Sunnuntai 20.1.2019

Aalto-yliopiston rehtoriksi Tuula Teeri

Jaa artikkeli:
Luotu: 
19.12.2008 11:42
  • Kuva: Aalto-yliopisto
    Kuva
    Tuula Teeri

Aalto-yliopiston ensimmäiseksi rehtoriksi on valittu professori Tuula Teeri (s. 1957). Hän toimii tällä hetkellä vararehtorina ja rehtorin varamiehenä Kungliga Tekniska Högskolanissa (KTH) Tukholmassa.

– Olen äärimmäisen innostunut tästä haasteesta. Yliopistoja uudistetaan kaikkialla Euroopassa ja Aalto-yliopisto on muutoksen suunnannäyttäjä, sanoo Aalto-yliopiston rehtorina aloittava Tuula Teeri ylipiston tiedotteessa.

Teren mielestä uudistuksesta tekee ainutlaatuisen Helsingin kauppakorkeakoulun (HSE), Taideteollisen korkeakoulun (TaiK) ja Teknillisen korkeakoulun (TKK) vahvojen osaamisalueiden yhdistelmä.

- Pidän erittäin merkittävänä myös Suomen hallituksen, elinkeinoelämän ja yhteiskunnan sitoutumista suomalaisen yliopistojärjestelmän uudistamiseen, Teeri toteaa.

Aalto-yliopisto aloittaa toimintansa syksyllä 2009 valmisteilla olevan yliopistolain tultua voimaan. Helsingin kauppakorkeakoulun, Taideteollisen korkeakoulun ja Teknillisen korkeakoulun toiminta siirtyy kokonaisuudessaan säätiön toiminnaksi vuoden 2010 alussa.

Rehtorin valintaa valmisteli hakukomitea, johon kuuluivat professori Risto Nieminen Teknillisestä korkeakoulusta (TKK), professori Tapio Vapaasalo Taideteollisesta korkeakoulusta (TaiK) ja professori Jyrki Wallenius Helsingin kauppakorkeakoulusta (HSE) sekä Aalto-korkeakoulusäätiön hallituksen jäsenet Matti Alahuhta, Marja Makarow ja Anne Brunila.

– Halusimme Aalto-yliopiston ensimmäiseksi rehtoriksi henkilön, jolla on vankka tieteellinen kokemus, ja joka on erinomainen muutoksen johtaja. Sekä hakukomitea että hallitus päätyivät yksimielisesti Tuula Teerin valintaan, toteaa hallituksen puheenjohtaja Matti Alahuhta.

Teeri on tehnyt väitöskirjatyönsä VTT:llä ja suorittanut tohtorintutkinnon Helsingin yliopistossa. Tuula Teeri on näkemyksellinen, innostava akateemisten yhteisöjen johtaja sekä vankka tieteentekijä ja perustutkimuksen puolestapuhuja. Hän on toiminut KTH:ssa vuodesta 1996. Tuula Teerillä on kansainvälistä kokemusta mm. USA:sta, ja kotimaisista tiedeyhteisöistä mm. VTT:ltä. Tuula Teerillä on useita akateemisia, yhteiskunnallisia ja yritysmaailman luottamustehtäviä.

Jaa artikkeli: