Lauantai 25.5.2019

Yle: Suomi-kuva vääristyy – ”Todella huolestuttavaa”

Luotu: 
8.6.2010 09:37
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Venäjän lapsiasiavaltuutettu Pavel Astahov on käynyt Suomessa selvittelemässä venäläisiin liittyviä huostaanotto- ja huoltajuuskiistoja. Soppaa hämmentää myös venäläisen median lempilapsi Johan Bäckman.

Suomen viranomaisten pitäisi suhtautua vakavasti Venäjän medialle Suomen huostaanotto- ja huoltajuuskiistoja kommentoivaan kohudosentti Johan Bäckmaniin, varoittaa Venäjän tutkimuksen professori Timo Vihavainen Ylen haastattelussa.

Vihavaisen mukaan Suomi-kuva uhkaa vääristyä pahasti Venäjällä, koska Bäckman saa liikaa huomiota Suomen viranomaisten vaietessa tapauksista.

-Venäläiset ystäväni ovat kertoneet jo vuosien ajan, että on todella huolestuttavaa, kun niin suuri osa Suomea koskevasta informaatiosta tulee näiden henkilöiden välityksellä. Se lyö varjonsa kaiken muunkin ylle, Vihavainen sanoo Ylelle.

Ylen mukaan Bäckman oli viimeksi viime viikolla Moskovassa järjestämässä tiedotustilaisuutta, jossa arvosteltiin Suomen lastensuojeluviranomaisia. Bäckmanin  mielipiteet sopivat Venäjän intresseihin eli venäläisten "suojelemiseen" myös heidän uusissa kotimaissaan.

Ulkoministeri Alexander Stubb, Suomen Moskovan suurlähetystö tai Suojelupoliisi eivät halunneet kommentoida dosentin toimintaa YLE Uutisille.

Paikat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Hannu Mikael

Johan Bäckman on häärännyt jo vuosia ruokkimassa Venäjän mediaa yksipuolisilla ja väritetyillä väitteillään venäläisvähemmistöön kohdistuvasta Suomen valtion harjoittamasta etnisestä syrjinnästä.
Aivan samoin menetelmin, kuin hääräsi Venäjän ja Viron suhteissa.
Käsittämätöntä, että yksi ihminen kielitaitonsa ja mediakontaktiensa avulla saa vapaasti myrkyttää valtioiden välisiä suhteita.

Köndös

...Ennemmin kuin myöhemmin eli ettei se tapahtuisi itsenäisen Suomen kannalta liian myöhään.

90-luvun lopulla eräs venäläinen ystäväni muotoili asian näin:
"Tulevaisuudessa kun lähdemme vahvan johtajan avulla vaatimaan takaisin supervalta-asemaamme ja yhdistämään sirpaloitunutta kansaamme, tarvitsemme uskottavan ulkoisen uhan joka ei kuitenkaan ole liian vaarallinen. Mieluiten sellainen joka liittyisi Suureen Isänmaalliseen Sotaan, jonka muisto on vahvin kansaamme yhdistävä tekijä. Tuon uhkaajan pitäisi siis olla varteenotettavan vastuksen tarjoava liittoutumaton valtio, jolla on fasistinen menneisyys - eipä nyt tule muita mieleen kuin Suomi".

Tuon muistaessani mietin aina Backmanin toimintaa ja sen motiiveja sekä 60/70-luvun stallareiden vastaavia. Eräskin kertoi silloin suuren asuntolainan saatuaan, ettei sen maksamisesta huolta, NL vaihtaa Suomen hallitsevan luokan ihan pian ja silloin puolueaktiivien elämää nyt rajoittavat pikkuharmit poistetaan ihan varmasti.
Onkohan Backmanilla asuntolainaa ;-)

leftlibero

On, sanotaan vaikka - kuten ennen vanhaan tapana oli "maan yleisiä kansainvälisiä etuja" näinkin laajalti ja perustellusti vääristyneellä tavalla levitetty juttu, olisiko Supon syytä edes vilkaista asiaa?

