Keskiviikko 24.7.2019

Riita Bob Dylanin Nobelista: ”Hän päättää itse, mitä tekee”

Luotu: 
23.10.2016 09:53
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Bob Dylan.
|
Ruotsin Akatemia on ilmoittanut, ettei sillä ole mitään tekemistä akatemian jäsenen ja Nobel-komitean puheenjohtajan Per Wästbergin kirjallisuuden Nobelilla palkittua Bob Dylania koskeneiden lausuntojen kanssa.
 
Wästberg arvosteli Dylania lauantaina jyrkin sanankääntein, koska tämä ei ole vastannut Ruotsin Akatemialle eikä myöskään kommentoinut palkintoaan mitenkään. Wästbergin mukaan Dylan on epäkohtelias ja ylimielinen.
 
Ruotsin Akatemian pysyvä sihteeri Sara Danius puolestaan arvostelee Wästbergin ulostuloa.
 
–Nobelilla palkittu päättää itse, mitä tekee ja ottaako osaa seremonioihin. Ruotsin Akatemia ei ole koskaan ottanut kantaa palkinnon saajien päätöksiin eikä tee niin nytkään riippumatta siitä, mikä (Dylanin) päätös on. Per Wästberg on ilmaissut omaa pettymystään, kyseessä on hänen henkilökohtainen mielipiteensä eikä Ruotsin Akatemian virallinen kanta, Danius sanoo Dagens Nyheterin mukaan.
 
Ruotsin Akatemia ilmoitti viime maanantaina lopettavansa Bob Dylanin tavoittelun. Danius kertoi olleensa yhteydessä Dylanin yhteistyökumppaniin ja sanoo sen riittävän.
 
Vain ranskalainen kirjailija ja filosofi Jean-Paul Sartre on kieltäytynyt vastaanottamasta kirjallisuuden Nobelia. Palkinto myönnettiin hänelle vuonna 1964.
 
 

Jaa artikkeli:

Kommentit