Auto jopa alle 200€/kk ilman riskiä arvonalenemasta – olisiko nyt oikea aika tutustua leasing-autoiluun?

Kaupallinen yhteistyö

Julkaistu 22.07.2021
Kirjoittaja Autotalli.com

Auton pitkäaikainen vuokraaminen kiinteällä kuukausihinnalla, eli yksityisleasing, on vaivaton ja riskitön tapa hankkia uusi tai vähän ajettu auto käyttöönsä.

Yksityisleasing ja leasingin kaltaiset kiinteään kuukausihintaan pohjautuvat osamaksusopimukset taatulla takaisinostohinnalla ovat nostaneet suosiotaan suomalaisten autonostajien keskuudessa. Helppouden ja riskittömyyden lisäksi moni arvostaa sitä, että autoilun kustannukset ovat tarkasti tiedossa ilman yllättäviä kuluja. Leasingissa autoilun tuoman vapauden saavuttaa ilman omistamiseen liittyviä riskejä.

Vaikka asiaa ei haluaisikaan miettiä, arvonalenema on autoilun suurin yksittäinen kuluerä, jonka olemassaolon ymmärtää omistusauton kohdalla monesti vasta autonvaihdon yhteydessä. Yksityisleasingissä arvonalenema sisältyy kiinteään kuukausihintaan, joten riski arvon laskusta on autoliikkeellä.

Yksityisleasingiä on tarjolla niin lyhyemmiksi, esimerkiksi kesän yli tapahtuviksi, vuokrakausiksi, kuin pidemmiksi usean vuoden mittaisiksi ajanjaksoiksi.

Kiinteään kuukausihintaan perustuva autoilu on myös hyvä keino päästä käsiksi hybridi- ja sähköautoiluihin, joiden arvonalenemien ennustaminen saattaa olla haastavaa.

Paljon ajavalle ja käteismaksulla ostavalle auton omistaminen on edelleen todennäköisesti järkevin ja taloudellisin vaihtoehto, mutta keskimääräisillä tai sitä alemmilla ajokilometreillä vaivattomin ja jopa edullisin autoilun muoto saattaa löytyä yksityisleasingistä.

Yksinkertaisin keino vertailla eri palveluntarjoajia on kilpailuttaa leasingauto Autotalli.comin yksityisleasing-kilpailutuksen kautta. Palvelun kautta tarjouspyyntö autosta lähetetään kootusti useille autoliikkeille.

Uusien yksityisleasing-autojen hinnat alkavat tyypillisesti noin 200 eurosta, jolla saa kompaktin B-segmentin henkilöauton. Kookkaampien C-segmentin farmariauton leasinghinnat alkavat noin 300-400 euron hintaluokasta.

Yhä suositummaksi on tullut myös vähän ajetun käytetyn auton vaihtoleasing. Vaihtoleasingillä autojen kuukausihinnat alkavat alle 200 eurosta ja tyypillisesti ero vastaavaan täysin uuteen automalliin on noin 100-150 euron luokkaa.

Leasingiä tarjolla niin yksityisille kuin yrityksille

Pitkäaikaista vuokrausta, eli leasingiä, on pitkään pidetty työsuhde- ja yritysautoilijoiden herkkuna. Viime vuosina kuluttajille tarjottavat yksityisleasing-vaihtoehdot ovat yleistyneet kuitenkin nopeasti ja palvelutarjonnan laajentuessa myös hinnat ovat laskeneet tasolle, jossa ne aidosti kilpailevat vaihtoehtona auton omistamiselle. Autotalli.comissa leasingin voivat kilpailuttaa niin yksityishenkilöt kuin yrityksetkin.

Vertailuun eri leasing-vaihtoehtojen välillä kannattaa kiinnittää huomiota, sillä eri palveluiden välillä on suuriakin eroja sen suhteen, mitä kaikkea paketteihin sisältyy. Auton kiinteä kuukausihinta saattaa pitää sisällään esimerkiksi vain auton käyttömaksun, kun toiseen saattaa puolestaan kuulua sen lisäksi vakuutus, huollot, renkaiden kausivaihdot ja säilytys sekä jopa autopesut.

Koska paikasta toiseen liikkuminen vie ihmisten tuloista heti asumisen jälkeen suurimman siivun, kustannuksiin kannattaa paneutua huolella. Autoihin ja liikkumiseen liittyy paljon myös tunneseikkoja, joten oman auton kustannuksia ei välttämättä halua taulukoida kovin tarkasti ylös. Autoilun kustannukset koostuvat myös niin monista asioista, että kaikkien kulujen kirjaaminen on työlästä.

Autotalli.comin tekemissä vertailuissa, joissa autoilun kulut on taulukoitu arvon alenemaa myöten, auton yksityisleasing ja ostaminen rahoituksella ovat osoittautuneet kustannuksiltaan yleensä hyvin lähelle toisiaan. Erot syntyvät siinä vaiheessa, jos auton arvo ei olekaan kehittynyt ostajan toivomalla tavalla. On myös hyvä muistaa, että moni kiinteään kuukausihintaan perustuva taatun takaisinostohinnan -sopimus mahdollistaa auton lunastamisen itselleen. Tällöin autoa voi pitää esimerkiksi kolme vuotta ja päättää vasta sen jälkeen, haluaako auton luovuttaa autoliikkeelle sovitulla hinnalla vai ostaa sen itselleen.

Kilpailuta sinulle sopiva yksityisleasing-auto Autotalli.comissa.


Mitä auton leasing tarkoittaa?

• Leasing-autosta maksetaan kiinteää kuukausihintaa.

• Kuukausierä voi sisältää myös esimerkiksi vakuutuksen, huollot, renkaanvaihdot ja jopa autopesut.

• Leasing-auto vuokrataan sovituksi ajaksi ja auton käytölle asetetaan kilometriraja.

• Lyhyet leasing-kaudet ovat 1-12 kuukauden mittaisia ja pidemmät tyypillisesti 2-4 vuotta.

• Vuokrakauden päätyttyä auton voi sopimuksesta riippuen palauttaa autoliikkeeseen tai lunastaa itselleen.