Keskiviikko 16.1.2019

Heikelä korporaatiolle kaksi langettavaa päätöstä: ”Löi laimin”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
24.1.2013 13:19
|

Julkisen sanan neuvosto JSN ratkaisi vuoden ensimmäisessä kokouksessaan keskiviikkona 23.1. kahdeksan kantelua. Päätöksistä puolet oli langettavia ja toinen puoli vapauttavia. Radio Rock ja sen ohjelma Heikelä korporaatio saivat kaksi langettavaa päätöstä ja Satakunnan Kansa sekä Vaarojen Sanomat kumpikin yhden.

Neuvosto katsoi Heikelä korporaation sekoittaneen toimituksellisen aineistonsa Gigantin avajaisiin niin perusteellisesti, että kuuntelijan oli mahdoton erottaa mainoksia ja ohjelmaa toisistaan.

Toisessa Rockin langettavassa Heikelä korporaatio kertoi kansanedustaja Teuvo Hakkaraisen unohtaneen tietokoneensa rikollisjärjestön tiloihin. Ohjelmassa ei kuultu Hakkaraista eikä kerrottu, että häntä olisi yritetty tavoittaa. Heikelä korporaatio löi laimin myös jälkikäteisen kuulemisen eikä seurannut tapahtumien kulkua muutoinkaan. Neuvosto kiinnitti huomiota myös siihen, että nimetöntä lähdettä ei millään tavalla avattu lähetyksessä.

Satakunnan Kansan langettava päätös tuli virheen korjauksen laiminlyönnistä verkkolehdessä. Vaarojen Sanomat sai langettavan 40 vuotta vanhan uutisen toisinnosta. Uutinen kertoi yksityiskohtaisesti vahingonlaukauksesta, joka surmasi pikkupojan.

Jaa artikkeli: