Keskiviikko 16.1.2019

Elokuva-arvio: Jesse Jamesin salamurha pelkuri Robert Fordin toimesta

Jaa artikkeli:
Luotu: 
7.1.2008 14:39
  • Kuva: Warner Brothers
    Kuva
    Robert Ford (Casey Affleck) ja Jesse James (Brad Pitt) kun kaikki oli vielä hyvin.

Robert Ford oli se antiantisankari, joka ampui kuuluisan lainsuojattoman, antisankari Jesse Jamesin. Niin outo on massojen logiikka, että kunniaa ei Fordille herunut, mutta kylläkin Fordin puolestaan ampuneelle miehelle (antiantiantisankarille?). Tämä filmi kertoo tapahtumista Fordin silmin.

Kauniisti kuvattu elokuva on realistinen otteeltaan. Tuskin parikymppinen Robert Ford (Casey Affleck) esitetään Jesse Jamesia ihailevaksi pojaksi, joka haluaa ansaita kannuksensa ja janoaa hyväksyntää kuin koiranpentu. Vähitellen Fordille selviää, ettei hänen idolinsa todellakaan ole se tarunomainen sankari, joksi pojan ahmimat kioskikirjat miehen ovat esittäneet.

Viimeistään tämän Jesse Jamesin (vakuuttava Brad Pitt) nähtyään ymmärtää, että pyssyjä heiluttavilla “sankareilla” ei voi olla kaikki valot päällä yläkerrassa. Psykopaatti hallitsee omiaan tyrannin tavoin. Ja mitä tarkemmin tyranni petoksista rankaisee, sitä enemmän se petoksia synnyttää. Elokuvassa on enemmän hermostunutta naurua kuin kukkoilua.

Jesse Jamesin vaimoon ei paneuduta sen enempää. Jää hämäräksi ja suureksi kysymysmerkiksi, miksi hän on valinnut elämänkumppanikseen väkivaltarikollisen.

neljä tähteä!

Jesse Jamesin salamurha pelkuri Robert Fordin toimesta
Alkuperäinen nimi: The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford
Ensi-ilta: 4.1.2008
Ikäraja: K-15
Ohjaus ja käsikirjoitus: Andrew Dominik
Pääosissa: Brad Pitt, Casey Affleck, Sam Shepard, Mary-Louise Parker, Paul Schneider, Jeremy Renner, Zooey Deschanel ja Sam Rockwell

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

jesse ford

jesse jamesin salamurha

Kuka tää susaan bell on? Tajuaako se elokuvien päälle mitään? Oisko leffaan pitänyt viilä tunkea vaimokin? Entäs takaa-ajo, rakastelukohtaus. Nekin puuttuivat. Sitten oltas oltu sen sopan edessä jota 99% elokuvista on. Kannattas vähän miettiä... Tämä elokuva on vuosikymmenen elokuvatapaus!