Torstai 23.5.2019

Fingerporiin päätynyt Jouko Piho: ”Ei se mitään”

Luotu: 
1.10.2012 14:22
  • Kuva: Uusi Suomi / Puheenvuoro
    Kuva
    Jouko Piho kirjoitti Fingerpori-huomiosta blogissaan.

Loviisalainen blogaaja Jouko Piho on tullut tunnetuksi omaperäisenä lopunajan ennustajana. Maanantaina Piho huomasi yllättäen päätyneensä hahmoksi Pertti Jarlan Fingerpori-sarjakuvaan Helsingin Sanomissa.

Stripissä nähdään Jarlan luoma hahmo Heimo Vesa lukemassa sanomalehdestä uutista tulvavesien noususta pihoille. Seuraavassa ruudussa ollaan ”Pihoilla”. Veden valtaamassa huoneessa istuu Jouko Pihon näköinen mies. ”Tämä on lopun ajan merkki”, mies sanoo.

–No, ei se mitään, meneehän sanoma näinkin eteenpäin, ilmoitus siitä, että lopunaikana tulee monenlaisia luonnonkatastrofeja, tulvia ja maanjäristyksiä – myös Suomessa, kommentoi todellinen Jouko Piho Puheenvuoro-blogissaan.

Pertti Jarla perustelee valintaansa Pihon blogiin lisäämässään kommentissa.

-Tarkoitus ei ollut varsinaisesti loukata, enpähän vaan malttanut olla käyttämättä sanomalehtiotsikon synnyttämää mielikuvaa. Sinullahan on usein profetioita joten ajattelin että vaikka sinuun pohjautuvan hahmon repliikki oli yliampuva, se ei ole varsinaisesti valheellisen herjaava? Ainakin toivon ettei loukkaantumista tapahtunut, Jarla kirjoittaa.

Piho, 65-vuotias entinen luokanopettaja, perusti toukokuussa Suomen Laillisuuspuolueen, jotta ”Suomen väärä ja suomalaisille onneton EU-suuntaus ja yksityispankkien alainen velkaorjuus voidaan muuttaa itsenäiseen ja kansallismieliseen suuntaan”.

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Mika Virtanen

”Suomen väärä ja suomalaisille onneton EU-suuntaus ja yksityispankkien alainen velkaorjuus voidaan muuttaa itsenäiseen ja kansallismieliseen suuntaan”

Piho on täysin oikeassa tuossa lauseessa.

Globaali rahajärjestelmä perustuu velkaan ja tätä meidän "vastuulliset poliitikot" pyrkivät ratkaisemaan lisävelalla ja talouskasvun toivomisella. Tuo on pelkkää teatteria tai tietämättömyyttä rahajärjestelmän todellisesta luonteesta ja kun media alkaa tekemään henkilöstä joka kertoo totuuden "valtakunnan pelleä", niin kyse on vain kontrolloidun median tavoitteesta tehdä mies epäuskottavaksi.

Pankkiirit ovat valtioiden yläpuolella, nähtiinhän tuo viime viikolla, kun OP-johtaja heitti ukaasin ja valtiomme päämiehet alkoivat vikisemään kilpaa. Valitsemattomat pankkiirit hallitsevat maailmaa, ei "valitut" Obamat, Romneyt ja Niinistöt. Suuri raha päättää ketkä saavat positiivista julkisuutta heidän medioissaan ja keiden vaalikirstu täytetään äärimmilleen.

Täydellistä fasismia, josta on hyvin hankala jäädä kiinni, kun ihmiset luottavat mediaan.