Maanantai 20.5.2019

Kaikkosen Karjala-puheesta tuli sotku

Luotu: 
19.7.2010 18:05
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Kansanedustaja Antti Kaikkonen vaatii valtiojohdolta jämäkämpiä otteita maanostoasiassa.

Kansanedustaja Antti Kaikkonen (kesk.) ihmettelee Karjalan palauttamista vaativien tahojen yritystä valjastaa hänet palauttamisvaatimusten keulakuvaksi. Ihmetyksen on aiheuttanut tiedote, joka lähetettiin Kaikkosen Heinjoen pitäjäjuhlassa pitämästä puheesta.

Aluepalautus ry:n entisen tiedottajan Lasse Koskisen lähettämässä tiedotteessa vihjaillaan Kaikkosen vaativan Suomen valtiojohdolta toimia palautusneuvottelujen aloittamiseksi Venäjän johdon kanssa, vaikka asiaa ei suoraan esitetäkään. Kaikkonen kertoo Uudelle Suomelle, että hän itse ei ole tiedotetta nähnyt eikä myöskään pyytänyt sen lähettämistä tiedotusvälineille.

-Voisi kyllä olla korrektia kysyä puheenpitäjältä, ennen kuin alkaa laajasti tiedotella, kummastelee Kaikkonen Uudelle Suomelle.

Kaikkonen ei itse ollut nostamassa julkisuuteen palautuskysymystä. Hänen Heinjoella pitämänsä puhe keskittyi enemmän venäläisten maanosto-oikeuteen, ja tästä asiasta hän lähettikin Suomen Tietotoimistolle tiedotteen. Kaikkosen kotisivuilta löytyvässä tiedotteessa ei mainita Karjalan palauttamista.

Kaikkonen on kummissaan lähinnä Markpoint-viestintäpalvelun nimissä toimivan Lasse Koskisen tiedotuspolitiikasta, ei tiedotteen sisällöstä. Kaikkosen mielestä Karjala tulisi palauttaa Suomelle.

-Kyllä se on unelma, jota en haluaisi tappaa, sanoo Kaikkonen Uudelle Suomelle.

”Palauttamisasia ei ole ajankohtainen, sillä naapurin puolella siihen ei ole halua”

-Mutta mitään en ole vaatimassa. Palauttamisasia ei ole ajankohtainen, sillä naapurin puolella siihen ei ole halua. Nykytilanteessa en usko, että myöskään Suomen johto ottaisi asiaa omakseen, kansanedustaja selventää.

Sen sijaan Kaikkonen vaati puheessaan valtiojohdolta puuttumista venäläisten maakauppoihin liittyviin ongelmiin.

-Tasavallan presidentti Tarja Halosen on syytä ottaa venäläisten maakauppoihin liittyvät ongelmat esille Venäjän presidentti Dimitri Medvedevin Suomen-vierailun yhteydessä. --- Nykytilanne on sikäli kohtuuton, että venäläiset pystyvät ostamaan maata Suomesta, mutta suomalaisten on lähes mahdotonta ostaa maata Venäjältä. Suomen on edellytettävä vastavuoroisuuden toteutumista jatkossa, lateli Kaikkonen puheessaan.

-Jos näitä epäkohtia ei saada korjattua, on venäläisten maanostot Suomessa syytä viheltää poikki. Suomen valtiojohdon on nyt entistä jämäkämmin puututtava asiaan. Nykymeno ei voi jatkua, hän jatkoi.

Kaikkosen mukaan Karjala-puheet eivät "missään nimessä" ole vaalitemppu, vaikka hän myöntääkin maininneensa palauttamisasian siksi, että se ihmisiä kiinnostaa. Kaikkonen sanoo olevansa monien suomalaisten kanssa samaa mieltä siitä, että Karjala-kysymys ei ole loppuun käsitelty.

Kaikkosen isoisä oli lähtöisin Viipurin läänin Pyhäjärveltä.

Aluepalautus ry on valtakunnallinen järjestö, joka ajaa Suomen viime sotien seurauksena Neuvostoliitolle pakkoluovutettujen alueiden palautusta neuvotteluteitse Venäjän hallusta.

Paikat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

tapio_o_neva

"Kaikkonen hävisi äänestyksen Vanhasen II hallituksen ulkomaankauppaministerin paikasta Paavo Väyryselle äänin 41–36."

Tällaisesta tanssivasta Karjala-aktivistista olisi voinut tulla kehitys- ja ulkomaankauppaministeri Matti Vanhasen toiseen hallitukseen.

Miehessä on upseeriainesta: sodanajan puolustusministeriksi tai kansanhuoltoministeriksi.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Antti_Kaikkonen

Hymiö

Kaikkonen on jäänyt kiinni käsi keksipurkissa joka ei muuten sisältänyt keksejä vaan ihan itselle otettuja euron seteleitä tuhansittain. Toivottavasti tällainen henkilö pudotetaan eduskunnasta loppuiäksi.

