Lauantai 21.10.2017

Charlien Sheenin grilli meni yli – ”Miksi?”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
22.9.2011 19:48
Päivitetty: 
22.9.2011 20:12
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Näyttelijä Charlie Sheen oikeustalolla maaliskuussa.

Amerikkalainen komedia koki tiistaina kaiken sen, mikä on vikana viihdeteollisuudessa, kirjoittaa toimittaja Richard Rushfield.

Samaa asiaa pohdittiin torstaina Suomessa, kun Nelonen näytti Maria!-ohjelman jaksossa useista murhista tuomitun Aino Nykopp-Kosken haastattelun.

Puhelimitse tehdyn haastattelun taustalla kuunnellut yleisö hörähteli, kun vankilassa tuomiotaan kärsivä Nykopp-Koski kertoi avioliitostaan toisen vangin kanssa.

Haastattelu herätti närkästystä ainakin Iltalehden lukijoissa. Nelosen kanavapäällikkö antoi myöhemmin haastattelun, jossa hän piti Nykopp-Kosken haastattelua asiaohjelmaan sopivana ajankohtaisena sisältönä.

Yhdysvalloissa Rushfield hämmästelee Daily Beastin kolumnissaan, miksi viihdeteollisuus pitää edelleen yllä valtakunnallisena huumorina ja komiikkana grillausperinnettä, jossa keskitytään pääasiassa elämässään ja urallaan epäonnistuneihin viihdealan tähtiin.

Comedy Central -televisiokanava lähetti tiistaina näyttelijä Charlie Sheenin pilkkaamiseen keskittyneen Roast-show'n. Suomalaisittain "grilliksi" käännetyssä formaatissa tunnetut koomikot ja viihdemaailman julkkikset kertovat äärimmäisen henkilökohtaisia ja loukkaavia vitsejä grillattavasta henkilöstä. Formaatissa grillattava on itse suostunut rooliinsa.

- Yhtään todella vaikutusvaltaista ihmistä ei ole Comedy Centralilla grillattu. Sen sijaan kaikki grillatut ovat olleet uskomattoman helppoja kohteita, kuin vitsin kohokohta olisi tatuoitu heidän otsaansa, Rushfield kirjoittaa.

Charlie Sheen sai aiemmin kenkää Yhdysvaltojen yhdestä suosituimmista televisiosarjoista Miehen puolikkaat. Sheen on kärsinyt alkoholismista ja hänet on tuomittu muun muassa ex-vaimonsa pahoinpitelystä.

Kaikki nämä Sheenin elämän ongelmakohdat olivat esillä myös tiistaisessa esityksessä.

- Kukaan ei ole koskaan selittänyt minulle, mikä tarkalleen on niin hauskaa rikkinäisten ihmisten elämän vaikeuksissa, Rushfield toteaa.

- Hyvä huumori ei tarvitse selittelyä. Jos jokin on hauskaa, sen ei tarvitse selittää itseään. Hyvä vitsi viittaa kintaalla moraalille ja käytöstavoille, mikä tekee siitä niin tehokkaan tavan käsitellä tabuja ja kiellettyjä aiheita.

- Mutta kun näkee väkijoukon räkättämässä itsensä päälle oksentavalle kodittomalle juopolle, on pakko kysyä, mikä helvetti tuota väkijoukkoa vaivaa.

Richard Rushfieldin koko kirjoitus on luettavissa Daily Beastissa.

Jaa artikkeli:

Kommentit

TV-pappa

niin eihän siinä tarvita muuta kuin listata uusinnasta kaikki mainostaneet tahot ja kertoa mielipiteensä heidän nettipalautelomakkeillaan, ja esimerkiksi mainostettujen tuotteiden vaikkapa puolen vuoden ostoboikotista. Onneksi tämä on tehty nykyisin jopa yksinkertaisen helpoksikin. Itselle ei ole maistunut edes puoleentoista vuoteen erään nykyisin kaiketi ulkolaisen, määrätyllä värillä brändäilevän, suklaatehtaan tuotteet, paitsi kerran kun kaveri oli vahingossa ostanut tummaa lajia sen tunnetumman sijasta, eikä saanut sitä itse syötyä. Ja enää en edes muista, miksi päätin silloin tästä boikotista. Jotain väkivallalla mässäilyä oli. Ja kylläpä ovat vähentyneet myös meikläisen ostoskäynnit näissä "ICA-K-kaupoissa" ihan vain sen joulun tienoissa yhtiön mainoslehden välissä pakkojaetun "Kimpassa"-julkaisun kunniaksi. Helppoa, kun on jopa parempi vaihtoehtokin 30 metriä kauempana.

Vi-E-Ras

Väkivaltaviihdettä? Roastissa ei ole tippaakaan väkivaltaa. Jos jotain, siellä opitaan nauramaan itselle ja ottamaan mikä tahansa loukkaavakin tölväisy vastaan huumorilla.

PetSu

Olen asunut tuttavallisesti Fugessa useita vuosia. Nyt siirtynyt kauemmas.
Nelonen lähettää sarjaa Fuengirola, joka pitäisi esitellä elämää tuossa n. 20 000 suomalaisen talvikohteessa.
1,2,3 jaksoa nähneenä en ole tuntenut kuin myötähäpeää ja aivan käsittämätöntä kahden ravintolan johtajien selittelyjä ja kertomuksia. Kuvaukset ovat tähänmennessä tehty suurimmaksi osaksi kapakoissa.

Kummassakaan en ole koskaan käynyt eikä meidän suomalaisten elämä Aurinkorannikolla ole todellakaan edes lähelle tähänmennessä lähetetytn ohjelman kaltaista. Tästä tulee se suurin floppi, jos tahti ei muutu. Näiden tekijöitä voisi jossain Maria ohjelmassa grillatakin. Kysyä vaikka, miksi?

Jamppa12

Käsittääkseni Charlie Sheen on jo vähentänyt päihteiden väärinkäyttöään (tai lopettanut), ja mies on vaikuttanut ihan "selväpäiseltä" viimeaikaisissa TV-esiintymisissään. Hän oli tässä hiljattain Jay Lenon ohjelmassakin ihan normaalin oloinen.

Eli ei Roast-ohjelmassa todellakaan "avutonta ressukkaa" ammuttu jalkaan, vaan pikemminkin nauresteltiin Charlie Sheenin taannoisille toilailuille, jotka nyt siis toivon mukaan ovat jo mennyttä elämää.

Muutenkin noi Roast-ohjelmat ovat olleet ihan hauskoja, vaikka jonkun tosikon mielestä olisivatkin vähän yksinkertaista huumoria. Suomessa ei kyllä vastaavia ohjelmia voitaisi tehdä, kun ei tuollaista kielenkäyttöä sallittaisi Suomen televisiossa (suomen kielellä).