Keskiviikko 26.6.2019

Mona Lisa esittää da Vincin homorakastajaa?

Luotu: 
2.2.2011 19:33
Päivitetty: 
2.2.2011 19:42
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Jos tutkijaa on uskominen, tässä kuvassa on Leonardo da Vincin homorakastaja.

Tutkija Silvano Vincetin tuore teoria liittyy suureen joukkoon arveluita, joita maailman ehkä kuuluisimmasta taulusta Mona Lisasta on esitetty. Vinceti nimittäin väittää, että Mona Lisan mallina on Leonardo da Vincin miespuolinen oppipoika, pitkäaikainen kumppani ja mahdollinen rakastaja.

Vincetin mielenkiintoisesta tutkimustuloksesta kertoo uutistoimisto AP.

Vincetin mukaan taulua ei kuitenkaan tule pitää pelkkänä muotokuvana, vaan se heijastaa da Vincin filosofisia, tieteellisiä ja taiteellisia arvoja ja uskomuksia. Myös Vincetin mukaan Mona Lisa sisältää valtavasti piiloviestejä, jotka kertyivät maalaukseen da Vincin työstäessä teosta vuosikausia useassa eri vaiheessa.

- Mona Lisaa tulee lukea useilla eri tasoilla, ei vain muotokuvana, Vinceti kommentoi AP:lle.

Aiemmin tutkijat ovat tulleet siihen tulokseen, että Mona Lisan mallina on firenzeläisen kauppiaan vaimo. Toinen kannatusta saanut teoria on se, että maalaus olisikin Leonardo da Vincin omakuva.

Vincetin väite ei ole täysin tuulesta temmattu. Salai-nimellä tunnettu oppipoika Gian Giacomo Caprotti vietti kaksi vuosikymmentä da Vincin kanssa työskennellen 1490-luvulta alkaen. Taidehistorioitsijat ovat kuvanneet parin suhdetta rakkaudeksi.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Käpälämäen tarkkailija

Jokaisesta lisätarinasta tavallinen heteromies tulee lähemmäksi sitä pistettä, että nyt riittää tätä asiaa. Se on vähän sama kuin että media toistaisi joka päivä, että korvavaikku se vasta hyvää ja terveellistä onkin. Ei muutu hyväksi eikä terveelliseksi sitä toistamalla. Sen sijaan kuulijoille kehittyy ajan mittaan vain entistä tukevampi inhoreaktio.

Hotcat

Viime vuosikymmenet ovat olleet kaapista ulostulon aikaa homoille. Homous ei sairaus, vaan seksuaalisen suuntautumisen muoto. Se, että homous on esillä jokapäiväisessä elämässä, todentaa vain sitä, että homoja on paljon. Miehistä noin 40%, vaikka kaikki eivät elä homosuhteessa. Jotenkin tuntuu, että näiden homokriittisten ihmisten seksuaaliset näkemykset juontuvat kotikasvatuksesta, joka häpesi seksuaalisuutta tai seksistä ei puhuttu lainkaan.

Käpälämäen tarkkailija

No sittenhän se ei olekaan enää vähemmistö, jos lasketaan mukaan vielä bi -tyypit, pedofiilit, nekrofiilit ynnä muut sairaat. Homothan ovatkin siis enemmistö. Vaadin vähemmistösuojaa heteroille!

Hymiö

Voi näitä juttuja. Näkeehän sen jo kaulasta, käsistä ja leuasta, että kuvan nainen ON NAINEN. Mutta joku aina saa jostain rahaa, kun kertoo jonkun kummallisen jutun hänen Liisastaan.

Ja kaikkihan tietävät, että Leonardo oli homo, so what. Ehkä bi, mutta ainakin homo.

Toinen seikka on tietysti se teoria, että vasen puolisko kasvoista on naisen ja oikea himpun verran jykevämpi olisikin symbolisesti miehen. Tässä siis toteutuisi Mari Kiviniemen vaatimus, että joka johtokunnassa pitää olla 40-prosenttia naisia ja ihan yhdessä naamassa.

Ja kun kuvaa pitempää tutkailee, niin Marihan se siinä, Mon Mari.

Reissumies evp

Kuten jokainen näkee, niin Mona Lisan hameet on kuvattu hyvin väljästi. Kuuluisan hymyn salaisuus on siinä, että hameiden alla on arvon tutkijan mainitsema oppipoika joka ei ollutkaan niin kovin homo, kuten Monan hymy todistaa.

TV-pappa

läppää, kun Usari on järkännyt joka kommenttisivunsa alkuun nuo kukkahatunkarkoittimet. Tuntuvat jopa tehoavan, kun ei pahemmin jo vastaherja lennä. Ihme, ettei edes niistäkään ole jo salamat sinkoilleet. Musliminkarkoittimina ovat kyllä vähän kyseenalaisia, etteipä vain peräti raiskauksetkin voisi lisääntyä niiden inspiroimina. Muuten ihan söpöjä.