Lauantai 25.5.2019

S-ryhmän jakama raha epäilyttää - Zyskowiczille 1800€/kk

Luotu: 
1.8.2010 08:47
Päivitetty: 
1.8.2010 08:48
  • Kuva: Jenni Tamminen / Uusi Suomi
    Kuva
    Ben Zyskowicz (kok.) sai HOK-Elannon hallintoneuvoston varapuheenjohtajana viime vuonna 21 690 euroa (1800€/kk) erilaisia kuukausi- ja kokouspalkkiota.

S-Ryhmän alueosuuskauppojen päättäjistä yli neljännes istuu myös kunnanvaltuustoissa tai hallituksissa, kertoo Väli-Suomen Median Sunnuntaisuomalainen. Kuntapäättäjiä on osuuskauppojen johdossa ainakin 452.

Eduskunnasta osuuskauppojen hallinnossa on mukana viidennes eli 39 kansanedustajaa. Osuuskaupan päättäjilleen maksamat palkkiot vaihtelevat satasista tuhansiin euroihin vuodessa. Esimerkiksi kansanedustaja Ben Zyskowicz (kok.) sai HOK-Elannon hallintoneuvoston varapuheenjohtajana viime vuonna 21 690 euroa (1800€/kk) erilaisia kuukausi- ja kokouspalkkiota.

Julkishallinnon ja osuuskauppojen henkilösiteet ovat aiheuttaneet syytöksiä siitä, että SOK saisi muita parempaa kohtelua esimerkiksi lupa-asioissa.

Suomen pienyrittäjät ry on toimittanut Euroopan neuvoston korruptionvastaiselle toimielimelle Grecolle ilmiannon rakenteellisesta korruptiosta Suomen kunnallishallinnossa.

Myös oikeusoppineet ovat ihmetelleet S-ryhmän ja kuntapäättäjien läheisiä suhteita. Helsingin kaupunginhallitus on niin täydellisesti osuuskauppa HOK-Elannon edustajiston jäsenten miehittämä, että tilanne vastaa oikeusoppineiden mielestä rakenteellista korruptiota.

SOK suosittelee kauppoja luopumaan edustajistojen jäsenille myönnettävistä henkilökunta-alennuksista. Alennuksista koituu keskimäärin muutamien satojen eurojen hyöty vuodessa.

Kaikki osuuskaupat seinäjokista Eepeetä lukuunottamatta luopuvat edustajiston alennuksista viimeistään ensi vuoden alussa. Sen sijaan hallitusten ja hallintoneuvostojen jäsenet saavat pitää etunsa.

 

 

Yritykset: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

mattikani

Nimimerkillä Lastman on näköjään helppo elää: Kaikkiin epäkohtiin kepulaiset ovat syyllisiä. Sopinee ratkaisuksi silloinkin, jos eukon kanssa tulee känää!

Eiköhän kuitenkin todeta, että jokaiseen osuusliikkeeseen valitaan edustajisto erikseen. Mitään valtakunnallista mafiaa ei siis ole. Ja osuusliikkeen jäsenet suorittavat valinnan. Lastmanin mielestä ilmeisesti kepulaisilta äänestäminen pitäisi kieltää. Olisko tuo ihan sitä rasismia?

Kokonaan toinen asia on se, että joku syskovitsi nappaa 1800 euroa kuussa tyhjästä. Ja sama syskovitsi tietysti moralisoi kovasti kaikkien sosiaalietuuksia ja pitää niitä yhteiskunnan rahojen tuhlauksena. Ja sama syskovitsi ihan häpeilemättä on sitä mieltä, että tuloveron progressio on yritteliäisyyden este.

Voi, voi!!

hoikkapoika

Miksi tuomita toimintaa jossa tavallinen Suomalainen,voi päästä edustajistoon.Se että mukana on poliitikkoja on osa demokratiaa.Mukana lie kaikkien puolueiden edustajia.Miten muissa kauppaliikkeissä on varmistettu demokraattisuus ?Mukava oli taas reissussta nauttia palveluista ja bonuksista.

NisseSalmi

Ei se oikein ole demokratian mukaista että samat tyypit istuvat kahdella jakkaralla kun niinkin tärkeistä asioista päätetään kuin mihin ja kenelle liikepaikkoja kaavoitetaan.

Suomen Pienyrittäjät Ry on oikealla asialla. Jo se että kissa nostetaan pöydälle tullee hillitsemään pahimpia ylilyöntejä tulevaisuudessa. Menneiden virheiden purkaminen onkin sitten vaikeampaa.

Eva-Mia

Ensinnäkään demokratialla ei tarkoiteta sitä, että osuusliike antaa erilaisia taloudellisia etuuksia osuusliikkeen luottamushenkilöinä toimiville poliittisille päätöksentekijöille, jotta nämä tekisivät yritykselle suotuisia päätöksiä:

HOK-Elanto myöntää oikeutettujen kokouspalkkioiden (100 - 21.000 e/vuosi/henkilö) lisäksi oikeudettomia, taloudellisia etuuksia henkilökunta-alennusten (3 - 15 %) muodossa. Näiden lisäksi HOK-Elanto maksaa puolueille puoluetukea kymmeniä tuhansia euroja vuodessa niiden suuruuden mukaan (v. 2009 yht. 33 780 euroa). SDP sai siis suurimpana puolueena eniten rahaa. Vieläkö joku poliitikko väittää, että taloudelliset etuudet eivät vaikuta päätöksentekoon? Jokaisen itseään kunnioittavan ja äänestäjänsä etua ajavan poliitikon tulisi erota tällaisista luottamustoimista. Ainakaan hänen ei tulisi ottaa vastaan yritykseltä oikeudettomia etuuksia kuten esim. henkilökuntatarraa.

Entisen toimitusjohtajan Arto Hiltusen luoma "poliittinen edustusmalli" on todellakin erinomainen. "Se näyttää tuottavan hyvän pohjan päätöksenteolle." hän itse toteaa Vitriini-lehdessä (4/2005).

Jos lähialueella ei poliittisten päätöksentekijöiden tekemien päätösten vuoksi ole kuin S-ryhmän kauppoja, pitää hintakilpailun puute huolen siitä, että hinnat pysyvät korkeina. Tämän on julkisesti vahvistanut myös HOK-Elannon päivittäistavarakaupan päällikkö.

HOK-Elannon etu ei siis ole yhtä kuin sen jäsenten etu. Tuomiojan (SDP) väite siitä, että on vain oikein, että valtuustossa päätetään osuusliikkeen edun mukaisesti asioista, koska sen jäseniä on n. puoli miljoonaa, on todellakin väärä ja lapsellinen. Vaikka olen osuusliikkeen jäsen, niin en halua, että kunnallisina päätökentekijöinä on osuusliikkeen luottamushenkilöitä. Yritysten intressit ovat erilaiset kuin kuntalaisten tai "asiakasomistajan" intressit. Lobbaustoiminta on sen sijaan laillista.

Mitä tulee HOK-Elannon maksamiin bonuksiin niin ne ovat pääasiassa sen jäsenten osuusliikkeelle myöntämää (lainaa) tuotteiden ja palvelusten korkeampien hintojen muodossa (vrt. esim. bensan tai eri matkojen hintoja). Niin sanotut asiakasomistajat eli osuusliikkeen jäsenet maksavat siis itselleen bonuksensa. Mukava on tietysti itselleen säästää ja kokea kuuluvansa johonkin.

HOK-Elannon menestys perustuu pääasiassa poliittisten päätöksentekijöiden myöntämiin parhaisiin liikepaikkoihin, fuusioon, Spar-ketjun haltuun saamiseen ja "asiakasomistaja"-mielikuvan muodostamiseen.

Hyvä, jos kuntaministeri on nyt saanut oikeusministerin ymmärtämään, että rakenteelliselle korruptiolle on tehtävä kiireisesti jotakin. Poliitikkojen ja virkamiesten moraali on uhkaavasti surkastumassa. Hyvä hallinto on kunnan ja valtion menestymisen perusta.

rosari17

Ben kuittaa messevät lisätulot ja äänestäjät maksaa Euroopan kalleimmat elintarvikkeet, siistii.

Poliitikot veljeilee kahden suurimman S-Ryhmän ja Keskon kanssa. Kas kummaa S-Ryhmä ja Kesko napsii parhaat uudet kauppapaikat. Uudet alalle tulijat (jos enää on) pakotetaan jonnekin reuna-alueille, jonne taas asuntoministerin mielestä ei saa rakentaa kauppapaikkaa. Aikas mahdottomat toimintaehdot… Tämä on ilmeisesti nykykokkareiden näkemys markkinataloudesta, hah.

Suomi on markkina-alueena pieni ja on ilmeisesti herkkä sille, että markkinat luiskahtaa muutamalle toimijalle. Suomessa kilpailu ja uusien yrityksien alalle pääseminen pitäisi olla Valtiovallan erityisessä suojeluksessa. Siis täysin päinvastaista politiikkaa pitäisi harjoittaa kuin tämä nykymeno.

TakojaIlmarinen

Eikö S-ryhmän asiakkaat ole valinneet nämä kansanedustajat edustamaan S-ryhmän hallintoon.
Itse edustajat ovat syyllistyneet siihen, että ovat asettuneet ehdokkaaksi ja tyhmä kansa valitsee heidät. Tähän he voivat luottaa!
Köyhät tarvitsevat lisäansionsa.

Samaa köyhälistöä Benin kanssa edustaa plastiikkakirurgin eläkkeellä oleva , Asko Avoniuksen perijätär madam Asko-Seljavaara, jolle ei tietenkään pieni eläke riitä, tarvitaan lisäksi kanasanedustajan palkkio ja siihen suolarahoiksi SOK hallintopalkkio!
Tukan värjäämiseen tarvitaan paljon rahaa!

Kyllä Ben varmasti tarvitsee myös tämän 1800 euroa kuukaudessa pienen palkkansa lisäksi! Strinbergin kahvi on tunnetusti kallista!

tuomonet

Turha asiasta on mekkaloida. Osuuskunnan jäsenet valitsevat päättäjänsä. Tätä kutsutaan muissa yhteyksissä demokratiaksi. Ei Suomeen pidä mitään "virkakieltojärjestelmää" luoda. Onhan se erinomainen asia, että osuustoimintaliike on saanut vaikutusvaltaisia henkilöitä päättäjikseen. On myös käynyt niin päin,että vuosien varrella osuutoimintliikkeessä aktiivisesti vaikuttaneet ovat päässeet myöhemmin kansanedustajiksi. Aktiivisilla ihmisillä on vientiä.

Maa muuttukoon

Kollektiivinen rikos ei ole rikos Suomessa, se on kulttuuriperinnön vaalimista.

Moraalisesti on täysin väärin nostaa etuuksia sisäpiirin toimista. Tosin, milloin poliitikoilla on ollut sisäistä moraalia? Raha ei haise, sanoivat jo roomalaiset 2000 vuotta sitten - poliitikot joskus ja yhä useammin.

Kuinka moni työpaikka syntyisikään Suomessa, jos nämä kaksoiskansalaiset (politiikassa ja liike-elämässä) eriyttäisivät yhteiskunnallisen funktionsa ja ahneuden toisistaan aikuisen oikeasti? Kuinka moni pienyritys pystyisi toimimaan Suomessa, jos nämä oligopolistit pystyisivät ottamaan itseään niskasta kiinni?

moro

Tutkikaa kunta-päättäjien kokousten pöytäkirjat Zyskowichin (kok) osalta. Jos siellä Zyskowich (kok) tukee esim. S-ryhmän tonttitoiveita- tai muita liiketoimintakeinoja, niin vastikkeellisuus on paljastettu.

Varsinkin, jos kilpaileva kaupparyhmä, joka Zyskowichille (kok) ei maksa riihikuivaa, on hävinnyt liiketoimintaan liittyviä hakemuksia, niin rikos on tapahtunut- ja palloa Benille (kok) jalkaan...

Onhan tuo niin selvää korruptiota, ettei selvempää voi olla.
"Pienyrittäjät" ovat tuon saaneet kokea tarjouskilpailuihin osallistuessaan.