Torstai 18.7.2019

Suomalaiselle menestyselokuvalle jo viides palkinto: ”Huokuu hämmästyttävä itsevarmuus”

Luotu: 
22.10.2016 12:50
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Hymyilevä mies -elokuvan ohjaaja Juho Kuosmanen Cannesissa.
|
Juho Kuosmasen ohjaama Hymyilevä mies -elokuva on voittanut Chicago International Film Festivalin New Directors -kilpasarjan pääpalkinnon. 
 
Kyseessä on viides palkinto, joka Hymyilevälle miehelle annetaan kansainvälisillä elokuvafestivaaleilla. Edelliset festivaalivoitot tulevat Cannesin elokuvajuhlien Un Certain Regard -sarjasta, Zürichin elokuvajuhlilta, Manaki Brothers -festivaalilta Makedoniasta sekä Saint Jean de Luz Film Festivalilta Ranskasta. Elokuva on myös tämän vuoden Suomen virallinen Oscar-ehdokas.
 
Vuodesta 1964 järjestetty Chicagon elokuvafestivaali on vanhin kilpasarjalla varustettu elokuvafestivaali Pohjois-Amerikassa. Festivaalin ensimmäisille tai toisille pitkille ohjaustöille suunnatun esityssarjan Gold Hugo -pääpalkinnosta kisasi tänä vuonna yhteensä 15 elokuvaa ympäri maailman.
 
Tuomariston mukaan Hymyilevä mies -elokuvasta ”huokuu hämmästyttävä itsevarmuus vision ja toteutuksen osalta”, ja ”upealla mustavalkokuvauksella sekä puhtaalla tunteella ja huumorintajulla kerrottu elokuva tarjoaa monilla tehokkailla valinnoillaan hienovaraisia ja naturalistisia suorituksia sekä omaperäisyyttä. Se on tuore elokuva kaikille aisteille.”
 
Vuoteen 1962 sijoittuvan ja nyrkkeilijä Olli Mäen rakastumisesta kertovan elokuvan on nähnyt elokuvateattereissa Suomessa tähän mennessä jo 36 000 katsojaa. 
 

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli: