Keskiviikko 16.1.2019

50 000 ”valejäsentä”: Jo satoja valituksia keskustalle

Jaa artikkeli:
Luotu: 
2.6.2010 17:34
Päivitetty: 
2.6.2010 17:41
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Keskustan puoluetoimisto.

Keskustan järjestöpäällikkö Pekka Loukola kertoo Uudelle Suomelle, että sadat ihmiset ovat reklamoineet keskustalle jäsenyydestään ”valejäsenyyskohun” myötä.

Kohu alkoi viime perjantaina, joten ilmoitukset ovat tulleet alle viikossa.

- Nythän on ollut erinomainen tilaisuus reklamoida. Eihän sitä kukaan muu voi ilmoittaa kuin henkilö itse, jos ei halua olla jäsen. Tällaisia ilmoituksia on tullut sadoittain, Loukola kertoo.

Loukolan mukaan ”valejäsenet” selittyvät sillä, että kaikilta perhevaltakirjassa olevilta ihmisiltä on vaadittu allekirjoitukset vasta parin vuoden ajan. Ennen tätä moni nuori on voinut joutua tietämättään keskustan jäseneksi valtakirjan kautta.

Keskustan hallintopäällikkö Aki Haaro paljasti Uudelle Suomelle tänään, että keskustalla on jopa 50 000 tällaista valtakirjalla nimettyä jäsentä. Loukola ei osaa sanoa, miten moni näistä on ollut keskustan jäsen tietämättään.

Loukola tyrmää täysin professori Jukka Mähösen näkemyksen, että keskustan valtakirjamenettely rikkoo perustuslain yhdistymisvapautta.

Loukolan mielestä tämä on hölynpölyä, sillä merkittävät urheilu- ja muut järjestöt käyttävät samaa menettelyä. Myös Aki Haaro perusteli Uudelle Suomelle lähettämässään sähköpostiviestissä menettelyä sillä, että se on tavallinen järjestöjen keskuudessa.

Jaa artikkeli:

Kommentit

HassuTassu

Taas Kepu jäi kiinni rysän päältä. Nyt ovat vuorossa valejäsenet ja ehkä jopa " kuolleet sielut". Ja lisäksi ainakin Kepun kohdalla perustulain vastainen jäsenhankinta.
Mutta, mutta. Kepu ei ole yksin valejäsentensä kanssa. Samassa veneessa ovat kaikki puolueet, kun on puhe veroeurojen jakamisesta esim. poliittisille nuorisojärjestöille.
Kaikissa puolueissa on valejäeniä pohjana avustusten parlamentaarsille jakamiselle oman ilmoituksen mukaisen jäsenmäärän mukaan.
Olisi aika perata nämäkin valejäsenet, joita on kymmenin tuhansin semminkin kun muistetaaan, että poliittisia aktiiveja on koko maassa noin 1 - 2 prosenttia kansalaisista.
Toive on kuitenkin tyystin turha, sillä asian päällä istuu sekä hallitus että eduskunta, ja molemmat pitävät visusti huolen siitä, että rahahanat pysyvät apposen auki ajasta ikuisuuteen. Ei ukaan ole niin hullu, että uskoisi rehellisyyden olevan valttia politiikassa. Kepulipeli on poikaa siitä huolimatta, että keplottelusta jäädään kiinni kerta toisensa jälkeen.
Surullista mutta totta !