Perjantai 23.3.2018

Zyskowicz HS:lle: Kerjääminen kiellettävä - kielletäänhän taskuvarkaudetkin

Jaa artikkeli:
Luotu: 
24.7.2010 10:02
Päivitetty: 
24.7.2010 10:16
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Zyskowicz on käynyt kerjuulla itsekin.

Kokoomuksen kansanedustaja Ben Zyskowicz puolustaa voimakkaasti suunnitteilla olevaa kerjäämisen kieltävää lakia Helsingin Sanomien haastattelussa.

Zyskowicz tyrmää HS:ssa aiemmin haastateltujen oikeusoppineiden kommentit siitä, että lakihanke on suunnattu Romaniasta tulevia romanikerjäläisiä kohtaan, joten sen käytännön seurauksena olisi tiettyä etnistä ryhmää syrjivä laki.

Zyskowiczin mukaan Suomessa vastaavia, käytännössä tiettyihin kansanryhmiin kohdistuvia lakeja on jo nyt voimassa Suomessa.

- Voidaan esimerkiksi väittää, että naisten ympärileikkaus on perustuslain syrjintäkiellon vastaista, koska lainsäädäntö käytännössä kohdistuu vain henkilöihin, joiden kulttuuriin ja traditioon naisten sukuelinten silpominen kuuluu, Zyskowicz sanoo.

Hän vertaa jopa kerjäämistä taskuvarkauksiin.

- Suomessa tapahtuvista taskuvarkauksista aivan ylivoimainen osuus on ulkomaisten tekemiä ja näin ollen joku voisi väittää, että laki syrjii ulkomaalaisia.

Syrjisikö kerjäyskielto Romanian romaneja etnisenä ryhmänä? Ota kantaa US-kyselyssä.

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Corvus

Minulla ei yleensä ole käteistä, mutta kerran oli, ja annoin pari lanttia kerjäläisille. He alkoivat vuolaasti kiitellä, ja muutaman minuutin kuluttua huomasin, että lompakkoni oli poistunut taskusta. Menetin matkakortin ja hyvän lompakon. Luottokortteja yms. en tietenkään pidä lompakossa. En kerro missä ne ovat.

kiuru

Tapansa mukaan Zyskowicz hurskastelee. Vai ei ole kielto kohdistettu ulkomaisiin kerjääjiin. Maailman sivu olen törmännyt ihan kantasuomalaisiin "kerjääjiin" eikä kieltoa ole edes harkittu. Tosin kotimaiselta euronpyytäjältä usein puuttuu rahaa bussilippuun, mikä saattaa vaikuttaa tulkintaan. Sorbukseen pyytäminen loppuu luonnollisista syistä, koska Altia lopettaa sen valmistuksen.

Mielenkiintoinen on myös kommentti "kulttuuriin ja traditioon kuuluvasta naisten sukuelinten silpomisesta". Samaan kategoriaan lasken myös kulttuuriin ja traditioon kuuluvan MIESTEN sukuelinten silpomisen.

Ira

Suomalaisille on laadittu viimeisten kymmenienvuosien aikana tuhansittain lakeja, miksi. Onko suomalainen niin vaarallinen eliitille, etta kaikkea taytyy suitsia. Onko kiellon puoltaminen tapa kiusata tavallista kansalaista, joka ei ole tottunut kasiojossa istujiin. Tervetta jarkea on tassakin asiassa syyta kayttaa, eika etsia puolusteluja kivenkoloista. Kun kerjaaminen laitetaan loppumaan, niin silloin se loppuu, vai mista pystykorvesta Helsinkiin muuttajat ovat.

joukahinen

Kokoomuksen lempilapsi.
Milloin sitä ryhdytään valvomaan ja suitsimaan, jopa rankaisemaan vapaamatkustajia?
Mitä on RKP:n apupuolue, hallituspuolue kokoomus asialle tehnyt - ei yhtään mitään.
Paitsi tietty rummuttanut halpahämärätyövoiman lisäämisen puolesta.

PekkaRaukko

Julkinen kerjääminen kadulla on erittäin kunnioitettavaa puuhaa, jos sitä vertaa Benin puoluetovereiden kulissien takana harjoittamaan kerjäämiseen, kiristämiseen ja lahjoman vastaanottoon.
Ensin on kiellettävä vaalirahan ja Thaimaan matkojen kerjääminen. Jos Beniä vielä sen jälkeen kiinnostaa roposet, niin palataan asiaan uudemman kerran.

tapio_o_neva

Minista toimittaja on ymmärtänyt asian juuri oikein. Miksi syntyperäisen puolalaisen, Ben Zyskowiczin, pitäisi olla itsensä elättääkseen kansanedustajana Kansallisen Kokoomuksen avulla, olla eri asemassa kuin NATO-Romanian romanin.

