Lauantai 15.6.2019

H1N1-epäilijöitä syyllistänyt Puska: ”Tämä on järkyttävä tilanne”

Luotu: 
20.8.2010 19:16
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Rokote-epäilijöille ärähtänyt THL:n pääjohtaja Pekka Puska on nyt järkyttynyt narkolepsialasten ja heidän perheidensä puolesta.

Faktakulma

–Narkolepsia on sairaus, josta kärsivä henkilö nukahtelee hallitsemattomasti suoraan syvään REM-uneen.

–Taudin tarkkaa aiheuttajaa ei tiedetä.

–Narkolepsiasta kärsii 2–3 kymmenestätuhannesta aikuisesta.

–Sairaus aiheuttaa myös poikkeavaa väsymystä, jota voidaan verrata tilaan, jolloin ihminen on valvonut yli kaksi vuorokautta peräjälkeen.

–Lihasjännityksen pettäminen eli katapleksia on myös tyypillinen oire narkolepsialle. Usein tämä liittyy voimakkaisiin tunnetiloihin, kuten nauramiseen.

–Sairautta esiintyy kaikenikäisillä, mutta yleensä oireet alkavat murrosiässä.

–Narkolepsian diagnosointi perustuu tyypillisten oireiden määrittelyyn sekä unitutkimukseen.

–Yli puolella narkolepsiasta kärsivistä yöuni on katkonainen ja lyhentynyt.

Lähteet: Asiantuntijat, Terveyskirjasto Duodecim

Sikainfluenssarokotuksista mahdollisesti aiheutuneet suomalaislasten narkolepsiatapaukset ovat yllättäneet täysin Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) pääjohtajan Pekka Puskan.

– Tämä on asianomaisten kohdalla järkyttävä tilanne. Tämä täytyy selvittää ilman muuta, lentokentältä tavoitettu Puska sanoo Uudelle Suomelle.

Puska oli eturivissä patistamassa kaikkia suomalaisia ottamaan H1N1-rokotteen. Puska sanoi lokakuussa, että rokotusten turvallisuutta epäilevillä ja niiden turvattomuudesta puhuvilla on osavastuu, mikäli rokottamattomia kuolee.

Mitä haluat nyt sanoa epäilijöille?

– Me olemme sosiaali- ja terveysministeriön kanssa samassa veneessä ja kaikkialla muuallakin maailmassa varauduttiin tähän ja näihin rokotteisiin. Kaikista lääketieteen toimista tulee teoriassa ja käytännössäkin haittavaikutuksia. Tämä on erittäin yllättävää, jos tämä liittyy rokotteisiin. En ota siihen vielä kantaa, se täytyy tutkia, Puska sanoo.

Puska on ällistynyt siitä, ettei narkolepsiatapauksista ole kuulunut mitään ulkomailta Ruotsia lukuun ottamatta.

”Tämä aiheuttaa varjoa tälle rokottamiselle, oli tulos sitten mikä tahansa.”

– Minä olin Pohjoismaiden terveydenhuollon pääjohtajien kokouksessa ja siellä kysyttiin muiden Pohjoismaiden tilannetta. Ruotsissa on muutama tapaus, joita me yhdessä selvitämme. Norja, Tanska ja Islanti olivat ihan huulet pyöreinä, että mistä te puhutte.

– Muuallakin maailmalla on käytetty tätä rokotetta huomattavan paljon enemmän yhteensä kuin Suomessa emmekä ole kuulleet sieltä mitään.

Suomessa käytetty sikainfluenssarokotetyyppi Pandemrix ei kelvannut esimerkiksi Yhdysvaltojen viranomaisille. Helsingin uniklinikan neurologi Markku Partinen epäili STT:lle syyn olevan siinä, ettei rokotetta ollut tutkittu riittävästi.

Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskuksen ylilääkäri sekä kansallisen rokotusasiantuntijaryhmän jäsen Kari Lankinen puolestaan väitti Ylen haastattelussa, että lääkärit ovat tieten tahtoen jättäneet ilmoittamatta sikainfluenssarokotteen haittaepäilyjä.

Millainen kolaus se on Suomen viranomaisten uskottavuudelle, mikäli narkolepsiatapaukset osoittautuvat rokotteiden aiheuttamiksi?

 – On selvää, että tämä aiheuttaa varjoa tälle rokottamiselle, oli tulos sitten mikä tahansa. Tämä lisää ihmisten epäluuloa. Täytyy silti muistaa, että vuosikymmenten ajan rokotteet ovat olleet ehkäisevän terveystyön yksi suuria keinoja, Puska toteaa.

Mitä mieltä olet H1N1-massarokotuksista nyt? Ota kantaa US-kyselyssä.

Faktakulma

–Narkolepsia on sairaus, josta kärsivä henkilö nukahtelee hallitsemattomasti suoraan syvään REM-uneen.

–Taudin tarkkaa aiheuttajaa ei tiedetä.

–Narkolepsiasta kärsii 2–3 kymmenestätuhannesta aikuisesta.

–Sairaus aiheuttaa myös poikkeavaa väsymystä, jota voidaan verrata tilaan, jolloin ihminen on valvonut yli kaksi vuorokautta peräjälkeen.

–Lihasjännityksen pettäminen eli katapleksia on myös tyypillinen oire narkolepsialle. Usein tämä liittyy voimakkaisiin tunnetiloihin, kuten nauramiseen.

–Sairautta esiintyy kaikenikäisillä, mutta yleensä oireet alkavat murrosiässä.

–Narkolepsian diagnosointi perustuu tyypillisten oireiden määrittelyyn sekä unitutkimukseen.

–Yli puolella narkolepsiasta kärsivistä yöuni on katkonainen ja lyhentynyt.

Lähteet: Asiantuntijat, Terveyskirjasto Duodecim

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Lampelto

Jos osoittautuu, että tämä on rokotteen syytä, herrasmiesjohtaja eroaa paikaltaan. Onko Puska herrasmies?

Puska ei ole korvaamaton. Joidenkin mielestä hän on itse asiassa haitallinen vallankäyttäjä Suomen kansanterveydelle.

3077

Eikä ole kauan kun samat ihmiset vaativat ministerin eroa kun rokotetta ei saatu tarpeeksi ja nopeasti.
Seuraava erottaminen ministerille kun jonot oli väärin asetettu.
Seuraava,väärä rokotusjärjestys
Seuraava.....
Oppositio on kova erottelemaan.

Tlo

"Eikä ole kauan kun samat ihmiset vaativat ministerin eroa kun rokotetta ei saatu tarpeeksi ja nopeasti."

Tämä on hyvin yleinen harha. Ihminen helposti kuvittelee toisten ihmisten olevan osa jotain homogeenista ryhmää (tässä tapauksessa "nettikirjoittelijat"), jotka ovat samaa mieltä samoista asioista.

Kun nettikirjoittelija vaatii yhtäällä rokotuksia ja toinen "samanlainen" nettikirjoittelija vaatii päättäjiä vastuuseen rokotuksista, tällaisen ihmisen mielessä ryhmä "nettikirjoittelijat" on puhunut itsensä pussiin.

Sama on havaittavissa esim. opintotukien korotuksia kritisoitaessa. "Opiskelija" -ryhmään kuuluvat ihmiset väittävät elävänsä kädestä suuhun. Tämä on selvästikin valetta, sillä toinen "opiskelija" -ryhmään kuuluva käy ulkomailla lomalla. Niinpä opiskelijat vaativat lisää rahaa elämiseen, mutta kuitenkin ramppaavat ulkomailla yhtenään.

Samaan ryhmään kategorisoidut henkilöt samaistetaan samaksi ihmiseksi. Viis siitä että näiden kahden opiskelijan elämäntilanne voi olla täysin erilainen - toisella voi olla rikkaat vanhemmat tai vakituinen työpaikka.

Tällä ajatushäiriöllä on termikin: Monkeysphere
http://www.cracked.com/article_14990_what-monkeysphere.html

leftlibero

Pyöriikö samaa nollatolenranssia kuin koko maakin. Ymmärrykseni mukaan pikkulasten narkolepsiacaset ja syyt mokomaan olivat aika lailla jopa rivilääkärien tiedossa, mutta estivätkö taas ne jotkut tunnetut tekijät taudin syiden/johdannaisten paljastamisten?
Puskaa voi puolestani soimata ken sitä haluaa - mutta tämä kysymykseni onkin esitetty suoraan maan lääkäriliitolle. Narkolepsia kun ei kovinkaan vaikeeta diagnisoitavaa ole, ja varsinkin pikkupotilaissa moisen pitäisi herättää jokaisen, joka itseään lääkäriksi tituleeraa.
Tämän maan julkinen terveydenhoito kokonaisuutenaan on ajettu niin penkin alle että jo tämän johdosta hallituksen suunnan vaihdos on välttämättömyys. Jotain lohtua antaa Mari Kiviniemen otteiden piristyminen PM tehtvässään aivan viime päivinä: Pohjanmaan tyttö alkaa tiedostaa asemansa. Ja kertoa Kokoomuksen hepuille ettei rakkaus politiikassa sitten koskaan niinku kestä ikuisesti.

siviilitarkkailija

Rokotusten epäilijöiden syyllistäminen on tyypillistä suomalaista virkamieshallintoa. Ei haluta käydä keskustelua kun uskotaan omaan totuuteen yli kaiken. Mukavasti lääketeollisuuden voittoja kasvattaen...

Mutta kaikissa asioissa on toinenkin puoli.

H1N1 on oikeasti monelle ihmiselle hengenvaarallinen. Siihen kuolee ihmisiä.

Narkolepsia on hengenvaarallinen ja vakava tauti. Siitä ei parane.

Elämä on joskus epäreilua. On vain huonoja ja vielä huonompia vaihtoehtoja. Puskalla on oikeita kansanterveydellisiä meriittejä allaan. Nämä on syytä muistaa myös kansantuomioistuimessa joita itse taudit eivät kunnioita vähääkään.

Risto Ninku

Ei mistään kotoisin.
Piti muka olla pohjoiskarjalasta. Olikin Espoosta. Liperin leipäpitäjään toi italialaisen pas?an ja etelän oliiviöljyt. Nyt tavoitettiin lentokentällä ties pakoaikeissa. Onko lennon ehkä maksanut sokeria vastaan kamppaileva makeutusaineteollisuus?
Risikko ilmoitti samassa lauseessaan narkolepsia-tutkintaan osallistuvan sekä parhaiden asiantuntijoiden että THL:n tutkijoiden. Ketä näistä toisensa poissulkevista Paula mahtoi tarkoittaa?
Muisti palaa pätkittäin. Niinpä THL:n kahdeksan vuoden työ nyt kootaan uuteen ruokaympyrään. Vanha tosi on nyt epätosi. Akateemisesti taattu.
Ympyrää kehittäneet kivikauden Klenkka ja Pulteri päätyivät nelikulmaisesta pyörästä kolmikulmaiseen koska se kierroksella töksähtää harvemmin. On siis pehmeämpi.

Mila F

... ja v*tut sun juoruillesi.

Kerrataanpa tilanne: Maatamme uhkasi H1N1-pandemia, josta tiedettiin, että se aiheuttaa kuolemantapauksia ja kohdistuu voimakkaimmin lapsiin ja nuoriin. Hae sanan 'pandemia' sisältö itsellesi tutuksi. Suomi oli asiassa aktiivinen halutessaan turvata kansalaisensa parhain mahdollisin taidoin eli käytettävissä olevalla rokotteella.

a) olisiko Suomen pitänyt ottaa riski ja antaa taudin jyllätä väestössä tietäen, että kuolemanriski on tämän taudin kohdalla erityisen suuri?

b) lähipiirissäni on terveydenhuollon ammattilainen eli aikaisessa vaiheessa rokotettu. Rokotus esti sikainfluenssan. Minä ja muut lähipiiriini kuuluvat sen sijaan sairastivat sikainfluenssan ja rokote tuli vasta sairastamisen jälkeen. Lähipiirini - minä mukaanlukien - olemme sairastaneet mitä kummallisempia "jälkitauteja", joiden alkusyyksi ei ole voitu havaita mitään muuta kuin sairastettu sikainfluenssa. Mainittu terveydenhuollon ammattilainen, joka rokotettiin ja jonka immuniteetti ehti kehittyä, ei ole sairastanut yhtään mitään samaan aikaan, kun perheessä ja lähipiirissä rokottamattomat, mutta taudin sairastaneet, ovat kärsineet omituisista päänsäryistä; mahaoireista, jotka muistuttavat happovaivoja; pitkään kestävistä lihassäryistä, joita ei ole aikaisemmin ollut; keskittymiskyvyttömyydestä yms. epämääräisistä, yht'äkkiä ilmaantuneista oireista, jotka ovat ilmaantuneet sairastamisen jälkeen, mutta joita rokotetut eivät ole sairastaneet.

Myös sikainfluenssan jälkitauteja pitää tutkia

Nyt haluaisin, että tutkittaisiin myös sitä sarkaa, millaisia jälkitauteja terveydenhuollon ammattilaiset ovat kirjanneet

mikaat

Mila, ei pidä paikkansa. Miksi kerrot virheellistä informaatiota? Maatamme tiedettiin uhkaavan suhteellisen lieväksi jäävä influenssaepidempia. Korkeintaan se olisi voinut vaatia riskiryhmien rokottamista, kuten HY:n infektiotautien professori Heikki Peltola esitti.

Ei näkynyt keskustelua Puolan tilanteesta. Puolassa ei rokotettu ketään ja kuolleita asukaslukuun suhteutettuna vähemmän kuin Suomessa. Sveitsin päätös olla rokottamatta raskaana olevia naisia Pandemrix-rokotteella kuitatiin olankohtautuksella "Sveitsi kulkee omia polkujaan."

