Sunnuntai 20.1.2019

Kirjoittaa salanimellä - kuka on ruotsalainen menestysdekkaristi?

Jaa artikkeli:
Luotu: 
5.6.2009 16:08
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Onko salanimen takana Henning Mankell?

Onko uusi ruotsalainen menestysdekkari nähnyt päivänvalon? Niin toivoo ainakin Lars Kepler -salanimen taakse piiloutuva kirjailija, jolta tulee ensi kuussa Hypnotisören-niminen kirja. Se on jo herättänyt kohinaa kansainvälisillä markkinoilla, kertoo E24-sivusto.

Hypnotisören on tuntemattoman kirjailijan tulevan kirjasarjan ensimmäinen teos. Se on jo nyt myyty 23 maahan. Yksikään muu ruotsalaiskirja ei ole myynyt niin hyvin ennen julkistamistaan.

Kirjassa rikoskomissaario Joona Linna ratkoo murhasarjaa hypnotisoijan avustuksella.

Blogimaailmassa liikkuvien vahvistamattomien huhujen mukaan nimimerkin taakse kätkeytyy Henning Mankell.

Kirjailija selittää ratkaisuaan salanimen käytöstä Svensk Bokhandelin haastattelussa:

- Päätös ei ollut helppo, mutta minulla on hyvät syyt. Siihen pakottivat yksinkertaisesti olosuhteet. Mikäli ratkaisu osoittautuu kestämättömäksi, joudun kai tulemaan esiin. Tulevista tapahtumista riippumatta pidän Lars Keplerin nimen, koska Lars on kirjoittanut Joona-dekkarit, kirjailija kertoo ja paljastaa, että "kirjamaailma ei ole minulle ihan tuntematon".

 

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

M Eiramaa KNFIJV

Eräät tyylilliset yhteneväisyydet, salaperäisyys ja pseudonyymin käyttö sekä rikoskomissario Joona Linnan suomalainen nimi viittaisivat mielestäni siihen suuntaan, että Lars Kepler -salanimen taakse piiloutuva kirjailija saattaisi hyvinkin olla eräitten tietojen mukaan Lontoossa ja Brysselissä sukkuloiden asustava karjalaisperäinen suomalainen, joka tunnetaan mm. nimellä Steissari.

Maistiaisiksi Steissarin tuotannosta tässä kolme hänen joitain vuosia sitten kirjoittamaa, aiheiltaan ajankohtaisesti Baltiaa, Suomea ja Venäjää käsittelevää jännitysgenreä edustavaa nettinovellia:

http://kareliaforum.net/artikkelit.php?y=forum-artikkeli&dbs=novelli&id=6

http://kareliaforum.net/artikkelit.php?y=forum-artikkeli&dbs=novelli&id=1

http://kareliaforum.net/artikkelit.php?y=forum-artikkeli&dbs=novelli&id=3

Mika Eiramaa, tutkija, KNFIJV Web
http://rescordis.net/knfijv-carsfi.html