Tiistai 21.5.2019

Kirjailija väittää: Kekkosella suhde 47 vuotta nuorempaan

Luotu: 
24.10.2013 17:42
  • Kuva: Petteri Paalasmaa
    Kuva
    Kirjailija Raija Orasen mukaan presidentti Urho Kekkosella oli rakkaussuhde itseään 47 vuotta nuorempaan toimittajaan.
|

Presidentti Urho Kekkosella oli rakkaussuhde itseään 47 vuotta nuorempaan toimittajan Maarit Tyrkköön, kertoo kirjailija Raija Oranen.

-Se oli ystävyys- ja rakkaussuhde, Oranen sanoo Uudelle Suomelle Kirjamessuilla.

Kekkonen ja Tyrkkö tapasivat vuonna 1976 kun Tyrkkö haastatteli presidenttiä. Tyrkkö oli tuolloin 29-vuotias ja Kekkonen 76-vuotias. Maarit Tyrkkö on ollut kirjoittamassa Kekkosta käsitteleviä teoksia Kirjeitä myllyssäni, Nimellä ja nimimerkillä ja Tamminiemi.

Oranen teki päätelmän suhteesta vertaamalla Kekkosen omia muistiinpanoja haastatteluihin ja kirjoihin.

-Yhtäkkiä ainoa sitä päivää koskeva muistiinpano oli: jolloin jumala loi taivaan ja maan. Sen jälkeen Kekkosen muistiinpanot Maaritista olivat hyvin helliä ja hyvin huolehtivaisia ja kaipaavia, Oranen kertoo.

Hän kertoo kysyneensä suhteesta Tyrköltä.

-Hän sanoi, että me olimme vapaita ihmisiä molemmat, eli asia on selvä, Oranen sanoo.

Oranen kertoi Kirjamessuilla kirjastaan Kaiken takana on Kekkonen (Teos, 2013).

Jaa artikkeli:

Kommentit

Eero Saastamoinen

Tämä on hyvää juornalismia!

Maarit Tyrkkö on asiasta itsekin lausunut salanimen turvin suhteestaan Urho Kekkoseen!

Toisaalta, kuka tahansa tuona aikana pyrki Kekkosen läheisyyteen, koska ollessaan 75 vuotias Urho Kaleva oli vaipunut termiseen vanhuuteen, jossa päämies ei enää jokaista ajatuksen juoksuaan hallinnut, mutta saattoi omata kohtuulliset sukupuoliset halut ja -kyvyt.

Ja olihan hänellä hovilääkärinä rintamamiesveteraanien urologi lääkäri Pellervo Petäys, jonka hoidolla moni muukin veteraani sai suurenosan mieskuntoaan takaisin, vaikka olisi sodassa sitä menettänytkin!

Ja tuohon aikaan naisten valloituksella Suomessa mitattiin myös valtiopäämiehen miehuutta, joten on täysin uskottavaa, että Maarit Tyrkkö pääsi myös seksuaaliseen suhteeseen Urho Kekkosen kanssa!

Hieno kehäpäätelmä osaavalta kirjailijalta!

Onnea hyvästä kirjallisesta osaamisesta Raija Oranen - ammatti kirjailija!

(Selvitys: "terminen vanhuus" = tila , jossa henkilöllä mitään osaa ajatuksellisesti eikä lääkinnällisesti enää voida palauttaa terveen henkiseltä tasoltaan olevan itseään hallitsevan aikuisen tasolle - tila , jossa vanhuuteen liittyvät monotoniset toistokäyttäytymiset ovat alkaneet - tila , jossa läheiset joutuvat oikaisemaan helppojenkin ajatustoimintojen harhautumisten takia omiin pienten asioiden toistokäyttäytymisiin vaipunutta vanhustaan. Ajoin vanhus vaikuttaa hyvin selkeältä ja toimivalta, mutta hänen kohdallaan tila kuitenkin on hyvin lähellä dementiaan vaipumista!)