Maanantai 24.6.2019

AL: Käräytä naapuri - saat rahaa

Luotu: 
13.7.2010 08:16
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Jos taloyhtiöiden asukkaat alkaisivat kerätä parkkisakkoja itse, he saisivat rahat taloyhtiölle.

Taloyhtiöt voivat itse valvoa pysäköintiä ja periä maksuja väärinpysäköidyistä ajoneuvoista, kertoo Aamulehti. Korkeimman oikeuden maaliskuussa tekemän ratkaisun perusteella pysäköintiä voi valvoa muukin kuin siihen erikoistunut yritys.

Pysäköintiä valvovat yritykset eivät nykyisin peri taloyhtiöiltä maksuja valvonnasta. Sen sijaan ne rahoittavat toimintansa virheellisistä pysäköinneistä kertyvillä maksuilla.

Jos taloyhtiöt keräisivät maksut itse, ne saisivat pitää myös tulot. Suomen kiinteistöliiton lakimies Joel Sariolan mukaan valvonta ei kuitenkaan olisi taloyhtiöille merkittävä tulonlähde.

Sariola muistuttaa, että naapureiden toisilleen kirjoittamat maksut voisivat rikkoa naapurisovun.

Lainsäädäntöneuvos Jaakko Rautio oikeusministeriöstä sanoo lehdessä, että ei ole kuullut taloyhtiöistä, jotka valvoisivat pysäköintiä itse.

 

Jaa artikkeli:

Kommentit

PetSu

Voiko nimikkeillä kikkailla tällaisessa asiassa?

Lakipykälä kertoo, että sakotusoikeus on ainoastaan viranomaisella.

Tuo ei olekkaan sakko, vaan virhemaksu. Nyt sitten voi käräyttää naapurinsa ja vaikka puolisonsa.

Mistähän yhteydestä tämä paljastui erittäin hyvin organisoiduksi toiminaksi? Eihän siinä ole kuin 20 vuotta ja listoja pidetään kassakaapeissa.

Eikö autoilijoiden kyykytys jo riitä?

kpyora

En vieläkään ymmärrä KO:n perusteluja asiassa, minusta ne eivät kestä.

Huolestuttavaa tässä on, ettei edes kunnallisten parkkipirkkojen ammattitaito riitä toimintaan! Miten voi kuvitella, että joku sattumanvarainen kaveri kadulta pystyisi siihen.

PetSu

Oli pitkä paku lainassa ja piti päästä syömään. Sain sakon, kun ko. B kortilla ajettava auto ei mahtunut ruutuun. "Pirkon" mielestä auto olisi kuulunut 500 metrin päässä olevaan rekkaparkkiin. Lappu revittiin vasta toimiston esimiehen toimesta, joka luki asian kirjasta.

Miten joku kerrostalokyttä voi tietää miten tuollaiseen pitkään pakuun tulee suhtautua, kun se ei mahdu missään normaaliin ruutuun.

Tietääkö kommentoijat tarvitseeko maksaa kahdesta ruudusta, jos autossa on esim. peräkärry perässä ja se on vetokoukussa kiinni? Miten uskotte kerrostalokytän (rikemaksuksuoikeudella)asiaan suhtautuvan?

Tällaisia oikeuksia ei pidä sallia kellekkään muulle kuin viranomaiselle. Vain siksi, että sopu säilyy ja jonkinlainen ammattitaito eikä kaunojen vuoksi aleta "lappusotasille"

Mahdoton ajatus. huh huh.

HeimoV

On varmaan hyvä asia, että taloyhtiö voi itse sakottaa väärinpysäköijiä, mutta onko kukaan ajatellut, mitä se tuo tullessaa?

Taloyhtiön ilmapiiri saattaa muuttua hyvinkin huonoksi, kun kyttääjät pääsevät oikein kunnolla vauhtiin. Jo nyt pelkkä huomautuslappu joidenkin ihmistyyppien autonlasissa saa aikaan raivoreaktion, niin entä kun lapussa on vielä 40 eur maksukehoitus?

No voi olla, että loputkin laittomat aseet suomessa löytyy tälläkeinoin.

Onnea taloyhtiöt valitsemallanne tiellä, kiristäkää valvontaa mutta pitäkää järki mukana.

r.laine

nyt saadaan tahallinen väärinpysäköinti aisoihin ja pääsee
maksetulle paikalleen.
kauppakeskuksiinkin tulee tilaa, kun väärinpysäköinti
vähenee.
kenenkäänhän ei tarvitse sakkoja maksaa, jos pysäköi
oikein.
Jotkut vaan haluavat näköjään pysäköidä miten huvittaa.

Aimo Ajattelija

Joo - eihän ne Parkcomit ja muut sheriffitoimistot ole ikinä sakottaneet väärin perustein. Taitaa olla rosiksessakin pari tapausta vetämässä missä joku on saanut sakon pysäköityään omaan parkkiruutuunsa. Itsekin tunnen pari tapausta missä on saanut käräjillä uhkailla ennen kuin ovat suostuneet peruuttamaan aiheettoman sakon.

"Kenenkäänhän ei tarvitse sakkoja maksaa, jos pysäköi oikein." Ei niin, jos on varaa käräjöidä.

Varjojen mies

Tuttu nimi taas kaiken takana.

Kun sitä lakia yksityisestä pysäköinnin valvonnasta ei saada aikaiseksi. Ei sitten millään.

Suomi saadaan sirpaleiksi nykyisen hallituksen Vihreiden toimesta. Kaikki tiedossa olevat kansaa repivät menettelyt käytetään hyväksi.

Eikä kansa opi. Ei sitten millään. Kuka muuten niistä hometaloista on vastuussa ja paljonko Suomelle koituu tappioita tästä Vihreiden vaatimasta energiansäästömenetelmästä?