Torstai 27.6.2019

Tuhoutunut Schjerfbeck-taulu pelastettiin erikoisesti jälkipolville

Luotu: 
24.3.2011 09:40

Tuhoutuneen taiteen museo on julkaissut jäljennöksen tuhoutuneeksi luullusta Helene Schjerfbeckin taulusta Veljenpoika Måns.

Alkuperäinen teos tuhoutui Hämeenlinnassa tulipalossa vuonna 1982. Tulipalo syttyi puutalossa ilmeisesti siitä, että asukas oli tupakoinut sängyssä ja sytyttänyt vuodevaatteet vahingossa palamaan.

Tämän jälkeen taulusta ei ole löytynyt yhtään valokuvaa tai jäljennöstä ennen tämän vuoden tammikuuta.  Nyt julkaistu versio on käsitelty perhealbumissa olleesta valokuvasta.

- Tähän tauluun liittyy vielä sellainen nolo tarina, että teoksesta löytyi valokuva muuta kautta, mutta se katosi, Tuhoutuneen taiteen museon Juho Tamminen selittää Uudelle Suomelle.

Schjerfbeck maalasi Veljenpoika Månsin vuonna 1924 ja antoi sen ystävälleen Einar Reuterille, joka lahjoitti teoksen Hämeenlinnaan.

Tutustu Tuhoutuneen taiteen museon galleriaan täällä.

Jaa artikkeli:

Kommentit

juhotamminen

Tässä Uuden Suomen artikkeli antaa hieman vailinaisen kuvan asiasta.
Julkaistu kuva on valokuva (tarkemmin sanottuna osasuurennus diapositiivista), joka esittää alkuperäistä taulua. Lisää kuvia löytyy galleriasivultamme, joihin löytyy linkit Uuden Suomen artikkelista.

Juho Tamminen

Absurdistan

Onko Uuden Suomen aivan välttämätöntä lähteä tälle iltapäivälehti/seiska otsikointilinjalle?

Hetken sai nauttia edes yhdestä asiallisesta nettilehdestä mutta valitettavasti tämänkin voi alkaa unohtamaan uutislähteenä.

Olisi mukava kuulla miten toimittaja Teemu J Kammonen perustelee oheisen otsikon kirjoitukselleen? Eikö se ole hänen mielestään yhtään valheellinen tai edes harhaanjohtava?