Uutta teknologiaa hyödyntävä verkkosivusto säästää kuluttajan aikaa, vaivaa ja rahaa ja tekee luotettavan yrityksen löytämisestä aiempaa helpompaa.

Kun tarve remontille, uudelle lämmitysjärjestelmälle tai vaikkapa sähkösopimukselle iskee, kannattaa vertailla useita eri tarjouksia keskenään. Valtakunnallisesti toimiva Kodinplaza.fi –sivusto syntyi kuluttajien palautteen pohjalta.

– Vuonna 2016 teimme havainnon, että kodin tai kiinteistön palveluja hakeva saattaa jättää tarjouspyynnön usealle eri yritykselle, joista vain yksi tai kaksi vastaa. Tekijöiden löytyminen on monesti haastavaa ja kuluttaja joutuu näkemään paljon vaivaa, yrityksen toimitusjohtaja Tony Selenius muistelee.

– Halusimme rakentaa yksinkertaisen ja käyttäjäystävällisen sillan kuluttajien ja yritysten välille. Nykyvauhdilla 50 000 jätetyn tarjouspyynnön määrä pitäisi ylittyä tänä vuonna.

Ilmainen ja helppokäyttöinen

Kodinplazan avulla tarjouspyynnön jättäjä tavoittaa helposti yhdellä tarjouspyynnöllä alueella toimivat sekä tarjouspyynnöstä kiinnostuneet palveluntarjoajat. Helppokäyttöinen käyttöliittymä tuo selkeyttä esimerkiksi hintojen, palvelusisältöjen, takuiden sekä yritysten rekisteritietojen vertailuun.

– Monet ostajat eivät välttämättä tiedä, että esimerkiksi kotitalousvähennyksen hyödyntäminen onnistuu ainoastaan ennakkoperintärekisteriin kuuluvilta yrityksiltä. Autamme kuluttajia tekemään myös parempia ostopäätöksiä.

Yrityskäyttäjien joukosta löytyy monesti myös yrityksiä, joita kuluttaja ei ehkä itse osaisi etsiä. Yksi mieluinen palaute on jäänyt erityisesti Seleniuksen mieleen.

– Eräs talonrakentaja tarvitsi rakennusprojektiinsa maalämpöjärjestelmän sekä vesikiertoisen lattialämmityksen toimittajaa, mutta tekijän löytäminen oli haasteellista. Meidän kauttamme hän löysi viereiseltä maakunnalta tekijän, joka pystyi toimittamaan molemmat palvelut ja vieläpä sopivaan hintaan.

Enemmän panoksia kasvuun

Käyttöalusta sekä toimintamalli on saatu sekä kuluttajien että yrittäjien kannalta nyt sille tasolle, että yrittäjät aikovat siirtää voimavaroja entistä enemmän myyntiin ja markkinointiin.

– Vankka perusta mahdollistaa laajentumisen tulevaisuudessa myös ulkomaille. Ensin hoidamme palvelun kuitenkin yleiseen tietoisuuteen Suomessa, Selenius tiivistää.

Vinkki lukijoille

Tiesitkö, että uusi ja nykyaikainen lämmitysjärjestelmä voi tuoda jopa 70 % säästöt lämmityskuluihin? Kodinplazan avulla tavoitat yhdellä tarjouspyynnöllä useita yrityksiä esimerkiksi maalämpöön , ilma-vesilämpöpumppuun , ilmalämpöpumppuun tai vaikkapa poistoilmalämpöpumppuun liittyen. Vertaile hinnat, palvelusisällöt sekä takuut ja valitse sopivin yritys.

Fakta

Kodinplaza.fi

Kesäkuussa 2017 perustettu tarjouspyyntöpalvelu, jonka kautta kuluttaja voi kilpailuttaa kodin ja kiinteistön palvelut sekä vakuutukset ja sähkösopimukset.

Tähän mennessä sivustolle on jätetty yli 17 000 tarjouspyyntöä.

Tiimi: Tony Selenius, Jesse Nieminen ja Markus Moisio.

Lisätietoja sivustolta: https://kodinplaza.fi/