Torstai 23.5.2019

Asuntobuumi ohi Suomessa? – ”Oli ja meni”

Luotu: 
5.11.2010 14:47

Asuntosijoittamisen buumi on ohi, arvioi vuokravälitysyhtiö Vuokraturvan hallituksen puheenjohtaja Timo Metsola. Syynä ovat nousuun kääntyneet korot.

Kun korot olivat ennätyksellisen alhaalla, ne innostivat monia sijoittamaan vuokra-asuntoihin velkarahalla. Koko Suomessa vuokra-asunnon keskimääräinen tuotto on tuoreiden tilastojen mukaan kuitenkin vain noin kolme prosenttia. Kun lainan korko alkaa olla yli kahdessa prosentissa, ei pelivaraa vuokranantajalle jää paljoa.

–Sijoitusasuntobuumi oli velkarahoitteinen. Nyt voi sanoa, että buumi oli ja meni, Metsola arvioi.

Henkilöt: 
Yritykset: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

space

"Sijoitusasuntobuumi oli velkarahoitteinen."

Just joo. Ketään pääomasijoittajaa ei ollut liikkeellä etsimässä varmaa sijoituskohdetta rahoilleen. Ne oli kaikki köyhiä ja liikkeellä ihan velkarahalla pumppaamassa keskustayksiöiden hintoja ylöspäin. Mikäköhän on tämänkin "asiantuntijan" syy tähän ulostuloon?

Kalevi

"Ne oli kaikki köyhiä ja liikkeellä ihan velkarahalla pumppaamassa keskustayksiöiden hintoja ylöspäin. Mikäköhän on tämänkin "asiantuntijan" syy tähän ulostuloon?"

Niin, ja ei sitä velkarahaakaan pankista ihan köyhät saa, ei ainakaan pienituloiset köyhät ja ei ilman vakuuksia tai takaajia.

Niin, mitä onkaan Metsolan mielessä. Vaikea tuosta on mitään päätellä, jos hän vain toteaa että buumi on nyt ohi.