Lauantai 19.1.2019

SuomiTV ohitti Maikkarin maksukanavat: ”Täältä tullaan Sub”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
21.1.2010 17:09
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    SuomiTV:tä katsoi 1,3 miljoonaa suomalaista viime viikolla.

Yli miljoona suomalaista katsoo viikoittain uutta valtakunnallista tv-kanavaa SuomiTV:tä, ilmenee Finnpanelin tilastoista. Toimitusjohtaja Jarmo Kalliola kertoo Uudelle Suomelle olevansa tyytyväinen joulukuussa aloittaneen kanavan keräämään yleisöön.

-Alun perin kaavailimme keräävämme tänä vuonna 2,5 prosenttia mainosrahoitteisten kanavien katsojista, ja sen olemme omien laskujemme mukaan saavuttaneet. Se on kova juttu, iloitsee Kalliola.

-Päivän katsojaennätyksemme on nyt kuusisataatuhatta, ja tavoite on rikkoa miljoonan päiväkatsojan raja tänä vuonna.

SuomiTV keräsi noin 1,3 miljoonaa eri katsojaa sekä viime viikolla että vuoden ensimmäisellä viikolla. Kanava tavoittaa viikossa noin 28 prosenttia suomalaisista. Vertailukohtina MTV3:n keskimääräiset vastaavat luvut ovat noin 3,9 miljoonaa ja 84 prosenttia, Subin 3,1 miljoonaa ja 66 prosenttia. Vertailuluvut on otettu Finnpanelin viime vuoden tilastoista.

-Subiin on vielä matkaa ja meillä töitä, mutta täältä tullaan, sanoo Kalliola.

MTV Oy:n maksukanavat SuomiTV ohitti jo. MTV3 MAX, MTV3 Fakta, Sub Leffa, Sub Juniori, MTV3 AVA, MTV3 Sarja ja MTV3 Scifi keräävät viikoittain yhteensä keskimäärin 800 000 eri katsojaa tavoittaen näin 18 prosenttia suomalaisista. Toki täytyy ottaa huomioon, että kyseisten kanavien katsojat maksavat katsomisestaan.

Kymppitonni vetää kanavaa

SuomiTV:n katsojaluvuista nousee ylös yksi keskeinen tekijä: Riitta Väisäsen juontama retro-ohjelma Kymppitonni. Kahdesti päivässä näytettävä ohjelma kerää keskimäärin neljänneksen kanavan noin 400 000 katsojan päiväkeskiarvosta.

-Suurinpiirtein 100 000 katsojaa Kymppitonnilla on päivässä. Voi olla esimerkiksi niin, että ensimmäinen näytös kerää 50 000 katsojaa ja toinen näytös 70 000 katsojaa, Kalliola kertoo.

Kalliola kuvaa Kymppitonnin arvoa koko kanavalle "huomattavaksi". Hän vakuuttaa kuitenkin, että uusiakin vetonauloja on tulossa.

-Lähiaikoina julkistetaan niin uusia kotimaisia kuin ulkomaisiakin formaatteja.

Kanavan uutistoiminto käynnistyy Kalliolan mukaan "kevään korvilla", kunhan tammi-helmikuussa valmistuva HD-varusteinen uutisstudio saadaan lähetyskuntoon.

-Studion rakentaminen on vienyt enemmän aikaa kuin uskoimme, Kalliola sanoo.

Henkilöt: 
Yritykset: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

TakojaIlmarinen

Putousta voi pitää näyttelijöiden nöyryyttämisenä.
Todella alkeellinen ohjelma. Onneksi on olemassa boxissa
nauhoitusmahdollisuus, johon varastoida itseään kiinnostavia ohjelmia.

MTV3 maksukanava se vasta vitsi onkin!
Voit katsella voikka Vormulaa - autot ajavat ympyrää ja palkintosijoitukset ratkaistaan varikolla.
Todella mielenkiintoista!

Kaitsuuu

Hyvä, että tulee näitä uusia kanavia. MTV3 ja Nelonen on jakanut markkinat ja kehitys on ollut pysähdyksissä pitkän aikaa. SuomiTV on tervetullut uutuus ja lähettävät vielä HD:ta. Vielä, kun saisivat muitakin hittejä, kun Kymppitonnin, niin olisi todellinen kilpailija dinosauruksille.

Pippi

Ja taas puhutaan Valtakunnallisesta TV kanavasta ilmeisesti Etelä-Suomi kuuluu vain valtakuntaan. Kyseinen kanava ei näy täällä, Täällä näkyy vain A ja B paketti ja SuomiTV ei kuulu kyseisiin paketteihin. Vois tuota varmaan kattoa jos se joskus sattuisi näkymään jopa täälläpäin.

Vieras

En ole kertaakaan ko. kanavaa katsonut. Kävin vilkaisemassa koko kanavan annin ja vannon sen perusteella olevani jatkossakin massaa ja pysyn Maikkarin, Subin ja Nelosen katsojana. SuomiTV:n ohjelmisto on minun mielestäni täyttä scheissea ja saa sellaisena pysyäkin, kiitos ei.

Get Ajob

osuus näille on kaavailtu uudesta YLE-maksusta meneväksi ja millä pohjalta... Saako ilmainen enemmän kuin maksukanava siitä potista vai miten menee? Vai tuleeko jokaiselle oma YLE-maksun kaltaisensa? Kai tulee kun YLE-maksukaan ei riipu siitä katsooko vai ei, onko TV:tä vai ei ja onko sokea vai näkevä ym...

JK

MTV3 Maksulliset kanavat yksinkertaisesti suoltaa sellaistakin sontaa, ettei niistä huvita maksaa! Ohjelmatarjonta on niin huonoa!! Scifiltäkin voisi mielummin tulla vaikka Stargateja tai muita nykyaikaisempia sarjoja eikä mitään markan klassikkoja jotka eivät uusia katsojia voisi vähempää kiinnostaa.