Lauantai 20.7.2019

Ylen Mannerheim-projekti maksaakin jopa 170 000 €

Luotu: 
16.8.2012 11:08
  • Kuva: Petteri Paalasmaa /Uusi Suomi
    Kuva
    Ylen Mannerheim-projektin tuottaja Erkko Lyytinen tiedotustilaisuudessa.
|

Yleisradion Suomen Marsalkka -elokuvan budjetti oli noin 20 000 euroa, vahvisti elokuvan tuottaja Erkko Lyytinen tiedotustilaisuudessa aiemmat lehtitiedot. Mannerheim-projektin kokonaisbudjetti voi kuitenkin olla jopa 170 000 euroa, sillä elokuvan teosta tehdyn kuusiosaisen dokumentin tekeminen maksaa noin 100 000 - 150 000 euroa.

–Tämä on sama kuin minkä tahansa kuusiosaisen reality-sarjan budjetti, Lyytinen sanoi.

Suomalaisen kansallissankarin elämästä kertovan elokuvan kuvaaminen Keniassa ja tähdittäminen kenialaisnäyttelijöillä on ihmetyttänyt Suomessa. Lyytinen kuitenkin vakuutti tiedotustilaisuudessa, että kenialaiseen tarinankerrontaan pohjaava lopputulos tulee kelpaamaan suomalaisille.

–Takaan, että kun näette elokuvan, tulette hämmästelemään teknistä ja taiteellista tasoa, Lyytinen sanoi.

Elokuvan käsikirjoituksesta vastasi kenialainen työryhmä, jota Lyytisen ryhmä tuki. Lyytisen mukaan erikoiseen kenialaisnäkökulmaan päädyttiin, koska "sankaritarinat ovat universaaleja". Lyytisen mukaan Suomesta ei löytynyt todellista tietoa siitä, millainen ihminen marsalkka Mannerheim oli – joten vapaus kuvitella asia annettiin kenialaisille.

Henkilöt: 
Yritykset: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Esa Aaltonen

Samma här - ja ens' vuonna tämä menee verorahoilla touhuiluksi eli varmaan vielä hullummaksi :-( Käytiin viikko sitten Tallinnassa ja mietin miksi se tuntui paljasjalkaisesta Helsinkiläisestä niin kotoisalta. Sehän on kuin Helsinki parikymmentä vuotta sitten rahoitusmarkkinoiden vapauduttua: kehitystä ja iloista pöhinää joka puolella, siistiä ja kaikki toimii. Stadi vaikutti niin likaiselta ja ränsistyneeltä. Helsingin keskustassa maleksi vähintään 10 kertaa enemmän kiireettömän näköisiä nuoria miehiä kuin Tallinnassa. Näin maallikon silmään eivät näyttäneet savolaisilta ;-)
Vaimo totesikin, että täytyy varmaan hankkia se eläkekämppä lahden eteläpuolelta jos haluaa suomenkielistä palvelua sitten vanhempana kun "bad english" ei enää luonnistu X-)

Ilkka Luoma

YLE harrasti kansalaisilta kerätyillä varoilla vapaaehtoista kehitysaputoimintaa, ostamalla elokuvapalveluita halpatyövoimamaista -

samoin kuin mm. Adidas, kun se teetättää (ainakin teetätti) jalkapallojaan lapsityövoimalla ja alipalkalla. Edelleen sama asia kuin se, että ettemme tue kotimaisuutta ostamalla halpaa tavaraa Kiinasta - kun se kerran on niin halpaa ---

Oliko YLE´llä kansallisesti valtiomediana pahoinvointikrapula aiemmin ja (vielä nykyäänkin) harjoittamastamme mustan Afrikan riistosta?

Vai olisiko tässä YLE´n juoni ja vihje kotimaisille näyttelijöille ja elokuvatoimitsijoille, että alentakaa taksojanne ja palkkojanne?

christinaholm

Kuinka Yleisradio perustelee sitä että tätä mielikuvituksellisellista afrikkalaista sankaritarinaa markkinoidaan varastamalla todellisen historiallisen henkilön identiteetti josta luodaan kaupallisessa tarkoituksessa selkeästi vääristetty kuva ilman todenperäisyyttä?

Jari Lindholm

hei halooooo oliko Mannerheim tummaihoinen ?.. no ei todellakaan !!
Älkää nyt todellakaan tehkö pilaa suomen historiasta. Eikö kukaan muu tajua miltä tää näyttää , täyttä pilaa Suomesta. Tuskin Saksakaan antas tehdä pilaa Hitleristä että se ois tumma ihoinen.

Kersti Rajala

Aika yllättävä juttu. Se muljauttaa ihmisten aivoitukset pariinkin uuteen asentoon. Herää kysymyksiä. Onko Mannerheimin suhde suomalaisiin sama kuin fundamentalisti-islamilaisten Allahiin? Miksi musta mies ei voisi esittää Mannerheimia? Niin miksi ei? Onko afrikkalaisissa jotain sellaista, etteivät he sovi esittämään Mannerheimia. Elokuva on fiktiivinen ja uskoisin, että elokuvan rinnalla tehty dokumentti on se olennaisempi osa tuotantoa. Odotan sitä mielenkiinnolla.

