Top 15 -yksityisleasingautot: sähkö painaa jo dieselin ohi – onko nyt oikea aika vaihtaa kuukausihintaiseen autoon?

Kaupallinen yhteistyö

Julkaistu 13.01.2022
Kirjoittaja Autotalli.com

Yksityisleasingissa autosta maksetaan kiinteään kuukausihintaa. Riski jälleenmyyntiarvosta on autoliikkeellä, mikä mahdollistaa houkuttelevan väylän myös sähköautoiluun.

Moni suomalainen harkitsee tällä hetkellä tarkasti sitä, olisiko nyt oikea aika siirtyä sähkö- tai hybridiautoilijaksi, vai kannattaisiko vielä odottaa muutama vuosi automallitarjonnan monipuolistumista sekä hintojen mahdollista alenemista. Toisaalta alati kohoavat polttoaineenhinnat houkuttelevat käyttökuluilta edullisempiin vaihtoehtoihin.

Omistusautosta luopuminen voi olla erityisen kannattavaa juuri nyt, sillä hyvistä vaihtoautoista on pulaa ja niistä maksettavat hinnat ovat myös nousussa. Vastaavasti kiinteään kuukausihintaan perustuvia yksityisleasingautoja  alkaa olla laajalti tarjolla eri koko- ja käyttövoimaluokissa, ja asiakkaita houkutellaan monesti varsin houkuttelevin hinnoin.

Yksityisleasingin yhtenä etuna on se, että autoon ei tarvitse sitoutua pitkäksi aikaa. Jos sopimuskaudeksi valitsee vaikkapa vuoden, leasing antaa aikaa miettiä mahdollista seuraavaa autohankintaa.

Yksityisleasingauton kilpailuttaminen on helpointa Autotalli.comin ilmaisessa leasingkilpailutuksessa, jossa käyttäjä kertoo oman autotoiveensa, ja autoliikkeet lähettävät tämän jälkeen toiveiden mukaisen tarjouksen autosta. Leasingkilpailutuksessa on mukana 25 palveluntarjoajaa.

Autotalli.comissa kilpailutetaan vuosittain yli kymmenen tuhatta leasingautoa. Runsas kilpailutusten määrä tarjoaa myös hyvän yleiskatsauksen tämän hetken suosituimpiin automieltymyksiin.

Kuluvan vuoden tammi-marraskuussa kilpailutettujen autojen suosituin käyttövoima on edelleen perinteinen bensiinimalli, mutta loppuvuotta kohti ladattavat hybridit, itselataavat hybridit sekä täyssähköautot ovat nostaneet vahvasti suosiotaan bensiinin ja dieselin kustannuksella.

Marraskuussa yksityisleasingia kilpailutettiin seuraavasti: bensiini 45 %, hybridi (itselataava) 24 %, lataushybridi 10 %, täyssähkö 10 %, diesel 7 % ja kaasu 4 %.

Yksityisleasingauton hinta määräytyy valitun automallin lisäksi halutun sopimuskauden pituuden sekä ajomäärän mukaan. Ylivoimaisesti suuri osa (35 %) kilpailutuksen tehneistä haluaa autoonsa 15 000 kilometrin vuotuisen ajomäärän. Myös 20 000 ja 10 000 kilometrin ajomäärät keräävät kumpikin yli 20 prosentin suosion.

Sopimuskauden pituudessa kaksi vuotta on suosituin vaihtoehto, joskin kolmeksi vuodeksi auton toivoo lähes yhtä suuri määrä kilpailuttajista.

Yksityisleasing-kilpailutuksen suosituimmat automerkit

1. Skoda

2. Toyota

3. Volkswagen

4. Opel

5. Ford

6. BMW

7. Mercedes-Benz

8. Nissan

9. Volvo

10. Audi

11. Kia

12. Mini

13. Seat

14. Hyundai

15. Mazda

Yksityisleasing-kilpailutuksen suosituimmat automallit

1. Skoda Octavia

2. Toyota Yaris

3. Toyota Corolla

4. Skoda Scala

5. Skoda Fabia

6. Ford Focus

7. Opel Corsa

8. Skoda Kamiq

9. Nissan Micra

10. Mercedes-Benz A-sarja

11. Volkswagen Golf

12. Ford Puma

13. Toyota C-HR

14. BMW 1-sarja

15. Opel Astra

Kilpailuta sinulle sopiva yksityisleasing-auto Autotalli.comissa.

Leasingautoilu pähkinänkuoressa

• Leasing-autosta maksetaan kiinteää kuukausihintaa.
• Kuukausierä voi sisältää myös esimerkiksi vakuutuksen, huollot, renkaanvaihdot ja jopa autopesut.
• Leasing-auto vuokrataan sovituksi ajaksi ja auton käytölle asetetaan kilometriraja.
• Lyhyet leasing-kaudet ovat 1-12 kuukauden mittaisia ja pidemmät tyypillisesti 2-4 vuotta.
• Vuokrakauden päätyttyä auton voi sopimuksesta riippuen palauttaa autoliikkeeseen tai lunastaa itselleen.