Sunnuntai 26.5.2019

Kaurismäen elokuva kahmi Jusseja

Luotu: 
30.1.2012 07:37
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Aki Kaurismäki.

Aki Kaurismäen Le Havre -elokuva kahmi Jussi-patsaita eilisiltaisessa gaalassa. Elokuva ja sen tekijät saivat parhaan elokuvan, ohjauksen (Kaurismäki), naissivuosan (Elina Salo), käsikirjoituksen (Kaurismäki), kuvauksen ja leikkauksen Jussit.

Hiljaisuus-elokuvan tekijät puolestaan saivat parhaan miespääosan (Joonas Saartamo), miessivuosan (Ilkka Heiskanen), musiikin ja äänisuunnittelun Jussit.

Hella W -elokuva palkittiin lavastuksesta ja pukusuunnittelusta. Parhaasta naispääosasta palkittiin Elina Knihtilä roolistaan Hyvä poika -elokuvassa.

Voittajien lista Nelosen sivuilla.

Jaa artikkeli:

Kommentit

syvä

Kun katselee elokuvasäätiön henkilökunnan luetteloa ja toimitusjohtajan nimeä, niin ymmärtää, miksi näyttelijät Jussi-gaalassa nimesivät toisen presidenttiehdokkaan suosikikseen.
Kannattaa varmasti huolehtia tulevasta toimeentulostaa tekemällä ja toimimalla oikealla tavalla. Ja tekemällä sitten oikeita elokuvia.
Tuskin kuitenkaan Kaurismäki suostuisi kävelemään sinistä mattoa pitkin noutamaan jotain Jussia jakotilaisuudessa.

tarkkailija-vm59

http://suomenkuvalehti.fi/blogit/americana/aki-kaurismaen-kyseenalainen-...

"Perjantain Aamulehdessä Aki Kaurismäki ilmoitti haluavansa tuhota koko ihmiskunnan: ”Ihmiskunnan tilaus meni kuitenkin jo kolmekymmentä vuotta sitten. Nyt on lähdön aika. Ja mitä nopeammin lähtö tulee, sen parempi,” Kaurismäki paasasi

”Pentti Linkola on minuun verrattuna sosiaalidemokraatti. Hän jättäisi muutaman henkiinkin, mutta minun puolestani kaikki saa mennä. Tilanne on joko planeetta tai me, ja meidän toimestamme jäljellä ei ole kohta enää kumpaakaan.” "

----------------------------

Sanomattakin on selvää että herra Kaurismäki kannattaa vaalien toisella kierroksella Pekka Haavistoa.

jukkauolevi

Kyllä oli tyylitön ja harkintakyvytön esitys suomalaisilta näyttelijöiltä ottaa kantaa politiikkaan Jussi Gaalan yhteydessä. Ei tee toisin ajattelijalle mieli käydä katsomassa tämän sakin tuotoksia. Tyhääkin tyhmenpää toimintaa tilaisuudessa jonka olisi pitänyt olla harmiton elopuva-alan palkinnonjakotilaisiis. Vähän kuin Jumalan Teatterissa: paskaa katselijoitten silmille. Oli kuvottava esitys.

Granu

Paula Koivuniemi,varmasti kokoomuslainen,osasi olla tilaisuudessa siihen kuuluvalla arvostuksella.Uskon,tilaisuus kääntyi kyllä Haavistolle haitaksi,Niinistölle eduksi.Saartamon esitys gaalassa oli täysin ala-arvoinen,millaisen kotikasvatuksen äitinsä,Eija Ahvo,jota olen aina pitänyt erittäin fiksuna ihmisenä,on pojallensa oikein antanut.Tarkoitus oli katsoa elokuva hiljaisuus,taidan jättää väliin.

Ola

Hiljaisuutta likaisessa rapistuneessa hirsimökissä, varpaat puulankuilla, puolityhjä kossupullo pöydän jalan vieressä, likainen ikkunaruutu jolle vesipisarat litisevät, talikko navetan seinällä lantakikkareiden keskellä, käpristelevät varpaat etsivät jotain suurta, lehmän ammuntaa, aaltojen loisketta kaukaisuudessa, sormet rähjäisellä pöydällä, kädessä puolityhjä kossulasi, tahmeat silmät, roikkuvat hiukset. Tätä 1 tunti 20 min. Jusseja sataa kaatamalla. Parasta suomalaista elokuvataidetta.