Televisiossa tanssiminen ei oikein pyhitä varastamista.

pauliryynanen

Taitavat siitä haaveilevat unohtaa, että siellä asuu sukupolvi, joka pitää sitä isänmaanaan eikä muusta oikein tiedäkään. Miten haaveilijat aikovat heidän kanssaan menetellä? Tehdäänkö heistäkin malliesimerkki sopeuttamisesta tapaan suomenruotsalaiset? Taitaa vain olla niin, että porukkaa on paljon enemmän ja pian meillä onkin pakollinen venäjä ruotsin sijaan. Venäjä on suurvalta ja sillä on suurvallan elkeet, jos jollain kumman tavalla palautus onnistuisi, pian alue otettaisiin takaisin väkisin!

TeroK

Jotain ongelmaa. Nehän ohjattaisiin jonossa saunan taakse ja
siihen malliin. Kaikkihan me tiedämme Pekka Puskan tutkimuksista kuinka alttiita karjalaiset ovat sydän- ja
verisuonitaudeille. Itkumummot tosin pelastettaisiin, koska
niistä tulisi oivallisia vihreitä ja vasureita.

tapio_o_neva

Kymenlaakso ja Etelä-Karjala voitaisiin luovuttaa pesämunaksi, Varsinais-Karjalaksi. Karjalat voisivat keskenään sopia lopusta.

Venäjä voisi luovuttaa Karjalan karjalaisille ja Suomi voisi luovuttaa kaikki karjalaisensa Karjalaan. Näin saataisiin soma itsenäinen Karjala, joka voisi solmia puolutussopimuksen Venäjän kanssa tai liittyä NATO:on.

Oleellisinta olisi kuitenkin se, että Karjala itsenäistyisi Suomesta eikä Suomella olisi minkäänlaisia turvallisuuspoliittisia velvotteita Karjalan suhteen.

Karjalan rajaksi sopisi Kymijoki Turun 1743 rauhan rajan mukaan etelässä.

tapio_o_neva

Jos Kaikkonen valitaan eduskuntaan, tuomitaan rikoksesta ja erotetaan sen vuoksi eduskunnasta, kuka olisikaan hänen varamiehensä?

Jotenkin tuntuu, että Kaikkonen kansanedustajaksi päästyäänkin, mikä olisi näillä Karjala-puheilla ja Nuorisosäätiön luottamustehtävillä ihme, olisi pelkkä optio, joka olisi vain sen varassa, ettei häntä tuomittaisi mistään.

On jotenkin ihmeellistä laiskuutta tai röyhkeää itsevarmuutta, ettei Kaikkosta parempimainen Taiveaho ryhdy enää kansanedustajaehdokkaaksi, vaan jää sopeutusmiseläkeläiseksi suosiosta.

Taiveaho ei varmaan halua elättää kansanedustajan työtä tekemällä eduskunnasta mahdollisesti putoavaa Kaikkosta, vaan lopuksi molemmat ovat hyvin ansaitulla sopeutusmiseläkkeellä.

Kaikkonen saisi ruveta kulkemaan lavatansseissa tai jollain muulla lailla kirkastamaan poliittista ohjelmaansa vaikka steppi- tai lagerikengillä. Hän on ollut kuin Jarmo Korhosen perunakuopassa viime ajat Karjala-kiekaisua lukuunottamatta.

Kannattaa muistaa, että Kaikkosesta olisi voinut tulla Paavo Väyrysen asemesta kehitys- ja ulkomaankauppaministeri, jolloin meillä olisi ulkoasiainministeriössä kaksi yöpakkasministeriä samaan aikaan: Kaikkonen ja Stubb eli myös kauppapoliittinen osasto olisi toimintakyvytön Venäjän suuntaan.

Kaikkonen kehui, että hänen isoisänsä oli luovutetulta alueelta.

Kiihkokarjalaiset ovat aiheuttaneet suomalaisille Venäjän suhteen niin paljon haittaa, että pitäisi varmistaa se, ettei edes neljänneskarjalaisia pääse hallitukseen.

Kiihkokarjalaisuus on jonkinlainen suursuomalainen siionismin laji.

kormister

Länsi-Saksa, Euroopan talousmahtina, meni vararikon partaalle Saksojen yhdistymisen myötä. Suomella, jonka talous on jo valmiiksi kuralla, ei yksinkeraisiesti ole varaa ottaa Karjalaa takaisin. Puhumatta kysymyksestä, mitä tehdä Karjalan nykyiselle venäläiselle väestölle.

Korruptiosta kiinni jäänneen poliitikon, joka olisi eronnut missä tahansa muussa Euroopan maassa, populistiset puheet voidaan jättää omaan arvoonsa.