Sunnuntai 26.5.2019

Listalla 5000 nimeä – Suomeen uusi puolue

Luotu: 
4.6.2010 15:05
Päivitetty: 
4.6.2010 16:13
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Muutos 2011 -järjestön puheenjohtajan Juha Mäki-Ketelän mukaan puolue ei keskity ensisijaisesti maahanmuuttopolitiikkaan vaan kansanvallan lisäämiseen.

Faktakulma

Asiat, joiden ajamista Muutos 2011 -puolue edellyttää ehdokkailtaan:

-Suomalaisten etu

-Suora demokratia eli kansanvallan vahvistaminen

-Rikoslakien uudistaminen ”kansan oikeustajua vastaaviksi” eli henkirikoksista annettavien rangaistusten koventaminen

-Sananvapaus

Perussuomalaisten maahanmuuttokriittisemmäksi versioksi lokeroitu Muutos 2011 -ryhmä on muuttumaisillaan viralliseksi puolueeksi. Puolue on saanut kasaan tarvittavat 5000 kannattajakorttia, jotka lähetetään piakkoin oikeusministeriöön tarkistettavaksi.

–Osa korteista hylätään puutteellisen täyttämisen ja vastaavien takia, joten järjestämme vielä muutamia kannattajakorttien keräystapahtumia. Hyvältä näyttää, nou hätä, sanoo puheenjohtaja Juha Mäki-Ketelä, tamperelainen kasvatustieteen maisteri ja opettaja Uudelle Suomelle.

Näin ollen ryhmä saavuttanee tavoitteensa kevään 2011 eduskuntavaaleihin osallistumisesta. Mäki-Ketelän tavoite vaaleissa on kunnianhimoinen, ”pari kolme kansanedustajaa”.

Tulevan puolueen puheenjohtajaa ärsyttää se, että Muutoksesta puhuttaessa esiin nousee aina maahanmuuttokriittisyys. Puolueen ajama suuri muutos on kuitenkin kansanvallan lisääminen kansanäänestyksien ja kansalaisaloitteiden merkityksen kasvattamisella.

–Se on median puolella lipsahtanut maahanmuuttokriittisyyden korostamiseksi, mutta meille se on vain yksi teema. Suomen tämänhetkinen kehno maahanmuuttopolitiikka on kuitenkin lähinnä oire kansanvallan päättymisestä, Mäki-Ketelä asettelee.

Toisin sanoen Mäki-Ketelä uskoo maahanmuuttopolitiikan kiristyvän automaattisesti, jos kansa pääsee valtaan. Kansanäänestysten muuttaminen neuvoa-antavista päättäviksi elimiksi pakottaisi Mäki-Ketelän mielestä myös eduskunnan tekemään työnsä nykyistä paremmin.

”Meidät on leimattu, että olemme kaikkea vastaan, mutta se ei pidä paikkaansa”

Median asennoitumista lienee avittanut se, että Muutos 2011 on saanut alkunsa maahanmuuttokriittisellä Homma-foorumilla. Eikä Mäki-Ketelääkään ole vaikea saada kritisoimaan – nyt tarkkana: ei maahanmuuttoa, vaan – maahanmuuttopolitiikkaa.

–Nyt täällä yritetään olla maailmanparantajia, olla jättimäinen sosiaalitoimisto. Me haluamme kiinnittää huomiota siihen, keitä otetaan Suomeen. Pitäisi ottaa sellaisia maahanmuuttajia, jotka hyödyttävät Suomea, ja jättää päästämättä sellaiset, joilla ei ole annettavaa.

–Hommassa maahanmuuttokritiikki on huomattavasti suuremmassa osassa kuin Muutoksessa, hän kuitenkin linjaa.

Mäki-Ketelä ei kysyttäessä löydä suuria eroja Muutoksen ja Perussuomalaisten poliittisista linjauksista, vaan sanoo suurimmaksi eroksi sen, että Muutos toimii vain itsenäisten ehdokkaiden kattojärjestönä, ei perinteisen puolueen tavoin ehdokkaitaan kahliten.

Kuten Perussuomalaiset, myös Muutos 2011 karsisi EU:n valtaa.

–En vaadi eroa EU:sta, mutta sen valtaa pitää vähentää. Jäsenvaltioilla pitäisi olla esimerkiksi oikeus päättää maahanmuuttopolitiikastaan, Mäki-Ketelä sanoo.

