Tiistai 18.6.2019

Markus Selinin uusi projekti: ”Onnea vaan!”

Luotu: 
3.4.2012 15:10

Kalevalaseuran toiminnanjohtaja Ulla Piela toivoo, että elokuvatuottaja Markus Selin välttäisi Kullervon ja Sammon ryöstön käsittelyn tulevassa elokuvaprojektissaan.

Markus Selin kertoi viikonloppuna Helsingin Sanomien haastattelussa valmistelevansa massiivista projektia kansalliseepoksesta.

- En tiennyt siitä [projektista] aikaisemmin. Vähän hämmästyin, Piela sanoo Uudelle Suomelle.

- Se on trilogia ja Antti Jokinen ohjaa sen. Ei voi muuta kuin toivoa onnea, Piela kertoo tietonsa.

Piela pitää hyvänä, että Kalevalaa käsittelee myös populaarielokuvaan erikoistunut tuotantoryhmä. Selin tunnetaan Vareksista ja Levottomat-sarjasta.

- Kyllä Kalevala kestää kaikenlaisia tulkintoja. Hyvä jos tehdään erilaista, Piela hyväksyy.

Selinin tunnetuimpiin projekteihin kuuluu Mannerheim-elokuva, jonka viivästyminen on noussut suomalaisessa kulttuurielämässä omaan mittaluokkaansa.

Elokuvaa varten on kerätty miljoonia euroja, mutta valmista ei ole tullut.

- Ei mua pelota. Ei se ole Kalevalaseuran asia mitenkään. Aina voi onnistua, vaikka olisi aiemmin epäonnistunut, Piela sanoo.

Kalevalan teemoista 2010-luvulla puhuttelisi Ulla Pielan mukaan kaksi yli muiden: Väinämöisen ja Joukahaisen kilpalaulanta sekä Ainon kohtalo.

- Mieluummin jotain muuta kuin Sammon ryöstöä ja Kullervoa. Niitä on kuvattu jo niin monessa paikassa, Piela toivoo.

- Kilpalaulannassa olisi symboliikkaa: vanha ja nuori tietäjä mittelemässä; sana vastaan sana, tieto vastaan tieto.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Ray

Koivusalon paras elokuva näkemistäni lienee mielen sairaudesta kertova. Rautavaarasta kertova elokuva on koskettavaa kuvitusta, Sibelius elokuva historiantajutonta peetä ja Pohjantähti tarpeeton lämmitys vailla kerronnan syytä. Silti: Koivusalolla on lahjakkuuttakin.

Selinin kaikki elokuvat eivät ole huonoja. Vareksia en ole nähnyt, enkä varmaan näekään. Mannerheim hanke on järjetön, mutta jotenkin perusteltava. Sopii siinä mielessä Selinille, että suomalaiset ovat jo mielissään rakentaneet Mannerheimista liki koomisen kultin.

Ja nyt sitten Kalevala! Ja millähän eväillä. No onnea matkaan vaan. Holmberg ja kumppanitkin yrittivät. Tekijät olivat kovia, mutta ei se silti aivan putkeen mennyt.

demarien vihollinen no1

..änkyttävästä kuninkaasta on tehty Oscar elokuva, hänen yhteen puheeseen valmistelusta.
Jos Mannerheimista olisi tehty reilulla rahalla amerikkalaistyyppisesti elokuva; tsaarin hovia, punakapinan kukistamista, suomen pelastamista, uskomattomia sotaretkiä ja seikkailuretkiä menneen maailman maailmassa, suomen sotien sankaritekoja jotka ovat maailman historiallisia sankari tekoja, uskomaton elämän tarina. Voisi vaan kuvitella, että suomi saisi kertaheitolla mainetta, mutta kyllä siinä vasemmistolaisuus haudattaisiin pohjamutiin, kun se sitä asiaa on aina suomalaisille ollut, jonkun on pitänyt meidät siltä pelastaa.

