Lauantai 19.1.2019

Rusin piinavuodet taas otsikoissa – Supo ei pyydä anteeksi

Jaa artikkeli:
Luotu: 
27.1.2010 09:35
Päivitetty: 
27.1.2010 09:37
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Supo vaikenee.

Faktakulma

Alpo Rusiin kohdistunut vakoiluepäily:

–10. syyskuuta 2002 Ylen tv-uutiset paljastaa, että Rusiin kohdistuu vakoiluepäily

–12. syyskuuta 2002 Rusi puolustautuu kirjoituksessaan Suomen Kuvalehdessä (SK)

–14. syyskuuta 2002 SK:n päätoimittaja Tapani Ruokanen ja Olli Rehn lentävät Jyväskylään tapaamaan Jukka Rusia, joka myöntää heille luovuttaneensa aineistoa Stasille

–17. syyskuuta 2002 Rehn ilmoittaa luopuvansa ehdokkuudestaan seuraavan vuoden eduskuntavaaleissa auttaakseen Rusia puolustautumaan syytöksiin

–30. syyskuuta 2002 Rehn toimittaa Supolle omien selvitystensä tulokset

–11. kesäkuuta 2003 valtionsyyttäjä Jarmo Rautakoski ilmoittaa, ettei esitutkinnassa löytynyt näyttöä törkeästä vakoilusta

–22. lokakuuta 2009 hovioikeus määrää Rusille korvaukseksi henkisistä ja taloudellisista kärsimyksistä 47000 euroa

Suojeluspoliisi ei kommentoi uuden dokumentin ansiosta jälleen otsikoihin noussutta suurlähettiläs Alpo Rusin tapausta. Supoa on kritisoitu syyttömäksi todetun Rusin vakoojaepäilyjen pitkittämisestä senkin jälkeen, kun hänen syyttömyytensä olisi pitänyt olla selvä, mutta Iltalehden mukaan Supo ei aio pahoitella Rusin kohtelua.

Iltalehti kysyi Supon päälliköltä Ilkka Salmelta, olisiko anteeksipyyntö tarpeen. Salmi kommentoi tiedottajansa välityksellä vain, että asia on Supon osalta loppuun käsitelty.

Alpo Rusiin kohdistuneesta vakoiluepäilystä kertova elokuva Epäilyksen varjossa saa ensi-iltansa torstaina Helsingissä DocPoint-festivaalilla. Elokuva televisioidaan 3. helmikuuta.

Kaksi miestä puolusti Rusia

Ylen tv-uutiset kertoi Rusin vakoiluepäilystä 10. syyskuuta 2002, ja jo kaksi päivää myöhemmin Rusi puolustautui Suomen Kuvalehdessä julkaistussa kirjoituksessaan.

-Rusi oli meidän kolumnisti ja soitti minulle lentokentältä joutuneensa haastatteluun, jossa väitetään hänen olleen vakooja. Sanoin, että meidän kolumnistina sinulla on vapaus puolustautua SK:ssa, Ruokanen kertaa.

Rusi ajoi Ylen toimittajan Pekka Lehtisen lentokenttägrillauksesta suoraan SK:n toimitukseen ja alkoi kirjoittaa puolustuspuheenvuoroaan.

-Lehti oli juuri menossa painoon, mutta me raivasimme sille tilaa, koska haistoin että se oli iso uutinen, Ruokanen sanoo.

Rusi oli tutustunut Ruokaseen tullessaan presidentti Martti Ahtisaaren neuvonantajaksi 1994, mutta Ruokasen mukaan miehet eivät olleet ystäviä ennen vakoiluepäilyä.

Ruokasen lisäksi Rusin julkisen puolustuksen kasvoiksi nousi nykyinen EU-komissaari Olli Rehn. Rehnin ja Rusin tiet olivat ristenneet 1985 New Yorkissa, missä Rusi työskenteli diplomaattina ja Rehn kävi puhumassa nuorisopoliitikkona. Rehn ei nyt, vuosia myöhemmin halunnut antaa asiasta haastattelua STT:lle.

"Jokin mättää"

Kun Rusi ja valtio myöhemmin käräjöivät vahingonkorvauksista, Rusin asianajaja Zacharias Sundström hyökkäsi rajusti Suojelupoliisia vastaan. Sundströmin mielestä Supolla ei ollut mitään konkreettista Rusia vastaan, vain fiilis.

Paljon enempää ei Ruokasellakaan aluksi ollut.

-Olen ollut näissä hommissa aika kauan ja minulla soi hälytyskello ensimmäisenä silloin, kun kaikki ovat yhtä mieltä. Silloin olen varma, että jokin mättää.

-En tietenkään voinut olla varma, mutta ajattelin että kolumnistina hänellä on sananvapaus ja nyt varmasti hänellä on sanottavaa.

Ruokanen kertoo vakuuttuneensa Rusin syyttömyydestä jo seuraavana viikonloppuna.

-Olli Rehn tuli kertomaan, että (Alpon vanhempi veli) Jukka Rusi on tunnustanut. Sanoin, että haluan itse kuulla sen.

Ruokanen ja Rehn matkustivat saman tien Jyväskylään ja kuuntelivat Jukka Rusin tarinan.

-Siinä minä vakuutuin, että tässä on tapahtunut hirvittävä moka. Tein vielä monia tarkistuksia, että sopiko aineiston luovutus yhteen Rusin fyysisen sijainnin kanssa, enkä löytänyt siitä sellaista logiikkaa.

"Tavallinen vakooja"

Viisi päivää Rusin puolustuskolumnin jälkeen myös Rehn asettui julkisesti Rusin tueksi. Rehn ilmoitti vetäytyvänsä kansanedustajaehdokkuudesta luodakseen edellytykset Rusin oikeudenmukaiselle puolustautumiselle. Vajaat kaksi viikkoa myöhemmin Rehn toimitti Supolle ja joukolle päättäjiä omien selvitystensä tulokset.

Ruokanen kertoo, miten Supon silloinen päällikkö Seppo Nevala lähestyi häntä ja sanomalehti Keskisuomalaisen silloista päätoimittajaa Erkki Laatikaista puolustusministerin uudenvuodenvastaanotolla 2003.

-Nevala sanoi meille, että kyllä pojat se Rusi on ihan tavallinen vakooja. Supolla ei ollut evidenssiä, he eivät olleet edes vielä haastatelleet Stasin agentteja. Se vahvisti, että Supon toiminta oli täysin holtitonta ja luokatonta.

Faktakulma

Alpo Rusiin kohdistunut vakoiluepäily:

–10. syyskuuta 2002 Ylen tv-uutiset paljastaa, että Rusiin kohdistuu vakoiluepäily

–12. syyskuuta 2002 Rusi puolustautuu kirjoituksessaan Suomen Kuvalehdessä (SK)

–14. syyskuuta 2002 SK:n päätoimittaja Tapani Ruokanen ja Olli Rehn lentävät Jyväskylään tapaamaan Jukka Rusia, joka myöntää heille luovuttaneensa aineistoa Stasille

–17. syyskuuta 2002 Rehn ilmoittaa luopuvansa ehdokkuudestaan seuraavan vuoden eduskuntavaaleissa auttaakseen Rusia puolustautumaan syytöksiin

–30. syyskuuta 2002 Rehn toimittaa Supolle omien selvitystensä tulokset

–11. kesäkuuta 2003 valtionsyyttäjä Jarmo Rautakoski ilmoittaa, ettei esitutkinnassa löytynyt näyttöä törkeästä vakoilusta

–22. lokakuuta 2009 hovioikeus määrää Rusille korvaukseksi henkisistä ja taloudellisista kärsimyksistä 47000 euroa

Jaa artikkeli:

Kommentit

Gösta

Alpo Rusin tapaus on aivan liian ihmeellinen tarina ollakseen vain Supon mielivaltainen ajojahti.

Politiikasta luovuttuaan Olli Rehn nostettiin kuin Fenix-lintu tuhkasta EU:n komissaariksi ja Rusia lohduteltiin huippuviralla Sveitsin suurlähettiläänä.

Paljon on avoimia kysymyksiä, esim. Seppo Nevalan kohtalo. Vastaavanlaisia absoluuttisen totuuden stressin raunoittamia ihmiskohtaloita tunnetaan sekä fasististen että kommunististen vainojärjestelmien parista. Pitäisikin kysyä kenen ääni puhui Nevalan suulla? Ja kuka on uskaltanut kysellä Irak-gatessa uhratun Matti Mannisen perään?

tapio_o_neva

ääni oli kuin Seppo Nevalan ääni. Puhe oli kuin Martti Ahtisaaren puhe.

Isä Ahtisaari, poika Lipponen ja henki Nevala olivat samalla asialla. Kyseessä oli pyhä sosialidemokraattinen kolmiyhteys, jossa Ahtisaari ei ollut sorsalainen, vaan lehtisläinen, Lipponen oli Sorsan Kekkosen käskystä ja Neuvostoliiton hermostumsesta johtuen entinen toisinajattelija ja Nevala oli Sorsan entinen poliittinen sihteeri.

Stasi-jahti Jantusesta, Jokisaloon, Tiusaseen ja Rusiin oli osa huolellista vallankaappausta, jolla Sanoman, Alma Median ja Yleisradion avulla olis luotu SDP:n äärioikeistososialidemokraateille sellainen hegemonia, että monikaan ei olisi uskaltanut enää käyttää kansalaisoikeuksiaan. Puhdistuksen keskustalaiseksi ryhtyneen entisen sosialidemokraatin, Alpo Rusin, jälkeen olisivat ulottuneet Ilkka Kanervaan tai häntä lähellä oleviin remonttimiehiin.

Koska kyseessä on sosiaidemokraattinen hanke, jota tuki kokoomuslainen sisäasiainministeri Ville Itälä, eivät poliittisesti motivoituneet toimittajat puhu mccarthyismistä.

Ei Suomessa enää puhuta 9.12.2002:stakaan, jolloin oli vahva epäilys siitä, että pääministeri on liittämässä Suomen YK:n jäsenvaltiota vastaan suunnitteilla olevan hyökkäyksen - rikoksen rauhaa vastaan - jälkeen miehittäjäksi.

Alpo Rusia puolustivat myös kansanedustaja Petri Neittaanmäki junailemalla mediapuolustusta SDP:ä vastaan ja sananvapaudelle Espanjassa turvapaikan myöntänyt Espanjan Sanomien päätoimittaja Arto Ryynänen. Tiitisen lista esille ottaminen sai SDP:n pelästymään. Kun keskustelu julkistamisesta oli kuumimmillaan, lyhensi STT-Helsingin Sanomat listalta kaksi nimeä, taisi lyhentää Suomen Kuvalehtikin ja ilmoitti, että niitä on vain 16. Ilmeisesti SDP:n puheenjohtajat Kalevi Sorsa ja Ulf Sundqvist poistettiin listalta.

Vieras

Kyllä se noin menee pääosin.

Sorsasta piti tulla presidentti. Viimeisen mahdollisuuden vei viekkaudella savolainen Lasse Lehtinen ja SDP järjesti esivaalit ja Ahtisaari voitti. Sorsa tipahti lennosta, vaikka oli pitänyt hienoja, hitaasti puhuttuja puheita infokratiasta ja lausui runoja tulevan presidenttiydensä alla.

Sorsalainen punakaarti huomasi tappionsa tulleen ja siellä varmaan joku yritti tökkiä Ahtisaarta ja Rusi neuvonantajana ilmeisimmin torppasi monta uraputkensa etukäteen juopotelleen demaria pois nimityslistoilta.

Hyvin selvää juonittelua koko touhu.

Vieras

>> Paljon on avoimia kysymyksiä, esim. Seppo Nevalan kohtalo.<<

Jos oikei muistan, Nevala oli Kalevi Sorsan avustaja, poliittinen valtiosihteeri tai jotain vastaavaa. Samoin muuten kuin nykyinen tasavallanpresidentti Halonen.

Joku sanoikin, että Halonen oli Sorsan kosto Ahtisaarelle, josta piti tulla demareiden presidenttiehdokas, mutta Ahtisaari kiilasi ohi.

Kannattaa lukea "Mariankadun puolelta", ja luonnollisesti myös "Kylmä tasavalta".

Hannu Mikael

Se on antanut jo useita tuhansia turvallisuuslausuntoja työnhakijoista työnantajille, mutta kyseiset henkilöt eivät koskaan tule tietämään, mitä hänestä on työnantajalle ilmoitettu, ja pitävätkö tiedot paikkansa?
SUPO on välillisesti ratkaissut tuhansien ihmisten työuran näiden itse tietämättä siitä yhtään mitään.
Poliisilla olevat omat tietonsa jokainen voi lain mukaan vaatia nähtäväkseen, mutta ei SUPO:n rekisterejä.
Kuka vastaa niiden tietojen paikkansapitävyydestä?
Onko Suomessa salainen virkakieltojärjestelmä?

Alavari

"Kun kaikki ovat samaa mieltä, on varmaa että, joka mättää."

Haluan ripustaa lauseen huoneentauluksi, muistaakseni totuuden vaikkapa Rusin mutta myös muiden mediakuohujen aikana, ennen niitä ja niiden jälkeen.

Gösta

Suomen suslovit EVA:ssa ja tankesmedja Magmassa osaisivat jotakin Rusi-jutun taustoista kertoa, men de vill inte.

He ovat niin kiireisiä ajaessaan Mari Kiviniemeä kepun johtoon pitämään puoluetta yleisliittolaisena, joka kalastelee myös ruotsinkielisten ääniä, vaikka ei niitä saisikaan.

M Eiramaa KNFIJV

Tiedämmehän, että Stasi-yhteistyöhön liittyi (ja liittyy) olennaisena elimellisenä osana myös KGB/FSB-yhteistyö, jossa on vielä elossa olevia ja ns. nukkuvia soluja ja säikeitä jäljellä tämänkin päivän suomessa. Ja niin kuin joissain aineistoissa on annettu ymmärtää, jopa entisen (ja nykyisen?) tiedustelujohtaja Vladimir Putinin on nähty liittyvän näihin kuvioihin 70-80-luvun DDR-komennuksensa kautta.

Tiitisen Stasi-lista on Supon puolesta supon tavoin valolta piiloon syvälle takaperoisesti työnnetty ;) - ainakin vielä jonkin aikaa. Ennen virallisen totuuden julkaisemista on vaihtoehtoteorioiden vuoro. Ihan kelvollisen tuntuinen salattu totuus Stasi-listaan liittyen on julkistettu jo joitain vuosia sitten KareliaForumilla, linkki lopussa.

Kyseessä on hyytävän thrillerin muotoon puettu nettinovelli, joka sisältää tietoa, joka ei voine olla pelkästään mielikuvituksen tuotetta, vaan on verhottu mm. nimimerkin taakse mehdollisten syväkurkkujen suojelemiseksi ja supokytköksien vuoksi. Teoksessa on viitetietoa mm. erään suurvaltajohtajan nuorena tiedustelu-upseerina ulkomailla suorittamien siviilisurmien määrästä... Lainaus:

....
PUTIN-MUISTION MUSTAT RISTIT (katkelma alusta ja lopusta)

"... Sorkkarauta raapaisi mukaansa palasen miehen päänahkaa. Suominen tiesi, ettei tämä enää kaipaisi paria puuttuvaa hiustaan; silmämunat kääntyivät ylöspäin. Suominen varmisti työnsä vielä kahdella harkitulla iskulla takaraivoon. Työmaakopin ovi avautui hitaasti ja Suominen astui ulos. Hän käveli kädet kumitakin taskussa katse maassa sepelikaistan yli työkalukatoksen vieressä orastavalle nurmikolle. Hän näytti pitävän sadetta puolittain katetun räystään alla ja vilkaisi kerran ympärilleen. Sitten hän nosti pressun alta nurkan takaa muovikanisterin, asetti sen suulle trasselinpalasen, sytytti palamaan ja heitti kopin ovesta sisään. Kun tuli oli niellyt lattialla lojuneen monisteläjän, hän sytytti savukkeen, kääntyi ja alkoi astella hämärästä piirtyvän pysäköintipaikan suuntaan..."

"... Miehet tuijottivat hiljaa eteensä ja miettivät miten muotoilisivat raportin kasetin löytymisestä. Suomisen ääni oli selkeä ja harjaantunut vakoojan ääni. ”Minä Ilja Suominen sanelen tämän tunnustuksen ja todistajalausunnon kuolemaa odottaen veteen vajoavassa autossa…”
Suominen kertoi pimeät salaisuutensa: olleensa 70-luvulla Stasin HVA:n ja myöhemmin viime aikoihin asti KGB:n ja FSK:n palveluksessa, tietonsa Maanp ... sekä KGB:n värväämistä ja edelleenkin toimivista suomalaisista asiamiehistä ja tietolähteistä ... jonkun entisen kolmoisagentin koodiavaimiin ja yksityisiin tiedostoihin eri raporteista ristiinaj ... aikeensa pettää toimeksiantajansa FSB:ssä ja toimittaa salaisia dokumentteja jossain länsimaassa julk ... estää murskaamalla entisen kollegansa kallon ... perehtynyt syvemmin Stasi-tutkinnan erääseen äärimmäisen salaiseen Alexandria-haaran juonteeseen ja muisti ulkoa keskeisimpiä koodisovittim ... - Dresdenissä ja Hampurissa toimineen agentin tilillä on paitsi usean yhä toimivan suomalaiskontaktin värvääminen, myös 21 ihmisen omakätinen surmaaminen. Henkilöllisyyden salassapito tulee olemaan välttämätöntä ja mahdotonta. Kyse on..."