–Mutta emme ole varsinaisesti EU-kriittisiä. Meidät on leimattu, että olemme kaikkea vastaan, mutta se ei pidä paikkaansa. Me tarjoamme vaihtoehtoja.

Puolueen mahdollisia ehdokkaita Mäki-Ketelä ei vielä paljasta.

Faktakulma

Asiat, joiden ajamista Muutos 2011 -puolue edellyttää ehdokkailtaan:

-Suomalaisten etu

-Suora demokratia eli kansanvallan vahvistaminen

-Rikoslakien uudistaminen ”kansan oikeustajua vastaaviksi” eli henkirikoksista annettavien rangaistusten koventaminen

-Sananvapaus

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

leftlibero

Että tuskin pätkänkään vertaa.

Sinänsä "tällainen tekele" istuu perihärmäläiseen kaikkia ja kaikkea jurpivaan ja kadehtivaan kuppikuntaisuuteen jumalattoman hyvin: Mutta pankoot tekeleelleen myös rehellisesti sen nimen mitä todella hamuavat! Ja varmuuden vuoksi myös tatuoitu merkki jokaisen jäsenen oikeaan poskeen.

Bon voyage! Uudeksi naurunaiheeksi.

Koira

Kortteja on kuulemma tulostettu tavalliselle tulostuspaperille. Sellaiset eivät kelpaa OM:lle. Säännöt vaativat vähintään 120 gramman paperia.

Olen nimittäin kortteja itsekin ollut toissa vuosikymmenellä keräämässä. Tai kortit olivat mukanani, pyysin täyttämään. Ravintoloissa niitä on helppo kerätä.

Vierailija

"Voi jestas tätä kansaa taas..."

Monien mielestä tätä kansaa on pissitty silmille kolmen suurimman puolueen ja niiden apupuolueiden toimesta jo vuosikymmeniä. Kansa ilmeisesti hyvin hitaasti on havahtumassa ja kyllästymässä asiaan.

Toisaalta, monta pienpuoluetta lähes samansisältöisine ohjelmineen on kuin suoraan "hajoita ja hallitse" strategiasta.

"Hajota ja hallitse (lat. Divide et impera) poliittinen ja sosiaalinen termi. Se on yhdistelmä poliittista, sotilaallista ja taloudellista strategiaa jossa hankitaan ja ylläpidetään valtaa hajottamalla valtakeskittymät useampaan osaan, jotta niillä olisi yksinään vähemmän vaikutusvaltaa kuin yhdessä. Todellisuudessa sitä käytetään strategiana estää pienten valtakeskittymien yhdistyminen ja tuleminen sitä kautta vahvemmiksi, koska olemassa olevia valtakeskittymiä on vaikeata hajottaa."

http://fi.wikipedia.org/wiki/Hajota_ja_hallitse

jormatapio

Hoikat punavihreät porvarinaiset ovat saaneet Suomen konkurssin partaalle ja Muutos on välttämätön.

Mäki-Ketelä on hyvin asiallinen, maltillinen ja suvaitsevainen mies. Käsittääkseni hänen kritiikkinsä Terij... Suomen nykyisen hallituksen maahanmuuttopolitiikka kohtaan perustuu vain sen kansantaloudelliseen kestämättömyyteen ja sosiaaliseen eriarvoisuuteen.

Muutos 2011 on puolueeni sikäli poikkeuksellinen, että se ajaa Suomen etua siten, kuinka suomalaiset itse sen näkevät. Siis suoraa demokratiaa. Ei pienen kansakunnan kannata uhrata itseään eikä rahojaan millekään YK:n, EU:n tai Bilderbergin määräämälle "korkeammalle alttarille".

Justiina

Että lisää vaan puolueita jo ennestään sirpaloituneeseen puoluekenttään! Pientä itsehillintää ja aivonystyröiden verryttelyä kehiin, kiitos. Tämäkin poppoo saisi paremmin edistettyä tavoitteitaan persujen sisällä, ei edellisenä puolueena. Näinä laskevien äänestysprosenttien aikoina Suomeen ei tarvita yhtään uutta yhden asian liikettä hämmentämään politiikkaa huonosti tuntevia ihmisiä.