Toisaalta asianomaiset varmaan laskevatkin sen varaan että maa on jo aiemmista kansainvälisillä foorumeilla huomioiduista toheloinneestaan saannut sen verran huomiota ettei yksi puheenaihe päälle tilannetta pahentaakaan voi.

Meikäläisten enemmistölle kun riittävät hyvin aina toisinaan tapetille ilmestyvät Alpo Rusin kaltaiset kansankäräjät.

Dejavu

Kommentoin asiaa eilen Koposen blogiin:
Dosentti on kiihkossaan kovempi kuin itse venäläiset toimittajat, jotka sentään oikeastaan pyrkivät
etsimään jonkinlaista objektiivisuutta..
Viimeisin tapaus on "Valentina Putkonen", jota koskevassa haastattelussa dosentti kiihkoili,
että äitejä vainotaan nimenomaan sen takia,
että he ovat venäläisiä..

Kyllä kannattaisi venäjää opetella hieman valtionhallinossakin, ei pelkästään ruotsia..
Katsokaa yandexin hakupalvelusta, siellä on
paljon dosentin lausuntoja, myös audio- ja video.

http://www.yandex.ru/

Новости
Сегодня в новостях 09:46

* все
* Финляндия

"Российские дипломаты обсудят в Финляндии проблемы смешанных браков"

Dejavu

Joo, kyllähän tuo sosiaalitanttojen huostaanottoherkkyys ja huostaanotettujen suuri määrä hämmästyttävät, mutta
väite, että nimenomaan venäläisiä lapsia huostaanotetaan, on aika vastuuton.
Selvittäkää vaikka nyt tämä Putkosen tapaus, jota venäläisessä mediassa on kauhisteltu-
mm. Beckmannin hämmentäessä soppaa.
Jos suomalaiset sosiaaliviranomaiset ovat russofobeja, sekin asia tulee selvittää, mutta Suomessa, ei Moskovassa.

reekuli2

Kuten virkamiehissä ja poliitikoissa. Koko mummosouvi on täysin tarpeeton virkamiesten ja poliitikkojen mokailu.

En usko, että laki on niin ehdoton kuin vihjaillaan. Pikemminkin jossain istuu sodanaikaisen valtiollisen poliisin pomon hengenheimolaisia (ehti lähettää muutamia keskitysleirille, ennen kuin joku sai jarrun päälle).

On hienoa, että Ollila vetää Suomen brändy-ryhmää. Aineistoa on kyllä tarjolla: lapsimuilutukset, huostaanotot, mummojen kyyditykset, perusteettomat tuontiautojen verot, ihmisoikeusistuimeen menneet valitukset, kakaralauma kiertämässä ja kertomassa kuinka Suomen metsät hävitetään, jne

Ja vielä pitäis Suomi-kuvaa kiillottaa. Johan se oikein hohtaa.

Haggis

"Bäckman saa liikaa huomiota Suomen viranomaisten vaietessa tapauksista."

Bäckmania ei tule pitää suomalaisena ollenkaan - de facto. Hän on Venäjän talutusnuorassa kulkeva ja henkisen isäntänsä etuja ajava räksyttävä kylärakki. Sellaiseen ei pidä kiinnnittä huomiota. Ei myöskään heidän lapsiasiainvaltuutettuunsa Ashtanoviin eikä Venäjän mediaan. Ajatelkoot meistä mitä lystäävät - se on yhdentekevää.

Vihavainen on täysin väärässä. Juuri huomiotahan tämä Bäckman ja Ashtanov hakevatkin. Ei heille pidä antaa sitä, mitä pyytävät. Sellainen olisi typerää. Vaitiolokin on kommentti. Se kertoo itseluottamuksesta ja siitä mitä heistä ajattelemme.

