Keskiviikko 17.7.2019

FT: iPhone irti kytkystä? – ”Tästä voi tulla sota”

Luotu: 
19.11.2010 08:07
Päivitetty: 
19.11.2010 08:16
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Applen iPhone 4.

Financial Timesin mukaan telejätit ovat suuttuneet Applen aikomuksesta irrottaa iPhone operaattorien kytkysopimuksista.

Applen on kerrottu suunnittelevan omaa SIM-korttiaan. Tähän asti iPhone-puhelimia on myyty kytkysopimuksilla, joissa asiakas sitoutuu tietyksi ajaksi yhden operaattorin asiakkaaksi.

Nimettömänä pysyttelevä johtaja eurooppalaisesta telejätistä sanoo FT:lle, että Apple voi joutua ”sotaan” operaattoreita vastaan SIM-korttinsa takia.

Applen oma SIM-kortti mahdollistaisi sen, että käyttäjä voisi vapaasti vaihtaa operaattoria. Apple voisi myös itse ryhtyä operaattoriksi, mutta sellaista suunnitelmaa yhtiöllä ei tiedetä olevan.

Applen hanketta on kuvattu täysin uudenlaiseksi SIM-kortiksi. FT puhuu "upotetusta" SIM-kortista.

Yritykset: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

tapio_o_neva

"Applen oma SIM-kortti mahdollistaisi sen, että käyttäjä voisi vapaasti vaihtaa operaattoria. Apple voisi myös itse ryhtyä operaattoriksi, mutta sellaista suunnitelmaa yhtiöllä ei tiedetä olevan."

SIM-kortteja saa postimyynnistä. Joka tapauksessa tarvitaan operaattori, joka hyväksyy SIM-kortin.

1. Onko kyse lukituksen poistosta?

2. Jostain muusta?

Akseli K

Alkuperäisten huhujen mukaan puhelimissa olisi integroitu SIM-kortti. Epäiltiin, että Apple alkaisi virtuaalioperaattoriksi. Asiakas ei voisi enää valita todellista operaattoriaan, vaan sen kilpailuttaisi kerralla kaikille iPhonen käyttäjille Apple. Tappajakoukkana tässä olisi se, että samalla poistuisi puheiluilta ja datalta ulkomaanmaksut, koska missä tahansa maailmaa olisit Applen virtuaalioperaattorin ulottuvilla. Nämä toki vain huhuja ja koko juttu Applen omasta sim-kortista voi olla puhdasta legendaa. On näitä juttuja ennenkin liikkunut. Applehan ei koskaan suostu kommentoimaan näitä liikkuvia stooreja, mikä on helppo ja fiksu viestintästrategia.

MacFinn

Miten tämä oikeasti eroaisi nykytilanteesta? Saahan esim. Suomessa iPhonen ilman kytkyä Elisalta. Tilannehan on täysin saman operaattorien kannalta.

Mutta tuo Akselin esittämä ajatus virtuaalioperaattorista, joka lakkauttaisi naurettavat ulkomaan puhelu- ja varsinkin datamaksut, siinä olisi operaattoreille nieleskelemistä.

Applen aikomuksesta virtuaalioperaattoriksi on huhuttu jo ennen ensimmäisen iPhonen julkaisemista. Mitään todellisia viitteitä ei vielä ole kuultu edes operaattorien suunnalta. Ja operaattorithan eivät pysty pitämään suutaan kiinni.