Sunnuntai 26.5.2019

Stora Enson ”Sokeripala” suojataan lailla

Luotu: 
3.3.2010 14:05
  • Kuva: Stora Enso
    Kuva

Stora Enson pääkonttori Helsingin Katajanokalla pääsee rakennussuojelulain piiriin. Uudenmaan ELY-keskus kertoi päätöksestä keskiviikkona.

ELY-keskuksen mukaan rakennuksen suunnitelleella Alvar Aallolla on suuri kansallinen merkitys modernin arkkitehtuurin mestarina. Suojeleminen rakennussuojelulain nojalla on keskuksen mukaan tarpeen, sillä vain näin voidaan riittävän tehokkaasti turvata rakennuksen sisätilojen säilyminen.

Stora Enson 1960-luvun alussa rakennettu pääkonttori tunnetaan laajalti nimellä Sokeripala. Rakennuksen suojeluprosessi käynnistyi jo vuonna 2005. Talon omistaa nykyään saksalainen kiinteistösijoitusyhtiö.

Alvar Aallon Helsinkiin suunnittelemista paristakymmenestä rakennuksesta tai rakennusryhmästä on aiemmin suojeltu rakennussuojelulailla neljä.

Henkilöt: 
Yritykset: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Qbama

Katajannokka on muutenkin sen verran ruma ja epäonnistunut sekasotku, ettei sitä yksi sokeripala voi paljoa pahentaa. Saisivat vetää pohjoista rantaa luukunottamatta koko skatan matalaksi.

Gregor S.

Ihmisten asuinympäristöä saa turmella mielin määrin, jos sattuu olemaan Aallon tai Ruusuvuoren kaltainen arkkitehtuurin ikoni. Meidän tavallisten kansalaisten tulee vain sietää ja maksaa arkkitehtien oikut. Nyt sitten vielä se hotelli siihen viereen...