Haggis

Joka Bäckmanin tuntee tietää, että kyseessä on patologinen valehtelija. Totuus ei häntä kiinnosta tippaakaan, ja kaikkein viimeksi hänet tällä keinoin hiljennetään. Sama pätee Venäjän mediaan ja heidän fanaattisen kansallismieliseen politiikkaansa.

Kaikki keskustelu tuon tahon kanssa on täydellisen turhaa, joten on parasta antaa vaitiolon puhua.

JATK

Venäjällä Kremlin valvonnassa oleva media uutisoi niistä aiheista, joilla se katsoo olevan itselleen tai Venäjälle poliittista hyötyä. Jos ei tällaista bäckmannia olisi, sellainen keksittäisiin jostain.

Miksi sitten Suomen mustamaalaus on tavoiteltavaa!?

Natoon!

Riverman

Jos vasemmistoliitto on fiksu puolue (niin kuin se on), tulisi Bäckman houkutella kansanedustajaehdokkaaksi. Heti sihen Tiusasen viereen. Mikä vahva parivaljakko. Tai oikeastaan nelivaljakko kun Tennilä ja Laakso vielä täydentäisivät. Ja Lapintie ohjaksiin !

Demokratia vai kansanvalta

Suomen valtaväestön, politiikkojen ja median mielipiteet ovat russofobisia ja siksi Suomi on ajettu Brysselin siirtomaaksi. Bäckmanin kaltainen toisinajattelija muistuttaa suomalaisia siitä tosiasiasta, että Venäjä on naapurimaamme ja että Pietari on talousalueemme suurin kaupunki ja että venäläisten Suomi-kuva luodaan yhä Moskovassa.

Bäckman tahtoo ihan tosissaan Suomen parasta. Hän tahtoo Suomen kohtelevan paremmin venäläistä vähemmistöään.

Tärkeintä Bäckmanin agendassa on kuitenkin sananvapauden turvaaminen. Niin kauan kuin Bäckman on äänessä, tiedämme sananvapauden olevan todellisuutta. Seppo Lehdon 2 vuoden ja 4 kuukauden vankeusrangaistus ja Jussi Halla-ahon sakkorangaistus kyseenalaistivat sananvapauden Suomessa oikealta laidalta. Johan Bäckman ja Juha Molari kyseenalaistavat sananvapauden vasemmalta laidalta.

Vaikka en kannattaisikaan niitä ajatuksia, joita nämä toisinajattelijat esittävät, puolustan kuitenkin heidän oikeuttaan ilmaista mielipiteensä.

Haggis

Bäckmanin oikeutta ilmaista julkisesti mielipiteitään. On sitten kokonaan toinen juttu, pitäisikö näihin älyttömyyksiin mitenkään reagoida kuten Vihavainen on ehdottanut.

Jos venäläiset muodostavat mielipiteensä Bäckmanin kaltaisten agitaattoreiden lausuntojen pohjalta, se on heidän häpeänsä ja valitettavaa. Tähän roskaan ei kuitenkaan suomalaisten pidä lusikkaansa pistää.

Historia on osoittanut, että Venäjältä on kautta aikain tullut Suomeen päin vain kuraa silmille. Siten sieltä päin tuleviin viesteihin pitää suhtautua tämän kokemuksen valossa. Pitäähän historiasta jotain oppia.

Meidän ei tarvitse todistaa venäläisille yhtään mitään. On heidän velvollisuutensa todistaa meille, että heidän asenteensä meitä kohtaan on muuttunut aidosti ystävällisemmäksi eikä päinvastoin.

nikke

Kummasti menee vasen ja itä sekaisin.

Samoin unohtuu moni hyvä asia, mitä idästä on tullut - ja voisi tulla. Emme me ryssiä muuten niin kovasti vihaisi jollemme olisi liian lähellä heitä - huonoissa puolissamme. Katsokaa vaikka roskaisia pihoja.

Kyllä meillä on paljon tilitettävää ja muutettavaa venäjäsuhteessamme.Dosentti ei kyllä siinä suhteessa auta yhtään.
Ja venäjällä? se on isompi juttu.

Jotkut venäläiset luulevat meitä oikein ystävisksikin. Kuitenkin venäläiseksi vivahtava on "somalista seuraava" - eikä rasismikortti ole heitä tukemassa.

Meillä on paljon menetettävää siihen suuntaan, hyvässä ja pahassa. Pieniä olemme, voisikos kompleksista päästä. Jääkiekossa voimme voittaa, emme rintamalla.

Appi

Hyväksyn perustelusi sananvapauden kannalta. On tärkeätä, että eri näkökantojen edustajilla on oikeus kertoa omat pointtinsa. Kysymyksen asettelu ei kuitenkaan esimerkiksi mummojen osalta koskenut vain venäläisiä mummoja. Samassa tilanteessa oli ja on egyptiläinen mummo. Jos Bäckman olisi looginen hän järjestäisi tiedotustilaisuuden myös Kairossa.

Mediakritiikissä on ainakin joissakin tapauksissa syytä analysoida sitä, miksi joku taho nostaa tietyt asia esille. Venäläisten kannalta on varmasti kysymys laajemmasta halusta vaikuttaa lähivaltioihin sekä puhtaasta sisäpolitiikasta. Bäckmanin kohdalla uskon syyn olevan hyvin paljon yksinkertaisempi. Hänelle on todennäköisesti taloudellisesti tuottoisampaa kiinnittää huomiota venäläisiin mummoihin kuin egyptiläisiin mummoihin. Jatkaessaan tuollaista julkisuuspeliä uskoisin, että hän ei suomalaisten yliopistojen kautta myöskään saa suuria tuloja, vaikka tosin en tiedä millä perusteella dosenteille liksaa maksetaan. Tuota työtä tuskin kuitenkaan voi tieteen tekemisellä perustella.

osmo-virta

Suomessa on noudatettava voimassa olevaa lakia. Eli KHO tai KO ovat tutkineet lain ja häätötapaukset. Se on todennut, että lakia on viranomaisten noudatettava - olkoonpa laki sitten hyvä tai paha. Poliisi ei voi mennä lain edelle vaikka asia näyttäisi oikeudenmukaiselta.

Valtion virkamiehen eli dosentti Beckmanin on selitettävä Venäjän kansalaisille ja medialle, miksi Suomessa toimitaan niin kuin toimitaan. Ei tämä ole pahaa tahtoa. Hän syyllistyy valtion virkamiehenä vähintäänkin tietoiseen harhaanjohtamiseen ja asian puutteelliseen tiedottamiseen jopa vieraalla maalla.

Hän saa tiettävästi palkkaa dosentuurista Helsingin ja Itä-Suomen (Joensuu) yliopistoista. Kyseiset yliopistot on asetettava tarkkailuun, kenen pussiin niissä valtion varoja syydetään. Rehtorit ja kanslerit toimikoot.

olavinieminen

Olisiko Bäckman jo KGB.n värväämä, rahoittama ja agentti.

Venäjä suojelee kansalaisiaan muissa maissa.
Venäjän armeijalla on lupa omalla päätöksellään mennä muihin maihin kansalaistensa avuksi.

Onko tämä Beckmanin tavoite ja juoni Suomen kohdalla?
Suomi on myös myynyt tontteja ja kiinteistöjä venäläisille. Miksi näin kun suomalaisilla ei ole samoja oikeuksia Venäjällä.
Suomi on myös hampaaton asiassa, kuten Mainilan laukauksissa.

Olen samaa mieltä aiemman kanssa: Natoon.

tapio_o_neva

Johan Bäckman on suomenruotsalainen uuden ajan Jörn Donner, joka sattui kyllästymään Heikki A. Reenpäähän (kustannusosakeyhtiö Otava) ja Veikko Saksiin (Pro Karelia).

Hän päätti näyttää närhenmunat kummallekin ja onhan Saksi jo vaiennutkin ilmeisesti kustannusosakeyhtiö Otavan painostuksesta.

