Torstai 23.5.2019

Suomalainen amatööri kiinni ”Britannian Oscarissa”

Luotu: 
21.1.2009 11:48
  • Kuva: Ralph Laurila
    Kuva
    Ralph Laurila.

Suomalainen amatöörinäyttelijä Ralph Laurila on kiinni arvostetussa elokuvamaailman palkinnossa. Laurila näyttelee pääosaa Alex Wincklerin filmissä “Ralph”, joka tavoittelee maailman yhtä arvostetuinta elokuva-alan palkintoa, ”Britannian Oscaria” eli Baftaa. Elokuva kilpailee parhaan elokuvan palkinnosta lyhyiden elokuvien sarjassa.

British Academy of Film and Television Arts (Bafta) jakaa seuraavat “Oscarit” 8. helmikuuta. Baftan parhaan näyttelijättären tittelistä kilpailevat muun muassa hiljattain kaksi Golden Globea voittanut Kate Winslett sekä Angelina Jolie ja parhaasta elokuvasta Golden Globessa menestynyt “Slumdog millionaire”.

Ralph Laurila työskentelee parhaillaan lontoolaisessa pubissa, sillä hän pitää parhaillaan välivuotta ennen filmi- ja tv-työn opintoja Derbyn yliopistossa. Hän on syntynyt Britanniassa. Hänen isänsä on suomalainen FinnGuild-organisaation vetäjä Ossi Laurila ja hänen äitinsä brittiläinen matkailutoimittaja Mary Anne Evans.

Laurila on amatöörinäyttelijä, mutta hän ei ole noviisi elokuvakankaalla. Hänen ensimmäinen roolinsa Britanniassa oli Wincklerin lopputyössä ”Tagging”, joka kertoo graffittijengistä. Hän näyttelee myös parin viikon sisällä ilmestyvässä puukotuskulttuuria vastaan taistelevassa elokuvassa ystävänsä puukottajaa. Lisäksi hänet nähdään valkokankaalla ihmisten salakuljetuksesta kertovassa elokuvassa. Siinä hän näyttelee salakuljettajan poikaa, joka joutuu selvittämään suhteensa isäänsä.

“Ralph” on 13 minuuttia kestävä koominen rakkaustarina, jonka tapahtumat sijoittuvat Ranskan Marseillen rautatieaseman ympäristöön. Elokuvassa 15-vuotias Ralph päättää matkustaa Etelä-Ranskaan tapaamaan parasta ystäväänsä Clairea ja vannoa rakkauttaan tälle.

Valitettavasti Clairelle Ralph on kuin pikkuveli. Marseillesiin saavuttuaan Ralph huomaa, että hänellä on mukanaan väärä numero ystävälleen, jonka jälkeen hän epätoivoisena ja eristyneenä ajautuu kahvilaan, jossa hän tapaa hurmaavan Julien. Kuten yleensä hyvissä elokuvissa, dramatiikkaa sisältyy kohtaukseen, kun Claire sattumalta ilmestyy Marseillesin asemalle lomalla tapaamansa pojan kanssa. Ralph on totisen paikan edessä: kumman hän valitsee lemmitykseen, Clairen vai Julien.

Henkilöt: 
Jaa artikkeli: