Lauantai 20.7.2019

Katso kuva – Iso uudistus Olympiastadionille

Luotu: 
7.2.2012 13:38
  • Kuva: Stadion-säätiö
    Kuva
    Tältä näyttäisi Olympiastadionin katsomokatos. Kuvat suurenevat klikkaamalla.
  • Kuva: Stadion-säätiö
    Kuva
    Tältä näyttäisi sisärata uudistuksen jälkeen.

Stadion-säätiö esittää isoja uudistuksia Olympiastadionin rakenteisiin. Säätiö esittää, että stadionin katsomot katetaan, nykyiset tilat uudistetaan, ja samalla lisätilaa rakennetaan myös maan alle.

- Uudistaminen lähtee toiminnasta, ja haluamme toteuttaa sen niin, että Olympiastadionin kulttuurihistoriallinen arvo säilyy ja vahvistuu. Käytännössä tämä tarkoittaa, että stadionin ulkoasu pysyy nykyisellään, ja sen ympäristö muuttuu viihtyisäksi Olympiapuistoksi. Lisärakentaminen toteutetaan pääasiassa maan alle ja nykyisen rakennuksen piirin sisäpuolelle, sanoo Stadion-säätiön puheenjohtaja Otto Lehtipuu asiasta annetussa tiedotteessa.

Nykyiset tilat on tarkoitus perusparantaa ja uudistaa sekä rakentaa lisätilaa maan alle.

- Sisäliikunta- ja kokoustilat suunnitellaan helposti muunneltaviksi monitoimitiloiksi ja toimistotilat modernisoituvat avotoimistoiksi. Stadionin palvelukonsepti uudistetaan uusien ja nykyaikaisten tilojen tuomien mahdollisuuksien mukaiseksi, säätiö visioi.

Tällä hetkellä Olympiastadionin pinta-ala on 19 984 neliötä. Uudistuksen myötä pinta-ala kasvaa 36 160 neliöön. Uudistus esitetään toteutettavaksi vuosien 2012-2018 välisenä aikana. Katsomopaikkoja on uudistuksen jälkeen noin 35 000.

Uudistuksen veroton hinta on 197 miljoonaa euroa sisältäen katsomoiden kattamisen osuuden, 26 miljoonaa euroa. Stadionin uudistaminen esitetään toteutettavaksi valtion ja Helsingin kaupungin tuella niin, että osapuolet rahoittavat hankkeen puoliksi. Lisäksi Stadion-säätiö käynnistää stadionin uudistamista tukevan yhteistyö- ja varainhankintahankkeen.

Tällä hetkellä vuonna 1938 rakennettu Olympiastadion on erittäin huonossa kunnossa. Stadionin perusteellinen kuntotutkimus valmistui alkuvuodesta 2010. Sen mukaan Olympiastadionin nykyiset tilat, pintarakenteet ja tekniset järjestelmät ovat tulleet käyttöikänsä päähän. Nykyisessä kunnossa Olympiastadionin käyttöikä on arviolta noin viisi, korkeintaan kymmenen vuotta.

Jaa artikkeli:

Kommentit

O

Ei, ei ja ei. Emme tahdo epätasa-arvoista kilpailuhenkeä Muumilaaksoon! Ei mitään primitiivisiä miehiä puhkumassa hikisinä, osoittamassa ylemmyyttään heikompiaan kohtaan. Tahdomme kisailua, missä kenellekään ei tule paha mieli ja missä gender ei vaikuta miehiä suosivasti tuloksiin. Tahdomme Guggenheimin!

Fru (och man) Grönvänster

TSV

Oikeasti, paljonko stadioniin meinataan vielä heittää rahaa hukkaan? Fakta on se että se pitää purkaa ja rakentaa ison maailman mukaan tilalle kompleksi, hotelleineen ja maanalaisine parkkipaikkoineen.

Tornin voi säilyttää mutta tämä on käsittämätöntä. Muistatteko kun viime "korjauksen" piti riittää pitkäksi aikaa?