Suomessa on tilaus historiallisille filmeille, turhaa haukuitte Sibeliusta, se oli hyvä elokuva. Koska muuta ei ole tehty, tarvitsemme historiallisia filmejä. Kalevala aihe on ehdottoman hyvä, onhan sormusten herrassakin kalevalaa.

Sotaelokuville olisi tilaus, niitä ei ole tehty riittävästi. Elokuvia jossa ei ole työväenliikettä ja pakkopolitisointia ja sosiaalidemokratiaa, silloin kun suomi oli vielä sielultaan terve yhteisö...

demarien vihollinen no1

..siinä elokuvien aiheita tai; Ratkaisun hetket suomen eduskunnassa, kun yritimme löytää yhteishenkeä suomen itsenäisyysjulistukselle, jota sosiaalidemokraatit ensiksi vastustivat ja nuorsuomalaiset puhuvat heidät ympäri.
Lönrothin matkat kuulemassa runonlaulajia, uskomaton elokuvan aihe.Acricola ja suomen kielen aakkoset.Tsaarien kymmenet käynnit suomessa mm. Langinkoskella, kalastelu siellä ja suomen itsenäistymisen lujittuminen ruotsin vallan piinasta vierailujen aikana.

Mozartista ja Beethovenista on tehty elokuvia, kaikessa on taiteilija vapaus. myös näissä suomen historiallisissa elokuvissakin. Muuta meille ei ole tehty kuin täällä pohjan tähden alla ja tuntematon sotilas.Sibeloiuksesta voisi tehdä toisenkin elokuvan, katsojia riittäisi.

Todellisia jännäreitä Kekkosen itsevaltiudesta, neuvotteluja omiin nimiin KGB:n kanssa, yksityisiä jutusteluja lapinluovuttamisista, jne. keskusteluja neuvostoliiton johtajan kanssa, saunassa kysely suomen miehittämisestä, noin vain...moni asia saisi realistisemman kuvan, kun elokuvia tehtäisiin vähän niinkuin asiat olivat tyyliin.

..elokuvat eivät kiinnosta tekijöitä, kun niillä on poliittista vastustusta, Selin hyvä esimerkki siitä...

muuan

"...moni asia saisi realistisemman kuvan, kun elokuvia tehtäisiin vähän niinkuin asiat olivat tyyliin."

Tarkoitat kai "vähän niinkuin miltä asioiden pitäisi näyttää" -tyyliin. Niin, että elokuvan katsojalle jää samanlainen kuva asioista kuin kommenttisi lukijoille. Eli, että niin se Kekkonen vain tarjoili saunassa Lappia ja jopa koko maan miehittämistä.

demarien vihollinen no1

..toinen maailman sota, juutalaiset, englannin maailman valta, palvelijat siellä, ihmisten olosuhteet, jne. monista asioista on tullut ihan sivutuotteena oikeita käsityksiä maailman asioista elokuvien kautta.
kekkosen ajasta tulisi selville häikäilemätön ahneus ja tyhmyys. Nimenomaan me olemme saaneet suomessa käsitykset ohjailevasta mediasta, yle:stä. esim. moni demari ei tajua lainkaan, että sdp on ollut viemässä suomea sosialistiseen neuvostoliittoon, ei hyväksynyt itsenäisyyttämme jne. Mannerheim toinen paradoksi, ihmiset luulevat vääriä asioita oikeiksi.
Elokuvien mahti on siis todistettua. esim. dinosaurus elokuvat ovat varmasti syventäneet ihmisten ajatusmaailmaa maapallosta ja myös scifi elokuvat avaruudesta.
Tuntematon sotilas ja täällä pohjan tähden alla ovat monille täyttä totta, vaikka esim.torppari asia on täyttä puppua historiassa.punainen viiva ja valheet joita syötettiin köyhille ja lukutaidottomille on totuus.
Suomen elokuvasäätiö on vaan ilmeisen pelle järjestö ja valtapolitiikan jatke, YLE:n tapaan...