Kyllä tässä on virheitä tehty ihan tietoisesti.

mikaat

4.11.2009 Puolan terveysministeri Ewa Kopacz piti lehdistötilaisuuden TVN24-kanavalla ja ilmoitti, että maan hallitus hylkää sikainfluenssarokotteiden tilaukset väestölleen. Puolan päätös osoittaa kykyä riippumattomaan päätöksentekoon, mistä Suomessa ei voi edes haaveilla. Asiatonta edes vihjailla, että rokotteet jäivät Puolalta tilaamatta laiskuuden vuoksi. Se oli aivan tietoinen päätös.

"Emme tilaa mitään AH1N1-rokotteita ellei ole täyttä näyttöä siitä, että ne ovat täysin turvallisia"

"Jokainen hallitus on vastuussa kansalaisten hyvinvoinnista ja terveydestä suositellessaan heille terveellisiä ja turvallisia lääkkeitä. Tähän mennessä kaikissa vaiheissa, lääkeyhtiön kanssa neuvotteluja käydessämme, he eivät ole voineet antaa meille sitä, mikä on tärkeintä - näyttöä rokotteen turvallisuudesta ja mahdollisista sivuvaikutuksista."

Ja tämä pitää täysin paikkansa. EMEA:n suosituksen ollessa vielä seuraavaa: "There are no data in pregnant women with a vaccine that contains the AS03 adjuvant.", täällä jo piikitettiin raskaana olevia naisia niin Pandemrixilla kuin muidenkin valmistajien rokotteilla.

mikaat

Alkaa olla aika sairasta sirkusta tämä touhu. Ei voi tulla yllätyksenä mikään, jos rokotekriittiset "salaliittohörhöt" ovat jo ennen ensimmäistäkään pistettyä piikkiä valittaneet joka ikiselle mahdolliselle taholle ministeriä ja presidenttiä myöten. Rokotekampanja yksinkertaisesti _haluttiin_ runnoa läpi seurauksista piittaamatta.

Koiska

Ennen kuin aletaan tuomitsemaan ketään, narkolepsian ja rokotteiden välinen yhteys on tutkittava aukottomasti. Jos Suomessa jaettava "halpisrokote" (kyllä, sitä se oli!) sikainfluenssaan ja siitä aiheutuvat sairaudet ovat kytköksissä toisiinsa, sen jälkeen on pantava päitä pölkylle.

Suomi sai rokotteen hyvissä ajoin, mutta ilmeisesti sitä ei valittu lääketieteellisin perustein. Huhut kertoo, että lääkkeet toimittaneella firmalla ja THL:llä on "erittäin läheisiä yhteyksiä" (liekö osakkeiden muodossa, yhteisiä projekteja, tms?), joten Suomen oli helppo valita, rokotteen toimittaja.

Sehän oli kaikkien tiedossa, ettei rokotetta ollut testattu siten kuin farmasian oppikirjat edellyttäisivät. Hosuiko Suomi rokotteiden kanssa ja olisiko pitänyt ulottaa tilauksia muillekin lääkefirmoille kuin THL:n yhteistyökumppanille?

Mila F

... että aikuisilla on ollut mahdollisuus kieltäytyä rokotuksesta. Aikuisilla on ollut mahdollisuus kieltää lapsensa rokottaminen. Joten, jos joku vanhempi valittaa siitä, että lapsi on rokotettu, kysymys kuuluu: Oletko kieltänyt rokottamisen?

Nyt olisi syytä kiinnittää huomio sairastetun sikainfluenssan jälkitauteihin.

anttikaretie

Meillä on Suomessa hyvin kattava rokotusjärjestelmä ja hyvä niin. Me uskomme pitkälti siihen, että kun ylimmät terveydenhuollon viranomaiset kehottavat ottamaan rokotteen ja pitävät sitä turvallisena, niin se on hyvä ottaa ja niin tähän mennessä asia onkin ollut. Nyt on selkeästi hätäilty suositusten kanssa ja uhkakuvana on levitetty ties mitä vs. rokotuksen ottaminen, joten suuri osa lapsista on rokotteen saanut. Jos ilmenee, että rokotetta on suositeltu ja tutkimukset ovat olleet puutteelliset mm. sivuvaikutuksista, niin siinä on tapahtunut selkeä virhe ja aivan ilmeisesti mm. Pekka Puska ei ole pätevä jatkamaan virassaan. Samaa voi miettiä asioista vastaava ministeri. Rokotteissa on aina pieni riski, mutta nyt näyttää, että riski hyötyyn nähden on ollut liian suuri.