Toisaalta on hienoa, että persujen kannattajakuntaa näin revitään kahtia. Muut puolueet kiittävät!

reijahirn

olisi hyvä puolue, joka voisi yhdistää piraatit ja muutosväen, jos ei olisi Soinia. Vatikaanin miehenä hän on vieras Suomen asialle. Soini pois ja joku kansan mies tai nainen tilalle.

KunniaTohtori

Pikemminkin kolmeen isoon vanhaan puolueeseen kyllästyneet saavat yhden uuden vaihtoehdon lisää. Kyllä Muutos2011 vie äänestäjiä ensisijaisesti demareilta, siltä rakkauspuolueelta.

Tunnen useita oikeita duunareita, jotka eivät äänestä rakkauspuoluetta vaan oikeita asioita, eli nyt Muutos puoluetta.

Näin se nyt vain on!

Vierailija

Mediamaksu oli Kepujohtoisen Lintilän komitean työtä, jota porvarit pitkään tukivat Kokoomuksen Sasia myöten(YLE:n hallintoneuvoston puheenjohtaja).Jungner ei liittynyt maksuun mitenkään.

Missä te olette aina piilossa, kun tietoa jaetaan?

Rebelle

"Puolue on saanut kasaan tarvittavat 5000 kannattajakorttia, jotka lähetetään piakkoin oikeusministeriöön tarkistettavaksi."

Aiotteko todella luottaa postiin tässä asiassa? Meinaan tuossa keräämisessä on takuulla ollut hommaa kerrakseen, ja periaatteessa yksi tahaton virhe Itellan taholta saattaa mitätöidä koko urakan. Itse toimittaisin kortit paikalle henkilökohtaisesti, jos mahdollista. Sinänsä mukava saada lisää puolueita Suomen poliittiseen kenttään haastamaan vanhat.

I_K_L

Alkaako leftliberon kaltaisia vasemmistointernationaaleja ja lady manhattanin kaltaisia uusliberaaleja ylikansallisia kapitalisteja harmittaa yhteisen projektin kiville karahtaminen?

Justiinaa peesaten persujen sisällä olisi tämänkin liikkeen ja itsenäisyys-puolueen paikka. Tai ainakin vaaliliitossa, mikäli se on vielä mahdollista.

Miksi muutos2011 haluaa puoluekurilliseksi puolueeksi? Eduskuntaan pääsee muutenkin. Muistaakseni 100 henkilön kannattajayhdistys voi asettaa yhden ehdokkaan ja nämä yhdistykset voivat lyöttätyä yhteen samassa vaalipiirissä useamman ehdokkaan taakse suhteellista vaalia ajatellen.

Vierailija

"persujen sisällä olisi tämänkin liikkeen ja itsenäisyys-puolueen paikka."

"Tämä liike" tai persut eivät ole EU-vastaisia, IPU on, se on puolue joka haluaa uusliberalistisesta EU:sta eroon ja Suomen itsenäiseksi.

TV-pappa

nythän nekin, jotka ovat ennen vierastaneet PerSujen ääri-ilmiöitä voivat sitten äänestää turvallisemmalla mielellä, kun on saatu perattua ilmiöt ja muut kummajaiset huitsiin. Taitaa "päivänsäde ja menninkäinen"-puolueessakin olla kynsien pureskelun paikka. Puhumatikaan näistä "rehellisemmistä".

Hymiö

Suurille puolueille ei ole tullut mieleen, että heidän pitäisi toteuttaa sellaista politiikkaa jota kansa oikeasti haluaisi. Ei tietenkään Suomessa, koska poliitikot kuvittelevat olevansa kansan yläpuolella eivätkä töissä kansalle. Sama virkamiehillä, ollaan kuin tsaarinajalta. Toivottavasti kansan tahto ei hajaannu liiaksi, jotta saataisiin hallinto nykyaikaiseksi.

Joku päivä jonkun kolmesta on toteutettava kansan tahto. Josko se luvataan nyt vaaleissa tai myöhemmin. Joka tapauksessa se tapahtuu. Ainakin demokratiassa.

teppoteponpoika

Nimimerkki Justiinaa niin naurattaa ja itkettää ja itkupotkurai....

"Näinä laskevien äänestysprosenttien aikoina Suomeen ei tarvita yhtään uutta yhden asian liikettä hämmentämään politiikkaa huonosti tuntevia ihmisiä."

Minkä yhden asian liike Muutos2011 puolue on?

