Näin varmistat ajankohtaisen markkinahinnan omaa autoa myydessä

Kaupallinen yhteistyö

Julkaistu 01.06.2023
Kirjoittaja Baana
Kuvat

Uusi suomalainen palvelu Baana kokoaa autoaan myyvälle ostotarjoukset liikkeiltä ympäri Suomen.

Baana on täysin uusi palvelu, joka on lanseerattu helmikuussa 2023. Baanassa auton myyjä kilpailuttaa autoliikkeiden tarjoukset omasta autostaan, ja voi sen jälkeen valita haluamansa tarjouksen ja tehdä kaupat suoraan kyseisen liikkeen kanssa.

Auton myynti onnistuu myös noviisilta

Palvelu on syntynyt tarpeesta mahdollisimman helppoon auton myymiseen. Moni kokee autosta eroon hankkiutumisen vaivalloiseksi.

“Voi olla vaikea tietää edes, mistä aloittaa auton myynnin kanssa”, Baanan liiketoimintapäällikkö Ville Vähämaa sanoo. “Mitä asioita autostaan pitää tietää? Mikä on hyvä hinta? Miten ostajan löytää parhaiten?”

Baana on suunniteltu tekemään näistä asioita yksinkertaisia. Myyjä tekee autostaan palveluun ilmoituksen selkeiden ohjeiden perusteella. Autoliikkeet ympäri Suomen voivat sen jälkeen tehdä autosta ostotarjouksen.

“Palvelu ohjaa ottamaan autosta oikeanlaiset kuvat ja antamaan tarvittavat tiedot”, Vähämaa kertoo. “Ei siis tarvitse olla mikään autotietäjä.”

Kilpailutuksella käypä hinta

Autoliikkeillä on 48 tuntia aikaa tehdä autosta tarjous ilmoituksen julkaisun jälkeen.

“Kilpailutuksen ansiosta autostaan voi saada oikeasti sen hetkisen markkinahinnan”, Vähämaa sanoo. “Sen sijaan, että ajelisi useampaan autoliikkeeseen kyselemään ostohintoja, voi vertailla tarjouksia kerralla suoraan palvelussa, vaikka puhelimella.”

Autoliikkeen kanssa kaupat sujuvat luotettavasti, eikä myyjän tarvitse selvittää paperitöitä, sillä liike hoitaa ne. Moni liike myös noutaa auton kotipihalta.

Tärkeimpänä hyöty autoilijalle

Baanaa kehitetään käyttäjien toiveiden mukaan. Taustalla on sama tiimi, joka on luonut Suomen suosituimman autojen kauppapaikan, Nettiauton. Auton myymisen kilpailuttaminen verkossa onkin luonteva lisä autoilijan palveluihin.

“Tavoitteemme on helpottaa autoilijan elämää kaikissa auton omistamisen vaiheissa”, Vähämaa summaa. “Baanan myötä auton voi myydä kotisohvalta käsin. Riittää että tekee ilmoituksen ja valitsee parhaan tarjouksen.”

Tutustu Baanaan ja kilpailuta tarjoukset autollesi >>

Näin myyt autosi Baanassa:

  1. Tee myynti-ilmoitus autostasi osoitteessa baana.com. Palvelu ohjaa ilmoituksen tekemisen ja esimerkiksi kuvien ottamisen selkeästi vaihe vaiheelta.
  2. Kun olet julkaissut ilmoituksen, autoliikkeillä on noin 48 tuntia aikaa tehdä ostotarjous autostasi. Kilpailutus ei sido sinua auton myyntiin.
  3. Valitse tarjousajan päätyttyä paras tarjous. Kun olet hyväksynyt tarjouksen, yhteystietosi luovutetaan kyseisen tarjouksen tehneelle autoliikkeelle.
  4. Autoliike ottaa sinuun yhteyttä, ja voitte sopia auton luovutuksesta. Auton myynti on hoidettu!
  5. Jos et ole tyytyväinen tarjouksiin, voit aloittaa neuvottelut haluamasi autoliikkeen kanssa.