Lauantai 15.12.2018

Tv-juontaja raivosi suorassa lähetyksessä – Nelonen vaatii selitystä

Jaa artikkeli:
Luotu: 
4.7.2013 13:06
Päivitetty: 
4.7.2013 17:17
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva

Tv-yhtiö Nelonen selvittää Jim-kanavansa peliohjelman keskeyttänyttä välikohtausta, kertoo Nelosen kanavapäällikkö Elina Piepponen.

Tiedä ja voita -ohjelman juontaja hermostui torstaiaamun suorassa lähetyksessä. Asiasta ensimmäisenä kertoneen Iltalehden mukaan nainen alkoi puhua omiaan kesken lähetyksen, ilmeisesti riidellen lähetyksen ohjaajan kanssa. Nelonen joutui keskeyttämään suoran lähetyksen.

Juontaja muun muassa kyseenalaisti ohjelman palkkiokäytännön ja totesi vastauksena korvanapilleen, että potkuja ei saa hän, vaan ohjaaja.

Elina Piepponen on pahoillaan välikohtauksesta. Peliohjelman tuottaa Jimille alihankkija.

–Olemme pyytäneet tuotantoyhtiötä tekemään meille tästä selvityksen, Piepponen sanoo.

–Tämä peliohjelma on alihankkijalta ja he vastaavat siitä sisällöstä kokonaan. Meillä on sopimus siitä, minkälaisen ohjelman olemme heiltä ostaneet, ja tämänaamuinen ohjelma ei vastannut odotuksiamme.

Piepponen vakuuttaa, että ainakaan Nelosen tietojen mukaan kyseessä ei ole ohjelman suunniteltu mainostempaus.

Piepposen mukaan selvityksen alla on, mistä juontaja suuttui.

Viihdelehti Stara julkaisi tänään sivuillaan Youtube-videon, jolla sama peliohjelman juontaja hermostuu lähes samoin sanankääntein tehtävästä. Video on ladattu Youtubeen 27. kesäkuuta eli viime viikolla.

Saako hermostunut juontaja potkut?

–Siellä on nyt uusi juontaja. Meillä on useampia juontajia ohjelmassa jo valmiiksi, Piepponen vastaa.

Hän ei osaa sanoa, voiko hermonsa menettänyt juontaja enää palata töihin ohjelmaan.

–Tuotantoyhtiön pitää pystyä itse selvittämään, millä tavalla he pystyvät toimittamaan meille sen tyyppistä sisältöä, mitä olemme sopineet, että he tekevät.

Miksi ohjelman annettiin jatkua lähes puoli tuntia välikohtauksesta huolimatta?

–Heti kun minä sain tiedon, että ohjelmassa on sellaista, soitin  meidän lähetysyksikköön ja pyysin katkaisemaan sen, Piepponen vastaa.

–Olin yllättynyt näkemästäni ja pahoillani. Sen takia pyysin lopettamaan lähetyksen. Olen pahoillani katsojien puolesta, että tämä on aiheuttanut hämmennystä. Se on ikävää.

Henkilöt: 
Yritykset: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Jan Sundberg

Juhanin yllä julkaisema linkki (kiitos siitä) antaa perusteita päätellä, että olisi parempi jos moinen 'visailu' poistuisi kokonaan ohjelmistosta.

Katsojan mielikuva ja siitä johtuvat reaktiot kohdistuvat aina itse kanavaan, eikä suinkaan sen käyttämiin alihankkijoihin tms.

Arttu Hämäläinen

Minä taas veikkaan että päin vastoin.

Jos sulle annetaan työtehtävä, ja suoritat sen noin pahasti päin helvettiä aiheuttaen työnantajallesi sekä toimeksiantajalle negatiivista julkisuutta ja rahanmenetystä, en ainakaan minä ottaisi tällaista tyhjäpäätä töihin mihinkään.

Mikäli hermot ja lojaalius työnantajaa kohtaan on tuota luokkaa, eikä konflikteja voida selvittää muuten kuin pilaamalla tv-ohjelma, on syytä pysytellä vaikka siivoushommissa.

Vai mitä mieltä olisit siitä, että kauppias palkkaa kassalle tämän tytön, joka raivoaa kassalla ja huutaa mummoille, että kauppias kusettaa ja saman maitolitran saisi 9 senttiä halvemmalla viereisestä S-Marketista?

Rauno Reponen

Katselimme tuon ohjelman jälkikäteen. Enpä sanoisi tyttöä aivan tyhjäpääksi vaan turhautuneeksi täysin tyhjäpäisen ohjaukseen ja koko tyhjäpäiseen ohjelmaideaan. Tutustukaapa myös siihen mekanismiin mitä sinne soittaessa tapahtuu.

Ja aivan oikea kommentti oli, se onko kyseessä pelohjelma vai joku lentäjien rekrytöintiohjelma. Nokkelaa sanailua ja arvostelua tytöltä. Joskin nuoruuden kiivailulla tehtynä mutta kuului nimenomaan tämän ohjelman tyyliin.

Täällä US bolgeissakin jatkuvasti orjuudesta puhuva Severi-Samael vois sanoa että orja heräsi!

Tosin haiskahtaa suunnitelmalliselta. Siellä oli sen tyylisiä sivulauseita.

Timo Allan Tuovinen

Kyllä kun ottaa ja katsoo niin kyseisenkin ohjelman Y-tube pätkiä, niin haiskahtaa että noi sekoilut on vaan käsikirjoitettuja mainoksia, joilla saadaan katsoja kyttäämään seuraavaa sekoilijaa. Myös on hyvin helppo kisailun palkinto jättää jakamtta, kun juontaja sekoaa. Uskon että soittojen määrä lisääntyy itse ohjelmaan kun siellä alkaa blondi sekoilemaan.