Torstai 27.6.2019

Ruandalaispappi sai tuomion joukkotuhonnasta

Luotu: 
11.6.2010 13:43
Päivitetty: 
11.6.2010 13:52
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Itä-Uudenmaan käräjäoikeus katsoo, että Francois Bazaramba on ollut mukana johtamassa oman ruandalaiskylänsä veritekoja Ruandan suuren verilöylyn aikana keväällä 1994.

Itä-Uudenmaan käräjäoikeus on tuominnut Suomessa asuvan ruandalaispastorin Francois Bazaramban, 59, elinkautiseen vankeuteen joukkotuhonnasta, kertoo Yle uutiset. Kyseessä on Suomen - ja tiettävästi kaikkien Pohjoismaiden - ensimmäinen joukkotuhontatuomio.

Oikeus katsoo, että Bazaramba on ollut mukana johtamassa oman ruandalaiskylänsä veritekoja Ruandan suuren verilöylyn aikana keväällä 1994.

Kolme kuukautta kestäneessä kansanmurhassa Ruandan kiivasmielisin hutuväestö surmasi kaikkiaan 800 000 tutsia ja maltillista hutua. Porvoossa syytettynä ollut ja nyt elinkautistuomiontuomion saanut Bazaramba kiistää edelleen syyllisyytensä jyrkästi.

Osan syytteistä käräjäoikeus hylkäsi. Lisäksi kahden todistajan kertomukset jätettiin huomioimatta, koska käräjäoikeuden mukaan ne oli hankittu kiduttamalla.

Koko oikeusprosessi on kestänyt yli kolme vuotta: poliisin esitutkintaan kului kaksi vuotta, ja käräjöinti vei yli vuoden. Juttua istuttiin kahteen otteeseen myös Afrikassa. Syytetty osallistui Afrikka-istuntoihin tietoliikenneyhteyksien avulla Vantaan vankilassa.

Jutun käsittely jatkuu hovioikeudessa.

Aamulehden mukaan Ruanda-oikeudenkäynti on toistaiseksi maksanut Suomelle ainakin pari miljoonaa euroa.

Oikeusministeriö on jo aiemmin arvioinut, ettei oikeudenkäynti ole Suomessa ennätyskallis. Paljon rahaa nielevät esimerkiksi myös pitkät ja monimutkaiset talousrikosjutut.

Henkilöt: 
Paikat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Hannu Mikael

Brax pesi sen Ruandan kansanmurhasta parin miljoonan euron oikeusprosessilla puhtaaksi, ja sadoista tuhansista syyllisistä yksi saatiin Suomen valtion ylöspitoon vajaaksi kymmeneksi vuodeksi. Alustavasti.
Ruandan luovutuspyynnöstä huolimatta.
Prosessi jatkuu hovioikeudessa.

TapioTTT

Miksi ihmeessä suomalaisen veronmaksajan pussista maksellaan kaikenlaisten ulkomaalaisten rikollisten ja kansanmurhasta tuomittujen "näytösoikeudenkäynnit" olisiko näin että meidän eräällä tavalla rikollisia hyysäävä oikeudenkäyntikäytäntö todellisuudessa imee vaarallisia ulkomaalaisia rikollisia maahamme.

Tämäkin mainittu Ruandalaistapaus kävelee jonkun vuoden kuluttua porvoon katuja vapaana miehen aivan kun mitään ei olisi tapahtunut.

On käsittämätöntä yleensä että suomalaisten olisi sekaannuttava kaiken mailman rikos-sotkuihin josta viulut maksaa aina suomalainen syytön veronmaksaja.
Tämä koko Ruanda oikeudenkäynti "farssi" on todellinen pohjanoteeraus vihreiden Braxin oikeuspoliiittisessa historiassa

MikkoLahti

Uskon että käräjäoikeus teki virheratkaisun.

Onko näyttöä? Mihin tuomio perustuu?
Vaikea uskoa että Jeesuksen Herraksi tunnustava pastori olisi mikään massamurhaaja.

Toivottavasti hovioikeudessa totuus tulee paremmin esille.
Afrikkalaisessa vihakulttuurissa on vaikea saada rehellisiä todistajia.

Jeesustakin vastaan haettiin vääriä todistajia jotka antoivat ristiriitaisia lausuntoja,ks. Mark. 14:56-59

Onneksi viimeistään Jumalan viimeisellä tuomiolla
http://portti.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=231490

annetaan oikea tuomio niin tuomareille kuin syytetyillekin,ks. Ilm. 20:11-15

Mikko Lahti
saarnaaja
http://www.pp.kpnet.fi/mila

roppakauppa

Ei näköjään mene jakeluun, että kyse on OIKEUDESTA, JOKA TÄSSÄ ON VOITTANUT. Se on kevyesti parin miljoonan euron arvoista. Se, joka murhaa muita ihmisiä, joutuu vastuuseen teoistaan, maksoi mitä maksoi. Olen mielelläni sellaisessa valtiossa, joka satsaa tuohon rahaa. Halvennat oikeutta ruikuttamalla jostain euroista! Alennat itsesi Hutujen, yms. muiden murhaajien tasolle.

TapioTTT

Jaa ettäkö kustannukset on loppu, voi sentään kun naivia ajattelua eihän miehen puolustus tätä tähän jätä kaikki lailliset ja "laittomat" valituskeinot varmuudella käydään läpi. vaikka jos mahdollista kahdesti.
Eihän miestä puolustavat juristit "kultamunaa" käsistään päästä.

TapioTTT

Miehen oikeusavustajat suosittelevat luonnollisesti valituksen hoviin ja sitten korkeampaanoikeuteen jonka päätös ( hymyityttää) on oleva mikä on.
Tämän jälkeen meillä veronmaksajilla on yksi ulkomaalainen pysyvä sosiaalielätti lisää jota ei kyetä maasta karkoittamaan.
Lisääntyvä trendi sanoisin.

Pentti Perusinssi

Miksi tämä koko oikeudenkäynti piti vängällä järjestää suomessa suomalaisten rahoilla? Ruotsalaiset pistivät vastaavan jutun Ruandaan mihin tämäkin olisi kuulunut, eikö? Ettei vain kukkahatut rohmunneet tätä meille siksi että elinkautinen ei tarkoita meillä samaa kuin muualla? Ja tuostakin on pian puolet istuttu ja voi anoa ehdonalaiseen pääsyä ja pääsee yhteiskuntamme maksamaan vuokra-asuntoon nauttimaan eläkepäivistä, suomalaisen maksajan piikkiin tietenkin. Tietääkö kukaan oikeasti mistä asti meillä on alettu hoitaa kansainvälisiä sotarikos-oikeudenkäyntejä? Ja millä lailla tuppukylä-Porvoon käräjäoikeus on niihin erikoistunut? Ja eikö maksajilta lysytty mitään kun koko oikeus reissasi useaan kertaan ympäri afrikkaa? Ihan oikeasti, kuinka kauan uskotte että meillä on näihin moninaisiin kesteihin varaa? "pidennetään työuria" ei kelpaa vastaukseksi.

Trapetsi

Jos on todettu syyllistyneen kansanmurhaan, niin eikö tällainen tapaus kuuluisi kansainvälisen tuomioistuimen
tuomittavaksi?

Kertoisiko joku, miksi suomalainen oikeuslaitos selvittää vieraan maan kansanmurha-asiaa?

Miksei tämä ole Haagissa tai kun nyt on annettu tuomio asiasta, niin eikö jo olisi aika lähettää Haagiin?

En ymmärrä.

attila

Nämä Afrikka-asiat ovat sellaisia joiden haltijat ovat pelanneet itselleen vapaan rahankäyttömahdollisuuden.
Asianajajille palkkiot, virkamiehille matkat ja päivärahat.
Kelpaahan se siinä missä 300 000 eur laskut pörssijutuissa.
Nämä ovat ikäänkuin juristien Nokia-optioita.

PAP

astetta monikulttuurisempia, hallituksen monikulttuurisuuden lisäämisohjelma toimii olemme saaneet ensimmäisen massamurhaajan.

Mitäs muuta ruandalaisella kulttuurilla olisi meille tarjota, joka edistäisi demokratiaa, sananvapautta, ihmisoikeuksia, tasa-arvoa, hyvinvointia, tiedettä ja tutkimusta? Tai afrikalla yleensä? Aivan, keksiikö kukaan???

Minkähän seurakunnan pappi tämä murhaaja on? Ruandassa oli lukuisia macheetan kanssa naisia ja lapsia viilteleviä pappeja, vai pitäisikö sanoa huippuosaajia herran armosta.

Teologisesti varsin mielenkiintoinen tapaus, joko jumala on sairas perverssi(muistakaamme hänen edusmiehensä katolisten pappien pikkupoikien panemiset) tai kaikkivoipaa ei ole olemassa kuin korviemme välissä.

PAP

heidän ansiosta meillä on jumalaton lasku ja lisää tulee kun käydään kaikki oikeusasteet läpi ja lisäksi saimme massamurhaajan lopunelämäänsä elätettäväksi.
Oikeudella ei ole hintaa....

PauliVahtera

Yle kertoi tänään, että Ruandan perheministeri sai elinkautisen osuudestaan Ruandan kansanmurhaan

Braxin miljoonaoikeudenkäyntiä perusteltiin sillä, että pappi ei saisi oikeudenmukaista kohtelua, jos hänet palautetaan tuomittavaksi Afrikkaan. Siis afrikkalaisten aliarvioimista ja puhdasta eliitin rasismia.

No nyt se nähtiin, että afrikkalaiset ovat fiksua väkeä.

YK:n asettama Ruanda-tuomioistuin tuomitsi perheministerinä toimineen naisen Pauline Nyiramasuhukon perjantaina elinkautiseen vankeuteen. Oikeus katsoi hänen syyllistyneen muun muassa kansanmurhan suunnitteluun ja raiskauksiin kehottamiseen.

Oikeudenkäynti häntä vastaan kesti kymmenen vuotta. Jahka vieläö Korkein oikeus käy Ruandassa, niin 10 vuotta varmaan menee Suomessakin.