Mark Andersson

Tuossa taas nähdään miten "yleiset totuudet" ja "kaikkiahan sen tietää" -tyyppiset "tosiasiat" syntyvät. Iltapäivä- ja muut kannibaalilehdet kirjoittivat että juttu maksaisi 20000, mikä olisi mahdottomuus. Mutta niin vain asiasta ehdittiin kohkata vuorokausitolkulla.

Mitä Yleen tulee, se osoittaa monipuolisuuttaan tällä projektilla (siihen, onko juttu hyvä vai huono, en ota kantaa ennen kuin näen) ottamalla huomioon muutkin kuin kuvainkumartajat ja perussuomalaiset ammattiloukkaantujat.

Meitä muita on näet aika iso liuta, ja me jopa maksamme lupamaksumme, toisin kuin aika monet marisijat. Muidenkin lupamaksuille on saatava katetta, ei vain pyhimyksenpalvojien.

Jyri Kokkonen

Vaikka meidän tavallisten kuolevaisten ei sovi asettua taiteen armoitettujen näkijöiden ja tekijöiden yläpuolelle näissä asioissa, jotenkin tuntuu siltä, että vanhan herjalaulun sanat saivat yllättäen uutta sisältöä: "Niin laski Marsalkan silmäluomi, oli mustana taivas ja kusessa Suomi..."

Henri Kangas

Ahaa, nyt ymmärrän. Tuo musta Mannerheim ei ole sinällään relevantti tässä asiassa, Lyytisen projekti on dokumentti leffanteosta Keniassa ja jonkinlainen kollaus reaktioista, mitä musta Mannerheim suomalaisissa herätti.

Eli tälläinen "olette suvaitsemattomia" -juttu. Toivottavasti Lyytinen tajuaa, että suuri osa raivosta kohdistui Ylen rahankäyttöön ja suomalaisen taiteen paskuuteen noin ylipäätään.

Jarmo Kanerva

Ei tiedä itkeäkö vaiko nauraa. Hölmölässä ollaan.
Äänestäjät saavat sitä mitä tilaavat.
Filmi 20 000 euroa. Filmi filminteosta 170 000 euroa.

Hei -me netotaan tällä !
Muistakaa tämä luku...

Eli ne jotka on filmin teossa mukana....
Muistakaa tämä luku, tarkoitta sitten ihan mitä vain...

YLE puuhastelee elokuvan Marskista swahili-englanniksi ja kohderyhmänä on Afrikka.
Eduskunta antaa rahaa YLElle, jotta se tuottaisi tilatun julkisen palvelun nimeltä Valtion Radio ja TV-toiminta noin 500 miljoonalla, eli 3 miljardilla mummonmarkalla.
Selvittäkää ketkä ovat päättäneet tästä.

Toivottovasti eduskunnan silmät aukeavat ja laittavat budjettiin YLEn rahoitukseksi noin 50 % nykytasosta ensi alkuun. Sillä saisi sen tilatun palvelun muualtakin. YLEn ei ole tarkoitus olla Ulkoministeriö eikä tehdä kehitysyhteistyötä. Sieltä löytyisi 200 miljooonaa vanhustenhoitoonkin ja muuhun tärkeään.

Dokumenttien editointi ja muu on halventunut rajusti kiitos PC-edittien. Ihmisillä on HD-tason systeemeitä jo kotikoneissakin. Sellaisilla saa dokumentin aikaan elokuvan teosta. Varsinkin kun elokuva ei ollut mikään Titanic. Tai sitten oli omalla tavallaan...

Mikko Löppönen

Siis tämähän on silkkaa kusetusta. 100 000 - 150 000 euroa kuusiosaiseen dokkariin ja kehdataan väittää naama pokkana, että normaalin reality-sarjan hinta. Ei ainakaan kaupallisella puolella. Enemmänkin 1/10 tuosta hinnasta. Mutta ilmeisesti verorahoin tämmöinen kusetus on sallittua?

Jarmo Kanerva

Ainakin traileri oli ihan räävittömän hauska. Edustaa jotain mustaa huumoria ja asiat on vedetty päälaelleen. Tämä traileri voisi olla jossain huumorileffassa yhtenä gaginä. Eräs koomikko sanoi, että huumorin reseptinä on se, että jota kuta satutetaan tai pilkataan. Esim. heittämällä kermakakulla tai tekemällä valkoisten marskista tuollainen filmi. Suomessa ei tuollaista voisi tehdä, koska täällä nousee jo sandaali kun puhuu hihamerkeistä ja saa potkun persuksiin.

Editillä oli vedetty dramaattisia elementtejä mukaan sinänsä huvittavaan tapaan. Matala ääni julistaa" Marschall on Finland ", kello soi taustalla, ja on otettu ylidramaattinen ja vanhanaikainen kuvakulma noin vuodelta 1940. Tai esikuvana on star wreck (tähtipulkka). Päälle on ripustettu suuri määrä kunniamerkkejä, kuin joulukuusella. Ehkä sillä parodioitiin samalla tapaa, joka on diktaattoreilla ja valtaan päässeillä poliitikoilla.

En kyllä ymmärrä miksi on tehty filmi, jossa kerrotaan miten filmi on tehty ennen kuin elokuva on megasuuri menestys.

Mika Tuunanen

Jos tätä "elokuvaa" yritetään ihan oikeasti elokuvateattereihin saada, niin en itse ainakaan jaksa uskoa että kovin mm. Finnkino olisi kiinnostunut n. 50min leffasta.. Ja vaikka sitten kävisikin niin, että Finnkinonkin teattereihin ko. leffa tulisi, niin kuinka moni kansalainen on valmis maksamaan 50minuutin elokuvasta normaalin leffalipun hinnan?-p

Ismo Utriainen

Tämä on vähän sama kuin tehtäisiin Bob Marleystä elokuva, jonka pääosaan otettaisiin Justin Bieber.

Hmm mitenhän kävisi.

Elokuvan AINOA mahdollinen toteutustapa olisi komedia, kuten myös tämän Mannerheim rainan. Valitettavasti vaikuuttaa sille, että elokuva on tehty "tosissaan", ilman komedia aspektia.

Naurettavaaa rahastusta, budjetin ulkopuolista kehitysyhteistyötä, monia Suomalaisia loukkaavaa teennäisyydellään ja tiettyjen arvojen pakko tuputusta.

Veli Miinala

Eikö se ole ihan sama minkä värinen Mannerheimin esittäjä on elokuvassa
kyllä se elokuvan sisältö ratkaisee sen laadun.Kyllä minä luotan ylen tarjontaan
laadukkaana kanavana ja eipä ole tullut katsottua kaupallisten kanavien tosi-tv.tä
ja salattuja elämiä ynnä muuta roskaa.Onneksi meillä on yle.

Tuomo Kuusela

Tällaista sontaa YLE tekee veronmaksajien rahoilla. Tuo elokuva on ihan suoraa pilkkaamista ja arvokkaan henkilön halventamista.

Suomessa muslimien solvaamisesta joutuu vankilaan, mutta kun tekee Mannerheimia solvaavan elokuvan, ei tule syytteen syytettä. Oikeusjärjestelmämme on korruptoitunut.

Heikki Ojala

Jos olisin aloitteleva elokuvaaja saisin varmaan rahoituksen elokuvalle perussuomalaisten jytkystä. Juju olisi siinä että kaikkia persuja esittäis naiset - Soinia Kaarina Hazard. Halla-ahoa joku somali. Hirvisaarta se Putouksen Armi. Pirkko "Hannibal" Lecteriä Hissu Hietalahti ja sitä rataa

Hactar incognit.o

Minusta näiden henkilöiden ongelma jotka tekevät näitä juttuja, on se ettei heillä ole koskaan ollut henkilöä, jota he kunnioittaisivat.
Monet kysyvät, "mitä jos jeesus olisi tummaihoinen?". Siitä en tiedä mitään, mutta sen tiedän ettei Mannerheim ollut tummaihoinen.
Ainoa tapa selittää tämä elokuva on että mielenvikainen henkilö alkaa omassa mielessään elämään Mannerheimin elämää.

Kaarle Akkanen

Paikallisen sadonkorjuuporukan yms. annettiin hoitaa homma kotiin. Sitä sitten kuvattiin ns. dokumenttina. Paikallinen porukka sai "siirtomaa"-isänniltä sen, mikä heille kuului. Ei juuri mitään. Pohjoisen porukka sai ylellisen Aurinkomatkan ja samalla tunneittain hienoa "matskua"!? Teema kiittää.

Kaarle Akkanen

Vitsi on siinä, että paikallisille annettiin tehtävä ja muutama sata taalaa. Sitten tehdään ns. dokumentti tästä annetusta tehtävästä. Kehitysapuna 20000e ja pohjoisen porukalle 150000e, näinkö se meni? Aika hyvä tili Aurinkomatkasta?

Veikko Nironen

Olen mietiskelly mikä voi olla motiivina tuollaiselle Mannerheim elokuvalle ja samoin Uralin perhonen animaatiolle? Ja arvelen, että saattaisi kyse olla vaikkapa katkeruudesta Mannerheimia kohtaan, kun hän oli ratkaisevassa asemassa vapaussodassa estämässä Suomen joutumista venäjän vallan alle...
Mitä 1918 punakapinassa vasemmistolaiset halusivat, koska tekivät yhteistyötä Venäjän kanssa ja saivat Venäjältä aseita ja maassa jo olevilta sotilailtakin apua...
Voi ehkä tuntua, joistakin kaukaa haetulta syy yhteydeltä, mutta kun olen seurannu melko tiiviisti netin välityksellä, aika kauan kansalaisten kirjoituksia ja havainnut aika paljon haikailua ja katkeriakin ilmaisuja juuri Mannerheimia kohtaan mm lahtari nimityksiä +m vastaavaa, niin en pitäisi kovin ihmeellisenä, että nämä em animaatio ja elokuva ovat juuri tämän kaltaisen katkeruuden aikaan saannosta...