richardjarnefelt

Itselläni ei ole vielä kantaa, mutta ihan ensiksi kannattaisi tutkia, tarvitaanko Terveyden- ja hyvinvoinnin laitosta nykymuodossaan tai jopa ollenkaan. Pitäisi keskustella laajemmin myös ainakin joidenkin apteekkituotteiden kaupan vapauttamisesta jne. Kun näistä uudistuksista aloitetaan, sen jälkeen nähdään, onko THL:lle enää roolia. Yleensä mitä vähemmän byrokratiaa, sen parempi, ja mitä vähemmän päällepäsmäreitä, sen parempi. Pekka Puskan tapaus todistaa hyvin tämän. Hän ajoi fasistisesti yhden totuuden linjaa terveysasioissa, ja sillä tuhosi monen terveyden ja vielä useamman itsetunnon.

Jos Puskan paikalle tarvittaisiin uusi Puska, voisin vetäistä vaikka pelkästään tuntemistani erikoislääkäreistä kymmenen osaavampa ja empaattisempaa ehdokasta, jotka eivät usko tietävänsä "Totuutta." Se on hyvä alku.

tapio_o_neva

"Itselläni ei ole vielä kantaa, mutta ihan ensiksi kannattaisi tutkia, tarvitaanko Terveyden- ja hyvinvoinnin laitosta nykymuodossaan tai jopa ollenkaan."

Tietenkin tarvitaan, koska THL:ään sisältyy Vappu Taipaleen (sd) suojatyömaa, Stakes. Sosialibyrokratia tarvitsee THL:n samalla tavalla kuin demokraattiset lakimiehet valtakunnansyyttäjän viraston, jonka tehtävänä on rajoittaa syyttäjien harkintavaltaa ja oikeuspolitikoida.

tapio_o_neva

Pekka Puska hyvin ansaitulle eläkkeelle huolimatta siitä, että Timo Laatunen (EK) haluaa nostaa eläkeiän 70-vuoteen.

Puska ei enää jaksa keskittyä yksityiskohtiin. Hän ei selvittänyt asiaa eikä lentänyt Norjaankaan tutkimaan asiaa. Puska vain odotti pöytänsä äärestä, että Expressen tulee kertomaan, kun hänen olisi pitänyt nimittää koordinaatioryhmä.

Puska on ilmeisesti joku sattumakorporaali, joka ei osaa organisoida.

Matti O Koskela

Vain pieni osa kansalaisista osaa enää ajatella itsenäisesti tässä arvotyhjiössä, jossa kansa uskoo mitä tahansa ylhäältä tulevaa manipulointia.

Tiedostahan ei ollut pulaa koko vuodenvaihteen molemmin puolin vallinnutta hysteriaa. Kansa vain halusi uskoa sitä mitä sen haluttiinkin uskovan ja ryysis saada piikki lihaansa oli valmis.

Itse eikä puolet kansasta nähnyt mitään tarvetta mihinkään rokotuksiin, koska järkevin osa lääkäreistäkään ei nähnyt masinoidun pandemian olevan sen kummempi influenssa aalto kuin aiemminkaan.

Valitettavasti Puska otti vastuun rokotuksiin patistamisella joten kantakoon nyt vastuun asiasta. Tiedon puutteesta ei todellakaan ollut kysymys, sitä on myöhäistä enää järkyttyneenä päivitellä.

TV-pappa

Tässä kun monena päivänä tämän katastrofin tiimoilta ei ole ollut muuta uutista kuin kaikki mahdolliset ministerit ja viskaalit toinen toisensa jälkeen, ja yksitellen, kauhistelemassa ja vaatimassa, että "tämä pitää tutkia perinpohjin". Eikös nämä loput jäljellä olevat voitas järkätä yhteiskuvaan, ja siinä kerralla me-muodossa vielä kerran sama litania. Kun alkais jo olla kysta kyllin tätä pelkkää "tutkimista". Tietenkin todella innolla odottelen Pelkosen Riston, arkkiatrin, kannan ottoa asiaan. Taitaapa asetella hänkin sanojaan puhepaperille viivottimen kanssa, että pysyy sanottava tarkalleen ruodussa.
- Ja tää Puska oli kaiken lisäksi meidän RUK136 Vesimieas-kurssin oppilaspomo, eipä syytä leuhkia silläkään. Juuri oli isot juhlat Haminassa, enpä viittiny mennä uhoomaan enää, näillä aamuilla.

A

Nämähän ovat asioita joista keskimääräinen täällä kommentoiva rahvas ei ymmärrä hölkäsen pöläystä. Kaikilla rokotteilla on haittavaikutuksensa, jotka ovat osittain ennalta arvaamattomia. Päättävässä asemassa olevat asiantuntijat joutuvat aina punnitsemaan rokotteiden riskit versus hyödyt kansalle. Ei todellakaan kadehdittava tehtävä.

Edes maailman paras asiantuntija ei voi varmuudella ennustaa miten jokin uusi influenssaepidemia kehittyy. Ehdotan, että täällä esiintyvät p:n jauhajat lähettävät omat hakemuksensa THL:n pääjohtajan paikalle sitten kun pesti seuraavan kerran tulee hakuun.

Julkkikset.fi

"Nämähän ovat asioita joista keskimääräinen täällä kommentoiva rahvas ei ymmärrä hölkäsen pöläystä. "

Ja näin yrität nostaa itsesi muiden yläpuolelle. Heh..

Minulle suositteli rokotuksen jättämistä väliin eläkkeellä oleva suomalainen virulogian professori, joten kaikki eivät todellakaan ole yhtä innoissaan korruptoituneen terveysteollisuuden tukemisesta kuin Puska. Se kertoo kaiken, että rokotustutkimukset SALATTIIN.

A

tietämystäni muiden yläpuolelle, vaan myönnän avoimesti, että minulla ei ole riittävää tietämystä. En siitä syystä esitä kärkeviä kommentteja Suomessa toteutetetusta rokoteohjelmasta, toisin kuin monet näistä hömppäkommentoijista.

Alan professorin mielipide on aina kiinnostava ja pohtimisen arvoinen.

Koiska

Nimimerkki A, "sikamaisen tyhmiä kommentteja"

Olen osin samaa mieltä kanssasi; osa vetää mutkat suoriksi ja osa ei ymmärrä asiasta juuri mitään - kunhan vaahtoaa.

On totta, että rokotteilla on haittavaikutuksensa joidenkin kohdalla, mutta oliko sikainfluenssarokotteen kohdalla puhettakaan narkolepsiasta?

Perehdyin huolellisesti sikainfluenssauutisointiin ja mahdolliset sivuvaikutukset (mm. korkea kuume, heikko olo) tulivat kyllä median osalta hyvin esiin. Narkolepsiasta ei puhettakaan.

A: On täysin ymmärrettävää, että ihmiset kimpaantuvat ja vetävät herneet nenään, kun yleisesti - Suomen johtavien lääkeviranomaisten ja valtionjohdon toimesta - suositeltu rokote on epäiltynä parantumattomaan sairauteen.

Kun kerran muitakin rokotevaihtoehtoja oli, niin pitäisikö tämä asia painaa villaisella, nimimerkki "A"?

jannemarkus

Suomalaisen lapsen laulu: lauletaan ensiksi mollissa, loppuosa duurissa.

Kerro lapsillesi siitä ettei valtaa pitäviin voi kokonaan luottaa. Kerro heille etteivät he aina kerro koko totuutta. Kerro heille että heistä monet ovat itsekkäitä. Kerro heille että useat heistä pelkäävät oman valta-asemansa menettämistä enemmän kuin mitään muuta. Kerro heille että he mielellään esiintyvät ja kätkeytyvät mutkikkaiden sanojen savuverhon taakse, pettääksesi sinua. Kerro heille että tiede ei ole Jumala.

Kerro heille että sinulla on mahdollisuus nousta ja vaikuttaa tämän maan ja yhteisen hyvän eteen, kunhan vältät edellä mainitut karikot. Kerro heille että asiat voivat muuttua ja sinä olet sen muutoksen moottori. Kerro heille että tänään on uusi päivä ja uusi mahdollisuus.

Kerro heille että meillä on toivoa.

jannemarkus

Ylen tiedotusautomaatti huolehtii kansalaisten ravitsemuksesta, ja kunto on heikko. Uutisointi yhtä köyhää kuin keltaisten ABC huoltamoiden kierrätysruoka, vailla mielikuvitusta ja makua, suoraan sovhoosin keittiöstä.

ABC-ketju on oiva mittari kansan henkisestä tilasta, koska kansan nauttima ja hyvänä pitämä ruoka ei voi koskaan olla korkeammalla tasolla kuin sen todellinen henkinen tila.

Vertaus: Kansa syö Ylen keittiössä valmistettua valmispöperöä. Ei ole vaikea ennalta arvata mitä kerrotaan, eikä ole vaikea arvata miltä ABC:n ruoka maistuu.

jarmolauros

Puskalle kiitos tekemästään työstä terveydenhoidossa.
Virheitä teemme kaikki joskus, joka Puskallekin sallittakoon.
Isot päättäjät tekee isoja-ja pienet pieniä virheitä.
Minä tosin en ole koskaan tehnyt virheitä, mutta olenkin poikkeus.

tapio_o_neva

Eiköhän niin Pekka Puskan kuin George W. Bushinkin - busmannien - aika ole jo ohitse?

Pekka Puska ensiksi sanoi, ettei meksikolaiseen, sikainfluenssaan, pidä suhtautua vakavammin kuin kausi-influenssaan.

Toisessa vaiheessa takki kääntyi ja Puska uhkaili rikosoikeudellisella vastuulla sananvapautta - ihmisoikeuttaan - käyttäneitä rokotusskeptikkoja vastaan.

Kolmannessa vaiheessa Puska onneksi katosi jonnekin puskiin, koska huomasi itsekin olleensa tyypillinen luikuripoliitikko.

Sitten entinen kansanedustaj Puska tuli jälleen esille, kun oli onnistunut saamaan Pepsin muuttamaan sokeriset juomansa kouluissa karsinogeenisiksi.

Nyt sitten Puska jälleen puolustelee rokotteita.

Onko Puska oikein täyspäinen? Hänhän on kuin kuka tahansa filosfian ja valtiotieteiden maisteri, joka on pantu tiedostuspäälliköksi valehtelemaan suuntana ja toiseen kuin tuuliviiri!

parviainen

>>Puska oli eturivissä patistamassa kaikkia suomalaisia ottamaan H1N1-rokotteen. Puska sanoi lokakuussa, että rokotusten turvallisuutta epäilevillä ja niiden turvattomuudesta puhuvilla on osavastuu, mikäli rokottamattomia kuolee.<<

- Mutta pyytääkö Puska anteeksi. Tuskinpa vaan. Tuossahan se kiemuroi itseään vapaaksi. Hän ei "ota vielä kantaa, vaan asia täytyy tutkia". Olisi tutkinut viime syksynä, ennen kuin lähti uhkailemaan meitä, jotka emme rokotusta ottaneet.

Aristotellus

mutta ihme, että niinkin moni houkuteltiin rokotukseen, jonka itseisarvo oli pelkästään lääkeyrityksen rikastuttaminen ja sen ohella omien etujen tavoittelu. Tämä paistoi läpi niin kirkkasti, että silmissä on vieläkin valotäplät.

Nk. tavallisiin kausi-influenssiin kuolee aina joku, mutta rokotteet sisältävät (vielä tänä päivänä) aina sivuvaikutuksia sisältäviä synteettisiä aineita tai niiden osia, joiden vaikutuksia on mahdotonta ennustaa edeltä käsin täydellisesti. Ihmisiä pidetään vielä liian yksioikoisena olentona, joiden yksilöeroja ei huomioida hoidoissa ja lääkityksissä riittävästi. Kuolemiakin on paljon.

Miksi sitten lääkkeet eivät tule suoraan luonnosta lisäaineettomina? Vastaus on yksinkertainen: niitä on silloin erittäin hankala patentoida, ja silloin kuka tahansa voisi niitä kerätä, sekoitella ja lääkitä itseään tai myydä eteen päin.

Nk. koululääketieteellä on kaksi kipukohtaa: ensiksikin se, että se on lääkeyritysten armoilla, ja toiseksi se, ettei se ota ihmistä yksilönä huomioon tarpeeksi. Tämä asia muuttuu vielä toivottavasti täällä lännessäkin.

Suomessa syödään lisäaineita n. 7 kg / hlö / a. Tämän lisäksi lääkkeitä tarjoillaan kuin kaurapuuroa - kaikki laillisesti eikä meistä "huolta pitävät" THL tai Evira tee asiaan mitään; päinvastoin. Pitäisikö huolestua?

Olemme terveempiä kuin koskaan, elämme pidempään kuin koskaan, mutta samaan aikaan meistä tehdään sairaampia kuin koskaan.

(pahoitteluni sanojeni toistosta toisesta kohtaa US:a)

reijjokoskela

"Suomessa syödään lisäaineita n. 7 kg / hlö / a. Tämän lisäksi lääkkeitä tarjoillaan kuin kaurapuuroa - kaikki laillisesti eikä meistä "huolta pitävät" THL tai Evira tee asiaan mitään; päinvastoin. Pitäisikö huolestua?"

