Sunnuntai 20.1.2019

”Iiro Viinasen päiväkirjoja on peukaloitu”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
4.4.2010 10:23

Uuden Suomen kustantaja Niklas Herlin kertoo näkökulmassaan, että ministeri Iiro Viinasen päiväkirjoja on peukaloitu.

Päiväkirjat olivat pohjana Risto Uimosen kirjoittamalle elämäkerralle ”Iiro Viinanen – Henkilökuva” (Minerva 2010). Uimonen on Kalevan entinen päätoimittaja ja nykyinen Julkisen sanan neuvoston puheenjohtaja.

Viinanen itse on jo myöntänyt, että osa kirjan väitteistä ei pidä paikkaansa, vaikka ne perustuvat Viinasen omiin päiväkirjamerkintöihin.

- Se, että Viinanen myöntää kirjan tiedot virheellisiksi ja Uimonen jälkeenpäin kertoo, että kyse onkin vain yhden ihmisen (Viinasen) lähdekritiikittömästä näkökulmasta on vasta alkua. Myös lähdeaineistoa on peukaloitu, Niklas Herlin kirjoittaa.

Herlinillä on myös konkreettinen esimerkki väärennetystä päiväkirjamerkinnästä. Lue Herlinin näkökulma tästä.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Reima Reinikainen

Paljastuneet fiktiot ja runsaat kirjoitusvirheet sekä muu sekoilu asettavat vakavan kysymyksen kustannusyhtiö Minervan toimintakyvystä/tavasta.

1.Kirja julkaistiin 30.3, mutta se oli myynnissä jo pari viikkoa etuajassa. Risto Uimosen meediatuttavuus antoi rajun otsikoinnin ja runsaasti palstatilaa ennen julkaisua. Hyvänä apuna taisi olla Minervan yliaktiivinen myyntitykki, jonka toimia toimitusjohtaja koetti sysätä kirjan vähittäismyyjille

2.Kirjankustantajan eräs tehtävä ja aiemmin kunnia-asia oli lukea sekä korjata taitton menevä kirja. Nyt tärkeimmäksi on muodostunut "kikkailu" muulla kuin sisällöllä.

3.Minervan johdossa on tietämäni mukaan kolme teologia,jotka
ovat innostuneita kustannustoiminnasta. Kannattaisi ottaa mallia teologian pääjulkaisusta, Raamatusta, josta on vaikea
löytää kirjoitusvirheitä. Lukutaitoa ja ymmärrystä kustannettavista teoksista luulisi Minervan kustannusjohdolta löytyvän. Eri asia on, onko halua!

Vieras

Onkohan muistelmissa kerrottu oikein operaatiosta, jolla Keskinäisen Henkivakuutusyhtiö Suomen vakuutuuteuille kuulunutta omaisuutta ryhdyttiin siirtämään ulkopuolisten taskuihin ? Iiro itse taisi olla vain osittain kaappausyrityksen keskeinen arkkitehti.

pykatron

Jos tosiaan on näin luulisi, että upseeri(majuri) ja herrasmies nostaisi isomman äläkän.Koska vaimoni mukaan hän tosiaan on herrasmies. Ollessaan Nokia hallituksessa, hän aina tervehti vaimoani, mitä muut Nokia johtajat eivät tehneet, paitsi Nalle Westerlund ja Harry Collin.

Toisaalta, miksi miehestä, joka osaltaan syöksi Suomen lamaan 1990 luvun alussa yritetään nyt tehdä sankaria ?

Ainoa mistä Iiroa kunniotan on hänen suorasanaisuutensa ja rehellisyytensä.
Poliitikkona hän oli rehellinen, niinkuin Raimo Qvistbacka (Kustaa Vaasan Iltaoppikoulu)ja nykyisin Timo Soini ja tietysti Veikko Vennamo.

machdevelop

Mies tulee vielä kerran julkisuuteen antamaan turhia ohjeita päättäjille, esiintyen suurena yritysjohtajana.
Vannoi aikanaan julkisesti, että devalvaatio tulee vain hänen ruumiinsa yli. Devalvaatio tuli ja tappoi 100t. yrittäjää, mutta ei tullut Viinasen ruumista! Kyllä suoraselkainen mies olisi ymmärtänyt erota, jos tekivät sen hänestä huolimatta. Palkkiovirkakin Pohjolassa päättyi persuksilleen.Hyvästi ja unohduksen uumeniin.