Perjantai 18.1.2019

Yle pamauttaa: Kaikki tv-kanavat nyt suorana Areenasta

Jaa artikkeli:
Luotu: 
22.4.2013 09:40
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva

Kaikki Yleisradion tv-kanavat ovat tästä päivästä lähtien katseltavissa suorana verkossa, yhtiö kertoo.

Yle TV1, Yle TV2, Yle Teema ja Yle Fem ovat jatkossa nähtävissä suorana Yle Areena -verkkopalvelussa.

–Katselutottumukset muuttuvat ja nykyään monet haluavat katsoa televisiota kannettavilla laitteilla. Olemme tyytyväisiä, että voimme olla edelläkävijä Suomessa ja tarjota ensimmäisenä televisiokanavien suoran verkkokatselun kaikille suomalaisille, Ylen julkaisujohtaja Ismo Silvo sanoo tiedotteessa.

Ylen kaikki radiokanavat ovat olleet jo aiemmin kuunneltavissa suorana Yle Areenassa.

Suoratoisto toimii vain Suomessa. Kanavia ei ole mahdollista välittää verkossa ulkomaille tekijänoikeussyistä.

–Ylen tavoitteena on saada kotimainen tv-sisältö mahdollisimman kattavasti myös kansainväliseen jakeluun Yle Areenassa, Yle kertoo.

Tuletko katsomaan Ylen tv-lähetyksiä suorana verkosta Yle Areenasta?

1754 ääntä annettu
Yritykset: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Alexius Manfelt

No nyt tuli YLEltä palvelu myös meille netissä toimijoille. Olen jo aiemmin ollut tyytyväinen Areenasta saamaani palvelun, enhän omista televisiota. Jo Areenan tähdelin hyväksyin YLE-veron, mutta tämä on jo todella enemmän kuin olen osanut edes uneksia.

Kiitos ylelle!

Heikki Karjalainen

Hyvä uutinen moneltakin kannalta. Se poistaa tarpeen hankkia esim. toinen telkkari toiseen huoneeseen, koska kaikki eivät halua tuijottaa samanaikaisesati samaa ohjelmaa. Se mahdollistaa Yle:lle tietynlaisen mainonnan myynnin nettisaitin yhteyteen lisätulojen saamiseksi. Se pakottaa myös muut Tv- kanavat tulemaan samalle viivalle.

Pekka Korpela

Olen samaa mieltä. Jos YLE jakaa näillä kanavilla kv. viihdesisältöä, niin näillä toimilla YLE estää maksullisten verkkopalvelujen ja koko alan kehittymisen. YLE:n / Eduskunnan pitäisi ensin ratkaista YLE:n rooli mediakentässä, sisältöstrategia ja vasta sitten jakelu.

Pekka Korpela
Vastaus kommenttiin #13

Yle:n sisältötuotanto on kalliimpaa kuin HS-verkkopalvelu ja kaikki vapaat TV-kanavat. Ei palvelujen näkyvyyden rajoittamisesta ei ole kyse vaan siitä, että miksi pitää maksaa enemmän huonosta, kun parempaa saa halvemmalla. Ei mahdu minun logiikkaan, mutta ehkä tätä pitäisikin ajatella tunteella. Verot valtion maksettavaksi on minun ehdotukseni.

Timo Nenonen

Kunhan saisivat sen palvelun pelaamaan katkeamatta. Eivät pysty pätkimättä lähettämään yhtäkään ohjelmaa, jota ei keskeytä ilmoitus" yhteys poikki, katsot ohjelmaa ulkomailla" tai joku vastaava sepustus. Kyllä pitäisi noilla verorahoilla saada kunnollista vastiketta. Katsomokin siihen pystyy, miksei YLE? Heidän nettilähetykset ovat ohjelmien suhteen ok, mutta tekniikka kivikaudelta.

Tuomas Taivasaho

Millä älytöllöllä pystyy katsomaan Katsomoa? Ei ainakaan omallani. Katsomo vaatii jonkin hyödyttömän ms-hilavitkutinlisukkeen selaimeen todennäköisesti mainostamisen pakkosyötön helpottamiseksi. Ei siis mikään tekninen riemuvoitto.

Ylen Areena toimii LG:n töllössä verkon läpi mikä oli positiivinen yllätys. Yle on tehnyt viisaasti tehdessään palvelustaan avoimen ja kaikille laitteille sopivaksi.

Timo Salonen

Noh hyvä. Vaik olis vielä parempi jos yle näyttäis kaikki ohjelmansa myös tallenteena, tähän asti muutamat ohjelmat ja sarjat on näytetty vain suorana telkkarin kautta kun ei aina ehdi jostain syystä katsomaan silloin ,olis kiva nähdä väliin jäänyt jakso areenalta.!1

Pertti Ikonen

Tuo tarkoittaa sitä, että olemassaoleva kaapeliverkosto kuormittuu entisestään lisää, ja näin tietokoneella netissä toimiminen hidastuu ja tästä taas seuraa kapasiteetin lisääminen ja tästä seuraa korkeammat operaattoreiden veloittamat nettiliityntöjen kuukausiveloitukset.

Pasi Viheraho

Digitan riistohintojen rinnalla nettijakelu on suorastaan ilmaista.tulemme vielä näkemään että suurin osa YLE n tarjonnasta siirtyy internettiin . tämä siis kustannussyistä.ja minulle sama tuleeko se kuva johtojapitkin vai taivaalta.tähän menee luultavimin 10 vuotta.hyvä juttu tämä mahdollisuus katsella netistä YLE ohjelmia.Hieno uudistus ja pitkässä juoksussa säästää varmasti.

Tuomas Taivasaho

Hieno uudistus siinäkin mielessä, että tekninen kehitys saa vauhtia operaattorien puolella. Suomi on takapajula netin nopeuksien ja hintatason osalta. Kattavuuskin on vähän mitä sattuu. Yle tuo nyt painetta parantaa verkkoa ja se on hyvä asia.

Hilkka Laronia

Harmi vainko Yle ei tiä, mitä ja miten se tekis ja ois olemassa. Sen ohjelmat on mitä on, tehhään avuttomia ohjelmia ja samoja falskeja uutisia toistethaanko vähä-älysille. Yle on verorahoilla ylläpietty ja se vois lopettaa viihyttämisen ja tämmösen höpöttelyn uusilla aluevaltauksilla.

Mikko Kaasalainen

YLE lupaili Areenan näkyvän älykännyköissä - ainakaan Lumia 920:lla se ei onnistu. Avausyritys ilmoittaa, että pitää ladata jokin lisuke, jota sitten ei olekaan tälle koneelle!!
Että se siitä kännypalvelusta. Pöytäkoneella kyllä toimii hienosti.

Pekka Korpela

Jos vertaamme Yle:ä BBC:iin, olisi hyvä muistaa, että BBC tuottaa ja saa valtaosan tuloistaan kansainvälisen huipputason dokumenttiohjelmien tuotannoista. Miten on Yle:n laita? Mikä on Yle:n tulos, jos verovarat poistettaisiin. Yle vs. BBC vertauksesta mieleeni tulee lähinnä Pohjois- ja Etelä Korea.

Tuomas Taivasaho

Niin, onneksi meillä on kaupalliset yhtiöt jolle koko Yle voidaan ulkoistaa. Esimerkiksi pöllötv lähettää 45 minuuttia laatujournalismia joka keskiviikko ja saman talon kotimaisen viihteen laatutuotanto on tunnettu koko Euroopassa. Salkkarit könittää bbc:n parhaat mennen tullen.