Putin-muistion mustat ristit
http://kareliaforum.net/artikkelit.php?y=forum-artikkeli&dbs=novelli&id=1

Mika Eiramaa, tutkija, KNFIJV
http://rescordis.net/knfijv-carsfi.html

salakankee

ne voi uinua kymmeniä vuosia ennen kuin aktivoituvat.
He voivat esim. vuosia tavoitella sopivaa tehtävää hallinnossa josta tietoa sitten löytyy.
Millään ei äijästä voi päätellä mitään, mutta jos joka vuosi käy ulkomailla, he ovat kaikki epäilyksen alaista porukkaa.
Katsokaa peiliin, kuinka usein reissaatte! :)

Vieras

Ennen vai jalkeen? Kas siinä pulma. " Kyllä pojat se on aivan tavallinen vakooja." Miten syvällistä.

Mitä Ruokanen ja koko jengi nyt haluaa? Vuoden 2003 - 2004 syöverit ovat selvittämättä, vaikka jälkiä jätettiin julkisuuteen roppakaupalla. Miksi Halonen vietiin kirkkoon puhetta pitämään ja Karpela lähetettiin Popen luokse, sitä minä en ymmärrä?

Se vain on niin, että kun media sotkee itsensä isojen pokien leikkeihin, se alkaa kadottaa "lukijoitaan". Ruokanen on tasapainoillut jo pitkään kahden kolmen vaiheilla: tiedonvälityksensä latistumisen; poikien pyhänä auttajanja miehuuden jäyhänä puolustajana sekä aasialaisen kulttuurin tutkijana vaimonsa välityksellä.

Korkeaojakin häsläsi jotain. Henkilökohtaisesti juuri minä en nyt voi vaikuttaa mitenkään siihen, jos uppopallo pulpahtaakin pintaan ja osuu verkkoon. Seuraan sivusta,enkä tiedä mitä tapahtuu, joten turha kysellä.

Gösta

Kommunismin ja fasisimin yhteisiä piirteitä eritelleet rehelliset sielut huomasivat sotien jälkeen, että vastaavanlaista, järjestelmällistä väkivaltaa oli esiintynyt katolisen kirkon harjoittaman inkvisition aikana. Jo silloin yksilöä voitiin vaatia perustelemaan oma olemassaolonsa.

Paavo Väyryselle tilattu 1300-luvun ruotsalaiskirkon näköiskappale ja 'epäpoliittinen' Isä Mitro ilmentävät parhaiten suomalaisuuden syvintä olemusta.

Ajattelutapaa kutsutaan hyvin vaaralliseksi lapsenuskoksi.

kesällä -03 Anneli Jäätteenmäki koki joutuneensa inkvisition uhriksi. Mahtoiko itsekään ymmärtää kuinka oikeassa oli!

Vieras

"Rusi oli tutustunut Ruokaseen tullessaan presidentti Martti Ahtisaaren neuvonantajaksi 1994, mutta Ruokasen mukaan miehet eivät olleet ystäviä ennen vakoiluepäilyä."

Kas kun ei kirjoitettu, että Rusilla on miellyttävät viikset.

Mutta asiaan. Eihän tässä tapauksessa ole muuta kuin se, että Rusi on härskisti tökännyt jotain demaria sieraimeen ja tämä on sitten onnistunut tökkimään Rusia takaisin nenään.

Sorsalaisten kosto?

salakankee

Koko diplomaattikunta on iso joukko vieraiden maiden vakoilijoita, joiden ainoa tehtävä on raportoida asemapaikkansa/maan asioista emämaahansa. Tyhmäkin ymmärtää, mitä nämä heput ovat. Kyllä. Ammattivakoilijoita kaikki.
Käytös voi olla sulava ja pöytätavat kohdallaan, mutta tarkoitusperät aina katalat!
Jos SUPO viitsis joskus keskittyä siihen, mikä sen oikea homma on = kytätä noita onkilieroja alituisesti, niin toimintaan pantu raha poikiskin jotakin. Sieltä se totuus löytyy, ei muualta.

siviilitarkkailija

Tapaukseen liittyy luonnollisesti peruste jonka johdosta voidaan epäillä henkilön syyllistyneen vakoiluun. Supo esitti tapauksessa yksiselitteisesti täysin järjettömän väitteen. Se väitti että yksi ainoa henkilökoodi tarkoittikin kahta ihmistä. Mikä on täysin järjetön ja stasin kaltaisen tilastointiin ja tilastovalvontaan perehtyneen organisaation ylläpidon kannalta kestämätön väite.

Mikään valtiovakoilun järjestelmä, mikä perustuu huolelliseen ja äärimmilleen vietyyn kirjanpitoon, ei voi toimia mikäli kahdelle ihmiselle annetaan yksi tunnistekoodi. Mikäli näin tehtäisiin, vakoilujärjestelmä ja sen käytettävyys romahtaisivat välittömästi. Ja Stasi oli huolellisen ja äärimmilleen viedyn kirjanpidon ja vakoilun malliesimerkki. Jotta koko järjestelmää ylipäänsä voitiin rakentaa oli yksi koodi, yksi henkilö lähtökohta aivan pakollinen. Mitään muuta mahdollisuutta ei ollut eikä ole.

Siksi Alpo Rusi oli helppo todeta esitetyn ja tietämäni materiaalin perusteella syyttömäksi. Varsinkin kun veljensä Jukka Rusi oli tunnustanut.

Todennäköisesti kyseessä on Nevalan sosialistaatelisilta saama toimeksianto Alpo Rusin päänmenoksi. Eli siis punasupo.

Kylmän tasavallan lukija

Alpo Rusia epäiltiin törkeästä vakoilusta Stasin hyväksi. Hän paljastui täysin syyttömäksi. Jukka Rusi tunnusti.

Ruben Stillerin juontamassa Pressiklubi-ohjelmassa kerrottiin, että vuonna 2002 julkisuuteen vuosi tieto, että Supo epäili Rusia.

Hovioikeus on tuominut suojelupoliisin vuodosta, tuomio on lainvoimainen, kertoi Rusi ohjelmassa.

Miksi nämä asiakirjat eivät näy Finlex.fi -verkkopalvelussa?

Tom B

Rusia EI ole todettu syyttömäksi! Valtakunnan syyttäjä teki syyttämättä jättämispäätöksen koska SUPO:n esiinsaamat todisteet paljastivat Rusin syyllistyneen vakoiluun ja se oli rikoksena vanhentunut. Jos vatlakunnan syyttäjä olisi katsonut, että kysymyksessä oli törkeä vakoilu olisi syyte tullut.

Ja toimittajalle tiedoksi Suomessa oikeus ei totea ketään syyttömäksi tai syylliseksi! Oikeudessa todetaan kanne toteen näytetyksi tai että sitä ei ole näytetty toteen. Toimittajan olisi syytä lopettaa amerikkalaisten tv-sarjojen käyttäminen esimerkkinä.

siviilitarkkailija

Todisteet joita syyllisyyden puolesta on esitetty eivät olleet vakuuttavia.

Tutkittavan nimi oli vuodettu julkisuuteen ja näin aiheutettu ylenmääräistä tuskaa ja vaivaa ja mahdollisesti pilattu muut asiaan liittyvät tutkinan haarat.

Koko asia oli tuskallinen virhe. Syytön veli laitettiin maksamaan toisen virheestä mikä taisi todellisen syyllisen, Jukka Rusin kuolemaan.

tapio_o_neva

Minusta olisi jo aika osoittaa se, että SDP:n pyrkimys mennä idänpolitiikassa vasemmalta ohi Kekkonen oli Kalevi Sorsan arvostelukyvyttömyyden ja kunnianhimon aikaansaama S U U R I V I R H E.

Toivottavasti joku porvari kirjoittaa Kalevi Sorsasta rehellisen elämänkerran ja saa käyttöönsä niin CIA:n kuin suojelupoliisin lähteet.

Tuo SDP:n hurjastelu alkoi DDR:n tunnustamiskomiteasta. Mentiin niin hurjasti vasemmalle, että Ruotsin puolustusvoimat organisoi äärioikeistososialidemokraattisen vastaiskun myös Suomen alueella, informationsbyrån.

Jaakko Blombergin ja Paavo Lipposen "vasemmistolaisuuskin" sietäisi tutkia. Paavo Lipponen opiskeli Yhdsyvalloissa ja Jaakko Blomberg hyväksyttiin NATO-yhteysmaamme, Viron, Tallinnan suurlähettilääksi.

Blomberg-Lipponen lienevät CIA:n menestyksekkäin camouflage Suomessa ja Sorsa-Sundqvist KGB:n.