Muutoksen ykkösagenda on kansanvallan lisääminen, vallan palauttaminen takaisin kansalle, jolle se Suomen perustuslain mukaan kuuluu.

Tuo suomeksi tarkoittaa mm. sitä, että Muutos ajaa Suomeen sitovia kansanäänestyksiä, eikä vain valtakunnalliselle, vaan myös kunnalliselle tasolle ja se on jotain sellaista, mitä yksikään muu puolue ei uskalla, eikä edes halua ajaa.

Olisihan se nyt aivan karmeaa, jos kansa pääsisi päättämään omista asioistaan! Vai mitä 'justiina'?

Muutos puolueessa ei tule olemaan puoluekuria, mutta jokaisen edustajaehdokkaan täytyy hyväksyä Muutoksen keskeiset tavoitteet, jotka ovat:

- Suomen kansalaisten edun ajaminen
- Suora demokratia edustuksellisen demokratian tueksi
- Sananvapaus koskee myös toisinajattelijoita
- Konsensuspolitiikasta on päästävä eroon
- Maahanmuuttopolitiikan järkeistäminen
- Oikeudenmukaiset tuomiot

<a href="http://muutos2011.fi">Muutos 2011</a>

Suomalaisilla on ensimmäisen kerran koko maan historian aikana mahdollisuus päästä päättämään omista asioistaan myös vaalien välillä. On vain ymmärrettävä, ettei se tule toteutumaan vanhoja puolueita äänestämällä.
.

joonathan

Voisi joku valovoimainen yksilö tollaisestakin puolueesta läpi mennä jos joku isohko puolue sen vaaliliittoon ottaa. Muuten ei. Aika näyttää löytyykö moisia kansan suosiossa olevia puolueeseen. No ehkä saavat noiden muiden puolieiden vaalijärjestystä pikkasen horjutettua. Omasta menestyksestä ei kannata haaveilla.

makemäki

Kokemukset Suomesta ja ulkomailta osoittavat, että jokainen populistipuolue hajoaa. Varsinaisesti perussuomalaiset hajoavat, jos puolue menee hallitukseen kokoomuksen tai demareiden apupuolueeksi.

Pieni puolue ei voi paljon vaikuttaa hallituksen politiikkaan, kuten vihreiden osalta on nähty. Pikkupuolueiden toiminta on loiskiehuntaa ja myrskyä vesilasissa.

TAITO TURTIAINEN

Poliittisen puolueen nostaminen julkisuuteen on kallista puuhaa.Nuorsuomalaiset vaikuttivat tohtoreiden Jukka Tarkka ja Risto E.J.Penttilä johdolla.Heillä oli hyvät suhteet mediaan ja ilmeisesti kustantajasuku Reenpäihin.Missä nuorsuomalaiset ovat nyt? Nuorsuomalaiset olivat medianlempilapsi ja saivat julkisuutta.Poliittisesti nuorsuomalaiset olivat puhtaita ja aatteelisia mutta ahtaita ja puutteellisia.Eivät menneet vaaliliittoihin , vaikka kokoomus niitä tarjosi.Toisissa eduskuntavaaleissaan tuli loppu nuorsuomalaisista.
Kuka rahoittaa Muutos-2011 puoluetta?Kenen kannattaisi?Tietysti tahojen, jotka vastustavat perussuomalaisten nousua.Heille olisi edullista hajoittaa äänestäjiä,jotka suhtautuvat kriittisesti esim turvapaikkaturismiin.Ilmeisesti joidenkin henkilökemiat eivät satu yksiin, joten on perustettava oma puolue,jossa voi olla minä itse.Olisi päinvastoin koottava voimia eikä hajotettava jos meinaa saada mieleistään muutosta harjoitettuun politiikkaan.

teppoteponpoika

"TAITO TURTIAINEN" - oletko koskaan kuullut sellaisesta mediasta kuin internet?

Netissä esiintuleminen, mainostus ja markkinointi ei maksa latiakaan, joten esittämilläsi yhteyksillä mediaan ja kustantajasukuun ei ole mitään virkaa, sinun ja puolueesi epäonneksi :)

<a href="http://www.muutos2011.fi/"><b>Muutos 2011</b></a> on tulossa ja Muutos pysyy. Se joka ei nykyiseen kansalaisia, suomalaisia hyljeksivään menoon muutosta halua, tulee jäämään historiaan hävinneiden ryhmään.
.

borgboy

Näin sulaa käsiin Soinin unelma yli 10% kannatuksella operoivasta populistipuolueesta:

Perussuomalaisten maahanmuuttokriittisin siipi eli Muutos 2011 -ryhmä on muuttumassa viralliseksi puolueeksi sanoo ryhmän puheenjohtaja Juha Mäki-Ketelä. Hänen mukaansa ryhmän tavoitteena on saada ensi eduskuntavaaleissa pari-kolme kansanedustajaa.

Pari-kolme kansanedustajaa on varovainen veikkaus mutta onhan sekin paljon – yhtä paljon soinilaisia edustajia on nykyisessä eduskunnassa.

Mäki-Ketelän homma-puolue saattaa hyvinkin imaista mukaansa PerusS:n uuden kannatuksen eli noin puolet koko puolueen nyky-kannatuksesta. Siinä tapauksessa PerusS jäisi Soinin laajentumisseikkailun jälkeen suurin piirtein omilleen sinne 5% pintaan.

Uusi Mäki-Ketelän maahanmuuttokriittinen populistipuolue saattaa saada lisävahvistusta loikkaajista. Eräs takuulla potentiaalinen loikkaaja on Halla-aho (+muut sisulaiset). Uskaltaisi melkein lyödä vetoa, ettei hän kestä koko vaalikautta Soinin alaisuudessa.

Rebelle

"Perussuomalaisten maahanmuuttokriittisin siipi eli Muutos 2011 -ryhmä on muuttumassa viralliseksi puolueeksi sanoo ryhmän puheenjohtaja Juha Mäki-Ketelä."

Sanoo missä? Muutos2011 ei ole irtautumassa Persuista, sillä ei ole koskaan kuulunutkaan siihen. Jos laitat sitaatteja Mäki-Ketelän suuhun, olisi hyvä kyetä osoittamaan mistä tämä on peräisin.

"Mäki-Ketelän homma-puolue saattaa hyvinkin imaista mukaansa PerusS:n uuden kannatuksen eli noin puolet koko puolueen nyky-kannatuksesta."

En pidä todennäköisenä, harva ihminen tietää koko puolueesta ja pienpuolueita muutenkin vierastetaan Suomessa. Persuilla on kestänyt näin kauan saadakseen kannatuksensa siihen pisteeseen missä se nykyisin on.

"Eräs takuulla potentiaalinen loikkaaja on Halla-aho (+muut sisulaiset). Uskaltaisi melkein lyödä vetoa, ettei hän kestä koko vaalikautta Soinin alaisuudessa."

Halla-aho on käsittääkseni nimenomaan halunut pysytellä Persuissa, jonka takia kieltäytyi asettumasta ehdokkaaksi eurovaaleihin puolueen ulkopuolelta.

TAITO TURTIAINEN

Hyvä juttuhan internetti on politiikassa.Ajatukset ja aatteet leviävät.Valtakunnallista ja uskottavaa politiikkaa tehtäessä tulee kyllä monenlaista kulunkia.Ollaan menossa usalaiseen suuntaan , että vain varakkailla on mahdollista tehdä politiikkaa täysillä.On matkusteltava ja asuttava hotelleissa ympäri valtakunnan ainakin niiden uskottavien puoluejohtajien,jotka aikovat saada kannatusta.Näin on kaikessa järjestötoiminnassa.Ei ole halpaa leikkiä se.Paljon tehdään turhaa työtä.Mistä rahat? Suomen poliittisessa historiassa on lukuisia tilanteita , jolloin on tuettu vastapuolen kapinallisia ,hajoitettu puolueita erilaisilla lupauksilla , ostettu kannattajia ja ujutettu omia vakoojia ja riidankylväjiä vastapuolen leiriin.Lukekaa historiaa.
Vaalimatematiikka on realiteetti , joka pitäisi ymmärtää ottaa huomioon.Äänet jakamalla eri listoille ,joidenkin henkilöiden antipatioiden vuoksi ,persut ja muutos 2011 kusevat toistensa kintuille ja sekös se naurattaa Astrid Thursia,vihervasemmistoa ynnä muita vaalimatematiikkaa ymmärtäviä.Nuorsuomalaiset kaatuivat tähän omaan puhdasoppisuuteensa.Vekselivetoinen politikointi ja kannattajien rahapussilla käyminen on uusien liikkeiden arkipäivää.