Otavalla on siis oppikirjakartellirahaa muillekin kuin Risto E J Penttilälle nusuiluun.

Bäckmanissa on hyvää se, että hän pakottaa suomalaisen hallinnon länsimaistumaan: myös kunnissa on noudatettava maantavan sijaan Euroopan ihmisoikeussopimusta.

Olemme hokenee 15 vuotta, että Venäjästä pitää tulla oikeusvaltio. Oikeamielinen ja ortodoksinen Venäjä lähetti Jumalan armosta Pavelin opettamaan tänne Rajamaahan ihmisoikeuksia.

Haggis

"Bäckmanissa on hyvää se, että hän pakottaa suomalaisen hallinnon länsimaistumaan:"

Bäckman ei pakota Suomen hallintoa eikä ketään muutakaan yhtään mihinkään. Hän on pelkkä suutaan louskuttava fanaatikko, jota kukaan täysjärkinen ei ota eikä tule koskaan ottamaan tosissaa.

Tuttu

"Hän on pelkkä suutaan louskuttava fanaatikko, jota kukaan täysjärkinen ei ota eikä tule koskaan ottamaan tosissaa."

No sittenhän ei ole kenelläkään syytä huoleen, ja tämä uutinen on lähinnä tyystin joutava.

Joka tapauksessa Bäckmanin Venäjän tiedotusvälineissä tapahtuvien esiintymisten aiheuttamat reaktiot tietyissä piireissä Suomessa ovat paremmankin viihteen veroista seurattavaa.

Varjojen mies

On aivan oikein olla provosoitumatta, kun provosoidaan.

Suomen taktiikkana on vaieta Bätmän "kuoliaaksi". Tuskin onnistuu. Mutta vaikenemalla Bätmän intoutuu ja tekee jossain vaiheessa ratkaisevan virheen, jonka perusteella hänet voidaan "eliminoida".

Odottavan aika ei välttämättä ole pitkä!

Tuttu

"Mutta vaikenemalla Bätmän intoutuu ja tekee jossain vaiheessa ratkaisevan virheen, jonka perusteella hänet voidaan "eliminoida"."

Eliminoida? Siis ilmeisesti tarkoitat hänen murhaamistaan, koska tuskin hän mitään sellaista tekee, josta voisi ehdotonta vankeutta rapsahtaa kuin jokunen kuukausi enintään?

tapio_o_neva

Donner on vanha porno-ohjaaja, joka yritti liikaa Kristiina Halkolan osalta. Donner on tyyppisimerkki Ankkalammen dekadenssin linkolasta, jolta odotetaan jotain halveksivaa.

Bäckman ei ole porno-ohjaaja, mutta hänen bloginsa ei ole suunnattu enää lainkaan suomalaisille.

Viron hallituksen, Pro Karelian ja Otavan taitamattomuus loivat ilmiön nimeltä Bäckman.

tuulakiilamo

Ankkalammen dekadenssi: epäilemättä. Varsinainen paskiainen, nuoruusvuosinaan!

Mutta sitten: haluat siis kiistää Donnerin ansiot?
Mikäs siinä.

Mutta en muista hänen harrastaneen, koskaan, erityistä Suomen solvausta, vaikka äidinkieli onkin ruotsi.

Idiootti

En tiedä, ovatko ihmiset vieläkään täysin tajunneet, kuinka kaheleita mielipiteitä Bäckman itseasiassa saa läpi Venäjän mediassa. Hänhän ei kommentoi pelkästään mummokysymyksiä vaan pyrkii esittämään Suomen täysin systemaattisesti jonkinlaisena venäläisvastaisena äärimmäisen moraalisen rappion valtakuntana.

Tämä käy ilmi esimerkiksi Bäckmanin blogista löytyvästä venäjänkielisestä tiedotteesta "Nuoriso-oikeus: tie kohti fasismia", joka Bäckmanin mukaan on julkaistu 1. kesäkuuta Interfaxin tiedotustilaisuutta varten. Tiedotteessa Bäckman käsittelee huostaanottokohuja, joiden taustalla piilee hänen mukaansa "antikristillinen kampanja", joka on suunnattu erityisesti ortodoksista kirkkoa ja venäläisiä vastaan. Fasistien pahuus kulminoituu sadistisissa nuorisotyöntekijöissä ja lastenkodeissa, joita Bäckman luonnehtii nuorisokeskitysleireiksi. Matkan varrella Bäckman ehtii kommentoimaan myös Suomen ja Venäjän suhteiden kannalta täysin epäolennaisia asioita kuten koulusurmia ja kasvissyöntiä, jotka molemmat ovat Bäckmanin mielestä Suomea hallitsevan perhevastaisen ateismisalaliiton tuotteita.

Tässä muutamia hourupäisimpiä kohtia pikaisesti käännettynä:

"Suomalaisten tiedotusvälineiden organisoima Rimma Salosen aggressiivinen vaino oli osa antikristillistä kampanjaa, joka on suunnattu Venäjän ortodoksista kirkkoa vastaan. Todellinen syy siihen, että Anton Salonen erotettiin äidistään, on siinä, että tuo poika on ensinnäkin venäläinen ja toiseksi ortodoksi."

"Nyt Antonista on tullut Suomen hallituksen panttivanki, poliittinen vanki. Häneltä on riistetty äidinkieli ja usko. Suomen vallanpitäjät haluavat kasvattaa hänestä mallinsa mukaisen nuoren fasistin."

"Suomen lehdistössä julkaistaan säännöllisesti poliisin raportteja etsityistä teineistä, jotka ovat paenneet lastenkodeista. Tosiasiassa nämä poliittisin perustein vangitut haluavat vain palata kotiin, äidin luokse. Vanhempien luokse, veljien ja sisarien. Mutta poliisi etsii heidät ja palauttaa takaisin vankilaan. Tällaisia lapsia on tämän päivän Suomessa yli kymmenen tuhatta, ja joka vuosi heidän lukumääränsä nousee kahdella tuhannella. Vuosikymmenen ajalta laskettuna voidaan puhua sadoista tuhansista poliittisen sorron uhreista. Nuorisokeskitysleireissä nämä lapset alistetaan jatkuvalle psyykkiselle, fyysiselle ja seksuaaliselle väkivallalle."

"Alistavien päämääriensä toteuttajiksi organisaatio on perustanut erityisen ammattiryhmän, niin sanotut "sosiaalityöntekijät". He voivat tehdä ihan mitä hyvänsä, sillä kukaan ei kontrolloi heitä. Varsin usein sosiaalityöntekijöiksi ryhtyvät sadistit, jotka saavat nautintoa uhrien rääkkäämisestä. Heidän pääasialliseksi intohimokseen tulee perheiden tuhoaminen."

"Perhettä vastaan suunnatun propagandan peruselementtinä on homoseksuaalisuutta puoltava propaganda. Tänä päivänä luterilaisen kirkon tärkeimmäksi poliittiseksi kysymykseksi on noussut pyrkimys saada lupa vihkiä avioliittoon samaa sukupuolta olevia ihmisiä. Samanaikaisesti luterilainen kirkkomme käyttää painostuskeinoja niitä kohtaan, jotka nousevat vastustamaan naisten vihkimistä papeiksi. Heitä erotetaan kirkosta ja rangaistaan. Suurimpaan kuuluisuuteen Suomessa on noussut eräs rovasti, jolle on tehty sukupuolenvaihdos ja joka on muuttunut miehestä naiseksi! Hän (tässä kohtaa Bäckman käyttää ensin feminiinistä, sitten maskuliinistä ja lopulta neutrimuotoa hän-sanasta (vrt. eng. she/he/it)) pitää jumalanpalveluksia ja antaa haastatteluja toimittajille, joiden avulla tämä olento nykyään esiintyy julkisesti esikuvana lapsille ja nuorille."

"Miksi fasistit tuhosivat juutalaisia? - Koska he saivat siitä nautintoa. Miksi suomalaiset vievät venäläisiltä naisilta heidän lapsensa, jotka he sitten alistavat kidutettaviksi keskitysleireissä? - Koska he pitävät siitä. Olen henkilökohtaisesti ollut läsnä erilaisissa tapaamisissa, joissa olen saanut mahdollisuuden nähdä, miten valtavaa nautintoa nuorisotyöntekijät saavat lasten ja heidän vanhempiensa kärsimyksestä."

Toimittajat eivät tietysti Venäjälläkään ole mikään itsekritiikitön sopulilauma, joka aivottomasti toistaa kaikki Bäckmanin hulluimmatkin lausunnot. Silti jotain kertoo se, että tällaista yleensä internetin pohjamutiin jäävää salaliittohouretta esittävä henkilö pääsee mediassa esiintymään "asiantuntijana".

Haggis

Ohoh ...en ole lukenutkaan Bäckmanin kirjoituksia pitkään aikaan. Hänhän on mennyt huonompaan suuntaan sitten viime kuuleman.

Jos näin vainoharhaista tekstiä kirjoittaa tosissaan, niin kyseessä lienee jo lääketieteellinen tapaus. Muussa tapauksessa on kysymys niin karkeasta kunnianloukkauksesta, että kyseessä onkin oikeustieteellinen tapaus, johon pitäisi reagoida juristien välityksellä.

tapio_o_neva

1990-luvun alussa suuri osa laitospaikoista suljettiin säästötoimena. Tämän vuoksi avohoitotapauksia on paljon vapaana kadulla. Nämä varat menevät nykyään lasten erityisopetukseen, koska äitien elämäntapa on niin vapaamielinen, että koulujen otetta on ollut tiukennettäva.

Tuttu

"Muussa tapauksessa on kysymys niin karkeasta kunnianloukkauksesta, että kyseessä onkin oikeustieteellinen tapaus, johon pitäisi reagoida juristien välityksellä."

Varmaan meillä ennen pitkää onkin lainsäädännössä sellainen yleisen syytteen alainen rikosnimike kuin kollektiivinen kunnianloukkaus sakon uhalla pyhinä pidettäviksi säädettyjä valtiollisia instituutioita kohtaan, vai mitä tarkoitat?

Tuttu

Ei ole kysymys houreista. Bäckman vain näkee asiat tuolla tavalla (vaikka esittää ne ehkä hieman värittyneesti), eikä edes ole ainoa syntyperäinen suomalainen, joka näkee ne niin.

Jos nyt sitten suomalaisten enemmistö on kyvytön ymmärtämään sitä, että Bäckmanin tulkinta on paitsi mahdollinen, myös rationaalinen ja looginen, ja sellaisena missä tahansa ei-suomalaisessa ympäristössä välittömältä uskottavuudeltaan aivan eri luokkaa kuin Suomessa vallitsevan nationalistis-valtiollis-kepulaisen kansallisuskonnon mukainen, mistä tämä kertoo paitsi suomalaisten enemmistön kekkoslandian ajoilta periytyvästä näköalattomuudesta ja siihen yhdistyvästä poikkeuksellisen katteettomasta erinomaisuusharhasta?

makemäki

Bäckman sotkeutuu ennen pitkää omiin ympyröihinsä ja venäläisetkin ymmärtävät miekkosen kylähulluksi. Näin kävi jo Anton-pojan jupakassa.

Dosentti vetäytyi häntä koipien välissä, kun tilanne karkasi täysin suhteettomaksi, kuten uhkailuksi kolmannesta maailmansodasta. No jaa, tiedä hänestä, jos Suomessa ei olisi Hornetteja, olisiko Anton ehkä siepattu väkisin Venäjälle näyttävällä kommandoiskulla.

Köndös

... kun mainitsemasi henkilöt vertauksesi takia siellä pyörivät.
Hei ihan oikeesti: ei Backmania voi verrata kuin ehkä korkeintaan Siitoimen Pekkaan ja silloinkin melkein kolahtaa sympatiat Pekan puolelle (RIP) sillä hän oli sentään välillä edes hauska ;-)

Tuttu

"Suomi-kuva uhkaa vääristyä pahasti Venäjällä, koska Bäckman saa liikaa huomiota Suomen viranomaisten vaietessa tapauksista."

Eiköhän tämä ole Suomen viranomaisten halun mukaista?

Nimittäin eikö meillä muussa tapauksessa olisi valtion palkkaama venäjänkielentaitoinen tiedottaja, joka huolehtisi oikeellisesta tiedotuksesta venäläisiin tiedotusvälineisiin?

Vai olisiko niin, että täällä eletään sellaisessa luulossa, että tiedottaminen on tarpeetonta, koska kun Venäjän tiedotusvälineet ns. ovat valtiollisessa kontrollissa, kansalaiset tulkitsevat niiden joka tapauksessa valehtelevan eivätkä kiinnitä niihin mitään huomiota?

(Mutta vaikka Suomessa on pitkälti sama tilanne, on täällä kosolti sellaista väestöä, joka kaikesta huolimatta seuraa suomalaisia tiedotusvälineitä.)

Vai olisiko niin, että on katsottu, ettei valtion tuottavuusohjelma mahdollista kenenkään palkkaamista huolehtimaan tiedottamisesta?

Zoltan

http://fi.wikipedia.org/wiki/T%C5%A1uudit

Venäläiset ovat halventaneet näitä yleviä ja kauniita Tsuudeja.

Venäjän synty keskittyy nimenomaan Pietarin ja Karjalan ja Inkerin seuduille.

"Venäjän perustamisesta kertovassa kronikassa tšuudit mainitaan yhdessä slaavien ja viikinkien kanssa Venäjän perustajiksi"

Tässäkö syy halventavaan nimitykseen Tsuhna, jolla viitataan Suomalaisiin.

AllanH

Suomen valtion virallinen propandalaitos käyttää pikkunilkki-ilmiantajaa herjatakseen yksilöä, josta kaikkivoipa Valtio ei pidä. Väärät mielipiteet ovat aina Vihavaisen kaltaisille tyypeille vaarallisia koska he kyseenalaistavat viranomaisten rajattoman vallan ja propagandan joita nämä itä-eurooppalaiset vihavaiset palvovat totuudesta ja oikeudesta välittämättä. Suomi ei ole länsimaa, kuvottavaa politiikkaa tuo toisinajattelijoiden vastainen propaganda.

osmo-virta

Jos puhuu perättömiä eli valehtelee ei se kuulu ihmisoikeusarvoihin. Väärin sellaista on puolustella "ihmisoikeusarvoilla". Sananvapaus ihmisoikeusarvona on aivan jotain muuta. Tosiasioita ei saa tahallisesti vääristellä.

Jos Suomessa joku Venäjän kansalainen puhuisi kaikkea roskaa ja palturia omasta maastaan ja media hekumoisi ja levittelisi hänen juttujaan, luulenpa, että Putinilla olisi Tarjalle asiaa ja aivan syystäkin. Ja mitäpä sellaiselle henkilölle kävisikään takaisin palattuaan?

Tuttu

"Jos Suomessa joku Venäjän kansalainen puhuisi kaikkea roskaa ja palturia omasta maastaan ja media hekumoisi ja levittelisi hänen juttujaan, luulenpa, että Putinilla olisi Tarjalle asiaa ja aivan syystäkin."

Miksihän näitä tämmöisiä Venäjän kansalaisia ei ole viime aikoina ollut äänessä yhden yhtäkään? Silloin kun on ollut, kovin vähäisellä hekumoinnilla ei totisesti ole päästy. Mutta jopa Hautalan ja kumppanien FINROSFORUMilla on nykyään kovin hiljaista.