodeksi sukulaisten luokse kun ei koulu sujunut hyvin täällä. Se teki selvästi vain hyvää hänelle. Nyt hänellä on korkeakoulututkinto ja hyvä työpaikka; eli tekee ihan hyvää tutustua omaan kulttuuriin ja omiin juuriin, ettei täysin vieraannu ja pysyy tasapainossa, itseäni ainakin tämä uutinen ilahdutti, ettei vaan Suomessa pidetä koko ajan vaan voi vähän laajentaa perspektiiviään monilla tavoin.

1970blue

Ihmiskaupassa on siis mukana kantasuomalaisia. Luulisi viranomaisia kiinostavan kaikki suomen kansalaiset, jotka ovat mukana kyseisessä toiminnassa.
Silpomiset eivät ole meidän oikeuskäsityksen mukaan luvallisia, joten teettäjät täytyy laittaa vastuuseen, tarvittaessa karkoittaa maasta.
Maassaolon edellytyksenä täytyy aina olla Suomen lain noudattaminen. Törkeä piittaamattomuus on syy karkoitukseen ja tätä juuri lasten pakkoavioliitot ja silpomiset ovat.

siviilitarkkailija

Pahuuden syvin ydin eli Astrid Thors ei ole tehnyt selväksi maahanmuuttajille että kansalaisuus ei ole vanhempien määräysvallassa oleva säädeltävä oikeus vaan absoluuttinen yksilön oikeus.

Pahuus ei myöskään ole yksinomaan Astrid Thorsin koska hän kokee olevansa liian tyhmä, välinpitämätön ja viisas pitääkseen huolta maan monista vaikeista ihmiskohtaloista.

Palkkaliukuja

Jos ei skulaa, hei hei.

Ei luulisi olevan mitään epäselvää. Ei täältäkään voi mennä afrikkaan tai lähi-itään sanomaan että "kuulkaas, minun mielestäni te nyt vaan ette saa ympärileikata tyttöjä, ettekä te saa kivittää ihmisiä kuoliaaksi."

Meillä on meidän säännöt jumalauta ja jos ei kelpaa, hyvää matkaa takaisin.

Kim Lindblom

Taas on pieni ihminen ihmeissään. Tuoreen tutkimuksen mukaan lähettävät mm. Suomessa asuvat somalit lapsiaan somaliaan tutustumaan vanhempiensa kotimaan kulttuuriin, oppimaan kieltä, saamaan ehkä oman uskontokunnanmukaista kasvatusta ja pitämään yllä sukulaisuussuhteita.
Siis maahan josta nämä oman kertomansa ja suomalaisten viranomaisen uskoman mukaan ovat juuri paenneet henkensä kaupalla vainoa.
Maahan jota pidetään jopa niin vaarallisena, että edes Suomessa törkeisiin väkivalta- ja seksuaalirikoksiin syyllistyneitä somaleita ei voida sinne palauttaa.

Onko siis niin, että somalia muuttuu somalille heti turvalliseksi kun hän on saanut suomalaisen veronmaksajan maksaman ylläpidon Suomesta? Vai mistä on kyse?
Eikö tässä tilanteessa voitaisi ajatella uutta perheenyhdistämistä, siis takaisin Somaliaan?

Outoa. Onneksi maastamme löytyy tarpeeksi fiksuja virkamiehiä ja poliitikkoja ymmärtämään nämä vaikeat asiat jotta tavallinen ihminen voi vain rauhassa keskittyä koko tämänkin homman maksamiseen.
http://lindblomkimi.blogit.kauppalehti.fi/