Edes kaurapuuro ole niin terveellistä, kuten Keskustapuolue haluaa meidän uskovan. Se on terveellistä vehnäjauhoon verrattuna, mutta onko vilja terveellistä yleisesti?

http://www.biovaan.fi/kivikautiset/viljat.html

Krisse

sekä kytkösepäilyt THL:n toimista ( GlaxoSmithKline'en liittyen ) olivat jo v. 2009 esillä .
Lähteet:
"THL saa 6 milj. euroa rokotetehtaalta , valtiolta vain 1 miljoonan . Eikö ole hieman epäilyttävää ?" ( 06.11.2009 )
http://atuubi.yle.fi/keskustelu/id-2005290 , ..josta otteena :
'Valtiontalouden tarkastusvirasto on huomauttanut yhtiörahoituksen tuomista eturistiriidoista , mutta asiaa ei toistaiseksi ole ratkaistu .'
Miten ratkaistu ( ? STM , THL ) .
-
Juhana E. Idänpää-Heikkilä kirjoitti Suomen Lääkärilehdessä ( 10.12.-09 ) ,
"Pandemiajulistuksen riippumattomuutta epäillään ."
http://www.laakarilehti.fi/uutinen.html?opcode=show/news_id=8237/type=1/...
Kertoo selkeästi lääkäreittemme asenteesta ko. rokotteeseen , sekä siihen liittyvine kytkösepäilyineen .

Tätä artikkelia , suoraan Puskaa käsittäen , läheltä tuntuu tämä liippavan UudenSuomen.fi 25.6.2010 julkaisemaa ,
"Raju epäilys WHO:sta : Lääketeollisuus sai liioittelemaan ?" uutisartikkelia ,
http://www.uusisuomi.fi/ulkomaat/95904-raju-epailys-whosta-laaketeollisu...
( ml . kommenttimme )
-
Puska joko on , tai ei ole syyllistynyt mihinkään . Ratkaisun on tultava ( oikeus - )viranomaistaholta .
Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksessa tuskin hymyiltäisiin . . . , . . kuten emme me myöskään .
+

Mila F

Silloin kun epidemia oli pahimmillaan ja rokotteita tuli maahan vain erissä, pidettiin meteliä siitä, ettei rokotetta tule tarpeeksi nopeasti. Kouluterveydenhuollossa ketään ei rokotettu, elleivät vanhemmat olleet antaneet kirjallista suostumusta.

Katsotaan ja odotellaan millainen ääni on kellossa, jahka epidemian mahdollinen toinen aalto iskee syksyn flunssakauden aikana.

Tom B

Se, että USA:n viranomaiset eivät kelpuuttaneet rokotetta ei merkitse muuta kuin, että se ei ollut USA:laisen yrityksen valmistama. Koska näin oli niin virkmiehet tiesivät, että lahjuksia ei tule.

Pari vuotta sitten Airbusin tarjous uudesta ilmatankkauskoneesta USA:n ilmavoimille voitti. Mitä tapahtui? Boeing käynnisti kampanjan jossa vaadittiin tarjouskilpailun uusimista koska se kuulemma oli ollut puolueellinen. Boeingin ostamat senaattorit tukivat väitettä sillä tuloksella, että julistettiin uusi tarjouskilpailu joka mitä ilmeisimmin on niin suunniteltu, että kappas vain Boieng voittaa!

Tlo

"Se, että USA:n viranomaiset eivät kelpuuttaneet rokotetta ei merkitse muuta kuin, että se ei ollut USA:laisen yrityksen valmistama. Koska näin oli niin virkmiehet tiesivät, että lahjuksia ei tule."

Sama mainittiin syyksi kun sveitsiläiset ilmoittivat etteivät luota Pandemrixiin eivätkä aio rokotuttaa sillä raskaana olevia eivätkä lapsia. Sveitsiläisillä oli THL:n mukaan oma lehmä ojassa - ottivat mieluummin kotimaisen valmistajan rokotteen. Rokotteen turvallisuudessahan ei voinut olla mitään vikaa, sillä sillähän suomalaisetkin tultaisiin rokottamaan.

"Taustalla voi olla lääketieteellisiä painavammin siis poliittiset syyt, arvelee erikoistutkija Tuija Leino Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta. Leino pitää Sveitsin päätöstä omalaatuisena ja korostaa, että Pandemrix on Euroopan lääkeviraston hyväksymä."

http://yle.fi/uutiset/teksti/ulkomaat/2009/10/sveitsi_rajoitti_sikainflu...

Internet ei unohda. THL:n Tuija Leinon tulisikin vetää tästä johtopäätökset ja erota.

No, nyt meillä on kymmeniä narkolepsialapsia ja ties kuinka paljon pienempiä ongelmia saaneita. Sveitsiläisillä ei. Ehkä sveitsiläisten "kotiinpäinveto" oli tässä se naurettava salaliittoteoria?

Lammaskansan usko auktoriteettien oikeassa olemiseen on hellyyttävää. Meidän isi on aina parempi kuin teidän isi. Suomalaiset asiantuntijat ovat aina oikeamielisempiä ja asiantuntevampia kuin minkä tahansa muun maan asiantuntijat. Muualla vaan ollaan korruptoituneita, ei meillä - ei suinkaan meillä.