Kokoomus kerjää ja kerää lahjoituksia monta kertaa enemmän kuin kylälliset Romanian romaneita.

Jos haluatte auttaa Romaniaa niin ostakaan Nokian Romaniassa tehty halpakännykkä tai romanialainen Renault, Dacia.

Moniko työväenpresidentti Sauli Niinistöä kannattava kokoomuslainen jo on vaihtanut sinisen Fiat Puntonsa Daciaan?

Kerjäämisen osana rahankeräämistä totesi yhtenä ensimmäisistä kansanedustajista silloinen pääministeri Matti Vanhanen.

Suomen tämän hetken suurin kerjäläinen on Aalto-yliopisto, joka kerjää rahaa akavalaiselta ammattiyhdistysliikkeeltä sekä Helsingin yliopistosta, Helsingin kauppakorkeakoulusta, Teknillisestä korkeakoulusta ja Taideteollisesta korkeakoulusta valmistuneille.

Varusmiehet, varusnaiset ja reserviläiset ovat kerjäämässä vuosittain rahaa Veteraani-keräyksellä sotaveteraanien elämän parantamiseen.

Monet vastaanottavat lahjoituksia ja kerjäävät humanitääriseen apuun mm. Venäjälle ja lähetysmaihin.

Hursti kerjää tukkukaupoilta ja aluekaupoilta ruokaa kodittomille.

Ben Zyskowicz muistuttaa sairasta marksilaista ja täydellistä sosialidemokraattia, jonka mielestä yhteiskunt aon tulonjaossaan niin täydellinen, ettei apua ihmiseltä ihmiselle enää tarvita.

Itse asiassa Zyskowicz epäkristillisesti vastustaa diaakonian johtoajatusta.

ollisaarinen

Kysymyshän on alunperin siitä, että onko meidän pakko sietää häiritsevää ja organisoitua kerjäämistä. Ei ole. Ei julkinen järjestelmällinen kerjääminen kuulu kansalaisvapauksiin. Sossu jalkautukoon kirjoituspöytiensä takaa kerjäläisten luo ja passittakoon oikeisiin osoitteisiin.

tapio_o_neva

No tyhjin käsinkö ja ilman virka-ajan allokoimista virkasossu jalkautuu kaduille Schengenin sopimusmaiden kansalaisten pariin?

Tarvitaan Suomessa sosiaalilainsäädännön muutosta jokaiselle suomalainen pankkikortti jo Romaniassa, jotta tämä yltiösosialidemokraattinen ratkaisu, jotka virkamieskokoomuslaiset kannattavat päästäkseen ihmisistä ja ihmisyydestä eroon, kannattavat.

kyy

Zyskowiczin joustavan "logiikan" mukaan, jos joitakin kiusaa synagogat katukuvassa, ne pitäisi purkaa, sillä tällainenhan ei kohdistuisi vain johonkin kansanryhmään. Käyhän synagogissa kaiketi muitakin kuin juutalaisia.

Mutta mitä tähän loistoideaan sanoo itse Z?

tapio_o_neva

Jotenkin tuntuu, että tämä 6 000 000 ihmisen uhripääoma on aivan väärässä käytössä. Toisin sanoen hengissä selvinneet kapojen jälkeläiset hyödyntävät suoraan ja rehellisesti kuolleiden uhrin myöhempinä vuosisatoina melko kyseenalaisiin poliittisiin hankkeisiin.

Kun sitten näitä väärinkäyttäjiä hieman kritisoidaan niin heti vedetään antisemitismikortti. Eivät kaikki juutalaisetkaan älykkäitä ole, mutta heillä on kasvastustraditio. Israelissa älykkyysosamäärä on Tatu Vanhasen tutkimusten mukaan 94 eli Romania tasoa, Suomessa 98 hieman niin kuin Yhdysvalloissakin ja Koreroissa 104-105.

E. Lankinen

Eli jos kerjääminen kielletään, mikä on rikkeen seuraus?

Saanen ehdottaa:

"Kun on todettu että Suomen kansalainen on harjoittanut luvatonta rahankeruuta, hänet voidaan tuomita korvausvelvolliseksi. Korvauksen määrä tulee mitoittaa arvion mukaan, kuinka paljon hän on luvatonta rahankeruuta harjoittanut."

"Muiden kuin Suomen kansalaisten harjoittama luvaton rahankeruu on kunkin maan kansalaisen oman kotimaan oikeusistuimen asia, joten tuomion täytäntöönpanon ollessa mahdotonta Suomessa, heidät tulee palauttaa mahdollisimman nopeasti kotimaihinsa."

Muita ehdotuksia?