Tiistai 25.6.2019

Suomen euroviisuesitys hämmästyttää Venäjällä – ”Skandaalimainen lesbosuudelma”

Luotu: 
20.5.2013 12:49
  • Kuva: Epa /All Over Press
    Kuva
    Suomen edustajan Krista Siegfridsin ja esityksen taustatanssijan suudelma euroviisufinaalissa on herättänyt kansainvälistä huomiota.
|

Venäjällä valtakunnalliset tv-kanavat ovat kiinnittäneet huomiota Suomen euroviisuesitykseen.

NTV-televisiokanava kertoi Suomen edustajan Krista Siegfridsin ”skandaalimaisesta lesbosuudelmasta”.

Marry me -euroviisukappaleen päätteeksi Siegfrids suuteli naispuolista taustalaulajaansa. Myös Venäjän Ykköskanava näytti suudelman sunnuntai-illan uutislähetyksessään.

NTV kertoi, että suudelman on tulkittu olevan vetoomus samaa sukupuolta olevien avioliitto-oikeuden puolesta.

NTV kuitenkin muistuttaa, että Venäjä tosin on tehnyt lähes saman aikaisemmin. Venäjän vuoden 2003 euroviisuedustaja, tyttöduo t.A.T.u nimittäin esiintyi lesboparina.

– (T.A.T.u) käyttäytyi maltillisemmin – tytöt vain pitivät toisiaan kädestä, NTV kertoo.

Venäjän hallintoa myötäilevinä pidettyjen valtakunnallisten tv-kanavien lisäksi Suomen esitykseen kiinnitti huomiota esimerkiksi seksuaalivähemmistöjen asiaa Venäjällä ajava GayRussia-sivusto.

Sivuston mukaan Suomen esityksen viestiä voi pitää kannanottona tasa-arvoisen avioliittolain puolesta, vaikka Euroviisujen säännöt kieltävätkin poliittiset viestit.

Seksuaalivähemmistöjen asia on Venäjällä herkkä, sillä valtio on viime aikoina pyrkinyt rajaamaan vähemmistöjen oikeuksia lainsäädännöllä. Venäjällä säädettiin viime vuonna ristiriitaisen laki, joka kieltää alaikäisiin kohdistuvan "homoseksuaalisen propagandan".

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Heikki Leivo

Tyttöjen pussailu ja sukupuolineutraalin avioliiton sotkeminen Kristan esitykseen aiheutti lähinnä myötähäpeää, koska se oli täysin epäloogista. "I don’t think there are no ladies who will give you cuter babies" antaa kiistatta ymmärtää, että laulun aiheena on ilmeisen lisääntymiskykyinen parisuhde, mikä ainakin vielä nykytieteen valossa viittaa perusheteroihin. Yritys vääntää esitys väkisin sateenkaariaiheiseksi äänien kalastamiseksi oli noloa ja aivan liian läpinäkyvää.

Sepetius Kangas

En ihmettele yhtään suomesta on tullut lesbojen ja homojen mallimaa. Aiemmin irvailtiin ruotsin olevan sellaisen. Nyt suomi on kirkkaasi ajaut ohi. Oli oikeastaan sattuma, etteikö suomen prsidentiksi olisi tullut sukupuolivähemmistön edustaja. Ehkä suomesta olisi taspuolisuuden nimessä poistettava mies ja nainen nimitykset.

Timo Laes

Millä rattailla se Suomi olisi ajanut ohi esimerkiksi niiden maiden - mukaanluettuna kaikki muut pohjoismaat - jotka ovat hyväksyneet tasa-arvoisen avioliittolain? Sitäpaitsi "lesbosuudelman" muiskauttivat myös ruotsalaiset Euroviisuissaan.

Jussi Kammonen

Ihmettelin sitä hiukan minäkin. Suukkohan ei mielestäni liittynyt laulun sanoihin. Taisivat tytöt menettää aika paljon pisteitä; eivät tainneet olla ihan selvillä siitä, että aika monessa euroviisumaassa tuollaista pahasti vierastetaan. Mutta tämän venäläisreaktion jälkeen suhtaudun positiivisemmin tyttöjen temppuun.