Perjantai 23.3.2018

HS: 8250€/kk - virkamies nosti omaa palkkaansa?

Jaa artikkeli:
Luotu: 
1.7.2010 08:41
Päivitetty: 
1.7.2010 08:45
  • Kuva: Valtteri Varpela / Uusi Suomi
    Kuva
    Eduskunnan johtavat virkamiehet saivat vuoden sisällä yli 20 prosentin palkankorotukset.

Eduskunnan hallinto-osaston johtavat virkamiehet ovat saaneet vuoden sisällä yhteensä yli 20 prosentin palkankorotukset, kertoo Helsingin Sanomat.

Esimerkiksi asian valmistelija ja esittelijä ovat itse saaneet kaksi palkankorotusta, joiden jälkeen valmistelija saa palkkaa 7250 euroa ja esittelijä 8250 euroa kuukaudessa.

Neljä johtotason virkamiestä muilta osastoilta teki korotuksista harvinaisen kantelun kansliatoimikunnalle keskiviikkona. He perustelevat kannetta muun muassa valmistelijan ja esittelijän esteellisyydellä.

Helsingin Sanomien mukaan samat virkamiehet saivat tuntuvan palkankorotuksen jo viime vuonna eduskunnan palkkauudistuksen yhteydessä. Nyt kansliatoimikunta päätti nostaa palkkoja vielä toiseen kertaan.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

kpyora

Ehkä ei kananta verrata avoimen sektorin vastaaviin palkkoihin. Siinä ei tule kuin paha mieli. Paras vertauskohde on vastaavat virat länsi-eurooppalaisissa maissa. Tosin siitäkään ei tule kuin paha mieli.

Ruikuttajilta unohtuu yleensä se, että EU on aidosti avoin työmarkkina. Jos ylempien virkamiehien palkkoja ei saada kuntoon, ei meillä ole kohta päteviä ylempiä virkamiehiä. Jo nyt on joillakin aloilla pahoja rekrytointiongelma.

iTri343hb

"johtavat virkamiehet ovat saaneet vuoden sisällä yhteensä yli 20 prosentin palkankorotukset,"

Eipä taida eläkeläinen nähdä korotuksia, joilla olisi mitään merkitystä todellisen inflaation taltuttamiseksi.

Inflaatio on vero, joka menee yksityisen rahaa luottoina luovan tahon taskuun. Se on piilovero siksi, että 95% kansasta ei tajua sitä veroksi.

Lainarahalla operoivan orpokansan kohtalo on kova muutenkin, siihen vielä päälle 700.000 tyhjäntoimittajavirkamiestä kovilla palkoilla.

Asiantuntijoita ja Erikoisasiantuntijoita tekemässä ei mitään kenellekään hyödyllistä/tuottavaa: Paperia arkistoon ja sieltä silppuriin, palavereja, miittinkejä ja kongressiristeilyitä.

On tämä kansakunta.

_Ö_

"EU on aidosti avoin työmarkkina"

Olisiko aika tehostaa virkamiesten kilpailutusta ja rekrytointia muista EU-maista?

Kuten joku jo totesi: kun ahtaajat haluavat 3,5 se on ahnetta. Kun rekrytointiongelmainen ruikuttaja saa 20, tai 50 niin kuin Ylen johtaja, se on vaan pakko maksaa.

Toiset saavat, koska pystyvät kiristämään (ahtaajat, alkon myyjät), toiset saavat vain paskaa niskaan ja puhetta velvoittamisesta työhön (sairaanhoitajat). Kolmannet tyytyvät nostamaan omaa tai hyvän veljen palkkaa.

Pentti Perusinssi

On näiltä herroilta unohtunut kokonaan. Yksityisellä puolella toitotetaan "malttia" joka paikassa ja aidan toisella puolella asuu ahneus. En ole kateellinen mutta minusta meillä on asiat menneet tämän ahnehtimisen johdosta nurinpäin. Nuorten eräs unelmien työpaikka on julkinen sektori, ei YT-potkuja kuin ääriharvoin ja jättikorotukset ja vähän töitä. Muualla suomen ulkopuolella unelmoidaan aivan toisenlaisista työpaikoista. Vaikka kunnan virkamiehet hokevat mantraa "kyllä meilläkin on kovaa ja kiirettä nykyisin" ovat vielä kaukana yksityisen työnantajan meiningistä. Tämä kaikki tekee minut, ei vihaiseksi vaan surulliseksi. Ihmisistä on hävinnyt kaikki nöyryys (en tarkoita nöyristelyä). Vain oma etu on tärkeää vaikka puheissa höpötetään sekavia "yhteisöllisyydestä".

_Ö_

Maailmassa on paljon vaikeita mutta huonostipalkattuja töitä.

Ahtaajan "iso" palkka on vielä OK, koska ammatti on suhteellisen avoin. Kateuden paikka on pikemmin silloin, kun on käsin järjestetty työpaikka kaverille. Valtiovallasta näitä löytyy paljon, tulee mieleen Eva Biaudet vähemmistövaltuutetuksi ja Unkarin suurlähettiläs Jari 'kopiogradu' Vilén.

Hannu Mikael

Ahneudella ei näköjään ole mitään rajaa eduskunnassakaan.
Sitäkin sopii kysyä, mitä hyödyllistä nämä eduskunnan johtavat virkamiehet tuottavat?

Kyseessä on samanlainen suuripalkkaisten tyhjäntoimittajien linnake, kuin Suomen Pankki.
Oliko presidentin puoliso mukana tyytyväisenä vaikenemassa?

Niinistö on kykenemätön hallinnoimaan edes eduskunnan virkamiehiä, ja hänestä haaveillaan maan presidenttiä...

mikaelkotila

Virkamieshelvetti repeää ja kansakuntamme ajautuu pahempaan kriisiin kuin Kreikka ikinä. Byrokratialla ja virkamiesten palkkojen verotuloilla ei velkavaltiota elätetä..

Jos tämä hallintorakenteemme ei rupea pikkuhiljaa muuttumaan kestävämmälle pohjalle, alan etsiä itselleni parempaa loppusijoituspaikkaa. Silläkin uhalla, että lähden maahanmuuttajaksi jonnekin järkevämmän ja toimivamman byrokratian maahan. Esimerkkinä Sveitsi. Siellä tosin työperäinen maahanmuutto toimii kuten pitää, ja suomalaista kielitaitoista koulutettua väkeä arvostetaan niin palkassa kuin verotuksessa.

Oxensuxenstjärna

www.muutos2011.fi herätkää ihmiset (vartiotorni kaatuu)...
Näistä omaantaskuun kerääntyvistä päätöksistä ja sopimuksista pitää tehdä loppu.Myös polittiset hyvävelivirat jotka "kuuluvat" jollekkin puolueelle...huhhuh ja näitä vaan katsotaan sormien läpi nykydemokratiassa?

marko.lehti

vastuu tapahtuneesta kuuluu hallituspuolueille. kyvyttömät pyrkyrit eivät ole pystyneet edes omaa urheilukerhoaan valvomaan.
korkeiden virkamiesten eduksi on toki laskettava että ansiokkaasti ja sääliä tuntematta valtion palveluksessa olleet siivooja rouvat ulkoistettiin (saivat kenkää)
näillä säästöillä sailakset ynm kumppanit rahaa toisilleen jakavat.

Silent cartographer

Tällainen toiminta aiheuttaa sen että kansalaisen yhteiskuntamoraali heikkenee. Miksi en kiertäisi veroja aina kun se on mahdollista jos päättäjätkin vetävät omaan pussiinsa mitä härskimmällä tavalla? Tästä voi tietenkin vetää sen johtopäätöksen että Kansalaisen™ itseisarvo on nolla. Ja kun nämä kaikki 5,4 milj nollaa ynnätään yhteen on tuloksena edelleenkin nolla. "Viis kansasta, me ollaan vallassa nyt, ja seuraaviin vaaleihin palkataan taas mediajulkisuuskonsultit nostamaan profiilia."

Pakolaisten positiivinen syrjintä, kieliterrori, mielipidetuomiot jne. antavat ymmärtää että Suomen kansalaisen perusoikeuksien yli voi kävellä sumeilematta. Ja nyt on kaiken kukkuraksi suunnitteilla "viharikos" jolla tietenkin pyritään estämään poliittisesti korrektien totuuksien kritisointi.

_Ö_

Toisille 20%, toisille 0,55%. Sen jälkeen ne, jotka saivat 20% valittavat, kuinka palkkojen nousun takia yleiskorotuksista pitäisi luopua kokonaan ja itse asiassa palkkoja pitäisi laskea.

Sen jälkeen joku muu valittaa, kuinka vaikeaa on rekrytoida päteviä *johtajia*, minkä vuoksi *johtajien* palkkoja pitää nostaa. Minkä jälkeen palkkakuri on jälleen repsahtanut ja EK vaatii sen korjaamista.

Näkeekö joku muukin tässä jonkun kuvion?

Muunkin kuin sen, että johtajien kehnoutta selitetään *vain* 20 prosenttia vuodessa nousevalla palkalla?

Ja sitten kun joku taas väittää että korkeiden virkamiesten palkka ei ole minulta pois, niin tekisi mieli kysyä, että onko sairaanhoitajien ja lääkärienkö palkka on?

Varatuomari

Eduskunnan puhemiehillä on työnjako ja tämä korotus kuului varapuhemies Tarja Filatovin vastuualueeseen. Jos asiasta vastuullista poliitikkoa haluaa osoittaa sormella, niin tällä kertaa syyllinen löytyy siis SDP:stä, ei hallituspuolueista. Ehkä Filatov vain osoitti "solidaarisuutta" kunnon ay-demari-tyyliin, kun "toverit" pyysivät reiluja palkankorotuksia.

Allekirjoittanut

Meitä suomalaisia on verraten vähän ja suomalaisten kohtalo on meidän omissa käsissämme. Suomalaisuuden vaaliminen edellyttää sitä, että Suomi jaetaan kahtia:

1) Pääkaupunkiseutuun, kutsukaamme sitä vaikka nimellä Suomalia
2) ja Suomeen, jossa lopetetaan vanhan hallinnon suomalaisiin kohdistamat sortotoimet, kuten pakkoruotsitus, humanitaarinen maahanmuutto ja väestön islamilaistaminen.

Vanhan Suomen vastuut ja velat kuuluvat tietysti Suomalialle, joka katsotaan Suomen seuraajavaltioksi.

sakari_j

yläpään palkkakehitys on ollut eri "lamoista" huolimatta positiivista ja tasaisesti nousevaa. Toki välillä tulee joidenkin kohdalla pikku hyppäyksiä, muttei sentään mitään tiikerinloikkia:)

Onko joku muuten viimeisen parin vuoden aikana edes kuullut että virkamiesten palkkoja pitäisi jäädyttää, saati alentaa?

Yhä paisuvan julkisen hallinnon palkkoja varten otetaan napisematta ulkomailta lainaa, erilaisten veroluontoisten maksujen kautta kun ei meinaa millään kertyä tarpeeksi (pitäisiköhän alentaa / kiristää vaihteeksi vaikka liikennenopeuksia, sakkotuotot varmaan budjetoitava suuremmiksi jatkossa!).

Olisiko tuoretta tilastoa julkisen sektorin palkkojen kehityksesta esim. 10 - 15 vuoden jaksolta???